- Vezetékes FEJhallgatók
- Monitor hiba topik
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Milyen videókártyát?
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Seep
senior tag
Itt az osz, nekem meg kiujult a "hulyevagynenyuljhozzahanincssemmibajamultkoriskethetetszoptalvele" nevu betegsegem. Sikerult 1500Ft-ert szerezni egy Noctua NH U12P-t. Tennek ra egy NF F12 PWM-et. Szerintetek nagy kulonbseg lenne egy Metisben a NH D15-hoz kepest a mostani i7 8700 procival?
-
válasz
HUN_Sector #49831 üzenetére
Metis Plus + egy üveges?
Épp tegnap gondoltam rá, hogy lecserélem a plexijét üvegre, kemény 1800 Ft-ból meg is van ez nálunk Fehérváron. -
-
törölt tag
válasz
kerobi #49709 üzenetére
A metissel kapcsolatban másnak már korábban ajánlottam kipróbálni, hogy, az előlapot tegye fel 5-8mm távtartókkal ezekre a pántokra, és a hátsó ventilátort tegye fel kívülről, nyomó irányba felszerelve.
Elég kömény dolgokat tettél bele.
-
kerobi
senior tag
Sziasztok lernám a tapasztalataimat a Raijintek Metis plus házzal kapcsolatban.
A gépem preferenciáit alul a leírásban láthatjátok. Nem semmi kis méregzsákot raktam össze, nem sok hely maradt benne. A felső usb egységet is el kellett távolitani a GPU miatt.
Eddig ami leginkább vészes volt az a Handbrake és a Sanua's Sacrifice. Sajnos nem tudtam 5000 Mhz-cel enkódolni a 4k filmet, mert a CPU felment 100-102 fokra. Ez még elmegy 1-2 percig, de nem 150 percig. Le kellett korlátoznom 4400MHz-re Sajnos a légáramlás nem a legjobb ebben a viskóban. A Sanua's-nál 3K-ban játszottam ultra settingssel. A GPU 100%-on 71˘c-ra ment fel a CPU max 50 pedig 8%-kkal dolgozott, FPS:60. A házhoz hozzáérve lekaptam a kezem, mert 70 fokot már nem állja a kezed. A házat fekvő állapotban használom, a plexi felfelé néz. Rezgéscsökkentő lábakat ragasztottam az aljára. A nehéz hűtő (2.1kg) nem húzza lefelé az alaplapot. Azt tervezem, hogy a plexire lyukakat furva egy csendes házhűtőt teszek rá, de ez kivűl esne a házon és nem tudok neki boxot csinálni.
Tanulság, a ház légáramlása rossz. AMD procival használjátok, ami nem melegszik úgy. Vagy intellel dedikált GPU nélkül. -
válasz
Erdei88 #49584 üzenetére
Végignéztem + az eredeti tesztvideót is, és tényleg tök jó kis ház!
Az egyedüli aggodalmam, hogy a csavarok helyett alkalmazott rögzítő bizbaxok nem kopnak/használódnak/morzsolódnak/szakadnak el egy idő után? Főleg egy enthusiast tulaj keze alatt, aki kb. kéthetente szétkapja a gépet...Még idén átköltözök a Metis-ből a Q11-be, és ha nem jön be, akkor lehet hogy majd erre váltok... illetve ha következő konfigváltáskor nem kapok normális áron Rizsás deszkát, csak mATX méretben, akkor szintén.
-
Jó kis setup, grats hozzá! (És látom, adsz a hangzásra is!)
Nálam dettó IS40+Noctua kombó az, ami bevált, pedig Metis-ben elvileg több a hely.
Ugye ez a passzív 1030 ment bele? Nálam is ez volt, teljesen okés vas, csak én alapból újrapasztáztam, miután írta valaki, hogy nem veszik el a garancia. Kíváncsi lennék, hogy a 4K-s kijelzőn hogyan mutat esetleg egy 1080p-s játék...Nekem 45 fok körül megy az OEM Samsung SATA M.2 SSD-m, szóval ha írás alatt felmegy 50 fokra, az egyáltalán nem para.
-
válasz
mpierre #49222 üzenetére
Én is ezt írtam, Ncase-hez képest okés... és persze, a Metis más tészta, de ha nem kell radiátor, akkor abból is lehet (enyhén korlátolt) gémer gépet rittyenteni.
100 dodó, az nálunk 100 ojró, ami a mostani árfolyamokkal kb.
40k HUF35k HUF
Izé... készülök az év végére... my bad. -
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #49221 üzenetére
Pl pont a Ncase-hez mérten, de mondhatnék más 50-60k körüli házikókat is. Meg ahhoz, hogy - méreteit tekintve - belefér egy 240-es és egy 120-as radi merev csövekkel egyetemben, és egy EK-XRES 100 SPC-60 MX PWM is. No meg a vga-ra elég egy univerzális blokk, mert ventinek is van hely lent.
Szigorúan magánvélemény: A Metis evo más liga. Kocka arányokkal bíró házikó, ami nem rossz, de nem egy nyerő kialakítás, kivéve ha házi szervernek készül a lakás eldugott helyére. De ízlésről futni pár kört felesleges.
-
-
vtomi2
őstag
DIY mini itx váz, hasonlóan gondolkoztam metis előtt.
Itt a link, telóról vmiért nem megy: https://imgur.com/gallery/6x5RofZ
-
válasz
DuncanGhola #48642 üzenetére
Szerintem a Metis EVO jobb választás, mivel ott a VGA közvetlenül kívülről szívja a levegőt, a tetőrácson keresztül + előre akár egy 200mm-es ventit is be tudsz rakni.
Ophion EVO-t akkor venném, ha vízhűtést szeretnél... bár igaz, hogy anélkül is 3db 120mm-es ventinek van benne hely.Szóval passz, amelyik szimpatikusabb.
Egyébként ilyen kis házba, 180W-os VGA mellé én lehet, hogy inkább 65W TDP-s CPU-t tennék, 105W-os helyett... azt is pont elég lesz lehűteni. -
DuncanGhola
aktív tag
Sziasztok, tudom hogy kb én vagyok az egyetlen aki raijintek EVO házakkal szenved, de vajon metis evo vagy ophion evo lenne jobb egy 2700x 5600XT kombóhoz hogy ne forrjon fel és lehessen valami halkabb gépet összetákolni
-
DuncanGhola
aktív tag
Sziasztok, én nem tudok dönteni, egy ophion evi, metis evo és az nzxt200/210 között, de lehet egy metis plus jobb lenne? ryzen 2700X menne bele és egy 5600XT ami miatt kénytelen vagyok kivágni az antec p50 házamat mert nem fér bele, ja igen, fontos szempont hogy fehér legyen
-
-
Seep
senior tag
Tudnek jo arban egy fractal node 202-t, meg meglett a Samuel 17 es procihutom. Most gondolkodom upgraditisz vagy nem upgraditisz. monitor mogott jobban elferne mint a metis.
-
A.Winston
tag
válasz
hegegabi80 #48455 üzenetére
Szerintem add el, metisbe feleslegesen küzdesz vele. Ezt ilyen speckó riseres kialakításokhoz tervezték, ahol nagyon nincs hely.
-
A.Winston
tag
válasz
hegegabi80 #48431 üzenetére
Nekem metisbe scythe iori volt. Nem drága és teljesen jó volt.
-
A.Winston
tag
válasz
hegegabi80 #48429 üzenetére
Metisbe rengeteg hely van, oda szerintem felesleges BR. Noctua D15-ról is vannak képek, de egy U9L is vígan elég. Ha tud oldalról szívni, akkor topflow-sok is tök jók.
-
hegegabi80
addikt
válasz
A.Winston #48423 üzenetére
Pont ezért parázok én is, mert nekem metisbe megy, így nincs külön rieser. De mindenképp megnézem, hátha elfér, ha nem akkor megy apróra és jöhet másik hűtő.
A True Spirit 90M sajna nem jó rá, mert nincs AM4 lefogató. De lehet megfúrom az eredeti tartót, és akkor már lesz is. -
SetCHOO.
aktív tag
válasz
AxBattler #48400 üzenetére
Felmerült egy kérdés.
Ugye adott a ház (RAIJINTEK Metis Plus) és benne lévő előlapi IRIS 12. (42.17 CFM)
Pluszba a tetejére kerül egy Prisma SL-12.(50.63 CFM)Jól gondolom, hogy a Prismát egy picit vissza kell fognom? Vagy felcserélem a 2 ventit?
Vagy túlgondolom? -
Iginotus
addikt
Nu eltelt két év. Le is cserélem a metist...
Kolink Rocket a következő.
1080 TI FE-vel megspékelve.
egy Alpenfohn Black Ridge-el... (ezt ti ajánlottátok.)
És amit még tennék bele, egy 3600 Ryzent valamilyen samsung b-die memóriával és 2x8 vagy 2x16 ot.
Alaplap még nem tiszta, mert ez tetszik, Asus ROG Strix X570-I Gaming De hogy 91.000 ft ot nem szánok rá az is biztos, max 50 et. (ramra is ennyit szánok, meg a CPU-ra is.)
Passzolni fognak az alkatrészek, jól gondolom? (tápom maradna ez az Corsair SF600 sfx...)Azon vaciállok, hogy érdemes-e 570 es csipszet (nem elég a 450-es?) vagy nincs-e jobb intel alternativa ebben a kategóriában?
-
SetCHOO.
aktív tag
Sziasztok!
Ház: RAIJINTEK Metis Plus
GPU: GIGABYTE GTX 1070 Mini ITX
Jól megférnek egymásban?
Minden alap órajelen üzemelne.
Proci az Ryzen5 2600 vagy i5 9400f gyári coolelrel.
-
Archttila
veterán
válasz
KaiotEch #48295 üzenetére
Már 100x megbántam, hogy Sati-tól nem vettem meg anno.
dugo_
Ezt a Satis dolgot en is megbantam vagy 1000X.
Temahoz hozzaszolva:
Ne feledkezzetek meg a feluletkezelesrol. Ghost-nal peldaul azert vontak vegul vissza Artic White szinu hazat mert nem tudtak hozni azt a minoseget mint az Ash Grey-nel.
Illetve aki eddig csak Metis, Silverstone SG13, TT Core v1 etc. birtokolt az jo ha tudja, hogy ezeknek a hazaknak az anyagvastagsagat illetve a megmunkalasat ossze sem lehet hasonlitani a kaptafa kuckokkal.Viszont hozzatok hasonloan en is azt vallom, h ennek ellenere sem ernek annyit ezek a hazak mint amennyiert adjak oket.
szerk.: nem bantani vagy lenezni akarom az olcsobb hazzal rendelkezo tulajokat, hiszen ha visszakerestek akkor olvashatjatok, hogy a Metis-en kivul
szinte az osszes nepszeru vas megfordult mart nalam, es a legtobbjuket nagyon szerettem
-
HRicky
tag
Sziasztok!
Metis Plusba befér egy 170mm-es VGA, ha van fent egy 3,5"-os HDD?
-
lionskull
tag
válasz
KaiotEch #48259 üzenetére
Én ilyet néztem, bár nem szerver házikónak, de szerintem még desktopnak is elmenne, Nagy-Britanniából:
[link]
Saját ház is kiválasztódik lassan, hosszas keresgélés és ide-oda ugrálás után, zavaró tényezőként csak annyit jegyzek meg hogy sajna, a PCI-E risert mindenképp rámsózzák, a két venti még ok:
[link]
Még a Raijintek Metisen illetve annak változatain mint könnyen és gyorsan elérhető, nem túl drága házakon még agyalok. Igazából a többi a hazai kínálatból nem fog meg annyira hogy elképzeljem az asztalomon.
Lap már egy Asrock B350 Gaming itx a proc pedig egy 3400G már megérkezett darabok, eddig itt tartok. Tápegység? Mindenképp full modu lesz. Ram? majd az aktuális kínálat eldönti. -
hegegabi80
addikt
De én folyamatosan a metist, meg most már a realant is párhuzamosan.
A metis tetején muszáj a lyukakat egyenként átreszelni, hogy nézzen is kis valahogy azért. Na meg közben előkészítettem az Asus B450M-K lap fogadására.
Aztán végül még sem az lesz, így várom a giga b450i aours lapot, 2600 már nálam van.AxBattler: Azt én is néztem, de az a bajom vele, hogy nagyon mély. Miért nem lehet egy kb 32 magas és 28 mély körüli házat készíteni.
-
HRicky
tag
Sziasztok!
METIS PLUS-os segítségre lenne szükségem.
Egy csendes HTPC-t szeretnék benne kialakítani.Két 3,5"-os HDD menne bele, tehát az alján is lenne egy. Ehhez mérten keresek CPU hűtőt.
Ahogy nézegettem 12cm-es ventilátoros nem jöhet szóba, így jutottam a NOCTUA NH-U9B SE2-ig.Ez alá a hűtő alá beférne a 3,5-ös HDD?
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #48141 üzenetére
A 22.6 cm hosszúsággal nincs gond, pont befér. Ennél a lapnál a pci slot a cpu mellett van, így a vga is kipipálva. A 22.1 cm szélesség a macerásabb. Sfx táp megy bele, amit az atx kereten a ház eleje és plexis széle felé kell eltolni. Így talán a táp mögött elfér majd a normál magas memória, és a tápcsati. Ha netán mégse, akkor távtartóval kb 2cm-rel kitolom a ház elejét. Ezt már láttam neten styx-nél alkalmazva. Így a táp is előrébb tolható. A sata csatik és ház usb csatija lesz még érdekes.
Jah és az alaplap tartó konzolon kivágtam azt a kidudorodó részt, mondom az is útban van, nem kell az oda. Aha egyből vesztett egy kicsit a merevségéből, de nem vészes, úgy is két végén rögzítik a csavarok.
Aztán lehet a végén még sem a metisbe kerül bele. -
válasz
hegegabi80 #48135 üzenetére
22.6 cm x 22.1 cm - ezt hogy a fenébe tudod betolni a Metis-be?
(#48134) Speed(R)
AM4-es rendszerre akkor váltanék, ha APU-t akarnék használni... akkor meg nem kell VGA, abból a pénzből inkább megvenném az Aorus-t, apróról. -
hegegabi80
addikt
válasz
Speed® #48134 üzenetére
Nem kizáró ok, de szerintem ott jobban melegednek, mint pl a cpu közelében ahol kapnak is egy kis szellőt.
Az asrockot néztem én is, sőt az említett félnél pont, és a biostart is be tudja szerezni 28K-ért. De igazándiból már rendeltem tőle egy Asus Prime B450M-K-t, csak nem hagy nyugodni az itx dolog, bár ezt az asus lapot is be tudom tömni a metisbe.VinoRosso
Egyébként egy darabig biztos maradna a 2600, sőt még egy 1400 is elég lett volna nekem vagy 1500x is. -
dugo_
veterán
válasz
kerobi #48101 üzenetére
A tápot kivéve nincsenek kőbe vésve a ki- és befújási irányok. Nyilván van egy irányadó alap, de onnantól neked kell kitapasztalni, hogy a konfigodat összességében és 1-1 alkatrészt vizsgálva mikor lesz átlagosan a leghűvösebb és/vagy legcsendesebb.
Metist lehet úgy szerelni, hogy fentről be, hátul ki, a táp 80mm-es ventije pedig úgyis kevesebb levegőt mozgat a két 120-asnál, kevéssé kavar be. Vagy megfordítva hátul be, cpu venti szívón a bordán és a táp felé ki. Játssz vele.
-
kerobi
senior tag
válasz
viperabácsi #48040 üzenetére
Igen ezt én is néztem, mert szép ház, de nem találtam sehol infót, milyen magas cpucooler fér bele. Plusz 7kg a ház, mert acélból van.
Fehér metis-t vettem. Remélem hűvös marad a reaktor. -
erik365
senior tag
Sziasztok!
Korábban már írtam a problémámmal kapcsolatban.
MSI B450 Gaming Plus AC alaplap, Raijintek Metis Plus ház.
Ha az első USB portba dugok valamit ismeretlen eszközt ír.
A gyártótól kaptam új kábelt de a hiba még mindig fent áll, ha biosba bemegyek és bedugom a pendrive-ot előre le is fagy.
Az alaplapon az össze USB port jó.
Merre keresgéljek? -
Archttila
veterán
Persze
Annyira nem érdekel a dolog mert nagyjából eddig majdnem minden nálam járt VGA ciripelt (ilyen-olyan mértékben persze)
Szóval a videó láttán egy kicsit kíváncsi lettem de ennyiKülföldi fórumokon barangolva láttam olyat aki az ötödik 2080 Strix után adta fel. De sokan szívtak az EVGA felső kategóriás kártyáival is...
olvasni is rossz ezeket a postokat.
Egy random shjíít az egészszerk.: neked melyik Inno 2080 van a Metisben?
-
Ispy
nagyúr
Kipucoltam a metist, össze is raktam. Viszont most bekapcsoláskor a lap CPU not detected or fail hibával fogadott. Most megint szétszedtem, a foglalatban a tüskék ránézésre jól néznek ki, a táp és kábelek jók a teszter szerint. Mit lehetne még kipróbálni? Esetleg a cput alkoholos fülpiszkával megtisztitani? Hátha össze lett fogdosva vagy valami?
-
HRicky
tag
Sziasztok!
Van már valakinek tapasztalata az új METIS PLUS ALS-ről?
Van most ezen kívül más ajánlott ITX ház 3,5" HDD és ATX méretű táphoz?
-
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #47681 üzenetére
Jó kis ramok, nekem is az van. Majd kíváncsi leszek az m.2 ssd-re, várjuk a tapasztalatot.
Közben én is szépen haladok a metis szellőztetésén:
Annyi fejlemény, hogy már a másik ventinél járok. Nem a legtökéletesebb, kicsit elméreteztem magam a lyukakkal, mert egy mérettel kisebbek nem merek már nagyobbat fúrni. Max kifelé haladva a két-három sort nagyobbra. Ráadásul 1-2 helyen el is ment a fúró, hiába volt kipontozva.
Amúgy élőben jól néz ki, max közelről randa egy kicsit. Úgy lenne az igazi, ha még szépen át lenne csiszolva és újrafestve az egész.shteer: kíváncsiságból engem is érdekelne a kábel infó. Igaz neke ma chieftec-hez szép szalagkábelek vannak, egyedül a 24 pines színes kábel és harisnyás. Max lehet azt lecserélem.
-
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #47658 üzenetére
A metis plus volt terben, de szeretem a változatosságot, metis meg már volt.
A másik, hogy ott is volt baj a szellőzésel, meg az atx kábelei ott sem férnének el.
A hangos ventire még most is lehet kapni -
-
Ispy
nagyúr
Szétkaptam a metist egy takarításra, mert fél éve a dobozában pihent, azt hiszem most bántam meg, hogy itx-es gépem van.
Viszont az mx4 elég jó állapotban van, ahhoz képest, hogy 1.5 éve kentem fel.
-
kisza25
félisten
válasz
Archttila #47625 üzenetére
Metisbe szeretnék, csak nem megy egyszerre minden.
A vga lecserélve rx 570 itx
A CPU 65W-os r5 1600@2600 (bemákolt) is most lett beszerezve
Az alaplap is most került hozzám, közben ugye a régi dolgokat el is kellett adni.
A 3db SSD és 1db hdd helyett lesz egy db m2 ssd 500GB ez most érkezik és ha már bemakoltam a procit kap egy gyorsabb RAM-ot.
Na most ezek megjönnek, eladom az ssd-ket, régi házat, RAM-ot, akkor jön a kuckó vásárlása és készen is leszek
Még jó, hogy úgy kezdtem neki, hogy a lapot lecserélem és megy a motyó itx-be
hegegabi80: mivel csak ideiglenes nem bajlódtam vele, ma ki is került 2db SSD, csak még a kábelei nem, meg még a héten RAM csere, m.w bele megy és akkorár csak egy harisnyázott kábel marad a hdd-nek
Tulajdonképpen a táp és HDD-t leszámítva mindent lecserélek újra és az egész művelet a metis árába fog kerülni, na jó kicsit több ~25eFt
(B)sati(/B): a tied milyen ház, gyárilag külső tápos? Hány W a táp? -
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #47622 üzenetére
Ez nagyon jó, nekem tetszik. Linket tudnál róla dobni esetleg? Érdekelne a többi része is.
(#47624) kisza25: Kicsit kusza a kábelrengeteg benne.
Én is lekezdtem végre a metis tetejét perforálni. Remélem most már hamarosan átpakolhatok. Igaz nem a legjobb lesz, mert sajnos hiába pontoztam ki, elment a fúró, de nem annyira vészes. De majd a kövi ház jobb lesz.
-
kisza25
félisten
kérdés: Arctic Freezer 13 befér a metisbe, valaki használja vele? ha jól látom 160 mm befér, ez meg elvileg 130 mm
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok.
Epelitenenk meg 1 itxes vasat, sógorral. :)
A helyünk, elmeletileg 37 széles vagyis hosszába ide tennénk a vasat. Menne bele egy ryzen 3600, es jelenleg egy 1660ti itx. Mi volna az a haz ami a kabelekkel egyutt, kenylemrsen beferhet? Metist neztunk, vagy cm h100at, de jó szellozes kene amennyire csak lehet. :)
Neztunk meg cm elite 130at is, de az mar tul hosszú. :(
-
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #47544 üzenetére
Annyiért nem rossz vétel, ráadásul a 3 hőtermelő helyett csak 1 db lesz. Én is folyamatosan agyalok a cserén, mert ha összerakom a metisbe a konfigot, utána már nehezebb lesz a csere. Bár fúrtam az alaplapi tartó lemezbe is két lyukat, hogy ne kelljen már az alaplapot kiszedni, ha a cpu hűtőt le akarom venni m.2ssd/ram/cpu csere miatt.
Igaz én aprón néztem 500-as m.2 ssd-t jó áron. Így szerintem majdnem nullára ki is tudnám hozni, feltéve ha megveszik az 94 és 91%-os ssd-imet. -
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #47537 üzenetére
Nos igen kicsit drága a kis drága 550. Én még korábban 24K-ért vettem postával amikor bejött.
Szerintem jó lesz az az ssd, bár úgy emlékszem valamelyik crucial eléggé melegedős fajta az nvme-ből. Bár az nvme alapból melegebb mint a sima sata-s. Na meg a Toschiba-k melegednek még jobban.
Nekem most az van 256gb-os, meg egy sima Samu laptopos 5mm-es ssd 256-os. Megy egy 2.5 500-as hdd, ezek mennek majd metisbe. Én is agyaltam a két 256-os helyett egy 500-as m.2-re, de lényegében csak 1 darab sata kábelt spórolnék meg vele, mert a táp kábel így is úgy is benne lesz a hdd miatt. -
válasz
kisza25 #47537 üzenetére
Más: megtaláltam a megoldást a metis kábelrendezésére
Jó döntés, de ahogy néztem, ezzel a modellel még nincs sok tapasztalat, és ha ugyanúgy melegszik mint az MX500, akkor az alaplap hátuljára rögzítve eléggé felmehet a hőmérséklete.
Talán megérheti egy - tapasztaltan - hűvösebb példány, pl. WD Blue. -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #47536 üzenetére
550 512sp 26-30eFt
560 1024sp 35-40eFt
570 2048sp 43eFt
550-nek 15-20eFt nak kellene lennie
Más: megtaláltam a megoldást a metis kábelrendezésére -
Pgraph
aktív tag
A táp egy FSP Hexa85+ 350W. Ez is megvan, a Metis is adott, illetve a szóban forgó videókártya. Hétvégén kellene vele legóznom...
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
Metis Plus-os kérdés:
A ház adatlapján megjelölt 170mm-es VGA hossz mennyire szentírás? Egy office gépet kellene összerakni a fa alá, és lenne egy Gigabyte R7 240 2GB GV-R724OC-GI kártya, ami a célnak megfelelne, de ez 192 mm hosszú... Esélytelen?
Ha igen, tudnátok ajánlani valami ultra low budget kártyát, ami befér? i3-9100F mellé lesz, és se játék, se más varázslat nem fog futni a gépen, „csak” munka. Az se baj, ha passzív hűtésű. -
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #47499 üzenetére
"Jah és még tudtok nekem kapcsolót ajánlani minél kisebbet? A metisbe akarok egy is ledszalagot, de kapcsolósra. Én ilyesmi billenős kapcsolóra gondoltam, minél kisebb kellene."
Lomex - [link] -
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #47500 üzenetére
Na elkezdtem az építést, az jó, hogy a gyári amd hűtő egy féle képpen megy fel akkor is ennyire milliméteren múlik:
aztán itt abba is maradt az építés, mert őfelsége felébredt
Nem az én napom, tűvétettem mindent, de nem találtam az mx4 pasztát, azért a gyári hűtő, mert azon volt paszta.
Elképzelésem sincs hogyan fog a cucc beférni majd a metisbe, sok a kábel és túl sok az ssd -
hegegabi80
addikt
Nos megint van egy kis gondom.
Metis aljába használ valaki hdd-t ssd-t? Mert hála a jó istennek az sfx tápnak (chieftec csn-450c) pont olyan a nyamvadt sata táp csatija, hogy megemeli kicsit a hdd-t, félek eltörik a hdd csati. Most vagy kivágom a metis alján a csatinak a helyét, vagy megemelem a hdd-t, csak akkor a csavar lesz rövid, vagy pedig a molex kábelt használom sata átalakítóval (ezt azért vetem el, mert akkor megint sok lesz a kábel). Én az első kettőre tippelek, leginkább az emelésre.Jah és még tudtok nekem kapcsolót ajánlani minél kisebbet? A metisbe akarok egy is ledszalagot, de kapcsolósra. Én ilyesmi billenős kapcsolóra gondoltam, minél kisebb kellene.
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Leírom a tapasztalataim a Raijintek Metis gariztatásával kapcsolatban.
Írtam a hazai forgalmazónak, aki válaszolt nem egészen 6 nap alatt, hogy küldjem vissza az egészet, majd jól bevizsgálják, aztán lesz belőle valami.
Írtam a Raijintek-nek, aki válaszolt 14 órán belül, majd miután válaszoltam neki és elküldtem a számára szükséges információkat 4 órán belül feladta a hibás alkatrészt. -
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #47480 üzenetére
Nekem biztosan.
Ne viccelj már, amikor ilyen jól fut az RGB-s szekér, minden féle csillámpónival effekttel? Áhhh lesz az még, főleg a hiper-szuper számítógépeknek biztosan, amikor még nagy gépházban is alig lehet lehűteni, megnézném mit produkálna laptop-ba zsúfolva.(#47482) HookR: Ne viccelj, nekem szinte már kompletten kicserélődött a gép belső, mire egyáltalán a metisbe bekerült volna. Egyedül az ssd és hdd maradt.
-
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #47473 üzenetére
Rakd össze az asztalon a falhoz közel, hogy a gyerek ne érje el és kész is.
Egyébként hihetetlen, mennyire függővé tudja tenni az embert ez a sok szar ketyere.
Sokszor hazamegyünk melóból, benyomom a gépet. Kis idő múlva ránézek pl. prohardver, asszony is ránéz. Közben jöhet tanulás/játék gyerekkel vacsora stb, közben meg párszor ránéz az ember. Aztán rájövök, hogy csak fölöslegesen nézegetem, pl. a gyerektől veszem el az időt. Na mondom majd este elalszik gyerek és akkor jövök én. Aha persze, elalszok a gyerekkel együtt és arra ébredek 1-2-3 körül, hogy fáj mindenem.
Tehát gyerek mellett azért nem igazán lehet unatkozni, de azért hiányzik na a technika is.
Arról nem is beszélve, már annyi program van téli szünetre, hogy a végén megint nem jut idő metisre. Este meg nem akarok nekifogni, mert ha másnapra nem lesz gép asszony kinyír.
Ha már bejelentem neki gépet fogok szerelni, telepíteni már fogja is a fejét.Azért téged is csak visszahúz a mitx és a metis.
(#47477) HookR : Csak nem a hajlított kis fémdarabos házhoz kell? Én most kb olyan 5 évet adok magamnak, mire elkészül az elképzelt ház.
Csak apránként elkezdem majd beszerezni hozzá cuccokat. A belseje már megvan (alaplap, sfx táp stb.), ami addigra már elavult lesz.
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #47454 üzenetére
Egy napja nincs gépem már most végem van
Teljesen alkatrészekre van szedve, alaplap már úton van, a házat majdnem eladtam (csak rájött, hogy matx nem jó neki) így teljesen kibontottam a gépet, a ház bedobozolva szállításra, abba már tuti nem költözik vissza, van egy tartalék házam lehet abba rakom amíg lesz metis plusz -
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #47406 üzenetére
Rövid ATX táppal biztos elfér hosszabb vga is.
Fentre elfér vga felett a normál vastag venti is, meg szerintem a hdd tartóban is az ssd.
Ha sok ha nem a metisnek egyszerűen nincs alternatívája. A metis az metis.
Ahhoz képest, hogy volt amikor 21-22K körül volt, nem sok.
De amúgy meg sok, szerintem olyan 15K érne újonnan.
Igen ezen az m.2 ssd-n én is agyalok, igaz van egy 256-os meg egy másik 256 ssd, de a kettőt ki lehetne váltani egy 512-es m.2-re.Jah ás most van beszerzés alatt az Alpenföhn Black Ride cpu hűtő. A szétmarcangolt IS-50 ventije fog majd menni rá. Úgy hogy most már majdnem minden megvan, téli szünetben jöhet a költözés végre.
-
kisza25
félisten
válasz
Grave_444 #47402 üzenetére
A táptól is függ, mert sfx táppal befér nagyobb vga
Ami belemenne:
egy Gigabyte Aorus B450 I Pro Wifi
Ryzen 5 1600 (65W)
arctic alpine 64 plus
2*8GB adata 2400
Sapphire rx 570 ITX
4db ssd
12 cm ventik Bequiet
Ugye nekem volt sima metis, de már 3 éve, nem emlékszem a méretekre pontosan -
Seep
senior tag
válasz
kisza25 #47401 üzenetére
1. ha hosszabb tapod van 170 - 180mm akkor csak 170mm hosszu VGA fer be. ha csak valami rovid tap akkor befer hosszabb is a kabelektol fuggoen.
2. ha normalis 2 szlot magas a vga akkor igen befer a normal venti
3. nem tudom biztosan, tobbi metises megmondja. A metis plusba 1 ssd befer az oldalfal es a mervitolemez koze, 2 meg a padlolemezre. 1 lehet meg mehetne a tap oldalara allitva. -
kisza25
félisten
sziasztok!
több kérdésem lenne: 1., A metis plusba, ha normál méretű táb van (atx) akkor 170 mm a max VGA ami befér?
2., ha van benne VGA, akkor a normál magas 12cm-es venti befér fölé, vagy az a nyílás azért van, hogy a VGA ott tudjon beszívni?
3., Normál méretű táp és 170 mm VGA esetén is befér a 4db 2,5" hdd? -
profi
aktív tag
válasz
hegegabi80 #47375 üzenetére
Core V1-gyel már én is szemeztem, csak eddig senki sem ajánlotta,így nem mertem megvenni. Semmi különös igényem nincs, csak le tudjam hűteni a konfigomat a házban. Most veszek bele egy GTX 1060 3GB kártyát, annak is el kell fêrnie és jó lenne, ha az is szellőzne rendesen. Első sorban lêghűtés lenne benne, de ha kell, akkor veszek bele vízhűtést.
Metis Plust is néztem,de egy kicsit tartok tőleEgyrészt, hogy az anyaga miatt melegszik, másrêszt nem sok lyuk van rajta.
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Raijintek metis plus, ha az első jackcsatlakozóba van dugva a füles, csak akkor szól ha meghúzom a gép eleje felé. Több fülessel is próbáltam, hátul tökéletesen működik.
Szétszedtem de a panelen nem látnám, hogy a forrasztás hibás lenne, pedig valószínűleg az.
Járt már valaki így? -
válasz
Project: A #47308 üzenetére
Metis Plus-ba mindez elfér.
-
válasz
AxBattler #47299 üzenetére
Két-három hete még nem volt sehol BT-06B-250VS. Mikor még nem volt, akkor is gondolkodtam rajta, hogy megvárom, de videók alapján nem tűnt szuper anyagminőségűnek, igényesnek. Így lett a Metis Plus feketében, 18,5k-ért (igaz, ahhoz nem adnak tápot).
A BT-06B-250VS reális ára szerintem 15k alatt van.
-
H210i már nekem is sok. Define Mini C meg letisztult, szimpibb.
(#47298) Nirvanus
Értem, akkor ezt kitapasztaltad.2530p + 2540p FTW, várom a cikket!
Utóbbiból volt egy példányom és imádtam. Azóta a 12"-os subnotik a szívem csücskei.
Ha majd leépítem az asztalit, és végleg HTPC + konzol kombóra váltok, akkor tuti beszerzek egyet!Szerk.:
METIS EVO már iPonban is kapható, de a 42k HUF-os ár nem ment lejjebb, ebből ugyan nem lesz népkuckó! Nekem az ablakos kivitel kellene, de nem tetszik a hézag a TG és a fémlemez között. Legszívesebben a rácsos teli lemzre vágatnék külön ablakokat... csak az már 50k+ HUF lenne.BT-06B-250VS meg egyelőre rablásnak tűnik 25k HUF-ért...
-
Metis EVO: 49k HUF... csak elkötelezetteknek / rajongóknak!
-
Elég csúnyán, sietve, de kipróbálási célból nagyjából összeraktam a Metisbe az új gépem, és egyből indult a régi Win10-es SSD-ről, sőt, valamiért a rendszer is aktiválva van. Beléptem a MS fiókomba pont ilyen hátha így majd adja vissza az aktiválást, de EL SE VETTE. Normális ez?
-
válasz
hegegabi80 #47208 üzenetére
-
válasz
Mercutio_ #47206 üzenetére
Nálam ha az összes aktív volt, akkor az általam átírt hetessel nem csinált semmit, tartotta is, de mégis zavart, hogy a hatoshoz és ötöshöz tartozó értékeimet folyamatosan átírta a gyárira.
Most így kevesebb állapot mellett még nem írt át semmit, és tartja, amit beállítottam. Le fogok még menni kicsit a feszültséggel, megpróbálom 1.05V mellett az 1250 MHz-cet, talán menni fog. Eddig eszembe se jutott ennyire lemenni, de ha költözök a Metis Plusba, számíthat.
Ha szerencsém van, ma vehetem át az új házam.
-
válasz
hegegabi80 #47198 üzenetére
Én nem vittem 1,08 alá, ha lehetne is. Így is 100W körül tetőzik a fogyasztása játékok alatt, az meg egyelőre oké. Ha beköltözök a Metisbe, és nem lesz jó, lemegyek én is 1,05-re, ha bírja.
Mercutio_:
WattMan tényleg bugosnak tűnik, nálam vissza szokta állítani időnként a state5 és state6 feszültséget a gyári értékre, viszont a state7-hez meg nem nyúl. Vajon ha törölném őket, és mondjuk beérném state1-4-iggel? Azt hiszem, egy próbát megér:
-
válasz
hegegabi80 #47194 üzenetére
Legkésőbb vasárnapig én is beköltözök egy fekete Metis Plusba a Ryzen 2700 + RX 570 ITX kombómmal. Wraith Max hűtővel a procin, hogy egy kis allcore tuning is mehessen. RX 570 már alul van feszelve az inteles gépben, kábé kitapasztaltam már, szóval költözés után nem nagyon kell szerintem majd állítgatni.
-
Metis EVO már kapható Caseking-nél, Metis Plus árának duplájáért... hát, szerintem ennyiért nem lesz slágertermék idehaza.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #47154 üzenetére
Táptakaró akart lenni, de 1 éve megy az építkezés és még nem költöztünk be, a metis meg vagy 3 hónapja a dobozában pihen, de már csak
napokhetek kérdése a dolog.Egyébként megvettem már a plexit, festéket, hőlégfúvot és a maszkoláshoz csináltattam csini corsair-es matricát is, már csak a ledek hiányoznak a világításhoz, na meg kedv hozzá, hogy összerakjam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Z590-A PRO - Socket 1200 - Intel Z590 Chipset - alaplap!
- Gigabyte Z690 Aorus elite ddr4. aqua gari 2026.07.23ig
- MSI H61M-P21 (B3) LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500k processzor
- Kingston Fury Renegade rgb 32gb(2x16) KF436C16RB1AK2/32---aqua gari 2028.07.22
- Kingston FURY 64GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black
- HP ProBook 440 G7 laptop i3-10110U laptop (hibás)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8-16GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest