- Milyen TV-t vegyek?
- RAM topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- reMarkable - paper tablet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Na, összedobtam félig a gépet... ASRock PV530-ITX, 2 GB DDR3 Kingston, 250 W FSP táp, Kubuntuval. Egyelőre semmi tuning, csak a ramokat állítottam 1066-ra, de időzítéssel sem variáltam. Bios-ban a ventit akartam lassítani, kevés sikerrel, sztem nem lesz a barátom, lecserélem egy nagy csendes darabra.
Kubuntu frankón szétesett a kép induláskor USB-ről... de alig 10mp-ig tartott, összekapta magát. A rengeteg HW-hez pillanatok alatt alkalmazkodott, és indult szépen, akadás-mentesen. Persze a sebesség még nőni fog, régi 4 GB-os pendrive amúgy sem egy bajnok sebességben.
wifit nem próbáltam, mert még nem jött meg a nano usb-s cucc, ez kb. 4k, a nagy USB pöcök meg 3,5 k... a kis méret megéri a plusz fél hambi árát, de várni kell rá.
Kérte vki mailben a youtube tesztet... OK, de mobilnetem van, HD amúgy sem nyerő nálam. Tesztfilmeket próbálok minnyá'
Közben felraktam az Ubuntut a pendrive-ra, Kubuntu nekem túl sok a jóból
CPU alapból 40 °C. Ventit 4400-on forgatja, pedig 45-re állítottam a célhőfokot, és legalacsonyabbra a ventit... ez nem jó így sztem, újabb bios nincs. Hangerőben a táp azért erősebb, tehát nem hangos, de akkor is...2. start: Ubuntu 11.04 32 bit (csak 32 bit OS-t támogat): Unity nem fut, classic-al indul, meglepődtem, de jó így. Kubuntu nem látta a W7 megosztásait, ez símán. Gyengesége is megmutatkozik: az egy magos proc jó 5 évvel ezelőtti feeling, várni kell pl. ablak váltáskor, bezáráskor, de nem veszélyes.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING / Beszámítás OK!
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest