Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• peterk

senior tag

Sziasztok, szeretnék egy kis segítséget vagy iránymutatást kérni. Szükségem lenne egy második NAS-ra a lakásban, és arra gondoltam, hogy a meglevő Synology 4 lemezes NAS-om mellé ahelyett, hogy egy másikat vennék, inkább építek egyet - ha ez lehetséges.

A "belső" úgy nézem nem jelent problémát, akár az intel atom akár az új AMD fusion vonal megteszi számomra és hardver erőben meg is felel. Video teljesítmény nem kell (alaplapi akármi jó), hang nem szempont, hálózat elég ami van rajtuk, egyedül a minimum 4 sata port a fontos, ami akár lehet alaplapi, akár egy bővítőkártyával is jó.

Eddig OK, de innen eléggé megakadtam. Nem tudom a ház (táp) és a fogyasztás terén milyen lehetőségek vannak. Azt szeretném, ha a cucc pici lenne. és nem fogyasztana sokat. Összehasonlításképp, a Synology DS410-em méretei 17×19×23 cm, és vinyók nélkül 16-18W-ot eszik. Ezt az AMD fusion tudná, a kérdés, hogy milyen táppal hajtsam meg, hogy a táp ne egyen még egyszer ennyit. ;) És végül a legnagyobb kérdés, a ház. Létezik-e olyan Mini-ITX-es itthon elérhető "kocka" ház, ami ha nem is kel versenyre a Synology méreteivel, annál nem sokkal nagyobb? A Synology ilyen:

Ilyesmit szeretnék, semmi extra, minél egyszerűbb, annál jobb. 5.25 hely sem kell, elég, ha van egy bekapcsológombja elöl, hátul meg az a pár kimenet (lan, usb, táp, video). Létezik ilyen? Köszi szépen!

Új hozzászólás Aktív témák