Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ecaddsell

aktív tag

válasz HUN_Sector #66373 üzenetére

Nemrég a német amazonon vettem GIGABYTE B550I AORUS PRO AX-et 136.90 €-ért (kb. 55k-ért házhoz hozták, azóta persze kicsit drágább lett).
    PCIe 4.0 foglalat és SSD (hátlapon van még egy PCIe 3.0 SSD is), 2.5G LAN és a WiFi is AX.
    Számomra egyetlen dolog hiányzik belőle az előlapi USB-C (mondjuk ilyet csak az újabb Mini-ITX házam tud). A lapon annyira nem érdemes spórolni.

Hozzá vettem még FSP Fortron Dagger PRO 650W-os tápot (ez most egész jó áron van), ebből egész combos konfig kihozható, akár közepes GPU konfiggal is.
    Most csak régi a szekrényben jobb sorsra váró cuccokat szedtem össze próbaként és meglepődtem, hogy a Deepcool AN600 képes a 5700X-et maxon (PBO, 138W) 82C alatt tartani. Ha sikerül beapplikálnom a hűtőt a SilverStone Milo ML09 házba akkor azért ott ECO módba teszem majd a procit mert felesleges ez az erő, ha nem akkor marad a mostani Thermalright AXP90-X53 (szintén amazonról 10k) ami jelenleg egy Intel 7700T-t hűt (az a proci annyira keveset fogyaszt, hogy akár teljesen passzív módban mehet az egész, kevésbé terhelve pl. videót nézve).

A SilverStone Milo ML09 háznak 1 zavaró hibája van (amikor jópár éve vettem még nem jött ki): Az elő- (valójában oldal)lapi USB/jack a bal oldalon van és a mostanában járatos LP GPU-k nem csekély része pont bele lóg. Ha jobbra tették volna akkor ebben a kategóriában még mindig egy nagyon szuper megoldás lenne.

Új hozzászólás Aktív témák