- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Philips Hue – az okos lámpák királya
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuratzf
csendes tag
Sziasztok!
Elmesélem új gépem eddigi történetét.
Tehát a konfig:
Cooler Master RC-100 ház, Intel DG41MJ lap, Intel E5500 gyári hűtővel, 2 GB PQI memória, 500 GB SAMSUNG ECOGREEN vinyó.IPON-ban rendeltem 3 nap alatt megjött. Összeraktam, elindult, de nagyon hangos volt. A nejem rám is szólt, hogyha ez lesz a gépe, akkor felejtsem el, ő ezt nem hallgatja egész nap.
Feltettem pendrive-ról az eredeti Win7 HP operációs rendszert, az Intel cuccait telepítettem éppen (a fülem csengett az idegesítő táp zakatolástól) és kimentem a mosdóba. Csak egy nagy puffanást hallottam. Gép áll és nem indul.
Ekkor elkövettem egy nagy hibát! Gyanítottam, hogy a táp a ludas, IGY SZÉTSZEDTEM! Igen a táp belseje kicsit kormos "vala".
Most mi lesz? Gondolom buktam a garanciát, én marha! Gép normál ATX tápról szépen és CSENDESEN muzsikál a konfig, de ebbe a házba csak FlexATX táp megy bele.A kérdéseim:
Gondolom a garanciát buktam, de nagyobb baj, hogy honnan szerzek FlexATX tápot? Neten újat nem találtam, egy VATERÁS használtat találtam csak eddig. Tud valaki elfogadható árú FlexATX tápot (lehetőleg újat és CSENDESET)?
Ha nem lesz táp, akkor a meglévő ATX ház vajon kompatibilis-e az ITX alaplappal? Esetleg egy CODEGEN MX-31-A2 házat lehet-e venni táp nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest