Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16939776

    törölt tag

    válasz #16939776 #29856 üzenetére

    Meglett a radiátor és eljutottunk a próbaüzemhez....

    Ehhez fel kellett tölteni a rendszert.:
    Első próbálkozásnál kiderült, hogy a fill-portnak nincs értelme, nem jött ki levegő a körből rajta keresztül, olyan erős a pumpa hogy átrántja a buborékot az elágazáson. Második próbálkozásra bekötöttem egy másik saját tartályos szivattyút a körbe feltöltöttem vele, majd átkapcsolva a DDC-re felhabzott minden. Harmadik próbálkozásra hagytam fél napot légteleníteni a feltöltő szivattyúval, szétbontva egy lavorban. Majd feltöltőszivattyú leállít, lehúz, és összedugtam a víz alatt a csövet a DDC-re.
    Ez össz.: ~3 nap légtelenítés és 5. próbálkozás után sikerült is, úgy, hogy közben nem maradt/levegősödött le a kör.
    Gyorsan kiderült hogy 12V-on nem maradhat, de 5V-on nem indult biztonságosan a szivattyú... egy kis méretű DC-DC-vel önkényesen 8V-ra beállítottam. 6V-ról már stabilan indul, de Így sem néma, ha rá van szerelve az alaplapra/cpu-ra a blokk+pumpa, 22-es csapdája... :(

    Próba üzem: LinX 4,5Ghz/1,2V 72C°-os legmelegebb mag, játék alatt 52-53C° Ez több mint jó gyári pasztás 3570K-val, és single radis AIO-val.

    Viszont a radiátor komolyan megfogja a szellőzést, illetve a GPU is jobban terhelve van a CPU tuning miatt/CPU->GPU limit/ így 2C°-> 4C°-ra nőtt a GPU hőmérsékletben a differencia, levett és felhelyezett oldallap esetei között.
    Mivel egyenlőre fekvő helyzetben tudtam csak tesztelni, így várható némi javulás a kémény hatás miatt, felállítva. De valószínűbb, hogy kell valami légbeömlő a vga alá, mert a radiátoron keresztül nem tudom biztosítani azt a levegő mennyiséget, amit hátul/fellül kitolna a VGA, így bánatában légveréses-sütővé alakítja a körülötte lévő teret. ;]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák