-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz
Devil Smile #5048 üzenetére
A marlin a 3D nyomtatás sava-borsa...
-
izisz
senior tag
válasz
Devil Smile #5048 üzenetére
mimimi?
szóval mi? -
Devil Smile
őstag
szuper..
akkor mar csak kellene nekem valaki aki elmagyarazza konyhanyelven mi mi.. -
izisz
senior tag
válasz
compi.hu #5046 üzenetére
grafikus (esetleg touch) vagy karakteres kijelződ van?
ABL debugging feature be van kapcsolva? (hirtelen ezek jutnak eszembe, amik sokat "esznek" tudtommal)
(én abból indulok ki, hogy az RC7 az anet karakteres lcd-jével, szimpla bilinear abl-el, eeprom feat., befért a melzire, arra már nem emlékszem, mennyi szabad hely maradt, de befért. Ha az 1.1.6 még befér-e, arról nem tudok nyilatkozni) -
compi.hu
senior tag
AVR Memory Usage
----------------
Device: atmega2560Program: 147870 bytes (56.4% Full)
(.text + .data + .bootloader)Data: 5046 bytes (61.6% Full)
(.data + .bss + .noinit)Nem érzem úgy, hogy bármi "extra" feature-t használmék és baromira nem férne el egy 1280-ban.
(Jaja tudom, 128kb flash mindenkinek elég kell legyen...)
-
izisz
senior tag
az anet (a8) jelenleg akkor éri meg, ha csak donornak akarod használni egy fémvázashoz, ahhoz kiváló (még a melzi boarddal is, ez a "rendes marlin nem fér rá" ne már srácok, LCD kezeléssel és ABL-el belefér egy szimpla marlin, ne keltsük a pánikot
az extra funkciók, amiknél a kommentben ott van, hogy mennyivel növeli a progmemet, azt kb a userek 1%-a fogja csak bekapcsolni, sima end user nem...)
Amúgy szépen nyomtat a maga ár szintjén, de igen, előbb-utóbb jön a "fémváz kell!!!" érzés
Tarantula vagy tornado, ezt az ajánlást én is támogatom. -
Devil Smile
őstag
-
bigrob
őstag
Az egyik upgrade a dual Z kit.
35 USD
Azt olvastam, hogy az A8 elég régi lapot használ és egy rendes marlin sem fér el rajta csak valami lebutított, mire egy A8-ra megveszed az alu keretet már lehet többe vagy mintha egy Tarantulát vennél. Nem tudok nyilatkozni, hogy a gyári akril keret milyen, de külföldi csoportokban és youtube videókban mindenki előbb utóbb lecserélte alura. Tarantula első nyomtatások fejlesztések legyenek. (Ha nem akarsz sokat bajlódni még mindig azt mondom, hogy Tornado.)
Thingiverse-n van elég sok nyomtatható dolog hozzá.
Egyik legfontosabb.
De facebookon csatlakozz a Tevo Tarantula Owners csoporthoz és már párszor be lett linkelve minden ajánlott fejlesztés. (nyomtatható és társai)
Illetve Rui elég részletesen elmagyaráz jó pár dolgot a csatornáján.Én ennyit tudtam segíteni, illetve ezt gondolom a témáról. Ha valaki máshogy gondolja ne tartsa magában.
-
bardi
senior tag
válasz
Devil Smile #5040 üzenetére
Eddig csak kis értékű dolgokat rendeltem kínából, kiment teljesen a fejemből a vám. Marad az eu-s raktár. A kuponnal a tarantula elég jó áron van. Keresek majd összehasonlító videót.
-
bardi
senior tag
Kínai raktárból ingyen jön. Mondjuk nem tudom vámot kell-e fizetni.
A Tevo Tarantula jobb lenne? A Z tengely mozgatása nekem azon annyira nem tetszik. Az Anet A8-ról néztem több videót, és azért tetszett meg. Akinek van mindkettő melyiket ajánlaná? Ha minden nagyon jól megy lehet a héten meg tudom rendelni.
-
Devil Smile
őstag
igen mindegyikhez jar teszt filament szerintem.. GBrol a legolcsob ahogy eddig neztem (foleg ha kersz hozza kupont toluk) nekem most 35e be volt szallitassal egyutt..Filament en itthon vettem DD-tol kint nem tudom mik a lehetosegek, arra majd nalam tapasztaltabbak valaszolnak.. En tevo Tarantulat rendeltem (akcioban 46e volt EU exp szallitassal) csak az meg uton van valahol.. ezt meg meglattam h jo arban van (ez a 2 kozott vacilaltam) gondoltam most belefer a koltsegvetesbe uh megvettem ezt is legalabb gyakorolok..
-
bigrob
őstag
Magyar honban pl olcsóbb helyi boltból venni, mert drágább a posta kínából. Nézz körbe hátha van valami bolt nálatok is.
Szerintem ha már 150 dodó környékén nézegetsz én inkább egy Tevo Tarantulán gondolkoznék, az alu vázas nem akril. Ha van több della akkor Tornado. (310 dollár TORNADOS kuponnal).
Ha rosszul gondolom majd kijavítanak a többiek.EU raktárból
EUTEVOKK kóddal: 167,99 USDCsájníz raktárból
GARRYTEVO vagy 11.11GB235 kuponnal: 151.11 USDNagyobb heated bed upgradelt verzió
TEVOPRUSA kuponnal: 209.99 USDANET A8 EU raktár
kupon nélkül: 171,6 USDANET A8 Kína
A8KIDA kuponnal: 129,99 USD[ Módosította: radi8tor ]
-
bardi
senior tag
válasz
Devil Smile #5034 üzenetére
Minden Anet A8 filamenttel együtt érkezik?
Úgy döntöttem inkább venni fogok egy olcsóbb kit-et, mint építeni, idő hiányban, és az Anet A8 a legszimpatikusabb eddig. Gearbestről rendelném, onnan érdemes? (UK-ba élek) Viszont a filamentek mind kínából jönnének ha jól látom. -
Devil Smile
őstag
Vegre megerkezett
remelem a Tarantula is megjon a heten max jovoheten...
a hozza adott PLA-t nem vittek tulzasba.. kb10m lehet..
ennel tobbet kaptam a 3d penhez..
-
-
kzkz
őstag
Szürke Gembird PLA-t vettem, nincs gondom vele, kínai klón Anycubic-os E3D v6-tal nyomtatom 200-fokon. Lassan felét elnyomtattam már, jól folyik, nem buborékosodik, és olcsó is. 1kg 5000Ft kb.
(Most a DD PETG-t szeretném kipróbálni, ez is 5-6eFt körül mozog, és állítólag olyan könnyű nyomtatni vele, mint a PLA-val, de erősebb, jobban hőtűrő annál. Illetve talán kicsit rugalmasabb is.) -
blountex
senior tag
válasz
blountex #5030 üzenetére
Na, akkor újra, mert lejárt auz időkeret.
Van itt ez a kép:
Travel alapján nincsenek az átmérő között átlók. Mikor végzek a nyomtatással van jó pár átlóm, ez miért van?Maga a kép az elkészült nyomtatásról:
A külseje enyhén fogalmazva elég ramaty, eredetileg nem kéne ennyire kiállnia a menetes résznél, de máshol is van probléma. Maga a menet az jó, rámegy. 1,5 fogak közti távolság, metrikus menetről van szó.
Egyedi tervezésű az alkatrész, de elég érdekesen nyomtatódott ki többszőri próbálkozás esetén is. Mindig egy kicsit állítgattam pl fal vastasgás stb. de nem igazán akart összejönni.Estep, szíj feszesség pipa, DD PLA
Kb. más kisebb volumenű tárgyaknál a szokásos beállításokkal elég jól nyomtat, itt valamiért hibázik.Még a belsejéről is készítettem egy képet, remélem valamennyire látszik is:
Köszi a segítséget
-
blountex
senior tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha menetet nyomtatók azt érdemesebb 0,2 nozzlival vagy elég neki a 0,4?
0,4-el próbáltam és bár működik, de célszerűbb lenne kisebbel próbálkozni? Pl mint fogaskerék esetén. -
bigrob
őstag
Devil Design és Gembird PLA-t használt már itt valaki?
DD Bronzet és sima Green-t rendeltem, mert láttam, hogy ezt dícsértétek, de van olyan aki mindkettőt próbálta már?Köszi
-
yoda64
csendes tag
Abszolut igazad van, a foglalat. Átforrasztottam az egészet és MŰKÖDIK !!!!!!!
Na még a firmware frissítést kellene megoldanom, (BL Touch -ot vettem) és a büdös életben nem babráltam ilyennel. Ha valaki MAGYAR nyelven konyhai szinten elmondaná, NAGYON-NAGYON megköszönném. -
yoda64
csendes tag
Igen, 4-5 kártyám van és mindegyikkel ez van. Az SD foglalatot is átnéztem, kifújtam sűrített levegővel, semmi. Nem ejtettem le, nem ütem meg semmit (vezérlést)....... Tanácstalan vagyok. Direktbe próbáltam nyomtatni (Cura 2.6..) hát egy helyben egy nagy rakás kakit nyomott, úgy "átromtalanítottam" hogy abbaaludja.
-
yoda64
csendes tag
Tiszteletem mindenkinek. NAGY problémám lenne amit mind kezdő nem értek. Ma a TT-m meggondolta magát és NEM akar nyomtatni SD kártyáról. Ugyan amikor betolom a kártyát, azt írja ki hogy "SD CARD Inserted" de utána már ha be akarok lépni hogy kijelöljem mely G kódot nyomtasson (mint már fél éve eddig) azt írja NO SD CARD és úgy mutassa hogy nincs rajta semmi. Ha kiveszem a kártyát, visszateszem a PC-be, ott minden ott van. MI LEHET A GOND ????
A gyári firmware van rajta, nem frissítettem eddig. Ma sikerült a PC-vel összekötnöm és Merlin 1.1v van rajta. Igaz csak 115200 on kommunikál nem 250000 ahogyan állítólag kellene.
Minden tanácsot - ötletet szívesen meghallgatok. -
elvakúlt
csendes tag
válasz
mazso26 #5008 üzenetére
Nehéz kiszámolni, el nem tudom képzelni, hogy hogyan viselkedik a szilikon fűtőlap. A 4mm jónak találom, ha közel egész felületet fűtöd, akkor egyenletesnek kellene lenni a hőtágulásnak, remélhetőleg sík marad, nem lesz nagy a hideg-meleg méretingadozása.
Miért oly fontos 100%-an ragasztani azt a fűtőelemet? Ha alulról pl.: Rockwool Frontrock (RP-PT) ((szerintem jobb, mint a parafa)) hőszigetelővel lenne felszorítva, így a hatásfok is jobb (persze ha a mechanika megengedi a +20mm vastagságot).
Ha elkészül, egy beszámolóra kíváncsi vagyok, hogy hogyan viselkedik és mennyi idő alatt fűt fel. -
Csapoteam
csendes tag
Sziasztok
van tapasztalatotok verbatim filament anyaggal
-
mazso26
tag
válasz
osztraksajt #5017 üzenetére
köszönöm, megpróbálok szerezni!!
-
Saccco
nagyúr
válasz
trialkornel #5014 üzenetére
Próbáld nyomtatás előtt kézzel rátolni a filament-et. Úgy tűnik, hogy kevés az anyag a fejben és mire feltelik már a tárgyat kellene nyomtatnia. Esetleg a brim-et növelheted duplájára.
Ezt nézd át, sok dolgot leírnak benne.
-
mazso26
tag
válasz
osztraksajt #5011 üzenetére
Köszi, igazából az a szó, hogy "prégelőklisék" részemről egy varázsige is lehet a Harry Potterből
Finoman szólva nem az én szakterületem, de köszönöm szépen a tippet felvésem! -
mazso26
tag
Nagyon köszönöm a tippet!
Tegnap beszéltem egy ragasztási szakértővel (3M). Sajnos ilyen kis tételben nem sikerült kétoldalút szerezni szilikonhoz, viszont amikor megemlítettem az ilyen kenhető szilikon ragasztókat, akkor azt mondta, hogy ezeknél az lehet problémás, hogy mivel a levegő nedvességtartalmára kötnek meg, így a közepén ahol effektíve felhelyezés után nem jut már levegő+nedvesség egyszerűen nem köt meg.Az a gondom, hogy a gyári kétoldalas 3M az bőven jó önmagában is, így tartok tőle, hogy többek között a fentiek miatt is nem az FBS tartja a helyén nálad a lapot hanem a 3M...
-
trialkornel
tag
Azt mi okozza hogy amikor a gép elkezdi a nyomtatást az első 2-3 "kör" (brim) nem tapad le csak keni szét meg ráragad a nozzle-ra? Utána letapad és szépen kinyomtatja amit kell, csak csúnya lesz a nyomat alja. Szintezés oké, ABL szenzort használok, asztalfűtés-tárgyhűtés ON, első rétegek alacsonyabb sebességgel és PLA az anyag. Ja és natúrba a bed-re nyomtatok.
-
leskopeter3
csendes tag
válasz
Multikiller #5012 üzenetére
Köszi! CR10-S nyomtatóm már van az majdnem ugyan az mint aTEVO Tornado , ezért szeretnék jgaurora A5-öt venni, gondoltam hátha valaki ír róla véleményt, hogy meg szabad-e venni 365 dollárért.
-
Multikiller
tag
válasz
leskopeter3 #5009 üzenetére
Van benne pár okos funkció, de én inkább vennék Tevo Tornado-t 309 dollárért. Tornados a kuponkód hozzá.
-
kzkz
őstag
válasz
mazso26 #4994 üzenetére
Nekem ugyan volt rajta 3M-es ragasztó, de a biztonság kedvéért vettem F.BS-t hozzá még, és azt is nyomtam közé. Persze furkában, nem kentem el szépen, és így kicsit púpos ezeken a helyeken. Festékboltban, barkácsboltban lehet kapni.
A másik amit még vettem, de nem használtam az a hőálló szilikon ragasztó, kányhák üveglapjához (is) szokták használni, meg motorok tömítésénél. Ez még nagyobb hőt bír (bár az F.BS is tud 200-at, ami valljuk be, elég), de talán kevésbé ragaszt.
Eddig 135 fok volt a maximum amíg felmelegítettem az alu lapot. Hát ezzel az 1000W-os lappal is eltartott egy darabig, pedig 70-75 fokig pikk-pakk fel szokta nyomni...
-
leskopeter3
csendes tag
JGAURORA A5 Updated High Accuracy 3D Printer
Meg szabad ezt venni?
https://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_1054909.html
Véleményt kérnék vásárlás előtt.
-
mazso26
tag
válasz
osztraksajt #5005 üzenetére
Köszi a tippet!
Szilikonhoz is ragad? Csak mert a legtöbb ragasztó ezen a ponton vérzik el... -
Saccco
nagyúr
válasz
Multikiller #5003 üzenetére
Devil Design.
-
Multikiller
tag
Sziasztok! Nem tudjátok, hogy Inlad PLA filamentet honnan lehetne szerezni Európából, vagy Kínából? Csak amerikai üzletet találtam, de nem szállítanak Magyarországra. Esetleg más olcsóbb márkát tudnátok ajánlani, amit be lehet szerezni?
-
mazso26
tag
válasz
osztraksajt #4996 üzenetére
Nagyobb méretű Alu fűtött asztal készítése a cél, igazából amíg működik a fűtőelem nem kell cserélgetni így relatíve végleges, persze ha mondjuk kimegy a thermisztor, akkor amiatt bontás szükséges lehet részben legalábbis.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Devil Smile #5000 üzenetére
Ha tartósat szeretnél, akkor nylon. Illetve a PETG is jó lehet.
A PLA, mint kezdő cucc nagyon jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest