Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • compi.hu

    senior tag

    válasz konkav #4247 üzenetére

    "nézegettem a nyomtatókat a GB-en, és megakadt a szemem a tronxy X5-ön. Az jutott az eszembe, hogy vajon abból lehetne-e "egyszerűen" csinálni corexy nyomtatót."

    Nagyon gyorsan felejtsd el. Én egy hasonlót vettem (Flsun Cube) hasonló megfontolással, de rendesen megbántam. A tronxy még nagyobb rakat trutyi, aki single Z kockát tervez 12-esnél vékonyabb Z rudakkal, az bármilyen más aljasságra is képes.
    Az flsun ugyan nyolcas rudakat használ a Z-re, de dual módban, azaz mindkét oldalon 2-2 "lineáris tengyely" (lineáris tengely a ...szom inkább betonvas, hogy szorult volna a fejuk a szülőcsatornába...) és egy-egy leadscrew vezeti a műsort.
    És hát igen a rudak: Ismerős is vett ugyan ilyen szetet és hát komoly fejvakarás tárgya volt, hogy a leveling szenzor adatai alapján mindkettőnk nyomtatóágya pontosan ugyan olyan mértékben púpos és nem kicsit: kb. fél miliméternyi a difi a közepe felé haladva. Ugyanakkor az IKEA Lots tükörlap tökéletesen rásimul, azaz az alulapnak mégiscsak síknak kell lennie. Volt fejvakarás, mire kitaláltuk, hogy a "lineáris tengelyek" hajlanak valószínűleg ennyit amikor középre ér a kocsi ahoz képest mint amikor közvetlenül a megtámasztás mellett kolbászol.
    Ergo X és Y rudaknak is menniük kell, helyettük rendes köszörült, felületedzett lineáris tengelyek beszerezve hazai forrásból (Óbudáról nem egy konténer legalján jutnak el hazáig hanem az autó ülésén) és hát nemóccók: az X(8) és az Y(10) rudak még hosszú kutakodás után is 13-14e HUF között fájtak.
    A váz az stabilnak tűnik első nekifutásra, de majd kiderül a konverzió során, elvileg ekkora állathoz már illene a 30-as profil.

    Ha összeszámolod mi mindent kell cserélni, kevesebből kijössz ha fogod magad és nulláról megcsinálsz mondjuk egy HyperCube Evolution-t, és nem kell újratervezned majdnem az összes nyomtatott alkatrészt az eltérő aluváz miatt (2020 a 3030 helyett).

    Szóval mégegyszer: Eszedbe ne jusson!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák