-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
freshwater
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék: adott egy Tonxy xy2 pro gépezet. A tárgyhűtő venti forrasztása elengedett, és olyan szerencsétlenül, hogy zárlatot okozott. Érezni lehetett az amperszagot.
Azóta - nyilván - nem vezérli azt a ventillátort. Kérdésem: valószínűleg melyik alaktrészt kellene cserélni? És hogyan tudnám kimérni? (Ebből persze kiderült az is, hogy az elektronikához dinnye vagyok...)
Itt egy kép, a Fan1 csatlakozóhoz tartozó venti (fent, alig látszik a felirat) volt a problémás:
Előre is köszi minden konstruktív választ.
Röhögni ér. -
freshwater
csendes tag
Az a gond, hogy nem nagyon akarok ra penzt kolteni mar. Egyreszt mert feladjak ugyis, mint potalkatreszt (legalabbis most ugy nez ki) masreszt mert besokalltam. Ez egy hosszabb sztori vegjateka.
De ha feladjak, akkor is 20-30 nap, mig ideer. Ha latom, hogy minden OK, csak ez volt a problema, akkor megfontolom, hogy beszerezzek v. megvarjam. Viszont ha van mas is, jo lenne egy fust alatt letudni. -
freshwater
csendes tag
válasz Saccco #12879 üzenetére
Nem, nem ilyen. Nem fogok hosszasan magyarazkodni, de autolevel-t erdemben pl. csak a sajat firmware menujebol lehet elerni. Es nyilvan kiprobaltam szamitogeppel osszakotve, de szeretnem latni, hogy egyben mukodik, mert egy masodik korre ezzel a supporttal nem vagyok hajlando leallni. Valaki?
-
freshwater
csendes tag
Sziasztok Fórumozók!
Elég nagy bajban vagyok - Anycubic Delta Kossel. Friss rendelés, de úgy néz ki, az LCD panel és kezelő rossz (legalább).
Lagymatag levelezésbe keveredtem a supporttal, talán lesz belőle valami, talán nem, de már hetek óta húzódik.A lényeg: legalább a kipróbáláshoz keresnék kölcsön, Budapesten RepRap Smart Controller-t. (olyasmi, mint a képen).
4 soros LCD kijelző, az eredeti hátulján nálam "Reprap Discount Smart Controller" és "Prusa-Research-prusa3d.com" meg 2004A olvashatóak.Minden segítséget, tanácsot köszönök.
[ Szerkesztve ]
-
freshwater
csendes tag
válasz gerleimarci #11971 üzenetére
nézem...
-
freshwater
csendes tag
válasz gerleimarci #11955 üzenetére
Jövök egy sörrel - de akkor tápcserével orvosolható a dolog?
Mondjuk, annyi van, hogy bár megmaradt a számgépem alaplapja, sőt, látják is a szoftverek - de frissíteni még mindig nem tudok...
-
freshwater
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Anet A8, mostanában raktam össze, ismerkedünk, ha akad némi szabadidőm. A kérdés lehet, hogy nem is igazán 3D nyomtatós topicba való, de hátha másnál is előfordult már: USB kábellel összekötve a nyomtatót és a számítógépet (szoftvert akarok rajta frissíteni, hogy legyen a fejbeállításhoz valami segédlet) a következő csodák történnek:
1. A monitor vibrálni kezd (legtöbbször)
2. Az USB kábel (meg az USB hub kábele) melegszik (rendesen ám)
3. Egy gépem alaplapját haza is vágta, teljesen meghalt egy pukkanás kíséretében.
4. De amúgy sem látta a gép a nyomtatót addig sem, amíg működött.A nyomtató alaplap USB portjának fémes burkolata és a hálózati elosztó földelése, vagy a hub (már másik, ami még működik) USB foglalatainak legkülső, fémes része közt 12 V feszültséget lehet mérni.
Ez az alaplap feszültsége, ha jól emlékszem.Nem vagyok nagy villanyász, az érdekelne, hogyan tudnám gyógyítani a fenti tüneteket (nyomtató alaplapcsere nem játszik, ha az lenne az egyetlen megoldás, így is sokba volt eddig ez a móka a számítógépcserével, plusz időben sem férne bele, mert karácsonyra jó lenne nyomtatni vele ajándékot...)
Tehát:
1.) mi a rák baja van az USB-nek, és az gyógyítható-e?
2.) kábel nélküli szoftverfrissítés elérhető-e ezen a gazdaságos csodán?Tudom, láma vagyok, röhögni ér. Előre is köszönet minden értelmes tanácsért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest