- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Apple asztali gépek
- Milyen notebookot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Pókemberes, fantáziálós az új AMD Software
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hobby elektronika
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
Nekem a Hitachi szoftvere nem detektálta a sata2-es vinyót, ha a sata1-es lapba tettem, ami nem látta. Elképzelhető, hogy más gyártó szoftvere látja, próbáld ki.
Maga a program boot-os, nem kell neki os. Egy amolyan dos-grafikus felület jön be menüvel, olyasmi, mint régen a norton commander volt. Van egér és billentyűzet is benne. -
horn3t
tag
aham. most barátnőmnél vagyok akkor ha jól értem hogyha nem találok sata2-es alaplapú gépet akkor nem tudom átállítani sata1-esre??
ha kiírom dvd-re a progit és úgy dugom bele a gépembe ott se fogom tudni állítani mivel sata 1-es??
na akkor kipróbálom. hátha sata 2-es itt barátnőmék gépea program hogy jön be ha nincs rendszer a gépen?
köszi a válaszodat eddig sokat segített, remélem tudsz még segíteni...
ELADÓ-->Intel Core Duo E2160,Asus P5b, 2GB Kingmax DDR2 , Gigabyte 7300gt, 300 GB Samsung, 19' Hans-G
-
Dzsekó
addikt
Ha vissza akarod állítani Sata1-re, akkor azt olyan lapon tudod megtenni, ami tud sata2-t.
Legalábbis nálam így ment a dolog, mert ugye sata1-es alaplap nem látta a vinyót.
1 TB-s vinyóval elképzelhető gond, Gigabyte lapoknál volt egy kis "hiba", de ez bios frissítéssel orvosolható. Főleg Samu vinyók lettek 32GB-osak 1TB-ról.Illetve régebbi külső vezérlő chipes alaplapoknál volt olyan, hogy bizonyos kapacitás felett (400-500GB felett, 320GB még ment) szintén nem ismerte fel a vinyót. Egy gyereknek volt ilyen gondja Silicon Image vezérlő chipnél. Silicon Image oldalán ugyan fent van a frissítés, de azt csak Bios frissítéssel lehet "rátölteni", az alaplapgyártó legfrissebb biosában meg nem frissítette ezt a részt. Végülis a srác beleintegrálta a SI frissítést a bios frissítés fájljába egy szoftverrel, majd csinált egy bios frissítést, amivel az új SI firmware beégetődött.
Elég bonyolult és van némi rizikófaktora.
Mindenesetre sata1 módba téve a vinyót ha rádugod vagy látja vagy nem. Ha nem, akkor a fent leírt probléma áll fent. Ilyenkor én vennék 8-9 ezerért egy Sata 2-es Gigabyte lapot, nem éri meg szenvedni.Szerk: Sata1-re állításhoz nem kell op rendszer, csak a vinyó gyártó szoftvere, amit kiírsz 1 cd/dvd-re és bebootolsz róla.
[ Szerkesztve ]
-
Roxy
tag
Hali!
Uj vinyo vasarlas elott allok. 640/750 GBos vinyok kozott nezelodtem. Mar egy ideje (3ev ) WD 250GB os vinyot nyuzok, es most ezt cserelnem le, mert mar nagyon kinottem.
Viszonylag gyors, es megbizhatot keresek, mert ezen lenne az op.renszer es az adataim is.4 vinyo kozul nem tudok donteni.
1. SAMSUNG 640GB 7200rpm 16MB SATA2 (17k)
2. SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2 (18k)
3. WD 640GB 7200rpm 32MB SATA2 (20k)
4. WD 640GB GP 7200rpm 16MB SATA2 (18k)Mivel a 750GB a legnagyobb, igy arra gondoltam elosszor, de nem tudom, hogy mennyira megbizhatoak manapsag mar a Samu vinyok. WD bol meg nem tudom, hogy mennyire erik meg ezek a GreenPower es vinyok?
Koszonom a helpet
-
horn3t
tag
válasz audi100td #9793 üzenetére
Nem sajna. Akkor csak vissza kell? Akkor egy olyan gepen kell ezt megtennem ahol van windows vagy ha kiiratom baratnommel akkor en itthon is szuz, rendszer nelkuli gepen is meg tudom csinalni? Vagy dugjam ra valami olyan helyen ahol van windows?
Olyan van hogy nem tudja kezelni az alaplapom? Mert egy teras a winyo?
ELADÓ-->Intel Core Duo E2160,Asus P5b, 2GB Kingmax DDR2 , Gigabyte 7300gt, 300 GB Samsung, 19' Hans-G
-
horn3t
tag
audi100td: na itthon vagyok.biosban latja a winyot es xp i stalt is elindizottam, majd a particio elokeszites utan atelepites kozben ujraindulas utan azt irja ki: nem nyithato meg az alabbi meghajto.
Pedig mikor az xp installban voltam ott is latta a winyot ki is valasztottam a rendszer particiot de amint irtam elokeszites utan egy restart soran ezt irja amit irtam.....
Segits vagy segitsetek minel hamarabb ha tudtokSata 2es winyot miert nem ismeri fel rogton a sata 1es alaplapom?
-
As012
csendes tag
Üdv!
kellene nekem egy vinyó rendszervinyónak, 2 v. 3 oprendszer lenne rajta, programok, stb, tehát nem csak tárolásra. 500gb-tól felfelé, 20-25ezer ft-tól lefelé.
legfőbb szempontok a sebesség és a halk működés. -
Terentius
őstag
Sziasztok!
500 GB-os Samsung winchestert tudnék szerezni elég jó áron.A típusa:HD501LJ
Valami tapasztalata van vele valakinek?Illetve mit lehet tudni róla!
Köszönöm[ Szerkesztve ]
OnePlus 12 16/512
-
almi
senior tag
válasz audi100td #9785 üzenetére
Kipróbálta 2 kábellal is, mind a 2-vel ugyan ezt produkálta. No meg az eddigi cuccaim mennek ezeken a kábelokon.
Este esetleg megpróbálok BIOS-t frissíteni, bár ez a kattogó hang elég furcsa.
Apropó BIOS frissítés.. Netem találtam újabbakat, de akkor elegendő a legújabbra frissíteni igaz? Az már magában tartalmazza az előzőeket!?
-
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy Western Digital 320Gb PATA 8Mb WD3200AAJB winyót.
Most aakartam beletenni a gépbe, de sajna nem ismeri fel, és elég érdekes hangot is ad ki..(lehet h alapzaj, nem tudom, mindenesetre érdekes)Abit BE-7 alaplapom, van, ezzel lenne a gond?
Milyen problémák merületnek még fel esetleg?[ Szerkesztve ]
-
horn3t
tag
válasz audi100td #9778 üzenetére
majd délután dugom rá az itteni gépre, nincs hozzá kábelem itt Pesten.
a boltban mikor vettem azt mondta a srác, hogy nem kell állítani, de inkább állítok rajta mint hogy ne úgy legyenELADÓ-->Intel Core Duo E2160,Asus P5b, 2GB Kingmax DDR2 , Gigabyte 7300gt, 300 GB Samsung, 19' Hans-G
-
horn3t
tag
válasz audi100td #9760 üzenetére
akkor most letöltöm, kiírom dvd-re ( csak ez van itt a Pesten lévő albérletemben) és kiírom, aztán bedugom az új winyót és majd adja magát hogy mit kell csinálni?
tehát nem elég hogy letöltöm?
köszi hog ysegítessz, meg bocsi hogy ennyit kérdezek
még egy kérdés: az baj, ha már partícionáltam, és az egyik részre pár giga (150) filmet már felmásoltam? azért még tudom állítani? vagy teljesen üres winyó kell neki?[ Szerkesztve ]
-
siva
aktív tag
Én is most akartam venni, 2db 1 TB-ost, de épp most olvasom hogy a WD hamarosan kihozza 2 TB-os 4 tányérosát, kezdetben biztos nem lesz olcsó, meg ár/érték optimális, de legalább az 1 TB-ket belöki 20e Forint alá, annak ellenére, hogy most ilyen vacak a forint.
-
-
audi100td
nagyúr
Az a kettő 750-es samu egy és ugyanaz, nem rossz vinyó, de HTPC-be inkább egy alacsony fogyasztású WD Green való és a WD azért megbízhatóbb márka mint a Samu, bár az F1 jól sikerült széria és nem nagyon van gond velük.
Azt a Seagate-et nem ajánlom annyira, bár ez még egy megbízható széria volt, de valamivel lassabb mint egy 640-es Green és irtó zajos, apámnak az 500-as változata van külső vinyóként.
"És ez tényleg kevesebbet eszik?"
Igen, kifejezetten energiatakarékos.
-
Gabis
őstag
a segítségetekre lenne szükségem
a WD 640-es GP-je is 2 tányéros mint az AAKS ?
mennyivel lenne lassabb a GP az AAKS-től? rendszerwinyónak jó lenne az 5400rpm-től függetlenül? -
Zirowe
nagyúr
válasz audi100td #9755 üzenetére
Sebesség nem fontos,csak annyiban,hogy ne szaggasson róla az 1080p beolvasása.
Ár a fontos tényezőÉs azok közül,amiket én írtam?
Vagy a Samsung nem megbízható?Ez a 640gb-s wd green egész jól hangzik,kár,hogy 750gb-s ilyen drága.
És ez tényleg kevesebbet eszik?
Nem megy a teljesítmény/felhasználási idő rovására?[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zin
őstag
Letoltésnek jo egy Seagate 500GB (ST3500630AS) ?
Mert majd 1 TB Black Caviar-t akarok jatek telepites,meg filmeknek.Seagate 1,5 eve megvan tokeletessen mukodik ezert is kerdezem, h maradjon vagy adjam el...!
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok,htpc-be milyen olcsó/megbízható/nem melegszik annyit /tartóshdd-t ajánlotok?
500/640/750gb kategória,illetve mit nem ajánlott venni.Pl:
ez--> Samsung SpinPoint F1 750GB (HD753LJ) [18k]
vagy ez--> Seagate Barracuda 7200.10 750GB (ST3750840AS) [19,5k]
esetleg ez--> SATA Samsung 750GB 32MB (erről sajnos csak ennyi van a bolt oldalán) [20k]Ezek jó választások lennének?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Terentius
őstag
WD3200AABS->ilyet tudnék szerezni.Mi a vélemény róla?
OnePlus 12 16/512
-
Terentius
őstag
500 Gb-os WD caviar Blue-nak mennyi a másolási,írási sebessége átlagban?
OnePlus 12 16/512
-
z0d1AK
nagyúr
ez a vinyó tényleg SATA-s volna, és nem SATA-II?
gondolom akkor lassabb is, mint a sata-II-es, igaz?| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
MZsoltee
veterán
válasz audi100td #9736 üzenetére
Ki tudja mi lesz később a kettő verzió között mekkora különbség van?
Esetleg tudsz ajánlani valami jobban ebben a kategóriában? (Ár teljesítmény elsősorban vételár/GB-->min)
Illetve még egy kérdés: Melyik gyorsabb egy ilyen samu vagy egy WDAAKS (250GB)?A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
MZsoltee
veterán
Gondolkodok adattárolásra vinyó vételen valami nagyobbra gondoltam és találtam egy egész jó árértékarányút:[link]
Egy gond van vele, nem tudom milyen szériás, samu hányféle 750Gb-os merevlemezt gyárt(ott)?A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
kem
addikt
Mi ez a WWN egyébként?
Amugy XP install közben a halkabb vinyó leelőzte a sipőolósat
Egyik 6%nál járt már amikor a másik telepítő elért a licensig amit F8-al kell okézni, aztán utána formázni. Ami később kezdett formázni az akkor végzett amikor a lassabb ~97%-nál járt... fura.Köszi!
-
audi100td
nagyúr
Csak azt, hogy eddig ezekről van információm összehasonlítási alapként, de a tied ahogy elnézem nem ilyen, mondjuk nem tudom, hogy néz ki, mivel nem látszik a fótón amit linkeltél.
Nem gondolod komolyan, hogy akkora hülye vagyok, hogy rácáfolok arra, hogy létezik a vinyód? Segítségként linkeltem be, hogy esetleg hasonlítsd össze ezekkel, mivel a borítás is különbözik. Mivel lehet, hogy a tied is egyezik valamelyikkel, csak máshol gyártották.
De ha ilyen bunkón reagálsz, egyáltalán minek segítsek?!
[ Szerkesztve ]
-
kem
addikt
Sziasztok!
Összeraktam szombaton 2db irodai gépet, mind2-ben 3200AAKS van, mert már nagyon ki akartam próbálni. Szerencsére nem egyformák, ezért megpróbálhatjuk kitalálni, hogy a sípolósat hogyan kerülhetjük el.
Láttok valami különbséget a kettő közt?Ez a halkabb(XP format gyorsabb volt)
Ez pedig a hangos(lassabban is formáz)Köszi!
-
z0d1AK
nagyúr
mennyire ajánlanátok egy ilyen, fél éves vinyót? [link]
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
audi100td
nagyúr
válasz Calibos #9721 üzenetére
Ezt a típust nem könnyű megtalálni, mivel a kereskedők nem adják meg a pontos típusszámot, az utolsó 6 számjegy jelzi hogy 1 tányéros, még forgalomba vannak a régi 2 tányéros változatok is.
Ezt tudnám helyette ajánlani: Hitachi 7k1000.b
A seek hangja valamivel hangosabb a jelenlegi átlagnál (bekapcsolt AAM-el már nem zavaró), viszont alig rezonál és jó gyors is: [link]
Vagy a Samsung F1 is egy jó alternatíva az halkabb.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz audi100td #9713 üzenetére
Hát a Samunál mindig is kevesebbet mutatott a szenzor, ez nem meglepő. Valószínű a 640-es WD-t fogom majd lecserélni, mert rendszervinyónak is jó, meg annál biztos nem melegebb, az még a T7K-ra is ráver 2 fokot a szenzor szerint.
Aztán majd jön SSD és nem kell majd csak tárolóvinyó.
Köszi, hogy megnézted. -
horn3t
tag
válasz audi100td #9714 üzenetére
az jó
köszönöm a válaszokat
lehet a Sansung F1 mellett döntök
edit:
még egy kérdés. Sata I-et tud asszem az abit nf7-es alaplapom. arra a Sata II-es winyókat is rá tudom dugni? illetve valami kell jumperelni rajta?[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
"ha veszek egy winyót csak azért, hogy a személyes cuccaimat rárakjam esetenként, hogyha egyszer a gépben lévő tönkre menne, és utána be se dugnám, és mondjuk 3 év múlva elővenném az elsődleges winyó hibája miatt,akkor az adatok megmaradnak rajta sértetlenül??"
Elvileg igen, ha megfelelően tárolod, pl. ne legyen a közelében mágnesen mező, a CD/DVD-k meg teljesen más elven működnek, szóval nem lehet összehasonlítani a 2-t.
-
audi100td
nagyúr
Most kézrátétellel összehasonlítottam az F1 és a Hita hőmérsékletét és meglepő módon a Hitachi még érezhetően hűvösebb is, annak ellenére, hogy ~4 fokkal többet mér a szenzora (persze ezek a szenzorok gyártó függőek), szóval a GP-nél szerintem semmiképp nem melegszik jobban.
Örülök ennek a vinyónak, nem találok semmi kivetni valót rajta, egyedül a seek hangja lehetne picit halkabb, de azt orvosolni lehet AAM-el.
A "normális" acces time is pozitív meglepetés , ugyanis a Tom's hardware tesztben ~17ms körüli értéket mértek, lehet azon a drive-on gyárilag aktiválva volt az AAM.
Végre a Hitachi is behozta "lemaradását" a WD és Samuval szemben.
-
horn3t
tag
válasz audi100td #9709 üzenetére
köszi a gyors választ
nekem az a lényeg ne haljon meg mint az elöbbi két winyóm az összes adattal az egyik napról a másikra
remélem a Samsung nem fog megint bedögleni mert lehet azt választom.rendszer winyó lesz persze, de majd partícionálom valahány darabra.
ha veszek egy winyót csak azért, hogy a személyes cuccaimat rárakjam esetenként, hogyha egyszer a gépben lévő tönkre menne, és utána be se dugnám, és mondjuk 3 év múlva elővenném az elsődleges winyó hibája miatt,akkor az adatok megmaradnak rajta sértetlenül??
bár hülye kérdés, de csak azért kérdeztem, mert egyszer azt hallottam, hogy a DVD-k sem tárolnak örökké...
gondolom nem lesz baja
-
audi100td
nagyúr
3-4 fokkal melegebb mint a samu F1-em, viszont az F1 kevesebbet is mutat.
A GP változóan vagy melegebb vagy hűvösebb volt mint az F1, a szenzorok alapján nem lehetett egyértelműen eldönteni.
Szerintem egyáltalán nem vészes a Hita, 6400AAKS-em meg nem volt soha szóval nem tudom ahhoz viszonnyítani, jelenleg alapjáraton az F1 28-at a Hita 32-őt mutat, de nagyjából egyforma lehet a hőmérsékletük.
Viszont lefuttattam egy PCMark05 tesztet és valamivel gyorsabb a 7K1000.B mint a 640-es F1:
Hitachi 7K1000.B:
Samsung HD642JJ:
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz audi100td #9697 üzenetére
Milyen hőmérséklete van a WD 640 GP-hez képest az új Hitának?
Szted érdemes lecserélni a 640-es WD AAKS-t erre?
Láttam, hogy nem vészes az elérése sem, amúgy majd lesz SSD, szóval ez csak időlegesen lenne fontos.
Viszont az én AAKS-em nagyon forró, főleg nyáron 48-49-et is elérte, ezért lenne jó tudni, hogy a GP-hez képest milyen a delta T. Így már lenne összehasonlítási alapom, mert GP-m nekem is volt 500-as és most 1TB. Az a 2-3 fok is számítana.
Ha nem hűvös annyira, akkor inkább az 500-as P7K-t cserélem le.
Mondjuk viszont az AAKS-em a "legrezonálósabb".
Na majd még gondolkodom a dolgon. -
-
horn3t
tag
Sziasztok!
olcsó egy terás winyót szeretnék venni a következő kettőt néztem ki
Western Digital Caviar GP (WD10EACS):
Samsung HD103UJ
a Samsungnak 32 MB a puffere, míg a WD-nek csak 16 MBgondolom ez azt jelenti kétszer gyorsabban másol. jól gondolom?
vagy ez annyira nem lényeges különbség?
Samsung mennyire jó? mert fél éve az egyik gépembe , most meg a másikban döglött meg a Samsung HDD és vele együtt minden adatom...áruk majdnem ugyanannyi 23-24 ezer forint körül van
ha valaki tud segítsen pls.
-
audi100td
nagyúr
válasz Cyberslider #9704 üzenetére
WD3200AAKS = Caviar Blue
Ez az 1 tányéros modell (az utolsó 6 számjegy jelzi): WD3200AAKS-00B3A0
rollins: hát tényleg nem bírtam ki és nem is bánom, hogy megvettem, eddig teljes mértékben elégedett vagyok vele.
Ja, amúgy pl. Aquaban van 320-as, de 160-ast is lehet kapni itthon.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Cyberslider #9702 üzenetére
Vagy 2, attól függ milyet fogsz ki...
-
audi100td
nagyúr
válasz Cyberslider #9700 üzenetére
A Hitachi legalább olyan megbízható mint a WD, ha meg akkora fan, érje be az elavult 2 tányéros WD-vel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Az európai gyógyszerügynökség otthagyta az X-et
- Apple asztali gépek
- Milyen notebookot vegyek?
- Parfüm topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- SSD kibeszélő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 2TB
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL (a Te nevedre kiállítva)! 0 óra, 0 GB! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Kingston A400 2.5 960GB SATA3 - FOXPOST az árban!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest