- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Apple asztali gépek
- Milyen notebookot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Pókemberes, fantáziálós az új AMD Software
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hobby elektronika
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ipadipad
tag
SEAGATE 1TB 64MB 7200RPM SATA3 (ST1000DM003)
WD BLUE 1TB 64MB 7200RPM SATA3 (WD10EZEX)
WD GREEN 1TB 64MB SATA3 (WD10EZRX)mind a 3 egy ár kategoriába van
leginkább Video tárólásra és videoszerkesztés miatt venném a vincsesztert ( after effect)
egy 90gb OCZ vertex 3 SSD mellé szeretném berakni
szerintetek melyiket érdemes megvenni ?L26bKz
-
tom570
aktív tag
Sziasztok!
Vásárlási tanácsot kérnék. Melyiket vegyem egyedüli merevlemeznek :Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100
WD 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX
Seagate 1TB SATA3 32MB ST1000DM003
WD 1TB 64MB WD10EZEX
Hitachi 1TB 32MB Sata2 HDS721010CLA332
Az ár miatt sajna csak ezek közül választhatok!
Köszönöm előre!/Give them nothing! But take from them everything!/
-
Lori82
senior tag
Sziasztok!
A 2,5 éves Samsung HD502HJ merevlemezemmel látszólag komoly gondok vannak.A Hd Sentinel 0%-ra írja a kondicióját,Windows frissítések után pedig nem áll fel a rendszer,kék-halállal újraindul.Ha a szervízben kiderül,hogy kuka tudtok nekem ajánlani egy megbízható Hdd-t úgy k.b. 20 000-ig.Lehet picit nagyobb mondjuk 750 Gb vagy 1 Tb csak 7200-at pörögjön és 32 vagy 64 legyen a Cache memóriája.Gyakran játszom ezért úgy gondolom,hogy fontos a magas fordulatszám és torrentezem is. -
Zozzant
addikt
válasz King Unique #39795 üzenetére
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
King Unique
titán
TV, torrent célokra jó lesz a WD My Passport, v vmi ahhoz hasonló 2,5" gyári kompakt külső , illetve ha a lemezen folyamatos olvasás/ írás történik, az is minimalizálja a parkolásszámot, de korlátozni legjobb a fentebb linkelt HDS megoldás.
Viszont ha annyira aggaszt a téma, legjobb ha külön veszed vinyót és hozzá házat, mert WD-k esetében gépbe téve SATA-ra dugva pikk-pakk átállítod / kikapcsolod . Míg a kompakt Passportoknál nem is lehet, egyrészt USB-n nem támogatott, másrészt NYÁK-ra van integrálva az USB csatijuk így nem lehet SATA-ra kötni őket. -
raczger
őstag
Üdv!
Egy 1TB-os winchestert szeretnék venni asztali gépbe, tehát 3,5-es kellene. WD10EZEX-et cserélném le, mi az amit érdemes lenne venni, ami ennél jobb/gyorsabb 18k (max. 20k) környékén újonnan? Lehetőleg újra WD-t vennék. Köszönöm!
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
590227
aktív tag
A tavasszal kaptam segítséget a 3 évnél fiatalabb HDD-k BP-i cseréjével kapcsolatban.Sajnos a nevet elvesztettem.Segítsetek!
-
Zola007
veterán
nem szarkazmusból írtam, csak ha visszaolvasol, akkor hónapok óta megy ez a mizéria a parkolás körül, amennyit ide írtak az emberek, annyi idő alatt mindenki lecsekkolhatta/kikapcsolhatta volna magának
fennállhat a dolog, egy-egy szériától függ, nem típustól
ellenőrizni 5 perc, kikapcsolni 4 másodperc (maximum 8, ha lassan gépelsz)
ez utóbbi már szarkazmus volt[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
KAMELOT
titán
válasz mclaren777 #39787 üzenetére
Seagate 3TB NAS 64MB SATAIII 5900rpm 3RZ, ST3000VN000
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy HDD-t ami sokszor akár napi 15-16 órát is menne, de többnyire csak adattárolásra vagy nem sebességkritikus dolgokhoz lenne használva.
A 3TB-os modelleket nézegetem, mivel úgy tudom manapság ezeknek a legkedvezőbb a FT/GB mutatója.
Legfontosabb:
- a megbízhatóság/hosszú élettartam
- halkság / (alacsony rezonancia)
- alacsony fogyasztás / hőtermelés
és persze az ára sebesség csak ezek után jön!
-
L4CI2
aktív tag
válasz Zola007 #39784 üzenetére
hát szerintem a mi tönkretesz valamit az hiba
amúgy egy szóval sem említettem hogy ezert ne venném meg csak érdekel hogy fennáll e ez a dolog mert ha igen akkor kikapcsolom vagy feljebb állítom az időt csak tudjak róla
szóval beparkol a nagy kaszás helyére vagy sem ?PLS válaszoljatok rendesen mint King Unique
King Unique által javasolt is parkol ? [WD10JFCX]
[ Szerkesztve ]
-
S1M0N
senior tag
válasz Zola007 #39784 üzenetére
Ha már megint téma a fejparkolós dolog
Tegnap írtam ki DVD-re ezt a wdidle3 progit, de idő hiányában csak ma ültem neki.
Szóval:
AHCI módban állítottam át BIOS-ban a Boot sorrendet (SSD-n van a rendzser), majd DVD-ről betöltött a progi, a videók és leírások alapján beírtam amiket kellett, szépen kiírogatta, hogy van egy SSD és egy WD HDD, előbbinél csak az adatait listázta ki, utóbbinál kiírta, hogy 8 másodpercenként parkolgat. Beállítottam /D-vel, hogy ne rakosgassa a fejet feleslegesen, ki is írta, hogy kikapcsolva a parkolgatás, majd reboot a rendszernek, bootsorrend visszaállít, és kész.
Egyből érezhető volt a különbség: elég gyakran kattant egyet a HDD, valamint amikor a WD-n dolgoztam (zene, film, játék, stb) gyakran be-be akadtak egy-egy másodpercre a dolgok, meg a dokumentumok előnézetét is elég lassan töltötte be.
De ennek már vége, legalábbis most csendben és gyorsan teszi a dolgát a ketyere, valamint a HDSentinel egy újraindítás (áramtalanítás) miatti fejpakolást jelzett csak eddig, szóval most örülök.
Ez után megnéztem mi van, ha IDE módban csinálom meg ugyan ezt, mert itt is az van az első hsz-ban, hogy ebben a módban kéne, bár nekem AHCI alatt is működött.
Szóval minden ment ugyan úgy, csak a Windows nyivákolt az IDE módra váltás miatt, de azt is be lehetett tölteni.
A wdidle3 progi szépen kiírta, hogy már disabled a fejpakolás, de megcsináltam mindent újra, ezután reboot, majd win7 betölt, megint reboot, visszatértem AHCI módra, és simán megy minden.Szóval ez az IDE mód nem tudom mennyit számít, valamint az, hogy csak az a háttértár van csatlakoztatva, amit állítani akarok, de nekem SSD-stől, AHCI-módostul is minden rendben működött/működik.
Most készülök venni egy 4TB-os WD Red-et, valamint egy 2TB-os WD Blacket, ezek közül csak az előbbit ellenőrizzem, vagy érdemes akkor már mindegyiket?
A Red egy külső rackbe megy adattárolás céljából, a Black meg megy a gépbe a játékoknak, programoknak.Egy hülye kérdés: Amit a wdidle3 progival beállítunk, az bármilyen környezetben (külső rack, másik gép, stb.) így is marad? Bár ugye itt a HDD-n lévő "programot" bizergáljuk, szóval gondolom, hogy igen.
Akit esetleg ez a "hiba" rettent el a WD merevlemezektől, annak csak azt tudom mondani most már, hogy nem vészes a dolog, ha időben teszünk ellene.
Jelenleg így áll a HDD-m:
Működési idő: 148 nap, 14 óra
Összes indulás/leállítás: 1118És a lényeg:
Load/Unload Cycle Count,0,187,187,OK (Mindig rendben),41302,0,EngedélyezveIgen, elég sokáig nem mertem hozzányúlni, de elég sokat nyüstöltem amúgy is, de most már nem parkolgatja a fejet, bekapcsolás óta ugyan ezen az értéken van.
Elnézést a hosszú monológért, de ezeket ki kellett írnom magamból, azt hittem, hogy bonyolultabb lesz ez az egész (BIOS-ban sem szeretek turkálni, bár most már a grafikus, egérrel navigálós verziókat bátrabban kezelem), de szerencsére tévedtem, és remekül működik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
továbbra sem győzöm szajkózni, hogy az esetleges gyakori parkolás egy beállítás, nem pedig hiba
aki ezért nem vesz meg egy - egyébként kitűnő - WD vinyót, az magára vessenMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
-
flash-
veterán
netbookba milyen sata winchestert tudtok ajánlani?(sata 6gb/s es hdd volt benne eddig de tönkrement)
10-14 ezer forint környékén kérek tanácsot![ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ez csak szimpla HDD topic, ha külső vinyó megoldáson gondolkodsz, azoknak is van saját topicja: Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD, Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Sima Passport és Passport Ultra között ez a különbség: [link], a simához is járnak programok - Smartware - annál is tudsz automatikus mentést csinálni, a Pro verzió csak a felhőbe mentéssel tud többet.
Célodnak megfelelnek a Passportok, bár ha vmi igazán ütős (2,5") megoldás kell, akkor WD RED-nek van 2,5"-os változata is [WD10JFCX] + hozzá egy alu 2,5" külső ház Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja, már csak jobb hőelvezetés végett is, mert Passportok háza műanyag, kivétel az új Slim modellé, de az drágább is. -
L4CI2
aktív tag
na közbe rájöttem hogy WD1002FAEX ez 2 tányéros szóval ezt sztornózom a másikat "WD1003FZEX" meg nem lehet kapni itt a környéken
szóval akkor marad ez a RED WD10EFRX (ennek nincs fejparkolási baja ? )
vagy Western Digital My Passport 1TB USB 3.0 ez de erről még mindig nem írt senki semmit ( bírja 24/7 et tartós ? )PLS írjatok mert nem tudok így dönteni thx
-
S1M0N
senior tag
A többire:
Azt ugye tudod, hogy a 2,5"-os My Passport-okhoz nem, de a 3,5"-os HDD-khez kell külön táp? Úgy értem, hogy nem elég USB-re kötni utóbbiakat, hanem kell hozzá más áramforrás is (tápegység).Ha nem nagyon hurcolásznád magaddal a merevlemezt, akkor én egy belső HDD+rack kombót ajánlanék inkább az általad írt komponensekből. Esetleg a WD Red szériát nézd meg (konkrétan a WD20EFRX, igaz ez 2TB-os, de 3 év garancia van rá, és +6000Ft. - De itt érdemes a vásárlás után megnézni, hogy a fejpakolós dolog jelen van-e), szerintem felesleges a 7200-as vinyó filmnézésre és torrentezésre.
-
L4CI2
aktív tag
aha értem köszi akkor az ultra nekem fölösleges
többire valaki ? (#39775) L4CI2
[ Szerkesztve ]
-
S1M0N
senior tag
Szerintem ez a különbség a kettő között:
"A My Passport Ultra mellé jár a WD SmartWare Pro alkalmazás, ami automatikus, folyamatos biztonsági mentés készít valahányszor kibővít vagy módosít egy fájlt, illetve a Dropbox tárhelyre is képes adatokat menteni."
Tehát az ultra képes magától a biztonsági mentésre, míg a sima My Passport "csak" egyszerűen tárolja az adatokat.
-
L4CI2
aktív tag
hi
kérdésem az lenne hogy ezek
Western Digital My Passport Ultra 1TB USB 3.0, Western Digital My Passport 1TB USB 3.0
használhatóak vagy rakjak magamnak össze egyet
ha én raknám össze : WD1002FAEX vagy WD1003FZEX , sharkoon Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0
ja meg mi a különbség az ultra meg sima közötthasználat : TV re lenne rádugva és filmet néznénk róla meg lehet egy kis torrent
na ennyi lenne választ előre is köszi
-
mghltm
addikt
válasz jim bcs #39772 üzenetére
a specifikaciok tablazatos osszehasonlitasan mar tul vagyok, elolvastam a storagereview tesztjeit is, eurs vs efrx, tehat ennel komolyabb/szakmaibb valaszt varok...
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
jim bcs
nagyúr
válasz mghltm #39771 üzenetére
WD30EURS_3 Gb/s - WD30EFRX_6 Gb/s
Data transfer rate (max): 145 MB/s - 147 MB/s
Load/unload cycles: 300,000 - 600,000
Non-recoverable read errors per bits read: <10 in 10 - <1 in 10
Acoustics (dBA) Idle and Seek (average): 23, 24 - 25, 28[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
mghltm
addikt
egy kis fejtagitasra jelentkezek: adattarolasra keresek megbizhato hdd-t, 3 ev garos 3t-s peldanyok johetnek szoba. jelenleg a WD30EURS es a WD30EFRX kozott orlodok, de akarhogy nezem a gyarto oldalat, nem talalok kozottuk kulonbseget. mindkettot 24/7-es mukodesre terveztek, bar nalam havi par oracskat porognenek. valaki rendet tenne a fejemben?
nagyon koszonom!
( tudom, hogy vannak olcsobb es gyorsabb 3t-s hdd-k, de a 3 ev gar alap )
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
MarQs
senior tag
válasz KisTücsök #39766 üzenetére
Sziasztok!
Érdekelne, hogy szerintetek NAS-ba milyen 2,5"-es HDD-t érdemes rakni, ha a WD RED szériát nem nézzük? 24/7-ben menne a masina és leginkább seeder funkciót kapna. Zajszint, egyebek nem fontos, inkább csak a fogyasztás... na meg hogy valamennyire azért bírja az ütemet.
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Várható, hogy januárban lejjebb mennek a HDD árak? WD Red-et kéne ismét venni, de az ára nem nagyon akar lejjebb menni.
-
-
Zola007
veterán
válasz lipido #39761 üzenetére
sentinelben állíts az energiagazdálkodáson
windows energiagaz.nál is állítsd nagyobbra hogy mikor kapcsolja ki a vinyót (gondolom most ilyen 5-20 perc méretű időre van beállítva)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
jim bcs
nagyúr
válasz tvse1995 #39760 üzenetére
-rendszernek:
WD Scorpio Black 6Gb/s-BEKX - BPKX vagy 3Gb/s-BEKT, BPKT-adatnak:
WD Scorpio Blue 6Gb/s-LPVX, BPVX, LPCX, JPVX, SPCX vagy 3Gb/s-LPVT, BPVT, JPVT
WD Red 6Gb/s-BFCX, JFCX
esetleg jó áron WD AV-25 3Gb/s-LUCT, JUCTBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
lipido
senior tag
Sziasztok!
Laptopomba lévő Seagate hdd (ST9500420AS) (87 nap működés, 814 összes indulás mellett 29643 parkolásnál tart (load/unload cycle count)
Kérdésem az lenne, hogy a wdidle progival a seagate parkolása is letiltható? Bocsánat ha nem jó totyikba tettem fel a kérdést! -
tvse1995
senior tag
Sziasztok,
sürgősen kellene nekem egy laptop HDD. Általános felhasználásra , helyigény min. 250Gb.
Szempont az ár és a megbízhatóság.
Mit ajánlotok? -
RPka91
tag
Sziasztok!
Van kétféle merevlemez, egy áron, gari nélkül. Melyik éri meg jobban?
Seagate ST1000VM002 - pár órát ment 100/100
WD WD10EZRX - 223 napot ment 100/10010k-ért lennének. Vagy jobban megéri garanciával venni?
Előre is köszönöm!
-
törölt tag
erről vélemény? mennyire ajánlott? nem rendszerként használnám.. erről futnának a játékok !
-
törölt tag
WD RED WD10EFRX elég szörnyűséges eredmények.
-
Zola007
veterán
válasz aszamóca #39748 üzenetére
alkatrészek anyaga idővel öregszik, de 15-20 éves vinyók is mennek még egyeseknek
apropó, meg is nézem majd, hogy az 1,3-as Quantum megy-e vajon még?legyen fizikai behatástól és elektromos erőtértől messze tárolva, száraz, alacsony páratartalmú (<50-60%) helyen, szobahőmérsékleten tárolva, de többet nem tudsz a dolog érdekében tenni.
Ami idővel meggyengülhet az a motor vagy a fej, de a felület bírja a legtovább
Okosok szerint a felület mágneses tere évente ~1%-al gyengül, tehát valahol 50-100 év közé tehető az az időszak, amíg a ráírt adat olvasható.
Persze ez alatt régesrég elavul mind a technika, mind a méret, max 5 évent úgy is átkerül másik HDD-re vagy ki tudja majd milyen technológiás hordozóra a szóban forgó adatmennyiség.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
aszamóca
aktív tag
Ha egy merevlemezt teleírva, és dobozba téve, alkalomadtán elővéve, mennyi ideig tárolja az adatokat, ill. mennyi ideig működőképes? Nincs olyan "védelem," hogy adott idő elteltével nem indul majd be, hiába hardveresen semmi gond vele? (tervezett elavulás jegyében)
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
KAMELOT
titán
válasz Kal-El #39739 üzenetére
Megbízhatóság végett + garnacia! Ha csak ennyi a keret akkor mehet a toshiba!
(#39741) ceia: Lehet a régi Seagatek xarok voltak, de ezek az újak jók. Samsung volt a legjobb, de ők kiszálltak. WD blue régi jó volt újaknál lehetnek gondok. BLACK 5 év garis BLUE csak 2 év. Azért a + 5K.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Muton
addikt
köszönöm a válaszokat! akkor kezdhetem újra , mert csak gyorsformázást nyomtam
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Zola007
veterán
válasz Vereor #39743 üzenetére
többek között ezért nem vettem anno mybookot
ugyanaz a legolcsóbb greent rakták bele 1,5x áron mint az Elementsbe és még szopás is van vele ha elromlik valami a házban
én többet az életben nem veszek gyári külső vinyót.
drága vagy melegszik vagy bonthatatlan vagy ilyesmi nyalánkságok.vegyél egy külső masszív alu házat (pl sharkoon)és bele egy 2 terás Seagete vagy Toshiba
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Vereor
csendes tag
Hello!
Az adattárolásra és folyamatos használatra kárhoztatott WD My Book-om elszállt (rajta mindennel), és azon gondolkodom, milyet kéne venni helyette. (Sajnos már itt tartok.) Tanulva az előzőből, ha ki lehet kevésből (max. 40k) hozni, akkor 2db HDD-t vennék:
1. Egy kisebbet (max. 500GB) csak backupnak, be a gépbe, tehát nem túl gyakori eléréssel, viszont magas megbízhatósággal; a sebesség itt gondolom nem olyan fontos.
2. És egy nagyobbat (1.5-2 TB) az adatokhoz (filmek, zenék, sok), ami jó lenne, ha hordozható lenne, és viszonylag gyors és halk. Nem gond, ha 3.5"-os, főleg, hogy azok olcsóbbak.Mit ajánlanátok? A márka a fő, vagy inkább a különböző szériák? Vagy van valahol egy lista, hogy milyeneket semmiképp NE? A legelső hozzászólásban vannak listák, de ilyesmi nincs benne.
(A My Book Essential-om 1.5 TB-os volt, de olyat már nem látok sehol. USB 3.0, 3.5", 1130-as modell, Caviar Green volt benne. De a lényeg, hogy az egész szériában van egy SES Device, ami mindig titkosítja az adatokat, akkor is, ha én pedig nem akarnám. És ez vissza is ütött, mert ha a külső házból kiszedem, és rádugom SATA-ra, vagy akár simán visszarakom, akkor lezárja magát, és onnantól nincs tovább, semmi nem fér hozzá az adatokhoz rajta. Ahogy olvastam, külföldi fórumokon is elég sokan szívnak ezzel... Szóval ezt most csak azért írtam le, mert ezek után már nem vagyok biztos benne, hogy a MyBook a jó választás, eleget anyáztam ezzel az elmúlt pár hétben, és nem szívesen élném át még egyszer. Erről tudtok valamit, esetleg a többi márka külső HDD-i is csinálnak ilyesmit?)
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
elég, de nem ajánlott
csinálj teljes formázást, az derít fényt az esetleges hibákra.
amit én szoktam particionálás után:
- teljes formázás
- sentinel részletes ön-teszt
- első 1-2 hétben teleírom vagy 2xMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
ceia
őstag
válasz KAMELOT #39702 üzenetére
Sosem volt szimpatikus a Seagate, az részemről kilőve. De WD Blue miért ne, mi velük a baj? Nekem a mostani is az és nagyon jól bevált: Sentinel 1 Sentinel 2
2010-11-03 volt a gépösszerakás és XP telepítés dátuma, azóta használom! (XP-t is ) Csendes, gyors, nem nagyon melegszik - igaz, a ház ventilátora mögött van pont középen, így alatta-felette áramlik a levegő.
Csak azért, mert a Black 5 ezerrel drágább - tényleg megéri ezt a különbözetet?(#39738) Muton: Szerintem nem
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
B.Junior
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék....
Szerintetek melyiket érdemes választani? pl. gyorsaság/megbízhatóság szempontjából.
WD 500GB Caviar Black 7200rpm 32MB SATA3 (WD5002AALX) 11K
Seagate Barracuda 7200.12 500GB (ST3500418AS) 8K
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
hi!
tök elfelejtettem: új vinyón ha létrehoztam a megfelelő partíciókat akkor elég gyorsformázni?Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Kal-El
senior tag
Erről a HDD-ről van valakinek infója, hogy milyen? HITACHI 3TB 5700RPM 32MB SATA3 (HDS5C3030ALA630)
Adattárolásra kéne. És fontos, hogy megbízható és halk legyen. Kis és nagyméretű fájlok is lennének rajta vegyesen, meg átlagos gyakorisággal cserélődnének a fájlok, ha nem kellenek.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Dzsekó #39734 üzenetére
Nekem meg másfél éve nem ment 18 giga fölé a Win7 64bit Ultimate, letiltott hibernációval, minimális lapozó file-lal.
A cégben meg mennek szintén 1-2 éves gépek 120-as SSD-kkel: Win7 Prof. + általános progik + komplett Adobe csomagok + egyéb vágó, effektező, stb. programok, és még a temp/scratch mappák is ezeken vannak, és ilyen 50-60 GB helyek vannak rajtuk üresen.
Értelmesen belőtt oprendszerrel, általános programokkal, sőt még 1-2 nagyobbal is simán el lehet férni még 60/64GB-on is. Csak okosan kell csinálni...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Zola007
veterán
válasz Gabesz25 #39731 üzenetére
wd20efrx
25e
3 év gari
személyesen vedd át
teljes formázás
wdidle-vel parkolást ellenőrid
röviden, tömören, metróMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Gabesz25
tag
Sziasztok,
asztali PC-be szeretnék venni HDD-t. A rendszer SSD-n van, amellé kellene adattárolásnak, illetve játékokat erre telepíteném. Mostanában nem nagyon követtem a HDD-ket, tudnátok ajánlani 1,5-2Tb-os jó winyót?
köszi
-
Muton
addikt
értem, köszi a válaszokat!
-
aszamóca
aktív tag
Mikor az egyik occó bótban vettem a black-et, és érdeklődtem miért két év az öt év gari, nagyon felháborodott a kigyúrt eladó gyerek. Mit képzelek, miért olcsóbbak ők, hát persze hogy a szürke import miatt. Ott meg ki tudja milyen csatornán hozzák be, és honnan?
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
Zola007
veterán
-
Muton
addikt
-
B.Junior
tag
Ezt talán ismeri valaki???
Hitachi Ultrastar 500GB/7200RPM/32MB
.....lenne egy ilyen vétel... milyen HDD ez? mondjuk egy Seagate Barracuda 7200.12 500GB (ST3500418AS) SATAII hez képest?
-
S1M0N
senior tag
Én már kb. két éve használom, de mivel szinte teljesen tele van, így csak ritkán veszem elő mostanában...
Régen viszont nyúztam rendesen, sok sorozatot és filmet néztem róla.Sűrűbb használatra viszont nem tudom már teljes nyugalommal ajánlani a Green HDD miatt.
A belső HDD + Külső Rack szerintem azért lehet jobb megoldás, mert a HDD-t te tudod kiválasztani, és ha esetleg egy másik merevlemezt kellene hordozni, akkor azt is bele lehetne tenni a rackbe.
Másrészt ha esetleg fejparkolós HDD-vel lenne dolgunk, akkor SATA kábelen keresztül meglehet mókolni, aminek köszönhetően elméletileg meg lehet hosszabbítani az élettartamot.
A legtöbben most a Red szériás WD HDD-ket ajánlják, esetedben ezért én egy ilyen típusú 2 TB-os lemezt, plusz hozzá egy SHARKOON rack-et javasolnék, igaz, így pár ezressel többe kerül, viszont a fém házikó jobb hűtést garantál.
Bár nekem a műanyag borítású My Book-om sem forrósodott fel, csak kellemesen langyos szokott lenni erősebb igénybevétel esetén is.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
mert akkor gondolom nem volt több keret és inkább az mint egy gagyi, egyébként valóban FSP beles
mivel elég sűrű a hdd halálozások száma így első körben a táp lehet a ludas, második kör az az hogy meg kellene nézni a hdd-k sorozatszámát és hogy ajánlottak-e
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Sleek
senior tag
válasz jim bcs #39720 üzenetére
De miért? A tápos topciban meg ajánlották .
Elvileg fsp a belseje.
Tényleg nem akadékoskodni szeretnék Az alaplaposba azt írják cseréljek alaplapot a procisban hogy procit.
Lassan ott vagyok ,hogy kár volt összerakatnom itt egy egész gépet mert mindent cserélni kellene.<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Muton
addikt
hi!
befakkolt a notimban a tárvinyó 665 nap működési idő után
szeretnék venni bele egy 1 tb-osat, ami keveset fogyaszt. a rendszer ssd-n van, sebesség nem számít, gondolom egy 5400 rpm-es lenne jó.
van valami ajánlott típus, gyártó?
meg hogy tényleg jó legyen a dolog, a mentős greenpowerem is befakkolt (vagyis még nem teljesen, de kiírja a sentinel h van rajta pár instabil sector), 3,5-ös, 2 terásat melyiket érdemes venni?
-
Sleek
senior tag
Gigabyte 420W GE-C420A-C2
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Sleek
senior tag
válasz Zola007 #39713 üzenetére
Szfváron meg az a baj behányják a kocsiba azt ennyi. Meg több hetet kell várni ha esetleg óhajtanak rendelni
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Zola007
veterán
lehet rossz széria is, de benne van a pakliban, hogy ahol vettétek ott nem kezelik hímes tojásként vagy a beszállítóik.
azért 1 héten belül vett 4 ugyanolyan vinyónál valóban elég gyanús az elhalálozás.
javaslom a következőt ne ott vedd. lehet hogy nem sárosak, de azért próbáld máshol megvenni és nem futáros kiszállítással
én többek között az Aqua és PCX hozzáállása (bubis boríték, 'szt csókolom) miatt már nem veszek neten vinyót
-
Sleek
senior tag
válasz Zola007 #39711 üzenetére
Ránézet egy cég azt mondta ramaty széria bármit cserélek is a gépben.
Az a röhej haver ugyanígy járt egy helyen vettük őket csak kb 1 hét eltéréssel .
A 8 éves maxtor meg hibátlanul megy a mai napig
Nem is használtam sokat őket mert 120nap 3óra
866 leállás
Nagyon óvtam mindentől mert ezeken vannak a zenéim .
max hőfok 32fok átlag hőfok 24[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
lehet, hogy egy tápegység cserén el kellene gondolkodnod, ha tényleg sorba hullanak
mennyi futottak egyébként?
legalább nézz rá Aida-ban terhelés alatt (kitömörítés, másolás, ami a csövön kifér) hogy milyen feszültségértékek vannak az egyes ágakon.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Sleek
senior tag
Sziasztok tudnátok ajánlani megbízható 1 Terrás Hdd t ?
Amire kellene az zenetárolás nagy mennyiségben.
A megbízhatóság fő szempont mert a time code rendszer innen analizálja be a zenéket.
A fél évben 3 wd hddm halt meg .
Ezért kellene megbízható hdd.
A gépben Ssd n van a rendszer tehát ezen csak zenét tárolnék.
Segítséget köszönöm[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
Na... utolsó köröket futom Szóval főként adattárolásra és médialejátszásra keresek vinyót. Egy külső boxot vennék hozzá (revoltec ex307 vagy sharkoon rapid case). Fő a megbízhatóság!!! WD RED 3TB (WD30EFRX) jó lesz erre a célra, esetleg mást ajánlotok?
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Zola007
veterán
válasz KAMELOT #39702 üzenetére
nekem 3 év után
Win7 40Gb
Progik 20Gb
játék nincs fent, amikor volt, akkor is vinyón (640gb)na így lehet vígan elférni
sebességben nem jelent annyit az SSD játéknál mint + 4-8 giga vagy egy picivel izmosabb VGA és kb egy árban vannak.én meg azt nem értem, hogy a fenébe adhat jelenleg valaki 150e ft-ot egy 1 terás SSD-ért
persze majd lesz 500as SSD 2 év múlva 25-ért, de addig is sokaknak bőven elég egy 120-as.mikor még csak 30 - 60-as SSD-k voltak, akkor én sem vágtam bele, mert aránytalanul drága volt (30Gb-os SSD áráért vettem 2 éve a 2 terás WD-t, vicc )
most viszont 20-ért vettem én is egy 120-as Kingstont, mert ezen már bőven elférek[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
BLUE ne vegyél. WD Black vagy Seagate Const.
(#39696) Zola007: Én mondjuk nem értem, hogy kinek elég a 120GB ssd.
WIN7---40GB
Progik---20GB vagy több
GTA4----40GB
COD MW3----14GB
BF3----40GB
Alsóbb hangon is 150GB és akkor csak 3 játékot írtam! Hol van még a többi!?
Nekem nem elég másnak igen. Akkor is az ára nagyon magas.
Legolcsóbb SSD 128GB....80euro ami lényegében csak 100GB. Azért már van 1TB HDD-m 5 év garanciával!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Wolverine
félisten
Valami ilyesmit kérdeztem én is a #39643-ban, de még nem kaptam javaslatot vagy linket korábbi kommentre, amiben jó javaslat van...
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Az európai gyógyszerügynökség otthagyta az X-et
- Apple asztali gépek
- Milyen notebookot vegyek?
- Parfüm topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- SSD kibeszélő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Új SanDisk ultra 64GB MicroSDXC kártyák . ( Elfogyott )
- 4TB WD Red 100/100 NASware 3.0 HDD eladó (2db)
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL (a Te nevedre kiállítva)! 0 óra, 0 GB! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 1TB
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest