-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DieHard
senior tag
Én sajnos rábiztam egy 3TB wd30ezrx -ra magam. Zsir ujj, folyton memória probélámákkal és kékkel fagy a gépem. Létezik ez ettől a szériától? Csak üresjáratban fagy, ha játszok, vagy éppen csak pöcsölök géppel akkor nem fagy.
Alapjáraton is vannak "bekattanásai". Ami nekem furcsa mert a több éves Samsungjaimnál nem hallottam ilyeneket. Megy gariba, no problem, de helyére valszeg akkor nem ez kerül.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Szerintetek 2db 4TB-os WD Red-re bizzam az adataimat Raid1-ben (3 ev gari / 5400rpm), vagy egy db WD SE-re (5 ev gari / 7200rpm)?
24/7-ben menne a NAS.Koszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
veterán
-
Dzsekó
addikt
válasz Thunderzolee #39896 üzenetére
Gyenge szektor a vinyó smartja által vizsgálat alatt lévő szektor, lehet belőle bad sector, de vissza is sorolhatja az egészséges szektorok közé. Egy teljes formázás segíthet eldönteni, hogy végül hova sorolódik a szektor. Ha ezzel nem dől el, akkor egy gyári szoftveres fill zero kell.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Üdv!
Mit jelent az, h "gyenge szektor"?
http://hardverapro.hu/apro/western_digital_30tb_red_wd30efrx_64mb_cacheKollegának volt egy merevlemeze ugyanaz, ami a fenti hirdetésben van, csak 100%-os, de már sajnos lemaradtam róla, viszont van most egy másik is neki, ugyanaz, ugyanannyiért, de van egy darab gyenge szektora.
Meg szabad ezt venni, vagy mit jelent az, h gyenge szektor?Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
karlkani
aktív tag
válasz HUAFBANDITA #39892 üzenetére
-
HUAFBANDITA
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! A gépre kötött (belül, sata kábellel) Samsung 2TB-os hdd kb. 5 perc üresjárat után megáll, és már nagyon idegesítő, hogy mindig várni kell mire észhez tér. Hol lehetne beállítani, hogy ne kapcsoljon ki? Bocs ha rossz helyen kérdezem!
Egy ssd mellett van tárolónak, külső házból lett "kivájva", mert a ház tönkrement!
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Heló ismét!
Kéne egy gyors merevlemez csak a játékok számára, 3-4TB körül, milyet ajánlanátok ami 40.000 Ft körül van, az se baj ha kicsivel több, jelenleg egy 2TB-os WD Caviar Black van erre a célra, de kezd kevés lenni.
-
Immy
őstag
válasz devil-k #39874 üzenetére
Gyártó teszteli őket és ha úgy ítéli meg, hogy ez a winchester többet fog kibírni, akkor kap egy RED matricát, ellenkező esetben GREEN-t? (ha ugyanaz a lemez, cache, akkor ugyanakkora teljesítményűnek is kell lennie mind2 lemeznek nem)?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
R.P.
aktív tag
Sziasztok!
Gyors segítségre lenne szükségem. A következőn gondolkodtam (próbálok átállni az asztali gépemről laptopra, és el is adnám az asztali masinát, amelyben van egy 1TB-s Samsung HDD.)
- vásárolnék 2 darab ilyet: link
- beletenném az egyikbe a jelenlegi, amúgy hibátlan 1TB-s HDD-t,
- a másikba tokba pedig vennék egy 2 vagy 3TB-s ilyet: linkMi a véleményetek erről? Főként filmek, játékok, egyebek tárolására lennének használva. Szerintetek egy ilyen tok vállalható minőségű? Javasoljátok ezt a megoldást használhatóság szempontjából, vagy inkább vegyek "rendes" 3.5" külső merevlemezt? És végül: mennyire megbízható ez a Toshiba lemez?
A tanácsokat előre is köszönöm!
-
noby
aktív tag
válasz pingwin92 #39883 üzenetére
én exexet használok 4db ot és azt kell mondjam bátran merem ajánlani és árban sem vészes15k de valóban a red a strapabíróságra épül de drágább is.viszont a blue-val sem lesz semmi gondod.
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
pingwin92
aktív tag
-
Chalez
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, hogy milyen winchestert ajánlotok 2-3TB körül?
Amire kell: ADATTÁROLÁS, Blu-ray, 3D Blu-ray, FULL HD filmeket tárolni.
A lényeg, hogy nem kell extra gyorsaság, meg mittomén, hanem olcsó legyen és megbízható.Köszi a válaszokat előre is!
-
pingwin92
aktív tag
válasz KAMELOT #39879 üzenetére
Mmm igazából elég szűk a keretem. És még VGA-t is kell vennem.. És most ez a kettő akciós.
Amúgy miben jobb a Red, mint a Blue? (Azon kívül, hogy 3 év gari van rá, nem 2.)
És ez a Seagate, amit mondtál, miben jobb annál, amit én írtam?
Előre isSzerk.: Amúgy az eredeti kérdésre valaki, hogy mi van ezzel a fejparkolási bigyóval?
[ Szerkesztve ]
-
pingwin92
aktív tag
Hali!
Erre valaki?
Szeretném, ha kedden már a fa alatt lehetne valamelyikük. -
Zola007
veterán
válasz muszty #39876 üzenetére
megveheted, korrekt lemez
de én nem ott venném
azt tudnod kell, hogy 1 vinyó sosem megbízható. Ha fontos adatok vannak rajta és még nincs, akkor kezdj el spórolni egy külső vinyóra isMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
muszty
tag
http://www.bemutatoterem.net/Termek/seagate-st2000dm001-p117976.html
Erről mondana valaki véleményt? Megvehetem? Fontos lenne a megbízhatóság... Nem csak filmek lesznek rajta, hanem más fontos adatok is.
-
biigi
tag
Sziasztok vettem egy a fórumban ajálott wd30efrx vinyót.
Adattárolásra és torrentre szeretném használni. Használat előtt be kell állítanom valamit? Gondolok itt fej parkolással kapcsolatos beállításokra és advance formatra. -
félisten
Sziasztok!
Melyik volt a Hitachi legutolso (leggyorsabb) Deskstar winyoja?
7k1000.D vagy a 7k4000? Esetleg masik?Kossz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Hunork
veterán
válasz Dzsekó #39869 üzenetére
Köszönöm a választ! Még molyolok, de lehet, hogy végül WD RED lesz, majd ünnepek után megnézem, az árak hogy alakulnak. Ha nem jól, Seagate lesz, csak tárolásra kell a vinyó.
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Western Digital Red szériának mekkora az RPM-je? Eltérő információkat olvastam eddig... (7200vs5400)
[link]Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Hunork
veterán
Üdv!
Erről vélemény? Zaj, gyorsaság fő szempont.
SEAGATE 2TB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001Vagy ezekről: WD 2TB AV-GP 5400rpm 64MB SATA2 WD20EURS
WD 2TB AV-GP IntelliPower 64MB SATA3 WD20EURX
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
noby
aktív tag
válasz Dzsekó #39863 üzenetére
értelek csak filmek tárolására használnám és családi fotók videók és kell a nagyobb tárhely ezért döntöttem hogy lecserélném az egyik 1tb os blue ezekx vinyóm de ezekkel nagyon meg vagyok elégedve.de nem akarok még 2db egy tb osat venni bele.
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
Dzsekó
addikt
Ne olyan helyen vedd.
Amúgy ha kisker lenyeli a garit, attól még a WD gari él rá (szériaszám alapján lehet ellenőrizni WD oldalán, hogy meddig van rá még gari), csak el kell indítani WD oldalán egy RMA-t és ki kell postáznod nekik, a kifelé postát Te állod, de ha cserélik, akkor ingyen visszapostázzák Neked az új cumót.
Parkolást a wdidle3 nevű progival tudod kikapcsolni, illetve nagyobb időközre állítani, hogy ritkábban parkoljon a vinyó. Nekem mindegyik állítás simán ment, de több embernél nem sikerült az állítás, az okát nem tudom miért. Továbbá a strapabíróbb mechanika miatt is megéri a felárat a Red. Ha nincs rá kereted, vagy sajnálod rá a többletkiadást, akkor úgyis a Greent fogod venni, és ha nem járatod túl sokat a gépet, akkor még talán baja sem lesz a vinyónak. Ahogy nézem az adatlapodat tápgondod nem lesz. Sokszor a gagyi táp nyírja ki a vinyókat.[ Szerkesztve ]
-
noby
aktív tag
válasz Dzsekó #39861 üzenetére
csak én olyan helyen venném ahol 1évet adnak rá.ill a greeneknél hogy lehet kikapcsolni a parkolást?a grrent meg tudnám úszni +4k ráfizetéssel a redet pedig egy 10essel és én adok 1tb osat.csak ezért kérdem.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Kal-El #39859 üzenetére
Ha még nincs a birtokodban, akkor sztem ne vedd meg. 1 bad sector nem probléma, de ha elkezd szaporodni, akkor már a Te problémád lesz. Én elvem, hogy használtan csakis 100%-os vinyót szabad megvenni.
noby: Megéri a Red, mert:
- 3 év gari
- nincs parkolás (greennél is ki lehet kapcsolni, de nem kell vacakolni vele
- tartósabbra rakták össze (24/7)[ Szerkesztve ]
-
noby
aktív tag
válasz Kal-El #39859 üzenetére
én pont e kettő között vacilálok a gren vagy red durván 5k különbség van köztük csak nem tudom megéri e?viszont mindenhol lehurrogták a 2tb os greent de lehet mindenben rosszat kifogni de a visszajelzése alapján inkább red lesz köszi.
-
Kal-El
senior tag
-
noby
aktív tag
WD GREEN 2TB 64MB CACHE SATA3 (WD20EZRX) ezt ajánljátok vagy inkább a red verziót?
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Kal-El #39855 üzenetére
Ha a 90-100-200-adik jelenik meg, az már lehet probléma. Az első 10-20 még nem.
----------------
szerk: látom, hogy "Western Digital Caviar Green 3TB S-ATA III (WD30EZRX)". A probléma az, hogy nem ezt kellett volna venni, hanem a Red-et.[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Kal-El
senior tag
Ha megjelenik egy gyenge/rossz szektor a merevlemezen, az mennyire nagy probléma?
-
pingwin92
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi két HDD-t néztem ki megvételre:
- WD 1.0TB Blue/SATA3/7200/64M (WD10EZEX)
- Seagate 1.0TB Barracuda 7200.14 (ST1000DM003)Specifikációban, árban és garanciaidőben is teljesen egyformák, csak...
Ahogy olvasgattam a fórumban az teszteket, általában a Seagate gyorsabb volt. Viszont olvastam valahol, hogy a Seagate-nél van ez a fejparkolási micsoda, amit ki lehet kapcsolni, de valami reset után újra visszakapcsol, és megint ki kell kapcsolni (bocsi, nem emlékszem pontosan), de a lányeg, hogy nem úgy mint a WD-knél. Ami amúgy a fenti Blue-ban nincs is.Mondom, mire használnám: rendszervinyó is lenne egyben, tehát - gondolom - fontos, hogy a kisméretű fájlokkal gyors legyen, viszont amúgy meg azon a részén, ahol adatok vannak, leginkább pár gigás videók (filmek/sorozatok) lennének.
Első kérdés: A Seagate-nél milyen gyakran kell ezt kikapcsolgatni? És mennyiből áll a művelet? (Mer, ha tul képp elég egyszer, vagy legalább mittomén elindítok egy progit, és 1 kattintás, akkor oké.)
Másik kérdés: Melyik márka a megbízhatóbb? Jó lenne, ha nem vesztenék adatot.
//Amúgy nem tudom, ez az adatvesztés hogy van, de a jelenlegi vinyómon vannak halott szektorok, amikre tudok írni - vagy legalábbis szerintem olyankor oda írok - de olvasni már nem igazán. Pl. le tudok szedni oda egy videót, de onnan ha megnyitom, van, hogy elindul a lejátszás, de hallom a gépen is, hogy valami nem okés, meg a videó is össze-vissza szaggat (és akkor még finom voltam). De általában azokat meg se tudom nyitni, sőt, ha át akarom másolni egy másik partícióra, nem tudom, mert megáll a másolás. Na mindegy..//És végül a legfőbb kérdés: Melyiket ajánljátok?
(Külön adattároló vinyóra jelenleg nincs keretem, mivel mint mondtam mostani vinyóm is kezd beszarni .És amúgy sem valami gyors.)Előre is
-
Dzsekó
addikt
válasz Hardver Arc #39849 üzenetére
Samsung nagyon jó, csak már nem lehet kapni újonnan. Hitachi sem rossz, de csak régebbi szériát lehet már kapni.
Ha rendszer is lesz rajta, akkor WD Black, ha csak adattárolásra lesz, akkor WD Red szerintem a legjobb választás. Jó lehet még rendszerre a Seagate Constellation, de elég drágák. -
Dzsekó
addikt
válasz otto14 #39843 üzenetére
Nincs odahányva... Pl. Toshibát nem találsz, Seagate-et sem sokat, illetve bizonyos Green-eket és Blue-kat sem találsz a listában (EZRX, EZEX). A többi nyilván azért van felsorolva, mert komolyabb szériahibáktól és gyerekbetegségektől mentes. Nyilvánvalóan közülük is akad hibás darab, de kevesebb, mint a nem felsorolt szériákból, márkákból.
-
privacy99
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogyha 13k-ból kéne választani egy 500GB-os 7200RPM belső merevlemezt egy új gépbe, Ti melyiket választanátok. Az iPon-tól szeretném venni, bár ott van egy rakomány féle.
Ezen az egy HDD-n lenne az op. rendszer, és minden más is. A gép játékra, és hasonlóan nagy teljesítményszükségletű tevékenységekre lesz használva.
Eddig a Toshiba 500Gb-os és a Seagate Barracuda 500GB-os megoldását láttam 12k környékén.
Előre is köszönöm!
-
jim bcs
nagyúr
válasz otto14 #39843 üzenetére
mert azzal a sorozatszámmal kevés a gond, ám rendszernek akkor sem ajánlott
"Minden érdekel ami ajánlott, az osszes típus"
akkor nincs más hátra mint előre, nyiss egy world dokumentumot és másold ki az egészetBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
otto14
őstag
Sziasztok!
Lerja Nekem Valaki, hogy melyik gyártótól melyik típus ajánlott és hogy melyik nem?
asd
-
jim bcs
nagyúr
válasz anonymus89 #39838 üzenetére
-ha feltétlen 1TB kell akkor: de ebből mehetnek az 500GB-osok is
WD Scorpio Blue_6Gb/s-LPVX, BPVX, LPCX, JPVX, SPCX vagy 3Gb/s-LPVT, BPVT, JPVT vagy drágábban WD Red_6Gb/s-BFCX, JFCX esetleg jó áron WD AV-25_3Gb/s-LUCT, JUCT- ha elég a 500-750GB akkor:
az 5 év gari miatt WD Scorpio Black 6Gb/s-BEKX, BPKX vagy 3Gb/s-BEKT, BPKT[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
anonymus89
addikt
válasz jim bcs #39837 üzenetére
Akkor biztos, hogy egy sima noti hdd lenne usb-s rackben. Fél vagy 1TB-ra gondoltam és csak is kis méretben, hogy beleférjen egy nagyobbacska zsebbe.
Van valami jó széria amit ajánlanál?[ Szerkesztve ]
Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
jim bcs
nagyúr
válasz anonymus89 #39836 üzenetére
amit meg kellene bontani az kuka nincs értelme kinlódni, a kész külső adattárolókat felejtsd el, az adattárolás mindenkinek mást jelent én 2,5"-es hdd-ket használok más 3,5"-eseket ám mindenképpen normál hdd legyen és rack-ben vagy házban avagy dock-ban ha nem akarod hurcolászni, azt döntsd el mekkora kell 1TB-ig mehet a 2,5"-es fölötte csak 3,5"-es
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
anonymus89
addikt
Üdv!
Adattárolásra mit ajánlanátok külső winyót v. 2,5"-es winyót egy külső rackben?
Ezeket a külső winyókat meg lehet bontani ha beszarna?Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
Zola007
veterán
válasz Hardver Arc #39834 üzenetére
1, szerintem seagete
2, akkora különbség nincs közte, 10mb/s
3, sata3 nem számít
4, WD "gazdaságos" kategória. sokat eladtak belőle, de lutri: sok belőle a hibás, ellenben van amik 1000 nap körül is futottak hiba nélkül, szóval nagyon a végleteken lehet emlegetni. nem sokkal drágábban (2-3e ft) jobb vinyók kaphatók.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok!
vinyot akarok venni 1tb.... ès nem tudom eldönteni hogy seagate pipelane vagy western digital caviar blue,green?
Annyi külömbsèget láttam hogy a seagate 5400rpm a wd 7200rpm vagyis a seagate halkabb de lassabb? Jah sata 3as lenne mind2..
Amugy a wd caviar greent mèrt nem szeretik?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Asztali PC-hez szeretnék új merevlemezt, 3 vagy 4 TB-ost. Egy 60gb-os SSD-n fut a rendszer, így a merevlemez teljes mértékben fájlok használatára lenne. Nem tudom, külső vagy belső érné meg jobban?
Mely modelleket tudtok ajánlani, ami halk, gyors és 43 ezer ft alatt van? -
atila4
senior tag
Sziasztok! Rendszer, játékok, filmek tároláshoz lenne szükségem vinyóra.
500Gb-os kivitelben. Halk és gyors legyen. Melyiket ajánljátok?[ Szerkesztve ]
Windows 11 / Galaxy S24+ / Asus ROG
-
Hunork
veterán
Üdv!
A fentiek tükrében 20-25k között milyen 2TB-os HDD lenne az opció? Valahogy Samsung nem jön be, több ismerősöm is panaszkodott, bár lehet, hogy csak véletlenek.
Mi lenne alternatíva: WD, Seagate? És melyik? Cél: adattárolás, játékok, semmi más."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy adatmentésre mit ajánlanátok minél kisebb fizikai méretben 2,5"-es mondjuk?
Nem tudom eldönteni, hogy külső komplett winyó legyen v. ház + 2,5-es winyó....
Valamint csak egy kósza gondolatot hallottam, hogy ha megbontom egy külső winyó házát akkor lezárja a hozzáférést az adatokhoz?Nagyon tanácstalan vagyok bátyámnak néznék valamit karácsonyra csak már így is késésben vagyok.
Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
toro22
tag
Üdv, milyen 2,5"-os HDD-t érdemes venni, 500GB körül ami hangtalan(nincs kattogó, bugó stb. hangja se), keveset fogyaszt, 1db USB2 csatlakozóval is biztosítható az áramellátása és megbízható. TV-hez lenne film felvételhez/lejátszáshoz külső tokba. Előre is kösz!
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy PC-be háttértárnak milyen WD HDD-t érdemes venni?
A rendszert egy SSD hajtja, háttértárnak pedig 2 TB HDD kellene. WD RED alkalmas PC háttértárnak vagy csak NAS-ba? Fontos, hogy gyors legyen, halk és megbízható. (Ez a WD RED-ről elmondható, ami a Synology NAS-omban van). Köszönöm a segítséget.
*******************************************************************************************************************************
Közben láttam, hogy más is kérdezte előttem ezt a kérdést. Akkor csak az érdekelne, hogy érdemes-e PC-ben használni, mint háttértár?[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Hunork
veterán
Erre valaki? Előre is köszönöm!
-
DieHard
senior tag
válasz Satan_Claus #39818 üzenetére
Jó ötlet, ha vége a nagy másolásnak ugyis gép leáll. visszatolom rá.
-
DieHard
senior tag
válasz Satan_Claus #39815 üzenetére
Más kábel, más lyuk, megállithatatlan!
-
DieHard
senior tag
válasz Satan_Claus #39815 üzenetére
Proba
-
DieHard
senior tag
Szevasztok. Tegnap megvásárolt wd30ezrx vinyomat két részre osztottam. Szeretném a régiekről átmásolni a filmeket. Megindul 100megával másolni és leesik 1re pár másodperc alatt, és ott marad, évek mire átmásolnám a batyut. Mi van ilyenkor?
-
Tothgera30
Ármester
2,5"-ös notebook HDD-k közzül melyik jobb döntés?
Western Digital WD Black 750GB (WD7500BPKT)
Western Digital HGST 750GB (7K750 / HTS727575A9E364)
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
---Lasali---
Közösségépítő
Ezt most ki találta ki, hogy attól hogy 7200 as hamarabb tönkre megy? Régen a legtöbb winyó 7200 as volt és semmi baj nem volt a csapágyazásukkal, pedig akkor 1000 napnál is több üzemidőt is belenyomtunk. Volt nekem olyan ami 1600 at is túl lépte és semmi baja nem volt.
-
vass1024
tag
Üdv!
Külső rackbe szeretnék 2TB winyot filmezéshez. Tudnátok ajánalni vmi megbizhatót. Mi a különbség a WD Red Green között? Esetleg még Toshiba?Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
zs-zsolti
csendes tag
Sziasztok!
Most csatlakoztattam egy wd black 1 Tb- os winchestert 8.1 alatt és a lemezkezelőben dinamikus és MBR lemezzé lehet konvertálni. Melyiket válasszam, ha a rendszer egy SSD van?
Köszi
-
Hunork
veterán
Üdv!
Erről mi lenne a vélemény: 2TB Toshiba 3.5" SATAIII 64 MB cache winchester (DT01ACA200) CSAK játékok lennének rajta, NEM rendszer, tehát tárolás. Ennek kistestvére már a gépben van, az pöpec (ACA100), csak eddig még nem jártam a 2TB-os érában. És a lényeg, hogy 20k a bruttó ára, ez nagyon fontos szempont! Előre is köszönöm a véleményeket!
-
Tomacko
őstag
válasz King Unique #39804 üzenetére
Kössz a választ. És valóban jót tud tenni egy kis pihenés, nagyon benéztem, hogy itt csak belső vinyók vannak
bocsánat érte.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Tomacko
őstag
Sziasztok !
rá kerestem de konkrétumot nem láttam válasznak azon kívül, hogy opcióként meg volt jelölve..
Ezt a Toshiba store basics 500 GB vinyót meg szabad venni ? Végig néztem a listát nincs az ajánlottakban ez igaz. Gondoltam rá kérdezek mik a tapasztalatok vele.
Előre is köszönöm a választ.
Tomi
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
RoBos
senior tag
Sziasztok,
csak azt szeretném kérdezni, h a WD Red vinyókat ugye lehet használni rendes pc-be is mint a többi vinyót, nem csak kimondottan NAS-okba ahová szánták őket?! Előre is köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Óra topik
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- BestBuy ruhás topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- BONTATLAN/Samsung Portable SSD T9 1TB
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s