- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Philips LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
Venni szeretnék két merevlemezt, viszont netes rendelésen kívül csak egy helyet találtam a közelben ahol olcsóbban kapni boltban (többi helyen drágább, 15k helyett 17k). Viszont weboldal szerint OEM csomagolású, így az lenne kérdésem ez miben merül ki? Eddig merevlemezt mindig már beszerelve gépbe kaptam, külön még nem kellett vennem, így nem tudom mi jár a BOX verzióhoz (ha van ilyen egyáltalán) pluszba? Valamint kis tanács, aki vett már így merevlemezt, érdemes vinnem valamit amiben biztonságban hazahoztam (busz meg vonat zötykölődés) vagy ők becsomagolják valamibe azért? (gondolom ez utóbbi azért bolt függő is)
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
szacsee
nagyúr
válasz barabali #41198 üzenetére
Pedig ott van az összefoglalóban 2,5"-os merevlemezek közt:
750GB Western Digital Scorpio Black (WD7500BPKX) - 6Gbps SATA, Advanced Format
Vista SP1 és felette oké, alatta Advanced format miatt szivattyú lehet.
Magassága 9,5mm a netbook leírásában is ellenőrizd, vagy a régi vinyót mérd le, hogy belefér-e. -
barabali
csendes tag
Hello mindenkinek!
Netbookba szektorhibás lett a vinyó ahelyett kellene új.
A tulaj (ismerősöm), 1tb-osat szeretne, de úgy láttam, hogy nincs 7200-as 1tb-os 2,5"-os merevlemez.
Tudtok ilyet esetleg mondani? Vagy ti milyet ajánlotok? Talán a 750gb-osra még rá tudom beszélni.
Eddig [link] találtam, erről vélemény? Nem találtam az ajánlottak között, ezek szerint volt vele rossz tapasztalat? (az 5 év gari elég jól hangzik)[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
NAS vásárlásakor kipróbáltam egy 5K3000 hitachit játékokra és nem vettem észre különbséget.
Játék közben ugyanannyi FPS-t produkál, betöltési idő pár mp-el lassabb és kész. Multikat pedig SSD-re pakolod akkor nincs is gond.
Itt egy SSD vs HDD teszt.
Véletlen szerű elérési idő ami szeirntem számíthat ilyenkor betöltésnél.
Samu F1-nél 13,5ms körül volt
Hitachi 5K3000 ~19ms
WD RED ~22ms
SSD 1ms
Blue: ~15ms
Black: 14-15 körül talán
Onnantól, hogy hűvösebb, halkabb és több a gar én a RED-et választanám annak ellenére, hogy használata előtt parkolás mentesíteni kell, ha nincs szerencséd. -
Kuruc2
senior tag
Nem vagyok szakértő, de a középsőt fogják e hármasból javasolni a szakértők is, ha betérnek. Szerintem.
A gariidők ugyanezt mutatják. 2-3-2.
Valószínűleg a 7200-5400-7200 rpm-ek miatt a hőmérsékletben, hangban, tartósságban és fogyasztásban is a red a nyertes.
Háttértárnak nálam eddig befutó, olvasmányok alapján. Ha játékokat is akarsz róla, az már elgondolkoztató, nem tudom melyik játéknál mennyire necces egy 5400-es háttérwinyó. Én nem raknék rá.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
tixem
addikt
nem kellett választanom hála istennek, majd ha cserélik. Bár még mindig szeretnék szakértői véleményt a dologról. Közben bevettem a képbe még a WB RED Nas-t is harmadiknak, szóval ezek játszanak
Tárolásra lesz, egy két játék is (amiket ritkábban használok, bf3 ssd-ről indul) majd erről megy majd. Filmnézés stb. Rendszer az ssd-ről megy. Köszi
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
vlevi
nagyúr
válasz Ferink #41190 üzenetére
Ha jo helyrol veszed (en pl a rufusztol vettem) a seagatere is van ket ev gari.
De ott meg lehet (nem nezte), hogy a wd-re megvan a harom, erdemes utananezni.
Nekem par hete van meg, ez alapjan nem merek semmit mondani rola. Az biztos, hogy marhagyors, meg igy, felig teleirva is 180koruli sebessegre kepes, a wd red, es a green uresen is csak 150 korul tudott seq. atvitelben.
Es csendes is. Nagyon kell figyelni, hogy halld a hangjat, egyedul a parkolaskori nyisszenes, ami feltunobb. De menet kozben, amikor futott rajta a defrag, akkor, igaz a gepben volt, de fuleltem, es nem hallottam a mozgast.
Tehat eddig csak jot tudok rola mondani, de ismetlem, ez csak 1-2 heti tapasztalat.
Amugymeg tarolasra vegyel 2tb-osat. Tarhelybol sosem eleg :-) -
diegho
nagyúr
Sziasztok.
Asus K55A notiba keresek valami megbízható 500-as vinyót. Erre a Hitachi-ra gondoltam. Vállalható?
-
Kuruc2
senior tag
"Én inkább el sem indítom a sentinnelt."
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
nagyúr
válasz Balage76 #41179 üzenetére
Szerintem bőven jó a lehető legolcsóbb lemezek használata ilyen felhasználásra.
Illetve igen, a rendszert rátenni valami nagyon olcsó SSD-re, és a lemezeket úgy konfigurálni hogy kapcsoljanak le, pl 10-15 perc után ha nincs rajtuk aktivitás. Ilyen szempontból a parkolás sem lehet probléma.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
vlevi
nagyúr
válasz Balage76 #41179 üzenetére
A szervernek illene tudnia, hogy hossszabb üresjárati idő után leállítsa a lemezeket.
Úgy, ahogy ez a Windowsban is beállítható, de ott inkább kikapcsolni szoktuk, egy otthoni szerverben viszont, ahol számolhatunk úgy, hogy a nap háromnegyedében biztos nincs otthon senki, aki használná, olyankor el kellene mennie alvásba, legalább a lemezeknek. -
ma.ci23
tag
Üdv skacok!Segítsetek!!!Adott egy giga lap Sata 2-es csatikkal.A 2terrás vinyóból csak 1-et lát.Miért?
-
Balage76
senior tag
Sziasztok!
Bővítenem kell a jelenlegi vinyóimat így 4db 4TB-os WD vinyót szeretnék a HP N40L microserverembe tenni. Otthoni adattárnak használom Win7 van rajta, jellemzően nehezen, de pótolható fájlokkal. Ezeket hálózaton keresztül érem el. Az oprendszer nem ezekről megy, csak meglehetősen statikus adatokat tárolnék rajtuk.
A minimális adatbiztonság és a fájlok macerás pótolhatósága miatt raid-5 ben lennének a vinyók.
Az a kérdés, hogy van-e értelme ehhez a felhasználáshoz a WD RED-et (WD40EFRX) választani, vagy a sima Green (WD40EZRX) is elegendő?A parkolás kikapcsolását ha szükséges meg tudom csinálni, az eddigiek 0-24-ben pörögtek, de érthetően van olyan időszaka a napnak, amikor nyugodtan pihenhetnének akár órákat is.
A kettő közötti árkülönbség ennyi darabnál már jelentős, érthetően nem szeretnék fölöslegesen fizetni...
Köszönöm a tanácsokat!
-
vlevi
nagyúr
válasz Willie #41177 üzenetére
Értem én ezt a parkolás dolog, a gyártók részéről, abból a szempontból, hogy amíg a fej a lemezen kívül van, addíg akármekkora ütést kibír, nem fog sérülni. Ez főleg laptopoknál számít, amit fognak-visznek-dobálnak.
A gond csak az, hogy a windows direkt keresztbetesz ennek, mert ha nem használod a gépet, és éppen leparkolná a fejet, akkor a kisköcsög elindít valami diagnosztikai, defragolós, indexelős bizbaszt, szóval a fej megint megy vissza.Én inkább el sem indítom a sentinnelt
-
Willie
őstag
Parkoláshoz hozzászólva, nekem a notebookomban egy Toshiba MK7575GSX van. Ez 1910 óra alatt jár 33455 parkolásnál. Azért ez sem valami jó adat. Bár ez 2.5"-es HDD.
-
-
C. s.
addikt
válasz cyberkind #41170 üzenetére
Köszönöm!
Ahogy számoltam, ez azt jelenti, hogy kevesebb, mint 5 óránként parkol, viszont a gép általában 10-15 órát megy egyhuzamban. Létezik biztonságos módja annak, hogy kinyújtsam azt a kb. 5 órát? (Olyanra gondolok, ami nem veszélyezteti az adataimat.) A firmware-frissítést kockázatosnak érzem ebből a szempontból.
Abban a 261-ben az is benne van, amikor alvóba kapcsol vagy olyankor mást csinál? (Bocs a hülye kérdésért! )
-
Tikakukac
titán
válasz Eduardo89 #41166 üzenetére
Épp ezt mondom, emiatt a parancssoros dolog miatt kár felindulni, 3 éve fejből én sem csináltam volna meg, annyira elfelejtettem az egészet.
De nem azért van néhány ember adott szakmai topikban, hogy mondjuk egy nap 10-szer leírja ugyanazt. Gondold el, van olyan nap amikor ugyanarról a gépről kérdeznek 7-en. Holott leírta már száz ember a tapasztalatát, írtunk tesztet, és napi 2-3-szor mi is leírjuk. Első a kereső. Mindig. Ha nincs meg vagy más a bajunk akkor írunk. Mert ebbe beleőszül ám az ember nagyon gyorsan elhiheted.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Eduardo89
aktív tag
válasz Tikakukac #41165 üzenetére
Jó ez oké, de akinek nincs hozzá türelme az inkább ne is írjon semmit sztem.
Én sem úgy születtem ( és senki sem ), hogy tudja mi az a parancssor. Az már más dolog, hogy pl én még általánosban tanultam a DOS-t . ( Pedig nem is vagyok öreg ) Mindenki tanul/t valahonnan, és van aki ide jár tanulni.
Most ez nem beszólás meg nem akarok én itt az igazság bajnoka lenni csak egy kicsit zavart ez a dolog[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
Tikakukac
titán
válasz Eduardo89 #41164 üzenetére
Ezt én sem értettem, de a notis topikban nonstop van olyan, amit tényleg még keresni sem kell, ott virít 2 hsz.-el fentebb, na arra én is harapok így 5-6-7 év után
Ez a progi meg érdekel amúgy is, mert ha parkol ez a sutaság, akkor engedem is rá.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz BeriHampeR #41159 üzenetére
USB2.0-ra mindegy mit kötsz. Írásban 26 mega lesz a plafon ha fejtetőre is állsz, kellemes is volt régen 100GB anyagot mozgatni tesztgépekre... 3.0-nál lesz egyedül rendes írásod/olvasásod.
-
vlevi
nagyúr
válasz BeriHampeR #41159 üzenetére
25Mbyte/sec, mindegyik USB2-es ház ennyit tud maximum.
És azért a 180-hoz képest, amit az USB3-on (és beépítve a gépbe SATA-n is) elértem az STD1000M3 vinyóval, az nagyon kevés.
Ha a gépedbe nincs USB3, és nem tervezel gépcserét, de van kicsi PCI-Express slot a gépben (a bal szélen a két rövid fehér [link] ), akkor érdemes utánanézni 2-4 portos USB3 bővítőkártyáknak.u.i.: Persze ehhez a másik oldalról is kell valami, amiről lehet ilyen sebességgel lapátolni rá az adatokat, mert a most lecserélt Samu Ecogreen vinyóm ordenáré kerregések közepette 60, max 70 megával volt képes olvasni azt, amit a Seagate-re 180-200-al írhattam volna.
-
Willie
őstag
válasz BeriHampeR #41150 üzenetére
Szia!
Én ezt a házat javaslom ezzel a merevlemezzel.
Nekem most ugyanolyan külső házam van, csak abban egy SEAGATE ST2000DL004 HDD van.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Csapi007
veterán
Sziasztok
Sablon kérdés, de nem igazán találtam naprakész választ a topikban.
Külső USB dokkolóba kéne archiválásra (havonta 1-2x) 3.5"-es merevlemez.
Nem kell végtelenül gyorsnak, vagy nagyon takarékosnak lennie. A megbízhatóság lenne a fő cél.
WD Red-re gondoltam. Ti mit ajánlanátok?"Csak úgy mondom"
-
BeriHampeR
aktív tag
Udv a uraknak, ismerosom HDD vasarlas elott all.
Kulso HDD, 2Tb
Melyek az ajanlott markak, tipusok ? Ar szempontjabol minel kedvezobb legyen.Ui: ha van 500Gb v 1Tb verzio amit erdemesebb megvenni az is erdekelhet.
[ Szerkesztve ]
-
bencsikgab
tag
-
tixem
addikt
Szerk.: Most nézem, erre is 2 év garancia van, így a Blue mellé ezt is beraknám. F3-ra asszem nem sok esély van, aprós használt meg kizárva.
Kettő közül melyik a tartósabb? Egy 5 évig jó lenne ha bírná.
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
tixem
addikt
Sziasztok!
Halódik a Toshibám, valamit néznem kell helyette.
WD Blue-t gondoltam utódnak, erről mik a tapasztalatok?
Immár lesz mellette egy 120-as 840 evo is, így jóformán csak tárolóként fog szolgálni, meg néhány játék erről fog menni.
De ha valahol valami csoda folytán ha még lehetne kapni terás Spinpoint F3-at annak örülnék a legjobban, volt már 500-as Samsung hdd-m, nagyon szerettem. Van esély rá hogy újan kapok még? Nem érdekel hogy sata 2-es, a 3-as Toshibát nem érzem gyorsabbnak az F3-tól.
Köszi!Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
Zsivaagoo
őstag
Angolul kell tudni hozzá:
Open a command line window. -- Start - Run (Futtatás) - Win7-nél "Keresés..." ablakba beírod, hogy "CMD". Ez nyit parancssoros ablakot.
From the command line, navigate to the directory containing the utilities. -- A parancssoros ablakban navigálj abba a könyvtárba, amelyik a utility-t tartalmazza.Execute wd5741 -? <-- this will type out some terse usage instructions. --- Kilistázza a lehetőséget, Azaz milyen parancssori kapcsolókat kell alkalmazni egyes műveletekhez.
Execute wd5741 -d? <-- this will type out a list of drives. --- kiírja a drive-ok listáját (sorszámozva)
Execute wd5741 -d# <-- this will update drive with same # in previous list. -- update-eli a drive-ot aminek a sorszámát megadtad.
Execute wd5741 -dall <-- this will attempt to update all listed drives. --- minden kilistázott drive-ot update-el.Pofonon egyszerű. De azt a kérdést már ne tedd fel, hogy parancssorban hogyan jutsz el az E:\WD könyvtárba, mert sírógörcsöt kapok.
[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Eduardo89
aktív tag
Letöltöd a file-t mondjuk a C meghajtód gyökerébe, majd cmd parancsorból megkeresed és elindítod.
A többi meg már egyértelmű, sorban le van írva melyik parancs mit csinálMondjuk még nem próbáltam de én így értelmezem a használatát.
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
gg72
veterán
Ma tettem be a gépbe egy vadiúj 2TB-os 2013.márciusi gyártású WD Red vinyót, előtte is ilyen volt, csak 1TB-os. Olvasom, hogy ezzel is lehetnek fejparkolási gondok, az 1TB-osom nem parkoltatta a fejet. Kíváncsi vagyok ez fogja-e.
Megnéztem a WD oldalán [link] az utility-t, le is töltöttem, de ezek után mit kell vele csinálni? Azt hittem ez win alapú kis program, de ahogy nézem parancssoros, amivel egyelőre nem igazán tudok mit kezdeni...
Open a command line window.
From the command line, navigate to the directory containing the utilities.
Execute wd5741 -? <-- this will type out some terse usage instructions.
Execute wd5741 -d? <-- this will type out a list of drives.
Execute wd5741 -d# <-- this will update drive with same # in previous list.
Execute wd5741 -dall <-- this will attempt to update all listed drives.Próbálta már valaki?
-
Tikakukac
titán
válasz csababarca #41137 üzenetére
Nekem még van IDE-s DVD pörkölőm, de szerintem forgalomban nem is lehet ilyet kapni. Az is sata lesz.
-
Zozzant
addikt
válasz csababarca #41137 üzenetére
Mert az nem SATA-s? Csodálkoznék.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Willie
őstag
válasz csababarca #41133 üzenetére
Itt 2 db SATA kábelt írnak.
Kiegészítők
- Quick Installation Guide, Support CD, I/O Shield
- 2 x SATA Data Cables[ Szerkesztve ]
-
Gregman
tag
Sziasztok!
Egy általános célú (web, levelezés, office, esetleg kis "gépigényű" játékok) PC-t szeretnék üzembe helyezni a nagyon koros jelenlegi leváltására.
A legfontosabb célom, hogy viszonylag gyors legyen, ne akadozzon, ezért úgy döntöttem, hogy elsődleges háttértár egy SSD lesz (Kingston V300 120GB). Másik cél, hogy a legfontosabb adatok/anyagok számára kvázi backupként is funkcionáljon (alapvetően máshol lesznek ezek az adatok/anyagok).
Az SSD mellé ezért szeretnék tenni egy HDD-t is kb. 500GB kapacitásút (túl sokat már nem akarok rá költeni).
A HDD-ben nem tudok dönteni, hogy 7200-as "gyors", vagy 5400-as legyen, hogy a PC gyors maradjon de másodlagos backup célra is tudjam használni.Régóta ismerem a topic-ot, de számomra úgy tűnik, hogy az "Téma összefoglaló" ritkán van update-elve.
Pl. a WD RED-ek nem a "NAS üzemre optimalizált"-ak között hanem az "Alacsony fogyasztású" szekcióban vannak.Egyszóval mit ajánlanátok második háttértárnak WD Blue?, Hitachi?, ???
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz csababarca #41133 üzenetére
Szerintem ahhoz 4 Sata kábelt kéne kapjál.
-
Willie
őstag
válasz csababarca #41130 üzenetére
Milyen alaplapot vettél? Az alaplapokhoz általában 2 db SATA kábel jár.
-
Kuruc2
senior tag
válasz csababarca #41130 üzenetére
Kb 200 ft a neten az 50 centis.
-
Zozzant
addikt
válasz csababarca #41128 üzenetére
Gondolom SATA mindegyik akkor SATA kábellel. A tápot pedig a tápegységből érkező fekete csatik adják
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
csababarca
őstag
Gépösszerakásba vágtam a fejszém.
Megjött az első pakk, egy Seagate 500as barracuda vinyó és egy natúr lg dvd író.
Semmi kábel nem jött hozzá, csak magában jött a két cucc. Milyen kábellel lehet az alaplaphoz kötni őket?
(bocsi,kicsit tudatlan vagyok, 5 éve volt utoljára PC-m)iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
vlevi
nagyúr
válasz King Unique #41124 üzenetére
Nem vagyok képben, de szerintem az 5V az elekronikának kell, a 12 pedig a motornak.
-
vlevi
nagyúr
válasz TurboGPityu #41119 üzenetére
Elég hihetetlen amit írnak, mert a képen szerintem a kék USB csati alatti kör alakú lyuk az a tápnak való.
3.5"-s vinyó szinte biztos, hogy nem fog menni USB-ről, mert az 5V mellett 12V is kell neki.
Ráadásul még ventillátor is van benne...Akkor is kicsit hihetetlennek tartom, mégha odaírják, hogy táp nélküli, akkor is.
Egy WD Green vinyó, csak összehasonlításképpen, 12V-on 1.78A áramot igényel. Tudom, ebben nem biztos, hogy WD Green van, de[link]
Electrical Specifications
Current Requirements
12 VDC
Read/Write 1.78 A
Power Dissipation
Read/Write 6.00 Watts
Idle 5.50 Watts
Standby 0.80 Watts
Sleep 0.80 WattsEzt pedig az USB3 sem tudja, a Wiki szerint [link] max 900mA, illetve nagyonspeckó esetben, ha akku töltésre is fel van készítve az az USB3 port, akkor 1.5A, de ilyenkor adatátvitel nincs. Ráadásul ez még mindíg csak 5V, és ebből még valamivel 12-t kellene csinálni.
-
nagyúr
-
Agyzuzo
addikt
Én olyat használtam már, amihez nem kellett külön táp, de 2 USB-t "evett meg". Az USB3 lehet nagyobb feszt tud leadni ami elég egy 3,5-ösnek ezek szerint... Nem tudom, lehet beidegződés, de én biztos táposat vennék.
Bici: nekem vannak külső USB3-as vinyóim (Seagate és Samsung STORY Station), de azok meg se nyikkannak táp nélkül USB3-on. Bár lehet ez semmit se jelent, mert nem is táp nélküli üzemre lettek kitalálva.
[ Szerkesztve ]
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
félisten
USB3 csatlakozás esetén lehetséges ez, de szerintem, ha ugyanezt a winyót régebbi USB-be dugod, akkor kelleni fog neki külső táp.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
TurboGPityu
csendes tag
Sziasztok !
Láttatok már olyan külső 3,5 HDD-t amihez nem kell táp???
http://www.edigital.hu/Kulso_merevlemez/Maxell__3TB_3.5_USB_3.0_fekete_kulso_merevlemez-p359643.html
Esetleg használ valaki ilyet ? -
félisten
válasz FollowTheORI #41117 üzenetére
A Seagate 4TB-os Desktop lemeze 5900-as.
Ezen kívül az Összes Seagate Desktop lemez évi 2400 óra használatra van hitelesítve, bár ennél több használat esetén sem ugrik a gari.
A Seagate NAS winyóját kellene a Red-hez hasonlítani.
Bár, erről már folyt vita itt a topikban.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
nagyúr
válasz Eduardo89 #41104 üzenetére
Jah még annyi hogy látod, a Blackbaze reportból is pl Seagete Green LP hullott, ami abszolút nem enterprise class (webszerver, cloud szerver tömegeknek) terhelésre van tesztelve/belőve (gyenge hozzá).
Ennyit számíthat akár azis, milyen terhelésre mit veszel.Nagyon kíváncsi leszek pl 1 év mulva közölnek e riportot és ott hogy szerepel majd a WD Red meg a Seagate 4TB Desktop lemeze (7200-es). Ami most állítólag a kedvencük.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
hugi0
őstag
-
Dzsekó
addikt
válasz zeusz55 #41089 üzenetére
LOL , az azért volt, mert a régi molex tápcsati 4db O gyűrűjéből az egyik (vagy több) kitágult és nem érintkezett rendesen a vinyó táp csapjához. Amikor hirtelen egy pillanatra megszűnt a táp, akkor a vinyó kivágta a fejet, ez volt a KATT, aztán amikor megint lett táp, akkor újra felpörgött a vinyó, ez volt az ÜÜÜÜÜÜÜÜÜ. Annyi lett volna a gyógyír, hogy kis csipesszel ezeket a tápgyűrűket össze kellett volna nyomni eredeti hengeres alakjára, és akkor ment volna rendesen (vagy egy másik, keveset használt tápcsatit kellett volna dugni a vinyóra). De sokat csináltam régen ilyet. Szerencse, hogy csak bootkor csinálta a vinyó, és szerencse, hogy nem döglött meg. Egy mai vinyóval ezt már nem tudnád megcsinálni hosszú távon, mert berogyna tőle. Gondolom töltésnél jobban megszippantotta a tápot, és ez már elég volt, hogy kijöjjön a kontakt hiba. Amíg hibátlan a vinyó, addig csak annyit látni a smartban, hogy baromi sok volt a ki-be kapcsolások száma. Minden egyes tápmegszűnés, azaz KATT egy kikapcsolásnak számít.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
hugi0
őstag
Sracok Ha Seagate-t szeretnek venni rendszer vinyonak, akkor melyiket ?
Minimum 500Gb.[ Szerkesztve ]
"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
Eduardo89
aktív tag
Neked a klónozás kell akkor. Az Iso-val backupot készítesz.
NetTom: értem én, hogy gőzgép. De mi hajcsa ?
Viccen kívül értem amit mondasz. De akkor a végkövetkeztetés számomra ismét az, hogy a RED nem GREEN+más firmware.
De felőlem még az is lehetne, csak bírja amit elvárok tőle[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Eduardo89 #41104 üzenetére
A gyengét nem úgy kell érteni, hogy biztos rossz.
Csak hogy a tesztelési folyamat végén az jött ki, hogy pl egy Enterprise Raid Edition követelményeit nem tudná teljesíteni. Mert pl egy hajszálall nagyobb a vibrációs vagy a tengely szórása vagy a fej pozíciónálás pontossága... akármi.
De attól még jó és le kell hogy húzza a 3 évet vagy még többet kisujjból egy otthoni kicsi NAS terhelés alatt. (Ha minden más jó amugy.)
De lehet az 5 évhez Enterprise könyezeti terheléshez már kevés lenne, hogy bevállalja a gyártó...[ Szerkesztve ]
-
-
Tikakukac
titán
válasz FollowTheORI #41102 üzenetére
Ezért mondtam, hogy gyárközeli ember kéne az meg nincs, nekem se
Mindegy 2 darabot beraidelek, egyszerre 2 vinyó csak nem hal ki, ha igen, akkor tényleg elmehetnek a búsba.
-
Eduardo89
aktív tag
válasz FollowTheORI #41102 üzenetére
"Szerintem, meg ahogy néztem a speckókat pl a Red.. az valami relative alacsonyabb minőségű Enterprise cucc lehet... nem pedig jó minőségű desktop cucc (mert az ugye a Black-be megy, igaz más elektronikával szerelve, mint a Blue meg a Green). "
Hát azt mondom, hogy a tartós használat majd eldönti.
Én spec napi 10-12 órában használom és folyamat fut róla a torrent. Ha a gari lejárta után még legalább 1 vagy 2 évet kibír akkor már mondhatom, hogy megérte. De ez is viszonyítás kérdése... a 80Gb-s Seagate Barracuda-m ( IDE-s) 6 évet ment rendszerwinyóként (1185nap 10óra ). Kondíció 100%, teljesítmény 100%, 0hibás szektorral.http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
Eduardo89
aktív tag
Szerintem ez segíteni fog -> [Merevlemez klónozás Macrium Reflect Free program használatával.]
-
nagyúr
válasz Tikakukac #41100 üzenetére
Alapvetően, lehet pár anyaghasználati differencia. De tömeggyártásnál az egyediség óriási költségnövelő.
Szertinem lehet kb 3 féle mechanika, motor meg fej... és abból van összesakkozva az összes modell. (Előzetes vagy beszállítói tesztelés, és utólagos kalibrációs tesztek során.)
Ez olyan mint a processzorgyártás (kicsit leegyszerűsítve), egyféle mag meg terv gyártódik és a későbbi tesztelés, méricskélés stb dönti el hogy i7 4770k vagy i5 4450 lesz belőle...
Itt is biztos úgy megy hogy, ha valamibe jó minőségű tányér, motor és mechanika (előzetes tesztek alapján pl) kerül akkor az mehet 10.000-errel, 5 év gariba Enterprise cuccba.
Ha kevésbé jó, akkor 7.200-es, 5 év gariba... ha még rosszabb akkor meg 2-3év garival 5.400-et forog. (Nagyon leegyszerűsítve most.)Szerintem, meg ahogy néztem a speckókat pl a Red.. az valami relative alacsonyabb minőségű Enterprise cucc lehet... nem pedig jó minőségű desktop cucc (mert az ugye a Black-be megy, igaz más elektronikával szerelve, mint a Blue meg a Green).
És igen tudom hogy az sem menti meg... nálunk is hullotak a szarok Lenovoba is.
[ Szerkesztve ]
-
Eduardo89
aktív tag
válasz FollowTheORI #41099 üzenetére
Ez is egy nézőpont, de ettől függetlenül nem is sima háttértárnak lett kitalálva. Arra ott a Blue... az meg már más kérdés, hogy újabban sok volt rájuk a panasz.
Ettől függetlenül egyébként a probléma adott, amit ha úgy veszem a WD is elismert azzal, hogy adtak ki a javítására (vagy mondjuk optimalizációnak) utilityt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital