-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz liksoft #39098 üzenetére
Köszi a részletes választ!
Azért egy drágább winyóhoz (pl.: WD Black) adhatnának rendes dobozt. No, mindegy, ők tudják.
Engem az zavar csak, hogy fogalmam sincs, hogy hányszor és mekkorát koppant már az asztalon a winyó, amit újonnan megvettem.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Zola007
veterán
válasz liksoft #39098 üzenetére
jaja, 20-as és 80-as Seagate és Samu vinyót is vettem anno ilyen műanyag tokban, még ma is megvannak ezek a héjak, teljesen strapabíró pár forintos cucc volt és szerintem nem foglalt olyan sokat
bár akkor még jóval kevesebb winchester fogyott, ritka volt ha egy gépben 2 vagy több is voltMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
liksoft
nagyúr
Pár cm-es koppanásokat ha nem márványra történik, el kell viselnie minden drive-nak. Az már más dolog, hogy a beszerelésre nagy dobozban érkező drive-okat csak zacsi védi, ha a szivacstömbből egyenként kiveszik. Igen, a két gyártó így szállít, a harmadik viszont pont a későbbi kezelés miatt rászánja a tisztességes csomagolást, hogy kevesebb legyen az ilyen garanciális drive-ja. Persze ez csak számítás kérdése, kinek melyik éri meg. Ugyanis az adatbiztonság a profit után áll. Ez ismert dolog. Sőt, az utóbbi időben a feladatok egymásra tolása itt is megjelent. Arra tudok ugyanis csak gondolni, hogy a lemez MEO-t a lemezgyártó a HDD gyártóra, a HDD gyártó a lemezgyártóra hagyja. Különben hibás, ütött lemez feltételezés szerint NEM kerülhet bele új drive-ba. Viszont ilyen is volt már adatmentésen. Ez sem érint minden gyártót. Lehet, hogy csak egy-egy szériát, de bosszantó. A biztonság ennyire másodlagos. Mivel eddig nálam egyedi eset volt, (máshol csak hallottam) így senkit nem nevezek meg!
Visszatérve, a Samsung régebben pont ezért csomagolta félkemény műanyag széthajthatós tokba a zacsin kívül. Szerintem az volt a jó megoldás. Régebben a Seagate is használta, majdnem ugyanolyan formában.
Az ütés egyik drive-nak sem jó, de nem mindegy a mértéke, és a lemezköteg tömege (terhelés a motorra). Mivel mára szinte csak parkoló rámpás drive van, így a fejek nem verődnek, ebből a szempontból többet bírnak. De nem mindent.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Zola007
veterán
idióták és kóklerek sajnos mindenhol vannak.
az emberek világszerte magasról lesz.rják azt, ami a máséMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
SOS kellene egy tipp.
10-11 között noti HDD kellene, rendszernek, tehát ne legyen nagyon lassú, ha lehet.
Ajánlottak között volt: HTS545050A7E380
Ez jó vagy esetleg mást?Előre is köszi!
-
Zola007
veterán
Ez sajnos ilyen.
futárok is így pakolnak.Meg merem kockáztatni, hogy a hdd problémák jelentős része a nem megfelelő kezelésnek köszönhető, nem pedig gyártási vagy anyagminőségbeli hibának.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
félisten
Sziasztok!
Sok fórumon olvasni egyes Seagate winyókkal kapcsolatos évi 2400 órás határt, amin belül érvényes a gari.
Most leveleztem egy jót a Seagate-tel, és azt állították, hogy ennek a 2400 órának semmi köze a garanciához.
Ha valakinek ezt mondta a bolt, vagy a szervíyz, esetleg a gyártó, akkor tessék a Seagate-hez fordulni, mert elvileg félreértés ez a 2400 óra/év utáni gari vesztés!!Bici
-
Zola007
veterán
válasz jediweb #39088 üzenetére
Adattárolásban nincs 100%-os garancia.
Statisztika létezik csupán, esélyeket latolgatunk, semmi mást. Ha ennyire fontos, akkor 2 vinyó tükrözveLehet hogy megveszel egy Greent és üzemel 10 évig, lehet hogy egy Black vagy egy deklarált szerver vinyó megadja magát másnap.
Ráadásul médialejátszóban még annyi sincs, hogy figyelmeztessen.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
félisten
Sziasztok!
Enyhén OFF a téma, de nem teljesen.
Van különbség winyók között ütésállóságban? Mármint kikapcsolt állapotban.
Tegnap újítottam be egy új winyóra, és a boltban volt szerencsém fél órát sorban állni, és láttam közben vagy 5-6 winyó vásárlást, és a vége felé azt is, amikor a raktárból kihozta a srác a winyókat és betette a szekrénybe. Hát, azt hittem rosszul látok.Úgy kopogtak a winyók az asztallapokon, hogy csak néztem. Éppen csak nem dobálták őket.
Ha belegondolok, hogy ezeket vásárlás elött hányszor pakolják át ezzel a mentalitással, akkor azt érzem, hogy a gyártók részéről szükséges ennek ellenálló mechanikát készíteni.További érdekesség, hogy a sokat szidott Toshiba winyók habszivaccsal védett papír dobozban kelletik magukat, a WD/Seagate winyók pedig egy szál antisztatikus zacsiban.
[ Szerkesztve ]
-
jediweb
aktív tag
válasz Zola007 #39085 üzenetére
"de nem tárolsz rajta fontos adatot " Ezt a mondatot nem ismerem, minden fontos , a dvd-ket zenéket oda akarom rakni , és nem szeretném se ismételni se semmi, főleg az újak csak ott lennének nem temporary lemezt akarok .... na és a black???? vagy más alternatíva nincs csak wd??? apropó 3TB lenne a jobb ... persze kérdés mennyibe kerül ..
[ Szerkesztve ]
jediweb
-
isti101
tag
Rég volt már amikor hdd ét vettem ,egyik ismerősöm tudna szerezni egy WD. WDC WD10EAVS-00D7BO , 1 tb osat, nem tudom hogy ezzel vannak e problémák, ha esetleg valaki ismeri, használta , bevált dolog ? stabil?
köszi. -
Zola007
veterán
válasz jediweb #39084 üzenetére
sebességben nem igazán számít, bármelyik jelfolyamot ki tudja szolgálni a mai sata 2/3
attól is függ mennyire jó a hűtése, de nem tárolsz rajta fontos adatot, szerintem egy olcsó green is megteszimod: hát bazz, ma sem vagyok jó viszonyban a billentyűzettel
[ Szerkesztve ]
-
jediweb
aktív tag
Sziasztok
Médialejátszóba kell legalább 2 TB merevlemez, mi számíthat jónak erre a célra nyilván gyors tartós stb ...jediweb
-
félisten
válasz adamcsik #39082 üzenetére
Igen, ez.
De szólok, hogy ez a típus itt a fúrumon eléggé rossz hírnek örvend (bár munkahelyi gépemben ilyen pörög elég régóta napi 8-9 órát hibátlanul), így még egyszer felhívom a figyelmed, hogy csak akkor vedd meg, ha nem akarsz rajta fontos adatokat tárolni, és nem fogod túl sokat nyúzni.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz adamcsik #39080 üzenetére
Ez egy energiatakarékos winyó alacsony, 5400-as fordulattal, mely a játék betöltéseknél lassabb lesz mint egy 7200-as fordulatú winyó.
Inkább Blue-t vagy Black-et válassz e célra.
Általában a Black-et javasolják a strapabírósága, és az 5 év garancia miatt, de ha nem tárolsz rajta életbevágóan fontos adatokat, és nem nyúzod napi 10-15 órában, akkor a Blue is megfelelő lehet.[ Szerkesztve ]
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Játékra milyen vinyót ajánlotok?
Ez jó: Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX merevlemez? -
p.lac
tag
Sziasztok!
SSD mellé kellene adattárolásra egy 500GB - 1TB-os merevlemez, elsősorban családi fotók, videók tárolására. Napi 4-6 órát menne, torrent stb. nincsenek... (Biztonsági mentést 2TB-os külső merevlemezre csinálok amúgy.)
WD RED-et ajánljátok, ahogy látom, az jó is lenne, csak az ára... 15 alatt nincs véletlenül a fenti célra egy elfogadható modell (500GB-os is lehet, bár ahogy látom, ez árban sokat nem számít).
Köszönettel: p.lac
-
BobChemistry
őstag
Na, ma megvettem a 2,5" 750 GB-os WD Black-et (tegnap rendeltem még 16 ezerért, most néztem, hogy ma felment az ára 19 ezerre)
Kicsit hangosabb - a magasabb fordulatot észre lehet venni, de dupla olyan gyors, mint a régi 160-as Blue volt.
Bátran ajánlom mindenkinek.
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
KisApám
addikt
válasz jczettler #39075 üzenetére
A BLUE és a GREEN régebbről emlékezve nálam is felejtős volt!
Ezért maradt a RED vagy a BLACK.
A fogyasztás nem érdekel.
Év 300 ft pluszt kibírok a gyorsaság oltárán, ha kell
Illetve lemondok a 2 TB-ról a gyors 1 TB javára (RED vs BLACK).
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
jczettler
tag
válasz KisApám #39074 üzenetére
nm
én ezeket néztem speckók végett - szerintem ennél hitelesebbet máshol nem találsz
Specification és kiválasztod a modellt... a Red fele annyit fogyaszt mint a Black
még annyit, hogy a napokban elég sokat olvastam és arra jutottam, hogy a Blue és a Green felejtős...
[ Szerkesztve ]
-
KisApám
addikt
válasz jczettler #39072 üzenetére
Hoppá, bocsi, el is felejtettem megnézni a garit!!! Az 5 év "ütős"
Akkor alap a Western Digit minden tekintetben!!!
Köszönöm!
A BLACK és a RED között mekkora gyorsaságbeli különbség van?
(Tudom, hogy a BLACK gyorsabb, de mennyivel? 20% ???)
A 2TB-os RED és az 1 TB-os BLACK majd egy árban van.
Ahogy írtam, játékok volnának rádobálva.
A gép napi 10 órát megy átlagban.[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz KisApám #39070 üzenetére
WD Black-re szavazok. Bár a Seagate Barracuda is nagy név volt a szakmában valamikor.
Lehet, hogy tökmindegy, de egy HDSentinel figyeljen ott a háttérben mindenesetre.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Holnap kellene vinyót vennem, kérlek segítsetek.
A Rendszer SSD, mellé volna a vinyó, amire a játékokat telepíteném.
E kettő közül választanék, DE melyiket?
1. SEAGATE 2TB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001
2. Western Digital Caviar Black 1TB 64MB 7200rpm SATA3 WD1002FAEXA lényeg: MEGBÍZHATÓSÁG, GYORSASÁG !!!
-
-
TommyGun
őstag
Én szerintem ráugrok egy ilyenre, ssd mellé menne, főleg a játékokat tartanám rajta
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
jczettler
tag
WD green és blue sutba dobva, helyette:
WD 1TB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3 WD1002FAEX
cél: letöltés, tárolás, filmnézés, néha video vágás...
vélemény?
Seagate-eket is néztem de az 1 (néha 2) év garancia nevetséges...
-
Zolee11
senior tag
válasz potyi23 #39062 üzenetére
Ha visszaolvasol, akkor egyértelműen a WD Black lesz az ajánlott HDD.
#39063 Zimmy88:
A WD Red lesz a te meghajtód, a 2,5-ös csendesebb, de drágább megoldás, ezt neked kell mérlegelni.
Adattárolásra, torrentezésre fölösleges a 7200-es fordulat.
Az intellipower egy marketing bullshit. Állítólag a fordulatszám, az adatátvitel és a cache használat összehangolása, állítólag, kedden este hétkor a ...no brain, no problem
-
Zimmy88
tag
Sziasztok!
HHD-ket keresek, 1TB (esetleg 0,5-1,5TB) méretben, adattárolásra és torrentre. A legfontosabb cél, hogy minél kisebb legyen a rázkódás (és a hang). A fent említett alkalmazási területekre mit ajánlotok?
- 2,5 vagy 3,5?
- Seagate vagy WD?
- 5400 vagy 7200?
- és mi ez az intellipower?Előre is kösz!
FZR2000 ®
-
potyi23
senior tag
hi. Kellene nekem egy gyors,nagyon megbizhato 2Tb hdd .milyet valasszak ?
-
Agyzuzo
addikt
Hája, túl van ez a dolog parázva szerintem is. Nagyjából 10 éve használok sokféle vinyót 0-24-ben és elég jól bírják, pedig voltak azért komolyabb próbatételek (kis házba bezsúfolva 4 Maxtor, mind 58 fokon évekig, meg se kottyant nekik). Igazából a WD Green-eken kívül minden más vinyóm jól elvan/elvolt eddig 0-24-ben, azok döglöttek halomra (meg egy Blue). Seagate/Samsung/Maxtor/Quantum/Hitachi vinyóim közül nem egy 2300-2500 napos folyamatos működéssel büszkélkedhet és 100%-os a kondíciójuk HDD Sentinel szerint.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Zolee11
senior tag
No akkor ismét itt egy teszt vagy inkább felmérés, ami bizonyítja mennyi tévképzet fut itt ezen a fórumon is, mint például, a hétköznapi embereknek szánt merevlemezek, nem jók 24 órás üzemre, mert elhasználódnak, túlmelegednek, gyengébb konstrukciók, és még sorolhatnám... Nagyjából ugyanezt az eredményt hozták a sokkal régebbi google adatok is. Jó emésztést az adatokhoz.
no brain, no problem
-
Spancer RE
aktív tag
Srácok,
A WD10EZEX vinyók még mindig hamar beadják a kulcsot?
-
Zola007
veterán
válasz da3mon_01 #39055 üzenetére
ha nem vagy hardcore gamer, akkor inkább a 2 terrásra költsd a plusz pénzt
-
-
da3mon_01
csendes tag
Sziasztok srácok!
Egy gép vásárlása előtt állok, és kellene egy vélemény/ajánlat HDD-ről. Jelenleg ezt néztem ki:
http://www.hardverker.hu/catalog.php?product_id=388097 WD10EFRX 18-kért nekem megfelelne. Az oprendszerem egy 120 Gbs Samsung EVO 840-en fog menni, és kellene egy nagyobb darab adattárolásnak.Mi a véleményetek erről? Tudtok esetleg jobbat 17k környékén?
Köszi!
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Médialejátszóhoz valamint Televízió lejátszójához szeretnék külső vinyót, filmek tárolására.
Az alábbi 18-20 ezer körül jó vétel lehet?
1 TB Western Digital Elements Portable HDD (2,5", USB 3.0, WDBUZG0010BBK-EESN)
-
Zola007
veterán
válasz TommyGun #39049 üzenetére
Most esik le hogy a WD hullámmal reklámozza a lemezeit:
2 évi szökőár tekintetében elég groteszk
[ Módosította: Qru ]
-
nagyúr
-
TommyGun
őstag
Bocs ha nem olvasom végig de ma akarom megrendelni, nem rendszer winyó lesz, SSD mellé raknám, a játékok mennének rá, kérdés az melyik?
Előre is köszönöm a választ!
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
-
nagyúr
válasz emiki6 #39042 üzenetére
Igen, pontosan azért.
Nem a mobilitásra gondoltam, gépbe szerelhető azis mint az SSD...
De ha nagyot akarsz akkor pl Hitachi/Toshiba 5400/5900rpm vagy WD Red amit sokan ajánlanak itt.
Bár ezek nem lesznek annyira csöndesek vagy rázkódás mentesek, persze relatív minden. Nyilván sokkal jobbak mint a 7200rpm társaik ilyen szempontból.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
emiki6
veterán
válasz emiki6 #39042 üzenetére
NetTom: Mobil, mint hordozható? Mert csak betenném a gépbe és kész. Csak legyen halk és minél kevésbé rázzon. Legyen "olcsó", de jó minőségű. Inkább 1 terrás legyen.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
fgo
tag
Milyen 3TB merevlemezt ajánlotok nasba ,24/7 fut rajta torrent és adatot is tárolnák rajta?
-
emiki6
veterán
válasz FollowTheORI #39041 üzenetére
A 2,5-ös miért jobb?
Nem ráz annyira vagy halkabb is?[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
nagyúr
-
redwhite78
aktív tag
Én is a leghalkabb notebookba való hdd-t keresem. Milyen típusok ajánlottak? Sebesség nem számít, csak archiválásra kell ssd mellé.
never go full retard
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
Nagyon halk! Adattároló merevlemezt keresek. 0,5 vagy 1 terrásat. Főként filmek, zenék illetve nem használt játékok tárolására. Elsődleges szempont hogy halk legyen és ha lehet ne nagyon rázza a házat. Az külön előny ha olcsó.
-
jczettler
tag
Sziasztok!
Egy - eddig hibátlanul működő, de mérete miatt kinőtt - 500GB-os Samsung SATA2-es HDD-t cserélnék le egy 1TB-os WD HDD-re - terveim szerint
El is kezdtem olvasgatni, kiszemeltem a WD Product List alapján a következőket:
Egy WD10EZRX (green) HDD-t, de ahogy elkezdtem utána olvasgatni, beparáztam ettől a fejparkolásos problémától.
Jó, akkor legyen WD10EZEX (blue)... na de itt is elkezdték egyesek írkálni, hogy ezzel is van ilyen probléma.
Évek óta nem vettem HDD-t (jó, tavaly egy SSD-t a Win8-nak, az rendben is van - Kingston ) és kétségbe vagyok esve a WD számomra - bizonyítottan - a megbízhatóság mintaképe volt az eddigiek során, a DELL gépem (Optiplex) is ezzel jött annó.
A kérdésem az lenne, hogy akkor a fejparkolásos szitu miatt a fenti két vinyóból egyik sem ajánlott?
Nem OS vinyó lesz, de azért nem elhanyagolandó a sebesség sem a használat során a kiszemelttel szemben
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz anytime #39034 üzenetére
Ha gyári külső 2,5-est veszel, akkor azok abba olyanok kerülnek és úgy van a vezérlő optimalizálva, hogy 500mA alatt beérje felpörgéskor, mert induláskor kell a legnagyobb áram
Ha külső házból és 2,5-es notivinyóból raksz össze, oda már kellhet az 1A-es port vagy Y kábellel két 500mA-es, mert a régebbi notivinyók 500-700 mA körül is felvehetnek induláskor és ha nem elég a kraft, akkor csak kattog.
-
nagyúr
Gondolom áramfelvételre gondolsz...
A feszültség fix 5V mindig.
Az áram pedig az eszköztől függ... a TV-kre gyakran odaírják melyik a "HDD kompatibilis" port... de az 1A az általában (maximális).
Nagy 3.5"-os HDD-re pedig egyik sem lesz elég, azokhoz külső táp jár.
Így esetedben mindegy.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Zsivaagoo
őstag
Én USB2-es régebbi külső vinyóval szórakoznék először, amin már nincs fontos adat.
Egyébként meg arra az USB portra, amelyik nagyobb - jelen esetben 1A - áramot tud leadni a HDD felpörgetésekor. Utána elég az 500 mA is (ami köztudomásúlag az USB szabvány 5V tápfeszültségnél).
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Tervezek venni egy ilyen HDD-t (vagy valami hasonlót).
A kérdésem az lenne, hogy az 5V mellett milyen max. feszültséget kaphat? Azért kérdem, mert a TV-hez közvetlenül lenne csatlakoztatva, amelynek két USB bemenete van.
Az egyik 5V; 0,5A, a másik 5V; 1A.
Előre is köszönöm.
Üdv:
A -
Toxy
aktív tag
válasz jim bcs #39032 üzenetére
Itt találtam legolcsóbban. (s ez közel is van a munkahelyemhez )
Így +3k a seagete-hez képest. Ennyi pluszt kiadok.
Korábban valóban WD Green 2TB-om volt. S akkor kissé elhatároztam hogy WD-t nem nagyon akarok. De most erről a RED-ről jókat olvasok. Így lehet végül ez lesz.
-
jim bcs
nagyúr
aham én az adatra koncentráltam, akkor viszont az összefoglalóból akármelyik jó ott nézz szét
(#39031) Toxy szerintem és még sokak szerint is megéri, nem olcsó de nem véletlenül és holnap mész is megvenni vagy még ma meg fogod rendelni
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Toxy
aktív tag
válasz jim bcs #39029 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Nézem ezt a WD RED-et,. S eddig csak jókat olvastam róla. pl hogy jóval csendesebb mint pl a seagate.
most elgondolkodtam hogy megéri e azt a pár k különbözetet ez. s hajlok afelé hogy igen... de még olvasgatok.
holnap szeretném a hdd-t megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz jim bcs #39027 üzenetére
A red elég lassú rendszer winyónak. Tudom, mert egyik gépemben van Black és Red is.
A kettő közötti megoldást keresem a Red ára körül.
Mindkét típusra (Toshiba, Seagate) van 2 év gari 24/7 működés esetén is (A Seagate green szériával ellentétben [link]), ezért a két típus közt vacilálok.
Tudom, nem 3 év, mint a Red esetén, de a nagyobb sebesség kárpótol. Úgyis csak 2 évig tervezem használni 24/7-ben, utána megy külső tokba.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
adatnak elég az 5400rpm, a régi WD hdd-d igencsak Green volt az most sem igazán ajánlott széria sőt ha egy mód van rá kerüld, viszont WD Red-et vegyél az tökéletes erre célra meg főleg
ettől függetlenül a Barracuda is jó
csak mellékesen én baromira utálom a nagy batár 3,5"-es hdd-ket és elég régóta csak 2,5"-eseket használok sose volt gond velük, adatnak 2,5".-es WD Scorpio Blue-Scorpio Black-et használok, 2.-k biztonsági adatnak szintén bár ez neked méretben kicsi, mivel kijött a 2,5"-es WD Red a biztonsági adatot lassan átköltöztetem
[ Szerkesztve ]
-
Toxy
aktív tag
Sziasztok,
Adattárolásra szeretnék venni egy 2TB-os vinyót, (játékok, zene, film...)
Kérdésem lenne hogy erre a célra is a 7200RPM-es vinyók az ajánlottak?
Szeretném ha viszonylag halk lenne. Volt egy WD vinyóm ami eléggé zörgött mikor az adatokat kezelte. No ezt szeretném elkerülni.
SEAGATE 2TB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001
Ezt a tipust nézegetem. Ez jó választás lehet? Akinek ilyen van irna pár sort róla.
Köszi
-
Willie
őstag
válasz Palapo #39023 üzenetére
Szia!
Én mindenképpen a külső házas megoldást javaslom.
Sharkoon Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0 + Western Digital Red 2TB (WD20EFRX)
Ez egy kicsit többre jön ki mint 25.000 Forint, de szerintem ez a tuti. Nekem is olyan Sharkoon házam van, abban egy HD204UI.
Egyébként van erre külön topik is: [link]
-
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Egy 2TB-os külső winchestert szeretnék venni a Dune médialejátszómhoz.
A kérdés,hogy amolyan kompakt külső winchestert vegyek,vagy vegyek egy külső házat és bele egy belső winchestert?Kb. 25 ezer ft-ot tudok erre rászánni.
A kompakt külső wincesternek ezeket néztem ki:
Seagate Expansion 2TB USB 3.0 STBV2000200
Western Digital Elements 2TB USB WDBAAU0020HBK
Samsung D3 Station 2TB HX-D201TDBVagy pedig külső háznak(pl. LC EH 25BUB3 USB 3.0 SATAII) és bele egy belső winchestert(pl.Western Digital Caviar Green 2TB WD20EZRX).
Vélemények?
Előre is köszönöm.
Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
S1M0N
senior tag
Sziasztok!
Az SSHD-kkal kapcsolatban mi a véleményetek/tapasztalatotok?
Tényleg érezhetően gyorsabbak a "normál" HDD-khez képest?
Ezzel szemezgetek konkrétan:
SEAGATE 2TB 7200rpm 64MB SATA3 SSHD ST2000DX001Játékokhoz kellene egy gyors merevlemez (vagy SSD, csak az elég drága ár/GB mutatóval rendelkezik), 2TB-os minimum, mert más is lenne tárolva ideiglenesen rajta (gameplay, film, sorozat, stb), amíg külső HDD-ra nem másolom az egyéb dolgokat.
Vagy veszek egy 128/256GB-os SSD-t (most van egy 128-as, de arra a rendszeren kívül nem akarok tenni semmit sem), és arra felrakom a BF3-at és 4-et (főleg utóbbinál lenne jó a gyorsabb betöltés, mert most 2-3 perc, ha nem fagy ki ), a többi játék meg maradna a HDD-n. Csak így meg nem lennének egy helyen a játékok, bár talán ezt túlélném.Amúgy külső HDD-m egy WD 2TB My Book Essential 3.0 WDBACW0020HBK, már kb. 2 éve megvan, panaszom nincsen rá, csak az, hogy elfogyott rajta a hely...
Szóval külső HDD is kellene, és természetesen az elsődleges kiszemelt az általam is birtokolt WD 2TB My Book Essential, de nyitott vagyok más lehetőségekre is. Itt is a 2TB a minimum, valamint az USB3. Nem kell nagyon kompaktnak lennie, mert nem hurcolászom sehová sem őket.Nézegettem az 1. hsz-ban ajánlottakat, de nem igazán tudok dönteni...
Ezek talán jók lennének a hozzászólások/1.hsz alapján:
WD 2TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD20EFRX
SEAGATE 2TB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001
WD 2TB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3 WD2002FAEXSzóval a lényeg a sebesség (játékok miatt), megbízhatóság, és minimum 2TB. A WD-t preferálom elsősorban, de a Seagateről is pozitív dolgokat írnak.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Zsivaagoo
őstag
-
nagyúr
-
nagyúr
Kíváncsi leszek a mostani vihar hogyan hat majd az árakra... megint az a térség kapta.
-
Kerto
tag
Sziasztok!
Garanciális cseréből kapnék egy ilyen hdd-t: Western Digital Caviar Black 1.5TB 64MB SATA3 WD1502FAEX,
de viszont nem forgalmazzák már ezt a típust,valami baj van vele?
Megbízható,gyors? Vélemények kellenének.
Köszi -
jim bcs
nagyúr
válasz Mirman #39011 üzenetére
egy kis hűtés nem ártana
(#39009) Locutus pólóban vagyok de még a rövidgatya is elférne, nincs hideg ne aggódj
(#39010) Jim74 te írtad hogy megbízható kell
2.5
WD10JFCX
WD7500BFCX
3.5
WD40EFRX
WD30EFRX
WD20EFRX
WD10EFRX[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz jim bcs #39005 üzenetére
Arra gondoltam, hogy ne valami überszuper RAID-NAS atomháborúnak is ellenálló aranyáron mért HDD-t ajánljatok...
Esetleg egy pontos típust is tudnál adni? Csak a biztonság kedvéértTegnap elkezdett haldokolni egy Seagate ST2000DL003 és nem akarom megvárni, amíg kileheli teljesen a lelkét.
Sentinel adatok, amik 1 nap alatt keletkeztek:
2013.11.10. 0:54:43,#198 Off-Line Uncorrectable Sector Count 8 -> 16
2013.11.10. 0:54:43,#197 Current Pending Sector Count 8 -> 16
2013.11.09. 23:47:24,#198 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 -> 8
2013.11.09. 23:47:24,#197 Current Pending Sector Count 0 -> 8Kondíció hirtelen 75%-ra zuhant. 16 hibás szektor, 71 hiba adatátvitel során, ami duplájára nőtt, mikor próbáltam adatot menteni a HDD-ről. Természetesen megfagyott tőle a gép, mint a szög
Ja és azt hiszem 1 év garos HDD volt, ami nyáron járt le[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Mirman #39007 üzenetére
nemsokára megmondják bár az ssd-n lehetne hűteni a hdd az még ok, addig is hasonlításképpen nálam ennyi
ssd: 26 passzívan hűtve
hdd: 25 passzívan hűtve, alul-felül 2 nagy aluminium borda között van[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
Sziasztok , egy HDD-nél a 33°C és egy SSD-nél a 35-36°C elfogadható érték ?
-
Toxy
aktív tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne hogy van egy 2TB-os HDD-m. ( Western Digital RE4 2TB (WD2003FYYS)
S az a bajom vele hogy eléggé recseg mikor töltöm az adatokat róla.
Ez mitől függ? Vagy minden HDD ilyen?SEAGATE 2TB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001
Ez milyen a WD-hez képest?
Köszi
-
nagyúr
Sziasztok!
Adattárolásra és videó capture-ölésre és szerkesztésre (ingame) használandó merevlemezt keresnék legalább 2 TB méretben.
Miket tudnátok ajánlani, ami megbízható, csendes, hűvös, gyors. Több elvárásom nincs . Ja, de, olcsó legyenElőre is köszönöm a segítséget
-
Zola007
veterán
válasz mclaren777 #39002 üzenetére
igen
a 2 terrás 5400-as greenem gyorsabb mint a régi 640-es 7200-asMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
mclaren777
senior tag
Köszönöm az infót!
Akkor már azt hiszem, hogy csak a WD Green WD30EZRX 29k illetve
WD Red WD30EFRX 32k között kellene döntenem!Amúgy ezek az 5400 RPM ellenére, de a nagy adatsűrűség miatt már gyorsabbak minden téren (pl. véletlen hozzáférés), mint egy kis 1 tányéros, 7200 RPM-es 320GB-os HDD?
[ Szerkesztve ]
-
semetka
őstag
Seagate ST2000DM001 -et mostanában hány lemezzel gyártják? Régebbi commentekben olvastam hogy van belőle 2 illetve 3 lemezes.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Óra topik
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- BestBuy ruhás topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók Ingyen posta
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)