- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pnagy7
aktív tag
nah hali. eddig samsung 830 64gb ssd-m volt. Gépváltás lesz és új hdd lesz. 2ő között gondolkozom. árban kb nincs nagy kül. egyik és itt a másik a 1,5 TB-s van elég gyors? esetleg vélemények? 64gb ssd pont kicsit volt 120 az elég lenne. mert van másik vinyó is. de jó ez a 840? mert ujabb..
Mr. Hóember
-
Dzsekó
addikt
válasz krisznagy #33892 üzenetére
"The temperature being reported is false. We are aware of the problem and are working on a solution. Our apologies for the trouble this issue is casuing. We do not know if and when a utility will be available to fix this. The drive is not defective but the temperatures that the revision of the drive you are using report to software are incorrect If possible, try (once) to open the tower and put your hand on the drive when it is reporting a high temperature to make sure the drive is not hot.
The drive reports 20 to 30 degrees C above the actual temperature. It is not a defective drive. These series of drives built between October 25th, 2005 and before mid-April 2006 have this issue. There is no upgrade utility option to fix this issue in the field. A factory calibration routine anomaly causes the drive to report temperature readings that are up to 20C higher than actual. Otherwise, the drives meet all of WD’s quality, reliability and compatibility standards.
James W.
Western Digital Customer Service and Support"Tömören, magyarul ennél a vinyónál nem jól működik a hőmérsékletkijelzés, kb. 20 fokkal fölémér WD support szerint. Tedd rá a kezed a vinyóra, és ha valóban ilyen forró, azt érezni fogod. Ha csak simán meleg / kézmeleg, akkor nem kell foglalkozni a szoftveresen előállított hőfokkal. Sentinel is csak a smart-ból dolgozik.
De ha hideg gép bekapcsolása után rögtön megnézed és szobahőmérséklet +1-2 foknál többet látsz a Sentinelen, akkor is kiderül, hogy mennyivel mér fölé a vinyó. Ilyenkor télen bekapcs után Sentinel szerint 30 fok alattinak kéne lennie a vinyónak mindenképpen, ha bőven e fölött van, akkor biztos rosszul méri a hőfokot a vinyó.
[ Szerkesztve ]
-
krisznagy
tag
Sziasztok,
nemrégiben vettem egy hdd-t itt prohardveren.
Pontos típusa: WDC WD2000JS-00MHB1
A hőmérséklete folyamatosan 54 fokon van a HDD sentinel szerint. A hdd 100/100 - van esetleg félni valóm hogy ilyen magas a hőmérséklet? Ugyanakkor ki lehet küszöbölni valamivel? pl. hdd hűtőborda v. ventilátor?
köszi
-
draff
aktív tag
válasz mrThomi #33811 üzenetére
Az eléggé jó ár egy 0,5 terás vinyóért.
Bár - ha meg azt vesszük, én kb. két éve az Auchanban vettem az 1 terás Toshibámat 18990-ért,
akkor meg eléggé drága!Egyébként - a Médiamark a legdrágább mindebből a szempontból ...
Nézzél alaposan körül, hátha van ennél sokkal jobb ajánlat ...
-
Pityke78
őstag
Srácok, elég sürgősen kellene egy kis infó.
A mai kell vennem egy külső vinyót. USB-vel lenne összekötve egy PC-vel és igazából torrentes HD filmeket (10-40GB/db) lennének rajt tárolva. 2,5"-osra gondoltam és méretben kb. 1 TB-osat.
Tudnátok ilyesmit ajánlani, ami jó vétel lenne? Fontos a megbízhatóság, illetve másolási sebesség.
Egy Gigabyte EP35-ös alaplapom van, ha jól tudom ez nem még nem tudja a USB3-at és a eSATA-t sem.Vélemény?
Köszi
-
maestro_z
tag
válasz Khelben #33877 üzenetére
Nézd meg Win alatt hogy parkol e sűrűn, másolj rá több kisebb fájlt.
Ha nem sok a parkolás akkor ne állítsd át. Ha sokat parkol akkor ki tudod azt kilőni.
Majd ezután tedd be a NAS-ba, amit ez után már nem kell bolygatnod.
Azt nem tudom, hogy ha a NAS-ba bent volt és azután kapcsolnád ki a parkolást okozhat e adatvesztést, szvsz nem.'' Én már régen gyémánt voltam amikor téged még csak csiszoltak!''
-
Dzsekó
addikt
válasz kingpython #33878 üzenetére
WD30EZRX és WD20EFRX azért más széria. Green és Red. Arról nincs infóm, hogy Red-nél is belerakták-e ezt a fejparkolást. Blue-nál biztos nincs.
Én WD20EZRX-nél kikapcsoltam, igaz, hogy nem nézegettem előtte, hogy mennyit parkolgat a vinyó. Viszont wdidle3 /R-el megnéztem, hogy 8 mp volt a gyári érték, tehát valószínű parkolgatott volna. Nálam már ez a wdidle 2 perces rutin művelet, amikor veszek egy Green vinyót, akkor ezzel kezdem, és csak aztán partícionálom. Mivel EZRX széria előtti szériák mind parkoltak, ezért itt is ezzel kezdtem, hogy kikapcsoltam.Természetesen ha valaki 1 évig használ így egy ilyen vinyót, szerintem még akkor is gond nélkül menni fog, 1 hét után meg pláne semmilyen adatvesztés nem várható. Ha hibás a vinyó, akkor persze megdögölhet, de az nem a parkolástól fog megdögleni, hanem azért mert hibás.
[ Szerkesztve ]
-
maestro_z
tag
válasz kingpython #33878 üzenetére
Neki eZrx van, az még lehet hogy "parkolgat".
'' Én már régen gyémánt voltam amikor téged még csak csiszoltak!''
-
Khelben
nagyúr
Megjött a wd30ezrx. Mit csináljak vele? Futtassam a wdidle toolt és állítsam át, amit át kell vagy ne?
-
pataka
csendes tag
válasz FollowTheORI #33848 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
mrThomi
addikt
sziasztok
Vettem egy Asus AN300 500 gigás usb 3.0 as vinyot. minden franko rajta, kérdésem h jo választás volt e ? van hozzá egy usb kábel de az egyik vége Y-ba végzödik és 2 usb portba kell bedugni hogy több feszt kapjon a cucc ! ha csak egyikkel használom mondjuk az baj ? az összes tápnélküli külsö hdd-knél igy van ez ?
mert pl ha tvre dugom akkor is, az Y-on mindkét végét csatlakoztatni kell ? azért kérdezem mert nem akarok vmit leégetni életembe nem használtam még ilyen cuccotö rola van szó [link]
köszi a választ
-
babo91
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyenre bukkantam: [link]
Jó vétel lenne, ha azt mondanátok rá, hogy nem gázos. -
Csori96
tag
válasz CoolBoy323 #33867 üzenetére
A PCland-ról rendeltem, személyesen nem tudom visszavinni.
Mit csináljak? Írjak egy e-mailt, hogy bad szektoros a HDD-m, majd adjam fel postán? Vagy hogy működik ez? Nem nagyon vagyok otthon az ilyen dolgokban. -
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok. Valaki tudna felvilagositast adni, hogy a Seagate Barracuda 500GB Sata-s 7200 16MB
Ennél normális, hogy eléggé hangos a winyo töltésnél... ?
Köszi a segitségeket, csak tegnapelott vettem és érdekelne a dolog.
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
Csori96
tag
Sziasztok!
Nagyjából 16 napja van meg az új HDD-m (Seagate Barracuda Green 1,5TB 5900 64MB SATA3) és a HDSentinel ezt írja:Utoljára 4-én néztem a HDSentinellel, akkor még semmi baja nem volt.
Mitől lehet ez?[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz CoolBoy323 #33860 üzenetére
(#33860) CoolBoy323 és (#33862) V!ck köszi urak azt tudom hogy adatra 5400rpm-es a legjobb, felesleges a 7200-es, de mivel semmivel nem tartósabb a 7200-es így azt gondolom szintén elég lesz az 5400-as mint már eddig is jelen esetben a Scorpio Blue, rég vettem már winyót ezért is érdeklődtem hogy azóta személyes tapasztalat alapján változott-e valami, a teszteket én is olvasom de szeretem tudni hogy mi a helyzet élesben is, köszöntem mégegyszer
V!ck mindenféle képpen 2,5"-es kell itt a Pipeline és a Red az 3,5"-es tehát kiesett, nem megy 24-órát a gép csak nagyon ritkán, így elég lesz a Scorpio Blue 5400-es, meg ha netalán később többet menne mivel adat winyó így beállítok neki egy időt amikortól lekapcsol és annyi
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
V!ck
senior tag
válasz jim bcs #33859 üzenetére
Adattárolásra nem érdemes Black-et venni, meleg, zajos, fölösleges... bőven elég egy 5400rpm-es vincsi, ahogy CoolBoy323 is mondja. Amennyiben éjjel-nappal megy a gép, érdemes 24/7-re tervezett HDD-t venni, a WD esetében ez a RED széria, Seagate-nél a Pipeline (5900rpm), Hitachinál nem jut eszembe hirtelen, de az első hsz-ben meg van említve. Remélem tudtam segíteni
[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz CoolBoy323 #33858 üzenetére
Nem szoltam, ezRx-et olvastam, arrol ugattam,de meg el is irtam...
Hulye vagyok, bocsi!!!!
-
jim bcs
nagyúr
sziasztok, erre a kérdésre szeretnék választ kapni, főleg WD tulajok tapasztalata érdekelne, előre is köszi [link]
-
V!ck
senior tag
Sziasztok
Igazából nem vásárlási tanácsot kérnék, pusztán kiváncsiskodom...
Van egy Seagate Pipeline HD.2 (ST3500312CS) 500GB-os vincsim, egy nem használt set top boxból kiszedve...
Semmi baj nincs vele, HD Sentinel szerint is 100%-os.
Csak ezek miatt aggódom egy kicsit:
Raw Read Error Rate: 25.005.216 (Január 1.-jén még csak 200.000 volt )
Seek Error Rate: 121.361.335
A többi fontosabb érték mellett 0 van.Mennyire van ez a vincsi agyonvágva szerintetek?
Ja, Összes indulás/leállás száma: kiakadt 65.535-ön[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Ezek közül melyiket lenne érdemes venni? Rendszerlemeznek lesz, játékoknak, némi filmnek meg 3d tervezőprogramoknak. Gyors legyen és minél halkabb(már amennyire ez lehetséges)ST1000DM003----17990Fr
Toshiba DT01ACA100----17990Ft
WD10EZEX----17490FtHirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
mrThomi
addikt
sziasztok
Vettem egy Asus AN300 500 gigás usb 3.0 as vinyot. minden franko rajta, kérdésem h jo választás volt e ? van hozzá egy usb kábel de az egyik vége Y-ba végzödik és 2 usb portba kell bedugni hogy több feszt kapjon a cucc ! ha csak egyikkel használom mondjuk az baj ? az összes tápnélküli külsö hdd-knél igy van ez ?
mert pl ha tvre dugom akkor is, az Y-on mindkét végét csatlakoztatni kell ? azért kérdezem mert nem akarok vmit leégetni életembe nem használtam még ilyen cuccotö rola van szó [link]
köszi a választ
-
Yeffy
veterán
válasz FollowTheORI #33848 üzenetére
én ilyet néztem ki magamnak, a Hitához hozzászólva: HDS721010DLE630
ez a D-s, nem?semmi, bocsi, idióta vagyok, meg fáradt, olvasni meg nem tudok...
én ezt fogom venni, már bizonyított, illetve a 3 év gar is jó dolog...
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
nagyúr
válasz pataka #33847 üzenetére
1. Az újabb D az 1TB egy lemezes, tehát elvileg kisebb a zaj, nagyobb a sebesség és talán tartósabb is. Persze ez csak elméleti néha. "Papíron" mindenesetre jobb mindenben.
2. WD-nél dettó az újabb EZEX elvileg jobb minden paraméterében ugyanúgy.
Az árral meg nem kell foglalkozni régi beragadt készletek lehetnek drágábbak, mint az újabb szállítmánnyal kapott hardverek.
D vagy EZEX... amelyik szimpatikusabb vagy olcsóbb, vagy amire több a garancia.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
pataka
csendes tag
Egészséget mindenkinek!
1TB-s rendszerlemezt kellene beszereznem, amin 2 partíció a terv (rendszer és adat) kb ezek az alábbiak jöhetnek számításba:
1TB Hitachi Deskstar 7K1000.C (HDS721010CLA332) - 24/7
1TB Hitachi Deskstar 7K1000.D (HDS721010DLE630) - 24/7, 6Gbps SATA, Advanced Format
1TB Western Digital Caviar Blue (WD10EALX) - 6Gbps SATA
1TB Western Digital Caviar Blue (WD10EZEX) - 64MB cache, 6Gbps SATAKérdéseim:
1) A két Hitachi közül az első ugye sata2 a másik sata3 - van-e/lesz-e a gyakorlatban érzékelhető különbség? Nem csak sebességben érdekelne az összevetés, hanem pl zajszint, stb.
2) A két WD Blue között mi az eltérés? Ha jó láttam, az elsőnél 32MB a cache, a másiknál 64MB, de miért az első drágább a kevesebb cache-el, nem jobb ha minél több? Mi egyéb, s (számomra) mi ezek jelentősége?
3) Végül a lényeg - melyiket ajánlanátok a 4 közül? (Sorrend? )(A konfig ha számít a döntésben: Asrock H77M, i3-3225@3,3GHz + IntelHDG4000, 8GB DDR3, Win7/64bit)
[ Szerkesztve ]
-
Agyzuzo
addikt
Na de a WD az amúgy is alfás típus, nekem hibás szektorok nélkül ment le az összes alfába, viszont a shitgate-nek ez a szériája ismert arról, hogy szereti a hibás szektorok gyártását. Meg van olyan vinyóm ami évek óta működik 7 és 11 hibás szektorral (felment és úgy maradt).
Túl sokáig azért nem akarom futtatni nyilván, max. ilyen secondary vinyónak.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Agyzuzo
addikt
válasz Dzsekó #33840 üzenetére
Erre esetleg tudsz valamit mondani? Hány hibás szektor számnál kezdjek el backupolni és új vinyó után nézni?
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Dzsekó
addikt
válasz Tomace91 #33827 üzenetére
Ez egy érdekes dolog. Mivel elvileg az összes registry bejegyzés SSD-n van, ezért elvileg csak simán másold át ugyanoda az összes játékot (ugyanaz legyen az elérési út). Majd miután lehúztad a régi vinyót, tedd át az új vinyó ezen partíciójának betűjelét ugyanarra, ami a régi vinyó játékos partíciójának volt a betűjele. Ez is az elérési út miatt kell. Innentől kezdve szerintem mennie kell.
Ha nem megy, akkor sajnos játék újratelepítés kell. -
Khelben
nagyúr
válasz CoolBoy323 #33837 üzenetére
Megrendeltem az ezrx-et... Zyxel 320-asba lesz, a kompatibilitási listán rajta van a 3 terrás ezrx. Remélem jó lesz,
-
nagyúr
válasz kingpython #33830 üzenetére
Nekem bevált a teljes formázás (lassú)... ez egyben egy jó teszt is.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz audi100td #33836 üzenetére
de ár/érték arányban jobban járnál... pár ezrest kellene csak rádobnod... (kb 2-t)
és ha nem használod ki, az nem baj, nem romlik meg, pár év múlva meg úgyis el fog férni az a plusz 500GB
@Khelben: nem lehet hallani a mizéria-soundod szép is lenne, ha 4-8 mp-enként lenne egy hallható hang szerintem akkor nem istenítené senki a WDt...
A NASod kezeli a 3TB-ot amúgy?
Ha sokallod a felárat, akkor ne vedd a RED-et! Én se venném... Nézz szét a seagate házatáján is, neki is van 24/7re "hitelesített" vinyója[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz CoolBoy323 #33834 üzenetére
1,5-et is épphogy kihasználnám felesleges lenne a 2TB.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Üdv, még mindig vergődök a hdd vásárlással, holnap reggel kell megrendelnem. Nasba kellene és a hang az elsődleges szempont, legyen nagyon halk. 3 terrásat szeretnék, de sokallom az efrx felárát (10k) ugyanakkor félek az ezrx fejparkolási mizériájától (főleg attól, hogy emiatt hangos lesz). Tud valaki mondani jókat az ezrx hangjáról? Jó lenne, ha semmi nem hallatszana ki a nasból.
-
CoolBoy323
nagyúr
2 TB jobban megeri...
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
1,5TB 7200-as vinyóból csak a Seagate ST1500MD003 és a Toshiba DT01ACA150 létezik 1TB-os tányérokkal?
Utóbbit nem is találom a boltok listáján.
-
Agyzuzo
addikt
Ez nem jelent túl sok jót igaz?
Egy 500-as shitgate, július óta be-besik rá egy-egy bad sector. Kondíció 92%. Mikor kezdjek el utódot keresni?
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Új vinyonál mi a célszerűbb elsőre egy normál teljes formázás vagy mehet egyből a gyorsformázás? Csak azért kérdem, mert egy 2-3 Terrás vinyonál ez már igen sok idő.
ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
nagyúr
-
Bakter82
csendes tag
válasz FollowTheORI #33824 üzenetére
10 évet elmegy?
-
Tomace91
senior tag
Hali!
A kérdésem az lenne, hogy vettem egy új gépet, amiben van SSD is meg a régi HDD-m. Így mivel minden játék a HDD-re volt telepítve nem kellet az SSD miatt újraraknom semmit. De most úgy alakult, hogy tudtam venni egy új HDD-t is és a régit szüleimnek adom. A kérdés az lenne, hogy hogy tudom úgy a legegyszerűbben és leggyorsabban átmásolni a régiről az újra, hogy esetleg ne kelljen most se újra raknom a játékokat? Vagy ez így nem lehetséges?
Válaszotokat előre is köszönöm!
(Bocsi, hogy ide írtam de adatmentéses topikból ide irányítottak.) -
nagyúr
válasz Dexar007 #33821 üzenetére
Van a sentinelben egy adat terület frissítés opció a felület teszteknél... próbáld meg végigfuttatni.
Elvileg ez kiolvassa és visszaírja az adatokat, illetve ha hibás a szektor akkor áthelyezés történik... de azért ments le ami kell előtte az a biztos.
Illetve neked is esetleg egy felület újrainicializálást ajánlok esetleg ha a fenti nem stabilizálja a dolgokat, persze ezek már csak kiszerelve lehetségesek egy másik gépben.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
jim bcs
nagyúr
Sziasztok! Adattárolásra meik winyó lenne a legmegfelelőbb hőmérséklet-zaj-élettartam szempontjából, 2,5"-es méret feltétel? Tapasztalatot és egyéb észrevételt elfogadnék ezen 2 versenyzővel kapcsolatban, Előre is köszi!
Western Digital Scorpio Blue 5400rpm 500GB (WD5000LPVT)
Western Digital Scorpio Black 7200rpm 750GB (WD7500BPKT)[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
válasz Dzsekó #33807 üzenetére
Szétszedtem,dugdostam egy párszor,de a hdd sentinel ugyan azt írja sajnos..Letöltésem eddig még nem szakadt meg,viszont ugrál össze-vissza a sebesség,hol 2-3 mega hol 10kb/s.
Teljesítmény 100% , Kondíció 84% és még mindig ,,Kiváló"-t ír a sentinel.. (8 hibás 4 gyenge szektor)
Give me your cum,bull!
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Egy 2T-s vagy annál nagyobb merevlemezt szeretnék vásárolni. Adattárolásra használnám csak. Hosszú élettartam lenne a fő elvárás.
Tudnátok valamit ajánlani?Köszönettel,
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
Bakter82
csendes tag
Kurva gyorsan kéne nagy és jó vinyó jó áron garival!
-
Bakter82
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
Bakter82
csendes tag
válasz mrThomi #33811 üzenetére
Hali!
Én kb 1,5 éve használom ezt szerintem amire kitalálták arra tökéletesen megfelel!
Kicsi könnyű, viszonylag gyors legalábbis nekem arra a néhány tíz gigára tökéletesen megfelel.
Nekem azért is tetszett meg mert nem kell neki külön áramellátás.
TÖKÉLETES
Bár elég borsos az ára szerintem... -
mrThomi
addikt
sziasztok, egy gyors választ szeretnék ! gyorsan kellene vennem egy viszonylag jo árban lévö nagy kapacitásu külsö hdd-t !
ez most pont 20 ezer a mediamarktba, mit tudtok rola ?
[link]
[link]
ez még belefér az elképzelésbe, de többet már nem adok ki érte !haveromnak is 500 gigás van, coolink és tápos ! ez ahogy látom csak simán usb be és kész ! mi a különbség a kettö között ??? köszi a válaszkat !
-
zserbox
őstag
2011 szeptemberi vásárlású samsung 103sj-re mennyi garanciát adott anno a samsung?(gyártói)
3év? -
Dexar007
veterán
Na akkor kiveszem,aztán ki-be dugdosom ,utána format és kiderül. (Kontakt spray-em nincs)
(Hdd regenerator sem tetszett neki)
Give me your cum,bull!
-
Dzsekó
addikt
válasz Dexar007 #33805 üzenetére
Akkor is lehet az a gond, csak ezt már nehezebb szétszedni.
Mindenesetre egy vinyó kiszerelés, a vinyó adat és tápsínjére vékony réteg kontakt spray szórása javallott.
Mivel ez réz, ezért idővel korrodál. Ha nincs kontakt spray-ed, akkor minimum pár ki-be dugás javasolt.
Ezután full format, persze miután mentetted az adatokat. Ha ezután is vacakol, akkor vinyó kuka. -
Agyzuzo
addikt
válasz Dexar007 #33805 üzenetére
Ki lehet venni, nem olyan bonyolult. Aztán ideiglenesen rábököd egy asztalira. De talán létezik erre valami DVD-ről boot-olható okosság is, majd egy hozzáértő megmondja. (HDD Regeneratorral esetleg tehetsz egy próbát, az nem bántja az adatokat)
-
Dexar007
veterán
-
-
Agyzuzo
addikt
válasz Dexar007 #33801 üzenetére
HDD Sentinelnek van egy olyan funkciója hogy végigmegy a lemezen és megjelöli a hibás szektorokat, sztem azt ereszd rá, csak vigyázz, mert gyalul mindent a vinyóról. Viszont utána még egy ideig használható. Kérdés, hogy érdemes-e ezzel szenvedni...
-
Dexar007
veterán
válasz Dzsekó #33800 üzenetére
,,A lemez felületén található 8 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez felületén található 4 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
216 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat."Format és új windows?
Az végül is mindenre megoldás nemde? Kérdés,hogy attól megoldódna-e?
Give me your cum,bull!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- További aktív témák...
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap