- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tomkaa #32295 üzenetére
Jó választás... Tapasztalatok alapján gyors is (biztosan egytányéros), és a 7200-as mivoltához képest nem is túl hangos... Ha viszont csak adattárolásra használnád, akkor érdemesebb lenne a még halkabb, kevesebbet fogyasztó, de így is egész gyors WD10EZRX-et választanod...
1-2 hét múlva várhatóan le is tesztelem... Ha gondolod, akkor várd meg... De ha most megveszed, akkor sem csinálsz szerintem rossz vételt...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Teodor52
senior tag
Valami ötlet a 32287-es hsz-re?
-
Tomkaa
tag
Üdv, hhd-t szeretnék venni. Milyet érdemes manapság vásárolni? Van egy kiszemeltem, de
érdekelne hogy erről van e valakinek valamilyen tapasztalata, zaj gyorsaság stb.:
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX. -
Coolmat
őstag
válasz jozsi252 #32293 üzenetére
Igen, jól gondolod, de a tesztben is említett garancia a Seagate által vállalt gyártói garanciát jelenti. Ez úgy működik, hogy a kisker jó esetben ugyanannyi garanciaidőt vállal a termékre mint amennyit a gyártó is, ha kevesebbet (mint jelen esetben), akkor a kisker garancia lejárta után de még a gyártói garancián belül neked kell eljuttatnod a Seagatehez a hibás HDD-t, és mivel tudtommal hazánkban nincs a Seagatenek képviselete, ezért egyenesen a gyártónak kell elküldeni (ami legalább 2000Ft postaköltség). Bővebben erről ezen az oldalon olvashatsz.
Nagykerek (és velük együtt a kiskerek) nyílván nem törik magukat hogy megemeljék ők is a garanciaidőt, nekik ez csak plusz vesződség. Azért írhatsz a boltnak, hátha hat rájuk a szép szó, de azt rendesen alá kell támasztani (már nekem is megfordult a fejemben hogy írok az Iponnak, csak még nem találtam rendes hivatalos megerősítést erről a Seagate részéről). Most már jó eséllyel 06.30 után gyártott modellt kapsz, de jobb rákérdezni erre is az adott boltnál. -
jozsi252
veterán
válasz Coolmat #32292 üzenetére
Köszi
Itt látok egy ilyet hogy, mármint a PH-s tesztben.
" (Frissítés: A Seagate a 2012.06.30 után gyártott Barracuda modellekre már 2 év garanciát vállal.)"
Ha esetleg olyat veszek amit 2012.06.30 elött gyártottak akkor nekem csak 1 év gari lesz rá? Viszont ha 2012.06.30-asat veszek akkor 2 év gari van rá? Bár a shopok nagy részén 1 év gari szerepel, ennek ellenére akkor a shopnak 1 év után is lekell gariznia az adott winyót? Vagy ez hogy működik pontosan, mert nem nagyon értem. Illetve hogy miért nem írták át a nagykerek 2 évre a gari időt.
Illetve azt szeretném még megkérdezni hogy írjak a shopnak hogy olyan winyót akarok amit az év 2. felében gyártottak?
iPhone 16 Pro Max
-
Coolmat
őstag
jozsi252: Igen, az ST1000DM003-at érdemes megvenni, pokoli gyors (PH teszt), ezzel szemben a WD1002FAEX két darab 500GB-os tányért tartalmaz, ezért lineáris írás/olvasásban biztosan elmarad a Seagatetől, egyedül elérési időben verheti meg minimálisan ([link], [link]).
suni100: Eddig még nem nagyon olvastam itt rá panaszt, a régieknek volt érdekes klattyogó hangja, de az újabb gyártmányokban ezt már biztosan javították, és a sebessége is rendben van.
potyi23: Ebben a topikban érdeklődj.
-
potyi23
senior tag
hi.gyors segitseg kellene.A laptopomon 58% kondiciorol tegnap estere 42majd 37 ma pedig 4% ra esett. fontos volna h tudjak kepet kesziteni a c rol,de nemtudok a Acronissal ,mert 22% nal megall,olvasasi hibaval.Este rafutattam egy HDD regenereatort,de az sem segitett.milyen programmal tudnek minel hamarabb imaget csinlani HDD rol ?
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Nagy dilemmába voltam, hogy ssd-ét vagy hdd-ét vegyek, de végül a hdd-nél maradtam!
Ugyanis az adatlapomon is látni egy Caviar Green 500GB-os vinyót ami csak háttértárnak lenne jó.
Viszont azon kívül sajnos nincs külső hdd-ém,hogy, ha rendszer telepítésekor a körülmények netán megkövetelnék az egész hdd formázást, akkor nem lenne hová mentenem az adataimat.
Persze ezerszer jobb lenne az ssd a rendszernek, de a 128Gb kapacitásúak is már ott vannak 30000Ft környékén.Így maradtam a hdd-nél, de viszont nem tudom milyet vegyek az oprendszernek?
[ Szerkesztve ]
-
Coolmat
őstag
AkosAkos: Annál a régi 80GB-os HDD-nél talán nem is a 2MB cache lesz elsősorban a szűk keresztmetszet, hanem a tányérméret és ehhez kapcsolódóan a lineáris írás/olvasás sebessége. Végszükség esetén használhatod, de ne várj tőle csodát.
Mik^: Pl. WD5000LPVT vagy Toshiba MQ01ABD050 (mondjuk erre több helyen csak 1 év garit írnak, de 2 év kell legyen rá a gyártói garancia).
kukulec: Szerintem felesleges RED-et venned "sima" használatra, bőven megteszi egy Green is pl. WD20EZRX új típus ugyanúgy 1TB-os tányérokkal.
jozsi252: Csak tárolásra elég az 5400rpm is, de a Steam meghálálja a gyorsabb háttértárat, ezért ahhoz inkább 7200rpm-es HDD-t vennék. A Black szvsz nagyon túlárazott, egyedül az 5 év garancia szól mellette, helyedben inkább egy ST2000DM001-et vennék (már erre is 2 év a gyártói garancia, csak sajnos a magyar nagykerek még nem írták át). Ha nagyon nem fér bele a keretedbe, akkor a WD10EZEX-re vagy az ST1000DM003-ra szavazok, ezek biztosan 1 tányérosak.
hoffman_: Nem tudom mennyi a kereted, de neked is javaslom a fenti ST2000DM001 átgondolását. Ha csak 1TB jöhet szóba, és csak adattárolásra kell, akkor WD10EZRX a te HDD-d.
suni100: Igen használhatod SATA2-es lappal is, de semmivel sem lenne gyorsabb ha SATA3-as lappal használnád, ez csak SSD-nél számíthat (ott se túl sokat). Az illetékeseknek mondom, hogy ezt komolyan bele lehetne már tenni az első hsz-be, mert minden héten legalább 3-an megkérdezik
-
suni100
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan gyors kérdésem lenne, hogy ha veszek egy SATA 3-as HDD, de az alaplapomon csak SATA 2-es port van, akkor az attól még menni fog csak lassabban, ugye?
Előre is köszi! -
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Már nagyon kéne vegyek egy új terás HDD-t, lassan eljön az ideje. Legutóbb, másfél éve talán a Hitachi 7K1000C-t ajánlottátok, a mai napig jól szuperál. A sebessége kielégítő, bár a következő HDD szeretném, ha Sata3-as lenne, készülök már a hardver frissítésre. A mostanival az az egyetlen bajom, hogy elég durván rezonál, félek berakni egy ugyanilyet mellé. Vagy feleslegesen aggódom?
Jelenleg ezt a pár HDD-t nézegetem:
- HITACHI 1000GB 7K1000.D 7200rpm 32MB ( HDS721010DLE630 )
- WD 1000GB Caviar Green 5400rpm 64MB ( WD10EARX )
- SEAGATE 1000GB Barracuda 7200.14 7200rpm 64MB ( ST1000DM003 )Illetve kakukktojás a
- SEAGATE 1500GB Barracuda Green 5900rpm 64MB ( ST1500DL003 )
mert ez másfél terás. Ezek közül melyikbe lenne a legérdemesebb beruházni?
Felhasználás:
Hasonló adattárolás, mint a mostani 7K1000.C-n, ami leginkább irdatlan mennyiségű kép, zene, és HD filmek tárolását jelenti, illetőleg ezekből napi szinten zenehallgatás és filmnézés.
Esetleg érdemes még várni egy kicsit? 1-2-3 hónapot még talán kibírok, ha várható árcsökkenés, de már nagyon helyszűkében vagyok. (anno ezt a Hitachi-m mondjuk 11k-ért vettem )
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
1 Terás gyors winyónak Black-et vagy Greent érdemesebb venni? Letöltés meg Steam-nek lenne. Illetve a terás 1002 faex-be hány tányér van?
Illetve gondolkoztam én WD10EZRX meg WD10EARX is.
WD10EZRX gyorsabb mint az EARX. Viszont amennyivel többe kerül a 1002FAEX annyival jobb is az EZRX-nél?
Illetve a tányérok mérete hogy alakul a FAEX meg EZRX-nél.
Köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
kukulec
őstag
amennyiben nagyon fontos a tartósság és megbízhatóság, úgy, ha sima gépbe egy wd red 2tb-t veszek, az jó, vagy felesleges?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Mik^
tag
Sziasztok!
2,5"-os 500GB-os 1 tányors HDD-t keresek 2 (vagy több) év garral. Az aktuális kínálatból mi javasolt vagy épp mi kerülendő?
Köszi!
-
vond
MODERÁTOR
válasz Coolmat #32277 üzenetére
Köszi a választ!
Természetesen a programok SSD-re lennének telepítve, csak a forrás- és az export-file-ok lennének a HDD-n... Közben számolgattam is, és valóban elég lenne 1TB is... Úgyis kell a pénz más alkatrészekre is...
Néztem ezeket a méréseket... Hát, a régi HD103SJ-m is hozza majdnem ugyanezt a szintet, mint a 3 tányéros ST2000DM001, vagy a 2 tányéros WD Green... És szimpatikus is nagyon, csakúgy, mint a WD10EZEX...
Komolyan nem tudom már, hogy mit vegyek...
Na mindegy, valami csak lesz most már...
Berendelem valamelyiket, aztán megpróbálok nem foglalkozni vele...VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Coolmat
őstag
Duliee: nem rossz HDD, de inkább a WD5000AAKX-et javasolnám a 2 év garancia miatt (2012.06.30 után gyártott Seagetekre is 2 év gyártói garancia van már, csak a magyar nagykerek még nem tértek át erre és 1 év garival adják). Ha esetleg rá tudsz még szánni +4-5k-t akkor már 1TB-os HDD-t kaphatsz pl. ST1000DM003 vagy WD10EZEX.
vond: Együtt érzek veled, mert lassan nálam is eljön a vásárlás ideje, de én mindenképpen 2TB-osban gondolkodom a jobb ár/érték arány miatt. Valószínűleg maradok az ST2000DM001-nél, mert ha 3 tányérosat is kapok kb. olyan gyors mint a 2 tányéros WD Green (Seagate 3 tányéros vs. WD Green 2 tányéros), az újabb modelleket már nem kell (nem is lehet) fw frissíteni a klattyogás miatt, és nem mellesleg most 3-4k-val olcsóbb is, valamint a 2év gyártói garancia is megvan, csak a magyar kisker garancia lesz 1 év.
Az általad írt programoknak tényleg jól jön a 7200rpm, de az az igazi ha SSD-ről fut maga a program, és az anyag amivel dolgozol 7200rpm-es HDD-n van. Kicsit hosszúra nyújtottam, de szerintem neked is az ST2000DM001 lenne az igazi, +5-6k-t simán +1TB (függetlenül hogy hány tányéros kiszerelésben kapod).gurabli: Ha csak tárolásra lesz használva SSD mellé, akkor a kinézett WD Green tökéletes választás. Azért te is megfontolhatod a fenti kis eszmefuttatásom a +1TB tárhelyről.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Kicsit lemaradtam az utóbbi időben merevlemezek terén, de most rakok össze a tesómnak egy gépet, napi használatra, nem játékra.
Alapvetően Office, net, semmi játék, de sok kép, mivel sokat fotóznak félprofi szinten, és valamennyi videó is (egyszerű kis mem kártyás kameráról), de ezek egyszerű családi videók.Egy ütős masina kell, amivel nem lesz egy jó ideig gondja, baja, ezért kerül bele egy 64GB OCZ SSD-is, ez mellé kellene egy 1TB HDD, amin a képek és videók egy részét tárolják majd. Erre 7200-as vagy 5400-as HDD a jobb választás? Nem szeretném, hogy a lassabb HDD visszafogja a gépet, amikor a képekkel dolgozik, de feleslegesen nem is akarok 7200-as HDD-t. Ti mit javasoltok, mi legyen?
A HDD 1 TB WD 7.2 SATAIII 64MB WD10EZRX jó választás lenne, elég gyors, vagy inkább hasonló árban egy 7200-as?
Köszönet!
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Coolmat #32268 üzenetére
Nahhh... Csapongok itt a merevlemezek között...
Lehet, hogy végül WD10EZEX-et veszek... Mivel futna azért After Effects és Premiere Pro is jópárszor, oda meg gondolom jobb lenne a fix 7200-as... Most az, hogy egy kicsit hangosabb lesz, az nem nagyon zavar...
Szerinted/szerintetek?
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv mindenkinek, tervezett winyó-vásárlásnál felmerült lehetőségként egy Seagate.
SEAGATE 500GB 7200RPM 16MB SATA3 ST500DM002
Valaki tud róla valami infót? megéri-e, jó-e?
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
AkosAkos
aktív tag
Betelt a HDD-m,de találtam itthon egy 7200RPM-es,80GB-ost is és most erre tennék játékokat. Nem kicsi a játékoknak a 2MB cache(mert ezen annyi van)?
-
Agyzuzo
addikt
Erről az "Intellipower"-ről sokszor volt már szó sok fórumon, maradjunk abban, hogy marketing-bullshit szokás szerint. A 7200rpm-es vinyó az 7200rpm-es, az 5400-as meg 5400-as. Annyira intelligens ez, mint a mosópor.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
sanyesz79
csendes tag
Hali!
Nem tudom, jó helyen kérdezem e, de nagyon fontolgatom az SSD vásárlást!
Rendszerre, illetve játék futtatásra használnám! Nem nagyon ismerem az SSD-t ezért kérdezném, hogy jól teszem e ha veszek? Ugyan úgy lehet kezelni, partícionálni is stb. mint egy hagyományos vincsit? -
-
Źşë'
addikt
gondolkodtam elég lesz ez a seagate, elég gyorsnak bizonyul leírás alapján, a mostani samsungom már vagy 6 éves, és picit odavan - steam partíciónak szuper lesz úgy érzem
ssdt ne mmerek steam alá tenni, mert viszonylag sűrűn ment és csinálok screeneket benne, szóval tuti halál lenne
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
freestyler8
csendes tag
sziasztok!
hackintosh építése előtt állok. 1TB-os hdd-vel szeretném napi szinten használni. milyet érdemes vennem? (max 20e ft-ért)
köszönöm előre is!
-
Cadal
őstag
Ha tényleg a pálya betöltésének gyorsasága a lényeg, akkor neked SSD kell. Vagy túl nagy a Steam mappa? Esetemben legalább is elfér a steam mappa az SSD-n és általában mindig én vagyok az első akit bedob az új mapra, illetve a játék indítása is pillanatok alatt történik.
#32257 Agyzuzo: Én úgy tudom, hogy a WD által használt "Intellipower" technológia azt hivatott vezérelni, hogy milyen sebességgel forogjon a lemez a vinyóban, tehát ha szükséges, akkor tud az többet is 5400 RPM -nél.
-
rokefeller
senior tag
Kösz a tippet, néztem ezeket is...
Nem kétlem hogy neked bevált, de neweggen és amazonon ugyanúgy 25% körül van a nullázós kritika. Kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy itt járunk, nincs választásom, még akkor sem ha másfélszer annyit költök, a vakszerencse hogy bejön-e vagy sem, utána meg "bízzak" benne hogy nem bukom be minden adatom...
[ Szerkesztve ]
A télapó nem a régi már...
-
Feanor1031
tag
Sziasztok!
20ezer körül szeretnék megbízható 1TB-s merevlemezt venni, csak adattárolásra (olyannyira, hogy szerintem nem is fogom a gépben tartani). Úgy látom, hogy Seagate, vagy WD közül választhatok nagyjából. Mire érdemes figyelnem? Érdemes Sata 3-asat venni? -
M107
addikt
válasz rokefeller #32258 üzenetére
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
vond
MODERÁTOR
válasz rokefeller #32258 üzenetére
"esetleg amivel agyon lehet ütni alkalomadtán a betörőt"
Na ide épp jók lennének az új ütőképes merevlemezek...
Viccet félretéve: Tényleg elég bosszantó és kiábrándító a helyzet...
(#32249) Coolmat: Nem tudom már én sem, hogy mit vegyek, komolyan... Lehet, hogy keresek valahol még HD103SJ-t, azzal soha semmi problémám nem volt még, több darabbal sem... Nem halk, az biztos, de viszonylag gyors...
[ Szerkesztve ]
-
rokefeller
senior tag
válasz Agyzuzo #32251 üzenetére
Egyértelmű, kalkuláltam is a selejttel, viszont pont ezért idegesített fel, hogy nem cserélték azonnal, hanem húzták az időmet, és ültek a pénzemen. Sata kábel rádug, nem megy, csere, nem bonyolult ez, bele van kalkulálva az árba szerintem. Ehelyett megy a maszatolás, meg a supportosok nem győznek elnézést kérni a fórumokon.
Ami a kiábrándító. Ránéztem az argep.hu-n fellelhető 25k-45-k közötti, 2-3 Terás vinyókra, mindre, neweggen, és csak a user review-kat néztem, ott ahol nem 10 van, hanem több mint 200.
Az egy csillagos(tojásos) review-k aránya (ezek az alapból, vagy pár napon belül lehalt vinyók) 16%-29% között mozog, függetlenül attól hogy WD vagy Seagate. Ezt így hogy?
Egyedül a samsungnak van 2 terás vinyója, aminél csak 10% az a legrosszabb értékelés... árvíz ide vagy oda, ez gáz.A legnagyobb trógerség, hogy a 26k-s WD green és a 42k-s WD black kb ugyanolyan arányban halott.
A döntés mondjuk innentől könnyű, válaszd az olcsót, vagy amelyik szép, esetleg amivel agyon lehet ütni alkalomadtán a betörőt, és persze ne felejts el imádkozni
A télapó nem a régi már...
-
Agyzuzo
addikt
Samu már felejtős sajna, kivonultak a piacról. Én Seagate-et vettem, pont Steam alá (egy 7200rpm-es 1,5 terásat), jól teljesít. Vagy az, vagy WD Black, ha a sebesség számít.
M107: bizony, a jó PSU alap. Sokszor az okozza a gondot, a delikvens meg szegény vinyókat fröcsögi le, közben egész más jellegű a probléma.
[ Szerkesztve ]
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Źşë'
addikt
Sziasztok, milyen hdd-t érdemes venni ami mostanság gyorsnak számít?! Steam alá kellene (játékok futtatása) szóval azért elsődleges szempont lenne a sebessége, néztem hogy sok árbeli különbség nincs 500gb és 1tb között, szóval 1tera felé hajlok, és F3as Samsungokkal szemezgetek. Esetleg az utóbbi időben jött e ki valami újabb modell? Gondolkodtam Raptorokban is, 500gb os verzió, de az ára elég borsos, és lehet hangos is lenne, ebben kérdek segítséget tőletek, szakik
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
M107
addikt
-
Agyzuzo
addikt
válasz rokefeller #32250 üzenetére
Selejtbe bele lehet futni bármikor sajnos. Én pl. a WD-kkel járok mindig így, ott folyamatosan szarba tenyerelek, a Seagate-ekkel még komolyabb gondom nem volt. Egyiken már át lett helyezve 3 hibás szektor, ezért a kondíciója 97%, de érdemben nem befolyásolja a működését (non-stop megy már több, mint 2 éve, soha nem volt még kikapcsolva).
-
rokefeller
senior tag
-
Coolmat
őstag
Végülis simán be lehet vállalni szerintem, perpill 29 sem rossz ár érte, de pár hét múlva valszeg már olyan áron lesz mint a többi 2TB-os HDD (26-27k), még az is lehet hogy én is inkább ilyet veszek ha tutira 1TB-os tányérokkal szerelt (a Barracuda 2TB-os mint írtam lutri ilyen szempontból).
-
vond
MODERÁTOR
válasz Coolmat #32244 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy végülis vállalható lenne 29-ért?
Kapacitás/forint arányban ugye sokkal jobb lenne, mint 1-2 db WD10EZRX, de ki tudja milyen valójában, hangja van-e, stb...
Várni meg nem nagyon tudok, a héten be kellene rendelnem...
Mondjuk ha megvenném, akkor legalább lenne egy gyors kis teszt elsőkézből...
-
kukulec
őstag
halló,
két kérdésem lenne: van-e két tányéros wd merevlemez 2 tb kapacitással, és van-e ennek külső változata?Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Mateo11088
csendes tag
Sziasztok! egy kis segítséget szeretnék kérni, ugyanis egyáltalán nem vagyok jártas a számítógépek világában, de szeretnék venni egy külső HDD-t jelenleg ezt néztem ki Transcend StoreJet 25M3 750GB Merevlemez 20.987 ft. Azt szeretném kérdezni mennyire jó ez a hdd illetve ennyiért van-e jobb? vagy tudnátok mást ajánlani? esetleg olcsóbbak lesznek-e később a külső hdd-k vagy már csak megint drágulnak?
Előre is köszönöm ! -
vond
MODERÁTOR
Sziasztok!
Olvastam, hogy sokan keresték már a 2 terás EZRX-eket (többek közt én is)...
Ha minden igaz, akkor itt most már van...Talán nem elírás, mivel ott van alatta az EARX is...
Tapasztalat gondolom nincs róla... Kíváncsi leszek, ez is olyan jó lesz-e, mint az 1 terás változat (gondolom igen)...
-
Angelotti
tag
Sziasztok!
Vinyót szeretnék venni a közeljövőben újonnan, és meglepően ehhez kérném a segítségeteket.
Olyan kellene, ami csendes, nem eszik sokat. Egy jó darabig nem fogok alaplapot cserélni, úgyhogy elég a sata2-es. (Tudnám használni a sata3-as vinyót egy ip35-ös lapban?(sata2) Ha nem sok az árkülönbözet, akkor arra neveznék be.)
2 partíció lenne rajta, rendszer és adat.
méretet még nem sikerült eldöntenem, ez is ár függvénye de legalább 1 TB-s kell, a plafon pedig ennek a duplája.
előre is köszi!(*)(*)
-
Tomkaa
tag
Üdv, hhd-t szeretnék venni.
Az érdekelne hogy erről van e valakinek valamilyen tapasztalata, zaj gyorsaság stb.:
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX. -
M107
addikt
Nincs baj a Seagate-kal bár nekem csak 1 TB Barracuda Green van 2 hónapja és 4 napja hibátlan 100/100 csöndes, nem kattog.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Coolmat
őstag
7200.12-ből is volt egy csomó, amik előszeretettel bad sectorosodtak, de ha jól emlékszem ez is csak 1-2 szállítmányt érintett. Amúgy szerintem is simán be lehet vállalni ezeket az új Seagateket, mert az újabb gyártmányúakban már biztosan javították ezt a kattogó hangot, és 2 év gyári garancia van rájuk, csak a magyar nagykerek még nem álltak át erre sajnos.
-
Reno7
senior tag
Olvasgattam magyar meg külföldi fórumokat is, sok helyen szidták hogy 1-2 hónap után tönkrement a Seagate, meg sokan panaszkodtak arra hogy már eleve halottan kapták a HDD-t.
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
gg72
veterán
Hol olvastad, hogy megbízhatatlan lenne a Seagate? Egy probléma van vele, hogy eleinte elég sűrűn kattogó hangot hallat, ami idővel azért egyre ritkább lesz, de ez különböző módokon amúgy orvosolható (FW-frissítés - ami nem mindig működik, CrystalDiskInfo-val való APM letiltás). Amúgy megbízható HDD, én még nem nagyon olvastam tönkrement darabokról. De a WD10EZEX is nagyon jó, igaz picit lassabb, mint a Seagate. Nekem amúgy pont ez a két típus van a gépemben, adattárolásra és videókódolásra használom őket.
-
Reno7
senior tag
Sziasztok
Rendszer alá szeretnék egy 1TB-os winyót két kiszemeltem van: WD10EZEX és ST1000DM003, de ahogy olvastam a többiek véleményét, elég sokan szidják...akinek már van tapasztalata a ST1000DM003-vel valóban annyira megbízhatatlanok ezek a HDD-k?
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
Coolmat
őstag
válasz Hunner #32228 üzenetére
Nagyon nem nyúltál vele mellé, csak kicsit régi modell (2X500GB-os tányérokkal szerelt), a 3 év garancia viszont korrekt. Amúgy az új PH-s Seagate tesztnél olvastam, hogy ők is már 2 év garanciát adnak a 2012.06.30 után gyártott HDD-kre, csak a magyar kis- és nagykereknél is foganatosítani kéne ezt.
-
Hunner
senior tag
Hirtelen megfontolásból, és mert elfogyott a hely (160Gb+250Gb) vettem egy
1TB-os Hitachi Deskstar-t.
Egész pontosan ezt. Azért ezt választottam mert erre 3év garancia van szemben a Seagate HDD-kel, amiket előzetesen nézegettem. Ugye nem döntöttem rosszul?Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Tárolásra, letöltésre szeretnék vásárolni 1 winyót. WD Black 1terásra gondoltam ( WD1002FAEX )
Érdemes ilyet venni, vagy elég lehet szerintetek a Green széria is. A lényeg az lenne hogy nagyon megbízható legyen. Ezért is gondoltam a Black-re egyből. 5 év gari is vonzó.
Illetve Steam-em olyan 150 gigát foglal, azt tervezem még rajta tárolni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
nagyúr
Ha külön veszed a külső házat és a HDD-t, akkor tudomásom szerint külön táp is kell a külső háznak, ami elég macerás lehet egy laptopnál.
Én biztos, hogy laptophoz pont a fenti okok miatt olyat vennék, aminek nem kell külön táp.
Pl. Samsung HX-M500T (azt hiszem ez ráadásul USB3-as).Remélem tudtam valamennyit segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz donattilácsk #32223 üzenetére
van külön milyen ssd-t vegyek topic erre a célra. a chipsetből amúgy ki tudod következtetni, hogy sata II vagy III-at tud-e.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
tresh
veterán
válasz donattilácsk #32223 üzenetére
Tud kezelni én úgy tudom nagy difi nem hiszem hogy lesz
-
donattilácsk
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy 120GB-os SSD-t laptopomba.( Lenovo G550,model name: 20023) Nem tudom, hogy sata2 vagy sata3 lenne-e a megfelelőbb, egyáltalán sata3- at tudja kezelni? Pl egy OCZ vertex III-at tud-e kezelni?
Előre is köszi a választ! -
tresh
veterán
[link] egy kis ph teszt pont ez kellett nekem is a döntéshez
-
fogtunder
nagyúr
válasz Coolmat #32219 üzenetére
thx, hát a red szériát tutira kihagyom, most is két caviar green van bent, tök jól elvannak, meg ez tényleg otthoni nas, nem a céges könyvelést tartom rajta. reménykedtem, hogy valahogy meg tudom esetleg úszni olyan 22 környékén, de akkor ez leányálom marad. 7200 tényleg fölösleges, a Stora amúgy is sebesség limites kicsit, ráadásul a T-Home-os modem miatt megabit lanon ül csak, az szokott inkább szűk keresztmetszet lenni.
úgyhogy asszem marad a WD green széria, köszi a segítséget.
-
Coolmat
őstag
vati182: Igen, megfelelő, habár az elérési ideje a tesztek alapján nem a legjobb, ezért inkább az ST1000DM003-at venném a helyedben, ez minden téren ütős, viszont előfordulhat hogy furcsak hangot csinál fejparkolásnál (fw frissítéssel orvosolható néhány példánynál vagy eleve már új szériát kapsz ami nem ad ki ilyen hangot), és sajnos csak 1 év garancia van rá (a WD-re 2 év).
giorgio: WD20EARX. Van kifejezetten NAS-ba ajánlott HDD-je is a WD-nek: WD20EFRX, de ezt a jelenlegi ára mellett nem nagyon ajánlanám még. Jó választás lehet még a régebbi Samsung F4EG széria (vagy újabb nevén ST2000DL004), vagy a Seagate Green HDD-je is ST2000DL003 néven. Az ST2000DM001 is jó lehet akár, de a 7200rpm kicsit overkill NAS-ba.
Szerk: azért majd a külső winchesteres topikban úgy kérdezz rá hogy írd bele 2,5"-os vagy 3,5"-os kell (utóbbi hordozhatóság szempontjából kényelmetlenebb, de nagyobb tárhelyméretekben elérhető), ill. mekkora tárhelyre van szükséged.
KissP: Van külön topikja a külső merevlemezeknek: [link]. Azért hogy a kérdésedre is válaszoljak valamelyest: olcsóbban kijöhetsz valamivel ha külön veszed a HDD-t és a racket (főleg ha utóbbiból beéred valami egyszerűbbel is), az USB3-nak pedig van létjogosultsága, mert azon használva a HDD teljes sebessége elérhető, az USB2 pedig kb. 30-35MB/s-re limitálja a másolás sebességét.[ Szerkesztve ]
-
vati182
aktív tag
Ez megfelelő HDD lene rendszernek...?
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Ezt nem találtam ott az első listában sem[ Szerkesztve ]
-
KissP
tag
Sziasztok!
Laptophoz szeretnék külső winyót adattárolásra.
Érdemes készen venni házzal mindennel együtt, vagy jobb ha az ember maga pakolja a kiválasztott házba a kiválasztott eszközt?
A gép kezeli az usb 3.0 -át. Nem tudom kell-e a sebesség adattárolásra.
Van esetleg valami best buy termék? Mit érdemes nézni, venni?
Előre is köszönöm a válaszokat!!!p
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
sajnos szomorúan kellett konstatálnom, hogy a hdd-k még mindig elég drágák, viszont jövő hónapban muszáj lesz a nas-ban lévő 2db 500gb-osat kiváltanom, mert kevés már a hely. tudtok valami best buy 2GB-os hdd-t (esetleg linkkel megtámogatva, nem tudom, hol érdemes mostanság winyót venni)? sebesség, hang nem igazán számít, többnyire filmeket streamelek róla és el van rakva a sarokba.
-
gergo0007
tag
válasz Vasinger! #32207 üzenetére
A legolcsóbb a meglévő vinyóhoz külső ház/dokkoló.
Döntsd el hogy a notebook-on mindenképpen szükséged van-e 320 GB-nál több adatra. Ha igen akkor belső vinyó, ha nem akkor külső ház.
Néhány notihoz kapható az optikai meghajtó helyére tehető vinyókeret, amivel a gépben lehet 2 vinyó vagy 1 hdd és egy ssd egyszerre.[ Szerkesztve ]
-
Coolmat
őstag
válasz Vasinger! #32210 üzenetére
Ja azt nem tudtam hogy a notidban 2db 2,5"-ös hely is van, úgy persze nem kell külső HDD rack. SSD-re buzdítalak még így is, abszolót megfizethető árkategóriában vannak már, a legjobb ár/érték arányú Agility3 60GB-os változata most 15k körül van, a 120GB-os kb. 23-24k, ezt már nem mondanám drágának, kb. ilyen árban vannak a nagyobb 750GB-os vagy 1TB-os 2,5"-os HDD-k is.. Hidd el ha elkezded használni az SSD-t utána soha többé nem akarsz majd HDD-re oprendszert tenni, szóval ha lesz pénzed midnenképpen egy SSD-t vegyél.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Coolmat #32208 üzenetére
Na ez most nem tiszta.
A notiban 2 hely is megoldható, tehát 1 winyó és 1 SSD is elférne. SSD-t most nem akarok venni, mert bőven elég a mostani sebesség is és keretem sincs rá, csak a későbbi fejleszthetőség miatt írtam azt.
Azt semmiképp sem akarom, hogy mindig hurcolni kelljen magammal valamilyen + winyót, mert tömegközlekedési eszközön, vagy iskolában, vagy akárhol eléggé zűrös lenne tárolni a külsőwiyót.
SSD-t nem azért nem veszek, mert lassúnak tartom, akár asztaliról vagy notiról lenne szó, hanem azért mert még drágának tartom és most a noti vétele kicsit leszippantott anyagilag
-
gergo0007
tag
Sziasztok!
WD Scorpio Blue 1 TB (WD10JPVT)
vagy
Samsung Spinpoint M8 1TB (HN-M101MBB)a jobb, ha nincs köztük lényegi árkülönbség?
Kösz
-
Coolmat
őstag
válasz Vasinger! #32207 üzenetére
Szia!
Felvázolok egy e változatot: veszel most egy SSD-t (60/64GB ~ 15k, 120/128GB ~24k) + egy USB3-as 2,5"-os HDD racket (~4k), így bitang gyors lesz a notid és az adatok is meglesznek a külső HDD-n. 3,5"-os külső racket macerás cipelni a mérete és a külön tápja miatt, így ezt csak akkor javasolnám ha mazochista vagy Ha az SSD-s változat mellett döntessz akkor számolj azzal is, hogy utána lesz egy "SSD instantget" érzésed az asztali gépet illetően is
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Nem leszek egyszerű eset, felkészítelek titeket
Van én nekem egy notim, amiben sajna csak egy 320-as winyó van, ami egyelőer még elég, de szerintem hónapokon belül be fog telni.
Van egy asztali gépem is, abban 2 x 2 TB winyó, továbbá egy USB 3-as külsőwinyó keretem, amihez tápot kéne vennem, mert amit alapból hozzáadtak, az nagyon cincog, gondolom ismert probléma. (a gép és a not is rendelkezik usb 3-as bemenettel)
Mi lenne a jobb megoldás?
a, venni egy 2.5/3.5-ös külső winyót, ami sajna dög drága, persze azt nem lehetne úgy hordozni, csak ha 2.5-ös de az még drágább.
b, Kiveszem a gépből az egyik 2 TB-os SATA3-as winyót, berakom a külsőwinyótartóba és veszek hozzá egy halk tápot.
c, Veszek egy USB3-as winyó dokkolót amibe a 2 TB-os winyót raknám.
d, Notiból eladni a kis winyót és helyére venni mondjuk egy 750-es 1 TB-osat.
Esetleg a notiba később vennék SSD-t is, ezt is vegyétek figyelembe.
-
ProdyG
őstag
hi,
USB 3.0-s külső vinyóházhoz igaz mindegy, hogy SATA2 vagy SATA3 vinyót rakok? vagy lenne bármi kompatibilitási, vagy sebességbeli különbség? -
vati182
aktív tag
ez például megfelelő HDD lenne rendszer és minden egyébnek?
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Ezt nem találtam ott az első listában sem
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
2,5"-os 750GB Western Digital Scorpio Blue
Adattárolásra/halk üzemben szerintetek ez hosszútávon megbízható lehet?
Ugyan ilyen 250-es lassan 5 éve szolgál, és ezt szeretném lassan lecserélni "nagyobbra", de nem vagyok benne biztos, hogy ez is ki fog húzni ennyit.Köszönöm!
-
vati182
aktív tag
Sziasztok
Néztem az első oldalt, nem tudom, az ennyire aktuális most még, de egy gyors asztali HDD-re lenne szüksége, ismerősömnek, ha lehet sata3 stb minél gyorsabb annál jobb a hangosság annyira nem számít, és újnak kellene lennie, mik közül ajánljátok, hogy válogassak?
1TB- méretben kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital