- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SSD kibeszélő
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz Klemice #34799 üzenetére
Rendszervinyónak azért nem ajánlották előttem a nagyobb kiviteleket, mert "telemennek szeméttel" és így lassít a rendszeren. Lehet van benne valami, de én azért nem vetném el az ötletet. Amikor 5 éve megvettem az 500 gigás vinyómat elég nagynak számított, és akkor nem volt baj azzal, hogy túl nagy rendszervinyónak.
Egyébként amióta megvettem az SSD-t, mindenkinek azt ajánlom, hogy ha más nem, egy 60 gigásat tegyen be, telepítse arra a rendszerét, és érezni fogja, hogy minden begyorsul tőle. A legegyszerübb tuningVisszatérve a kérdésedhez:
Ezt olvastad már?osu-no seishin
-
Klemice
senior tag
válasz Töki bácsi #34798 üzenetére
2 TB-ban gondolkodtam, de írtátok, hogy az nem jó rendszer vinyónak.
Most ment tönkre egy 2 gigás WD caviar green, amit úgy cserélnének ki, hogy 15ezerért elküldöm németországba, 24ért pedig már újat kapok...
Szóval 25-30 körül 1-2 tera, és innentől nem igazán támogatnám a WD-t vinyó vásárlással.
Pedig most egy 640es caviar black van, és azzal meg vagyok elégedve... -
Klemice
senior tag
Rendszervinyónak mit ajánlotok? Nem SSD hanem HDD
-
csaba17
senior tag
válasz spiritex #34790 üzenetére
azért azt tedd hozzá hogy az okés hogy gyorsabban bootol be a gép ill a programok és játékok amik rajta vannak gyorsabban indulnak és futnak is, de ha egy játék nem vagy rosszul ment mert alapból gyenge a gép akkor az ssd sem tud semmitsem csinálni.
én októberben úgy volt hogy veszek egy 120giga környéki ssd-t.
végül gondolkoztam hogy miért is érné meg nekem?
azért hogy időt nyerjek?
most a gép egy 1,5 perc alatt már használható pedig 4 éves rendszerem van elég sok telepített dologgal, bár karban is van tartva. ssd-re én költöztem volna mert nem lakom be megint, gondolom egy 40 másodpercet talán nyertem volna vele illetve nagyobb progik meg pár játék(3-4, talán 5) elfért volna rajta és gyorsabban indul meg hamarabb betölti a mapot esetleg.
na nekem nem ér meg 25ezret hogy csak időt nyerjek, úgyhogy aki a kényelemért veszi az tényleg csak azért veszi mert másra nem jó.
majd ha a mostani árért cserébe dupla ekkora kapacitást kapok akkor veszek 1et, addig is meg jó nekem a mostani gépem, nem csúcs gép de eddig mindent vitt amit kellett, és itt nem a kőkorszaki játékokra gondolok.[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz djculture #34793 üzenetére
En csak azt akartam mondani, hogy lehet a 160GB-osnal gyorsabb az 500 GB-os. Meg lehet, hogy a regi kis HDD-nel gyorsabb lesz az uj nagy.
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
djculture
félisten
válasz Alex91 #34791 üzenetére
Ja csak egy 2T aláteszünk rendszernek rápakolunk 1,5 T adatot és utána csodálkozunk hogy 40 megával kell lekínlódni róla bármit, ha meg még elindítunk egy két merevlemezgyilkos programot közbe akkor 20 megával lehet róla másolni.
Már pedig első rendű Murphy törvény hogy minél nagyobb egy háttér tár annál hamarabb sikerül semmire se jó adatokkal megtölteni..
Ezek nagy merevlemezek ha sok adat van rajtuk és netán még töredezett is, olyan adatátvitelt tudnak produkálni hogy egy 10 éves 20 gigás maxtor körbe röhögi őket.[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Alex91 #34791 üzenetére
ez igaz, a hangsúly nemcsak a méreten van, az csak azért számít, nehogy telepakolhassa az ember adatokkal! Tehát mindig úgy választottam eddig rendszer hdd-t, hogy a sebesség mellett megnéztem mi az a minimum méret, amire felfér az op.rendszer és néhány program, amire szükségem van.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Alex91
félisten
-
spiritex
veterán
válasz djculture #34789 üzenetére
Pontosan! Nekem is még mielőtt SSD-t vettem mindig a lehető legkisebb különálló hdd-n volt a rendszerem. Kezdetben 4 GB-on, aztán 40-en, majd 160-on, és utána jött az SSD. De egyeseknek ezt hiába magyarázza el az ember, nem hajlandók megfizetni az SSD nyújtotta élményt, inkább procit és alaplapot váltanak, utána meg csodálkoznak, hogy alig gyorsult a rendszer... közben meg kifizettek min. 3x annyit, mint amennyibe egy SSD kerül.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
djculture
félisten
Én eleve nem tennék ilyen batár méretű vinyókat rendszernek. Ha már nem ssd használ az ember használjon külön álló vinyót esetleg raid 0 kötetet. 1 db vinyót használva úgy hogy garantáltan lesz rajta adat is még amit éppen használni akarunk akkor garantáltan a hajunkat kitépjük annyira lefog lassulni a gép.
-
spiritex
veterán
válasz csaba17 #34784 üzenetére
Bocs, de rendszer alá én már nem vennék vinyót, csak ssd-t. Mondjuk ezt azután mondom, hogy megtapasztaltam a hihetetlen sebességnövekedést. Szerintem megéri befektetni 15-20e Ft-ot egy ssd-be..
-
csaba17
senior tag
heló mindenki
haverom venni akar egy új vinyót, ezt de közben írta hogy a régiről átköltözni erre szóval rendszer vinyó lenne, én green vinyót nem tennék rendszer alá, biztos hogy lassabb lenne.
tudtok ajánlani vmi vinyót max 23ezerig, min 1 terás legyen de az 1,5 jobb lenne, 2esek ahogy néztem csak greenek vannak illetve találtam egy seagatet de mostanában elég sok olyan írás láttam ahol nemigazán csípik ezt a márkát szóval ezt lehet hanyagolnám de nem zárom ki.[ Szerkesztve ]
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz TommyX_ #34779 üzenetére
Ettől félek én is, hogy bármikor megállhat. Ezért is akarok venni mellé egy 2 TB-s vinyót, és áttenni a fontosabb dolgokat.
(#34777) vond : Eddig valahogy elkerülte a figyelmemet a Toshiba... Valóban nem néz ki rossz alternatívának. Van valami ismert hátránya, betegsége? Elsőre nem találtam semmit.
osu-no seishin
-
Genis
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbira valaki tudna választ? illetve ha nem ajánlott akkor másik típust 1 Tb-os méretben.
-
TommyX_
őstag
válasz Töki bácsi #34776 üzenetére
5éves Samsung vinyó, nekem 3-4 éves volt és megadta magát.
(Semmi kattogás, szombat este kikapcsolt a gép hiba nélkül(HD Sentinel szerint 100%-os volt a vinyó kondíciója!, vasárnap már nem ismerte fel a bios))Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream
-
vond
MODERÁTOR
válasz spiritex #34775 üzenetére
Inkább futtass végig rajta egy HD Sentinel felület tesztet, majd ha rendben van, akkor egy sima gyorsformázást...
(#34776) Töki bácsi: Rendben... Esetleg kukkants rá a Toshiba DT01ACA200-ra is, az is nagyon jó és gyors merevlemez...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Töki bácsi
aktív tag
Van egy 5 éves 500 gigás Samsung vinyóm, elvileg azin futnának a játékok, de fene se tudja... ha az elhal, akkor erre mennek a játékok is, mert a 128 gigás SSD kapacitása nem túl sok, főleg hogy figyelek a 20%os szabályra. Úgy érzem, nekem a 7200as lenne jobb választás mégis
osu-no seishin
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz Töki bácsi #34773 üzenetére
Azt nem mondtam... Az is ajánlott merevlemez, de ha csak filmlejátszásra, adattárolásra használnád, akkor némileg felesleges 7200-ast venni... De természetesen ez is tökéletesen megfelelne... Csak egy kicsit többet fogyasztana, és melegebb, hangosabb lenne, mint a "zűd" vinyók...
-
vond
MODERÁTOR
válasz Töki bácsi #34771 üzenetére
Nyugodtan elindíthatsz rajta akár több 1080p-s filmet is egyszerre...
-
Töki bácsi
aktív tag
Sziasztok! 2 TB-os vinyót vennék, a WD20EZRX felé hajlok. Ennek a sebessége 5400 rpm. Az lenne a kérdésem, hogy ez vajon elegendő 1080p filmek akadásmentes lejátszára, vagy vegyem a gyorsabb Seagate ST2000DM001 vinyót?
osu-no seishin
-
Maksifül
senior tag
Melyik vinyót érdemesebb megvásárolni? Verbatim vagy Toshiba StorE Alu2 ? Elvileg mindkettőre 2 év jótállás van, árban is nagyjából ugyanannyi.
Electrobox-ból vásárolt valaki? Hogy kezelik a panaszügyeket meghibásodás esetén?
Köszönöm a véleményeket!Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
spiritex
veterán
Ha megveszek pl. egy 500GB-os Hitachi vinyót akkor azt elég gyorsformázni nfts-re vagy lassú formázás kell?
-
isti101
tag
http://www.pcworld.idg.com.au/review/pc_world_business/seagate/barracuda_7200_12_st31000528as/299372
Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS 1TB ,sata2, nem tudok róla semmit sem , valaki ismeri , használta már, valakitől megkapnám elég jó áron , de nem tudom mgéri e.
köszi előre is. -
droti25
őstag
Holnap akarok vinyót venni!
Ezt néztem ki rendszer,ill tárolásra egyaránt!HGST 1TB 7K1000.C 7200rpm 32MB SATA2 HDS721010CLA332
[link]Véleményeteket kérem!!
-
Alex91
félisten
Bocs, kicsit offtopic, de hatha talalkozott itt valaki hasonlo problemaval...
2003 R2 szerver, amibe bekerult egy 1,5 TB-es HDD. Leformazta szepen NTFS-re, jol is mutatja a meretet, de formazas utan ugy nezett ki, hogy kb. 1 TB-nyi szabad hely van, a tobbi foglalt. Ez most normalis?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Dzsekó
addikt
Inkább 2 TB, nem?
Keresztbe tehet a bios is, régebbi Abit-nál a bios release notes-nál voltak ilyenek, hogy "support up to 37GB", "support above 127GB" stb. ezt nézd meg. Ha nem látsz GB-ra vonatkozó korlátot, akkor végülis be lehet próbálni. Gyakorlati tapasztalat kevés lesz, mert régi a lap és ehhez képest túl nagy vinyót akarsz belepakolni. -
Klemice
senior tag
Garanciáztatott már valaki WD vinyót magával a WD-vel?
-
Genis
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, láttam többen ajánlották az alábbi HDD-t:
Toshiba 1TB SATA-III 32Mb HDD (DT01ACA100). Még mindig jó vételnek számít?
Halk és írás/olvasás sebességgel sincs baj? Filmek tárolása és a rendszer lenne rajt. -
zyzz
tag
válasz Dzsekó #34743 üzenetére
Köszi a segítséget!
A neten turkálva egy olyan tényezőt találtam, ami limitálhatja a rendszer által felismert max. HDD méretet:
"The max volume size when using an MBR-type partition table (only thing XP supports) is 2TB"
Eszerint az oprendszeren múlik. Alaplapra / biosra való hivatkozást nem találtam eddig (ami persze nem jelenti, hogy a bios nem tehet keresztbe - itt inkább a gyakorlati tapasztalatnak hinnék).
Pont 2 GB-s vinyót tervezek venni, úgyhogy határeset.... -
spiritex
veterán
válasz Orton96 #34753 üzenetére
10e-ért 500GB-os vinyó??? Még a 320-as is necces. Esetleg használtan. De olyat meg ki akar venni...
(#34756) JanR
Nekem azért, mert nem tudhatom hányszor ejtették már le, és mikor hibásodik meg. A SMART adat a leesések számát nem mutatja meg..[ Szerkesztve ]
-
Orton96
aktív tag
Milyen HDD-t ajánlotok max. 10k-ért? (la. 320gb-os kellene, de inkább 500-as) Egyenlőre ezen lenne a rendszer, később kerülne bele SSD.
-
El Kebir
őstag
válasz mayafree #34750 üzenetére
meg rendőri kisérettel szállítsák a nagykerbe-kiskerbe, hogy útközben se érje baj...
nem létezik olyan, hogy egy komplett típus hibamentes legyen, valamennyi hibás darab minden ellenőrzésen átcsúszik, vagy utólag keletkezik...
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
mayafree
tag
válasz djculture #34735 üzenetére
Szerbusz djculture!
Köszönöm a segítőkészségedet! Ahonnan rendelek más terméket is ott a Toshibára 2 év helyett 3 év garanciát adnak! Rákérdeztem és tényleg!
De viszont a WD RED-re 3év helyett 2 évet adnak na erre még nem kérdeztem rá, hogy ezt hogy csinálták.
Szóval teszek egy próbát és ha nem 5Q02 szériás rendelek egyet a Toshibából ha hibás lesz akkor RED-et kérek helyette ráfizetéssel...@S-IW
Köszönöm a hozzászólásodat. Remélem nem járok így... 4 db Hitachi-m van és nyúzom őket és ha nem is halkak de 100%-os még mindegyik!!!! -
Dzsekó
addikt
válasz emlekmas #34737 üzenetére
Nálam a WD 500GB 2,5"-os Passport simán elketyeg a Netgear USB-jéről.
Ez 2 tányéros. Tény, hogy egy 2-3 terrás több tányérból áll, emiatt több kakaó kell neki, továbbá 2TB-osnál nagyobb nincs is 2,5"-osban, 3,5"-os vinyó meg csak külső tápról megy.
Jó a WD, Toshiba, Hitachi. -
Dzsekó
addikt
Nem lesz lassú a vinyó, csak ne XP-vel partícionáld, hanem win7-el.
Jól fogja látni és kezelni XP a win7-el partícionált vinyót is.
Tudod használni a sata 3-as vinyót sata1-es lapon. Ha alapból nem megy, akkor lehet, hogy jumperelni kell a vinyót. Az 5-6 pinhez tedd a jumpert, ha kell.
Illetve túl nagy méretű vinyót ne köss a lapra, mert azt már a régebbi bios miatt nem biztos, hogy le tudja kezelni. Én 1TB-nál nagyobbat nem biztos, hogy rákötnék már. -
goldos
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. HDD vásárlás előtt állok (valószínűleg). Nem követem a változásokat. Valaki tudna nekem ajánlani egy megbízható winyót!
Kritériumok: legalább 1 TB, csendes!!!!, 25.000. Ft körüli árral (lehet olcsóbb is).
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Aflamin
tag
-
zyzz
tag
Technikai kérdés: SATAIII-as merevlemezt tudok-e használni a régi Abit IS7-E alaplapommal és WinXP-vel? Alaplapon van SATA csatoló (valószínűleg SATA I).
Advanced format mennyire fér össze XP-vel? Meg lehet valahogy oldani? Vagy nem csak az op.rendszeren múlik?
Köszönöm! -
Genis
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, láttam többen ajánlották az alábbi HDD-t:
Toshiba 1TB SATA-III 32Mb HDD (DT01ACA100). Még mindig jó vételnek számít?
Hangilag és írás/olvasás sebességileg is rendben van? Filmek tárolása és a rendszer lenne rajt. -
TommyX_
őstag
Segítséget szeretnék kérni, külső merevlemez vásárlása ügyben, annyi van, hogy nem tudok dönteni.
Egy minimum 500GB tárhelyű vinyóra lenne szükségem, hónaponta 1x-re lenne használva.
Ezen tárolnám a fontos dolgaimat, szóval valami igen megbízható kellene!Előre is köszönöm a segítséget.
Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream
-
emlekmas
tag
Sziasztok!
Router usb portjára milyen 2-3 Terás vinyót ajánlanátok max. 35 eFt értékig?
Azt írják a routeresek, hogy arra figyeljek, hogy mindenképpen külső tápos vinyó legyen, mert a router tápja nem biztos, hogy bírni fogja az usb csatolón keresztül (jellemzően nem).i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750
-
S-IW
tag
válasz mayafree #34734 üzenetére
Szia!
Nem szeretnék állást foglalni, melyik jó , melyik nem, de vásároltam itt egy ilyen Toshiba HDD-t 3 hónappal ezelőtt. Filmeket néztem róla USB dokkoló segítségével. Állandóan kattogott,( szerintem a fejet pakolgatta) akadozott a másolás, a lejátszás. Sata portra kötve nem sikerült inicializálni. CRC hiba üzenet. Aztán már a dokkolóban sem ismerte fel. Visszaküldtem, a szervizben megvizsgálták, kicserélték egy újra, de azt már a BIOS se ismerte fel. Visszaküldtem ezt is de cserét kértem. Közben egy másik boltból vettem egy WD Red-et az tökéletesen működik a gépben és a dokkolóban is. Ezért egy ilyenre cseréltettem, persze picivel többe kerül, de a héten küldik. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem jó a Toshiba, lehet, hogy csak én vagyok peches vagy nem értek hozzá. Csak ennyit szerettem volna mondani. Minden jót kívánok! -
djculture
félisten
válasz mayafree #34734 üzenetére
Toshibából a 2TB 7200 RPM 64MB DT01ACA200 típusból a 5Q02 szériaszámosokat kerülni kell abból van rengeteg rossz
Szintén szokásuk zsír újonnan kattogni, de már olyan is volt hogy nem lehetett incializálni se mikor beraktam a win7 alá. Többi szériával nincs különösebb baj szerintem.
Amúgy tudom ajánlani a wd blu-t is abból is létezik 1T, nem olyan jó mint a red de elég kevés hibással találkozom. Greenből is van pár széria ami jó, de azt én eleve nem ajánlom. Butítva van a mechanikai rész, olcsósított cucc. Persze sok embernél működik probléma mentesen megfelelő felhasználással megkímélve ez nem vita téma. Viszont egyik nagy keres havernál hetente összejön belőlük egy nagy doboznyi hibás.[ Szerkesztve ]
-
mayafree
tag
válasz Dzsekó #34726 üzenetére
Sziasztok!
Nem akarok vég nélküli vitát elindítani csupán csak megkérdezni, kedves djculture-t, hogy 2TB hibás Toshiba is volt már a kezed között? Ezt szeretnék most venni ezért kérdezem...
Valamint akik látogatják a fórumot és VETTEK 1 vagy 2TB-os Toshibát kérlek jelezzetek vissza, hogy nektek milyen véleményetek van róla vagy akadt-e köztetek olyan akinek vissza kellett küldeni!
És végre valaki magyarázza már el, hogy azon kívül hogy szétszedném honnan tudom meg hogy a 2TB-os Toshiba 2 vagy 3 tányéros. (gyártási dátum esetleg, de mikortól?)Végül ha nem számít a sebesség csak BIZTONSÁGOS adattárolásra 1 vagy max. 2 TB kivitelben melyik HDD-t érdemes venni? Igazából ha lenne több tapasztalat és nem lenne jóval drágább én is a WD RED felé húznék!
Köszönöm a segítségeteket!
-
djculture
félisten
válasz Dzsekó #34731 üzenetére
Hát ja a jóval nagyobb adatsűrűség miatt elég szépen gyorsultak a vinyók szekvenciális átvitelben. 5400rpm-es mostani nagy vinyó simán lenyomja a kisebb méretű régebbi 7200rpm-es vinyókat. Kivéve egykét elrontott szériát, pl a samsungnak van egykét ilyen szériája 1Terás méretben ami használta egy küszködéssel felér.
Persze oprendszer futtatására még mindig inkább a 7200-as ajánlott, már ha nem ssd-t használ az ember.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
sziasztok, a hozzáértők segítségét kérném hogy az adatlapomon is szereplő konfighoz milyen új merevlemezt tudnának ajánlani ami 20ezer alatt kapható? persze minél olcsóbb annál jobb lenne.
1 TB, 7200rpm, 32/64 mb, SATAIII lenne amit nagyjából szeretnék, és gyorsaság lenne a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz CoolBoy323 #34729 üzenetére
Annyival azért nem lesz lassabb. Túl van ez lihegve. Sőt, az 1B-os tányérkapacitású 5400RPM-es vinyó már kifejezetten gyors.
-
tepenzed
őstag
válasz CoolBoy323 #34729 üzenetére
hát az baj, mert a legtöbb játékom marad hdd-d, csak pár kerül ssd-re, szal a fekete wd mellett döntöttem, elég pozitivak a vélemények,
http://www.amazon.de/Western-Digital-WD1002FAEX-interne-Festplatte/dp/B0036Q7MV0/ref=sr_1_9?s=computers&ie=UTF8&qid=1361821507&sr=1-9
-
Dzsekó
addikt
válasz djculture #34723 üzenetére
Sokmindenben igazad van, de azért nem ilyen sarkos a helyzet, hogy WD Red, aztán a többi szar. Hiták jó vinyók, ezt a tápfesz dolgot nem tudom, mert nálam jó a delej, és a tápom sem ratyi, de tömeges panaszt sehol sem hallottam Hitákra tápfesz érzékenységre. Ellenben Seagate-ek rendesen bad sectorosodnak és érzékenyebbek a tápra is. Viszont WD-ből sztem mindegyik szín jó. Nekem sosem halt meg még Green sem, igaz, hogy külföldi oldalon van rá panasz azért, itt ph-n is van olyan, aki nem szereti. De jó a Blue és a Black is, nemcsak a Red. Továbbá jók a Toshibák is, mivel Hitát vette át.
Illetve a legújabb Seagate-ekkel sincs annyi gond már, de azért én még mindig fenntartásokkal kezelem ezt a márkát. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz djculture #34723 üzenetére
Erdekes, tobben is elegedettseggel hasznaljuk... hiaba flegmazol, nagykepuskodsz, akkor is ez a helyzet!
A WD sokkal sz.rabb osszessegeben.
Mellesleg a recseges, ami a videon hallatszik szoftverfrissites orvosolja, vagy HDSben energigazdalkodas maxra allitasa. Mellesleg en sose hallottam meg ilyet, a regi fw-el sem!!
Hibas darab meg mindenhol lehet, nekem az agyondicsert FSP raider 550 tap is hibas volt, csak h 1plt mondjak...
-
djculture
félisten
válasz CoolBoy323 #34720 üzenetére
Ember 13 éve foglalkozom számítógépek szervizelésével. Műszaki számitás technikai technikus/elektronikai műszerész vagyok szerintem nem jó emberrel hepciáskodsz. Az adott vinyó egy hulladék héten is csak 3 volt a kezembe ami zúgott meg recsegett.Rengeteg belőle a hibás bármilyen okból szeretnéd fényezni. [link]
[ Szerkesztve ]
-
failed
tag
sziasztok, szükségem lenne egy kis segítségre vinyó beüzemeléssel kapcsolatban! Téma RAID, tükrözés adatátmentés iylesmi!
Skype-on könnyebb lenne, mint itt, akinek lenne 10 perce, és otthon van a témában pls írjon rám üziben egy skype-nevet!
köszönöm
Intel i5 10400F | Gigabyte B460 HD3 | 2x8 DDR4 Gb Corsair Vengeance@2666Mhz CL15 | Sapphire 6700 XT Pulse 12Gb | Seasonic Core GC 650W Gold | Sharkoon Revenge Economy | Kingston A2000 500GB | WD10EZEX 1 TB | SS Rival 3@qck+
-
MaddeNNNN
őstag
Üdv Urak!
Behalt a laposban a vinyó kicsivel több mint 1 évesen: 320GB Hitachi Travelstar Z5K320 (HTS543232A7A384) - 7mm vastag - ilyen volt benne eddig. Kérdésem az, hogy vegyek bele bátran ugyan ilyen típusút, vagy ezek hajlamosak a korai elhalálozásra?
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
djculture
félisten
-
Maksifül
senior tag
válasz CoolBoy323 #34710 üzenetére
Édes vagy, de e topic címében egyáltalán nincs szó arról, hogy csak BELSŐ vinyók vásárlásában kérhet tanácsot az ember. Ahogy a Külső vinyós topic címében sem, hogy az a topic arról szólna, hogy milyen külső merevlemezt vegyen az ember.
Segíteni is tudsz, vagy csak kötekedni?[ Szerkesztve ]
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
tepenzed
őstag
Sziasztok szerintetek ez egy jó winchester?
Seagate Barracuda 7200 2TB (ST2000DM001)
Merevlemez
- merevlemez-kapacitás: 2 TB
- merevlemez mérete: 3,5"
- fordulatszám: 7.200 fordulat/perc
- cache: 64 MB
- PC csatlakozók: S-ATA III (600 MB/s)A rendszer maga ssd-n lenne, ezen tárolnám a játékokat, egyéb fájlokat.
-
spiritex
veterán
válasz daad79 #34709 üzenetére
Ha viszont esetleg kivennéd később, akkor inkább csak az újat rádugva telepítsd a Win7-et (magyarul húzd le az XP-t), és akkor a Bios-ból tudod majd válogatni a merevlemezeket, mint Boot vinyót, hogy melyik rendszer induljon. Igaz, hogy macerásabb, de legalább nem lesz belőle gondod, ha ki szeretnéd venni a vinyót.
[ Szerkesztve ]
-
daad79
csendes tag
Erre valaki válaszolna?
[link] -
Maksifül
senior tag
válasz CoolBoy323 #34705 üzenetére
Mégis melyik topicba kéne feltennem a kérdést, ha nem a "Milyen winchestert vegyek?"-be?
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
spiritex
veterán
válasz CoolBoy323 #34705 üzenetére
Nekem van otthon egy 4 GB-os a fiókban. Hibátlanul működik és már 25-ért hajlandó vagyok megválni tőle!
(#34707) CoolBoy323
Megegyezünk!!![ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
Hol, és milyen külső vinyót érdemes venni 2-4GB méretben 30-40e forint körül? Fontos a megbízhatóság, több év jótállás /melyik gyártó ad 2 évnél többet,/. Lehetőleg E-SATA csatlakozó is legyen rajta.
Esetleg az is érdekes lehet, hogy belső vigyót vennék, s azt tenném olyan keretbe, amin van E-SATA csatlakozó. Ilyet is ajánlhattok.
Végszükség esetében belső HDD is megteszi, az alaplapomon SATA2-es csatalakozó van.
Köszi!Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Dzsekó
addikt
válasz Bigemperor #34702 üzenetére
Gondolom a WD10EFRX-et fogja mondani...
De szerintem jó a WD10EZRX is, ez Green, 2 év garival, de olcsóbb. Én elégedett vagyok vele.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz spiritex #34699 üzenetére
Mert jól hangzik meg annyi előnye van hogy az újabb szabványú vinyó támogat plusz dolgokat. De sebességbe ne akard azt várni tőle mint egy mozgó alkatrész nélküli flash meghajtótól. Viszont annál meg megbízhatóbbak és olcsóbbak is ha méret/ár mutatót nézzük.
Bigemperor
2T-ból egyedül a Western Digital Red 2TB (WD20EFRX tudom ajánlani[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital