- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Táp ventilátor csere
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor1000
csendes tag
Még mindig nem tudok dönteni, ezért ebben a kérdésben kíváncsi vagyok a véleményedre dzsekó, ha szabad ilyet leírni.
Szóval a 2 terás Samsungok között vacillálok. Közben felmerültek az 1,5 Samsungok is, de ezeket elvetettem, mert nincsenek túl jól értékelve a teszteken.(Esetleg ezekről vélemény?)
Szóval van az F3-as és F4-es 2 terás vinyó. Az F3-as most elég jó áron van, a felé húz a szívem. A kérdésem az lenne, hogy itt azt mondtátok, az F4-es gyorsabb a tányér méret miatt. De ugye az F3-as nem lassabb annyival, hogy miatta szaggasson egy film vagy ilyesmi? Szóval csak annyival lassabb mondjuk, hogy kicsit tovább tart a másolás vele. Mert akkor nekem nem ér meg plussz 5 ezret, hogy egy kicsit gyorsabban lehet az F4-sel másolni. -
viktor82
őstag
Sziasztok
Vinyó vásárlása előtt állojk,ki is néztem 2példányt.egyik a samsung F4-es 320-as a másik barracuda 7200 12-es lenne,szerintetek melyik lenne jobb választás windows alá?”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
gabor1000
csendes tag
válasz bajtokarpi #21891 üzenetére
Nekem a rendszervinyóm a Samsung hd103sj, és van mellette egy hd103uj is. Eddig semmi gondom sem volt velük. Nem melegszenek, az tuti, haveri körbekérdezés alapján. Zajjal kapcsolatban megint csak pozitívak a tapasztalataim. A gyorsaság az, amire nem tudok választ adni. Lehet, hogy nekem az is megfelel, de a te igényeidet nem elégíti ki. Szerintem elfogadható ilyen téren is.
-
atesss
addikt
válasz Dzsekó #21885 üzenetére
Na de jó, még a vezérlést is megkavarja a WD.
És azért ezek nem kis különbségek !
A két szélső közt már majdnem annyi van, mint ha más méretű lemezei lennének.
Elérési időben is lehet különbség ?
Itt a vezérlés csak szoftveres különbséget jelenthet (firmware), vagy hardvereset is ?A sima F4-ről lehet már valamit tudni / van már visszajelzés innen a fórumból is ?
Egyáltalán mikor jelent ez meg itthon kiskerekben ? (mert az alapján hogy sokkal több helyen lehet kapni, az 1,5TB F4EG-nél sokkal régebb óta)
És létezik már a sima F4-nek (itthon) ezen a 320GB-oson kívül más változata (én nem találtam elsőre) ; és ha nem, kb. mikorra várható ?[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz szepsy #21892 üzenetére
Erre az SSD topicot ajánlom: http://prohardver.hu/tema/flash_ssd/friss.html
De itt van egy nagyon jó cikk a témáról, hogy hogyan is működik az SSD, mire kell odafigyelni, stb.; ráadásul szerintem abszolút könnyen érthető: http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/bevezetes_ssd-alapok.html
Lehet ez után már nem is lesz kérdésed
(Jó mondjuk konkrét modelleket nem annyira ajánl, inkább technológia szempontjából nézi.)[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
hello
keresek egy nagyon megbízható gyors jó ár érték arányú 500 v 640gb-os HDD-t
olyan gépben használnám amivel sokat játszok filmnézés (HD) képszerkesztés grafikus programok stb...THX a tanácsot előre is
ui: ár plafont nem írok mert kíváncsi vagyok mit ajánlotok
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
szepsy
senior tag
Hi
SSD vinyót szeretnék venni, mit kell ezeknél nézni, a lényeg az olvasási és írási sebesség?
Ezt néztem ki:
Kingston 64GB SNV425-S2/64GB Merevlemez Ennek olvas.. 200 MB/s írásí sebesség 110 MB/s, és talán nincs hozzá semmi.
Másik:
Szerintem uganaz csak kiegészítők is vannak hozzá, 3000 forint különbség, megéri
Kingston 64GB SNV425-S2BD/64GB Merevlemez -
bajtokarpi
őstag
Üdv.!
Négy közül melyiket? Van konkrét tapasztalat a vinyókról? Gondolok: megbízhatóság, melegedés, zaj, rezonancia, gyorsaság stb. Nem tesztekre vagyok kíváncsi, hanem felhasználók véleménye érdekelne. Szerintem sokkal többet ér az ő, illetve a ti tapasztalatotok, mint egy újság vagy weboldal tesztelése.
A négy kiszemelt:
- SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA2 HD103SJ ([link])
- WD 1000GB 7200rpm 32Mb SATA2 WD10EALS ([link])
- HITACHI 1000GB 7200rpm 16MB SATA2 ([link])
- HITACHI 1000GB 7200rpm 32MB SATA2 ([link])
Köszi
[ Szerkesztve ]
battletag: bossi#2666
-
gabor1000
csendes tag
válasz doktordrog #21888 üzenetére
Az első kérdésedre a válasz: szar dolog, mert sok pénzt adsz ki érte, de aztán megkönnyebbülsz, mert lesz sok helyed.
-
Dzsekó
addikt
válasz doktordrog #21888 üzenetére
Amelyik szimpatikusabb. Ha WD-t veszel, akkor tök mindegy, ha nem vinyógyártótól veszel külső merevlemezt, akkor zsákbamacska, hogy milyen vinyó van belül. Ha te rakod össze, akkor tudod, hogy mi van benne.
-
doktordrog
aktív tag
Milyen 1 TB-os külső merevlemezt venni? Készen vegyem, vagy vegyek racket és bele winchestert?
köszi,
drog -
Dzsekó
addikt
válasz zsolt19900 #21884 üzenetére
Ha elegendő a 40-80GB rendszernek, akkor egyértelműen SSD.
-
Dzsekó
addikt
válasz atesss #21883 üzenetére
Mindegyik 1,5TB-os EADS 500GB-os tányérokkal szerelt, de ez nem minden, sok függ a vezérléstől is. Nekem a 3 fajtából 2 volt/van a tulajdonomban, egyet meg neten néztem meg és bizony elég nagy szekvenciális olvasási különbségek jöttek ki. S-es széria a leggyorsabb átleg 92MB/s sebességgel, R-es a második 82MB/s átlaggal, és P-s a 3. 76MB/s-es átlaggal. Nos én még nem láttam olyan 1,5TB-os Green-t, ami 92MB/s-nél többet tolna átlagban. Talán a 3db 667GB-os tányért tartalmazó 2TB-os Green gyorsabb, de az ugye már 2TB-os.
F4EG 5400RPM-en megy, ez EcoGreen széria, és van a sima F4, ez 7200RPM-es.
-
zsolt19900
őstag
válasz Findzs #21877 üzenetére
és öhm mi a szitu a wd velocikkal? 150 gb - 300gb osra gondolok
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
atesss
addikt
válasz Dzsekó #21819 üzenetére
Kösz az infókat, így már érthető a helyzet a WD15EADS-00S2B0 szempontjából.
"A WD15EADS-00S2B0 a leggyorsabb WD 1,5TB-os Green."
Ha ezt szó szerint értelmezem, akkor másik 500GB/lemezes WD15EADS nem lenne.
Itt arra gondoltál, hogy a leggyorsabbak közül az egyik, nem ?
Vagy lenne más ok, ami miatt ez gyorsabb a többi 500GB/lemezesnél ?Samsung F4-ből én eddig két típust láttam:
Az egyik F4EG 2TB (HD204UI): [link]
A másik viszont simán F4, 320GB (HD322GJ): [link] , és ez alapján [link] tényleg 7200rpm-es.[ Szerkesztve ]
-
gabor1000
csendes tag
Hali
Samsungos kérdés, de ide írom, mert a másik topic elég kihalt.
Szóval 2 terásat akarok, csak nem tudom, hogy F3-as(203WI) vagy F4-es(204UI) legyen. Ha jól értettem, az F4-es advanced formatos, de gyakorlatban ennek nagy hasznát nem veszem, mert a gyártó "nem adja oda" a plussz helyet. Szóval a kettő között nem sok különbség van, csak az újabb széria. De megér-e ez pár ezerrel többet, mikor az F3-as széria azért elég jól bevált, ahogy körülnéztem a neten. Szóval ti melyiket ajánlanátok?
Ipontól rendelném, esetleg erre valami pozitív vagy negatív reakció. Nagyjából itt a legolcsóbb meg van garanciafutár. -
zsolt19900
őstag
válasz Findzs #21877 üzenetére
oksi láttam és akkor melyek az ajánlható típusok normális áron
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
gabor1000
csendes tag
válasz Findzs #21879 üzenetére
Valahogy én is így gondolom, ahogy az utolsó bekezdésben írtad. Mondjuk sok pénzt emésztene fel, hogy 2-3 évente, vagy 5-10, szóval időközönként megvenni az aktuális hardvert és arra átmásolni, de szerintem ez járhatóbb út, mint a lemezek halmozása és írogatása. Jó lenne, ha ilyen gondjaim lennének, csak úgy a kíváncsiság hajtott, talán majd egyszer. Aztán fene tudja 20 év múlva hogyan tárolunk, biztos ma még valami elképzelhetetlen módon megy majd ez a dolog.
-
Findzs
addikt
válasz gabor1000 #21872 üzenetére
jelenleg ott tartunk hogy olcsóbb egy hdd -n tárolni az adatokat mintha kiírnánk dvd-re
500 gb hdd-n kb. 125 db dvd anyaga fér el és kb. 10-11 ezer környékén lehet már venni 500 -as winyót
a dvd-t ha egy db kb. 100 ft/db áron számolom akkor is drágább (persze a fekete piacon van olcsóbban is 60 ft környékén, de akkor már winyót is lehet venni számla nélkül stb. olcsóbban, ha pedig jogtiszta lemezeket akarunk venni akkor még rosszabb a helyzet)
nem beszélve a a kiírásra fordított időről és a lemezek tárolásárólha ugyanezt 1tb -os winyóra nézzük még jobb a helyzet
a blue-ray változtathatna ezen ha lejjebb mennének az írók meg a lemezek áraszerintem érdemes hdd-n tárolni csak időnként át kell másolni az éppen aktuális piacon kapható megoldásokra amik 10-20-30 év múlva ki tudja milyenek lesznek
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
MZsoltee
veterán
válasz zsolt19900 #21876 üzenetére
Egyérteleműen ssd!
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Findzs
addikt
válasz zsolt19900 #21876 üzenetére
-
zsolt19900
őstag
Sziasztok!
Egy "nagy" kérdésem lenne.
Tervezem a gépem "gyorsítását" vinyó, jobbanmondva adattároló terén, és az lenne a kérédsem, hogy egy "sima" az első hsz-ben találhato 1tb os vinyóval járok-e jobban vagy pedig itt pár hsz-szel feljebb olvasható ssd-k valamelyikéből válasszak egyet, rendszernek egy 40-gbosra gondoltam.Szóval a kérdés, sokkal gyorsabb lesz az ssd-vel a gépegység vagy hogy is van ez?
Köszönöm
-
El Kebir
őstag
válasz sagvary #21863 üzenetére
A samuk mindig is félremértek 5-10 °C-ot, emiatt nem kevés a 47°C egy samunál...az más márkánál kb 55°C vagy magasabb lenne.
(nálam az F1-es samu a gép hidegindítása után 1-2 percig a szoba hőmérsékleténél hűvősebb... ...vicces egy szerkezet...nem ismeri a fizika törvényeit... )
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
LGLuke
őstag
válasz gabor1000 #21872 üzenetére
Elvileg a gyártók szerint a merevlemez megőrzi mágnesezettségét akár 100 évig is.
Inkább az a probléma, hogy biztos helyen kell tárolni, nedvességtől, és erős mágnestől óvni.
Másik dolog pedig, hogy egy autót sem lehet beindítani, ha 5 évig állt.
Ilyen eset pl. mikor a rendőrség lefoglal egy autót, majd x évnyi tárgyalás után visszaadják, vagy nem a gazdájának. Ezeket legtöbbször bontósok veszik meg, mert nincs kenése a motornak, rozsdásodnak az alkatrészek, tehát többet ártott neki, mintha használták volna.HDD esetében is lehetnek hasonló problémák. Bár a természeti hatások, eső, jég... nem károsítja, mivel védett helyen van, viszont az autótól jóval precízebb szerkezet, így kisebb korrózió is sokkal nagyobb problémákat okozhat.
Másik kérdés: régen cd-re archiváltam, majd jöttek a dvd-k, és volt, hogy elkezdtem átírogatni több cd-t egy dvd-re.
Ebből kiindulva lehet, hogy nincs is értelme várni 20-30 évet, mert akkorra a TB-os kapacitás olyan lesz, mint ma a 1,44MB-os floppy lemez. A mostani csatolófelület, valamint eszköz sebesség pedig szintén a floppy sebessége lehet akkorra, így valószínűsíthető, hogy hamarabb elkezded átmenteni nagyobb tárolókra. -
gabor1000
csendes tag
Hello
Lehet, nem jó helyre írom, de nem találtam jobb topicot. Egy elvi kérdésről lenne szó, pusztán a kíváncsiságom miatt. Arról lenne szó, hogy ha valaki mondjuk rengeteg full hd filmet tölt le, vagy full hd-ba rögzít dolgokat, akkor azt mondjuk tárolja 1 vagy 2 terás vinyókon. De ha betelt, akkor lusta vagy csak nem akarja vagdosni, kiírni őket lemezre, hanem hozzákezd egy másik vinyó megtöltéséhez. Na most az lenne kérdésem, hogy felhalmoz mondjuk 7-8 vinyót, akkor azokat nem a gépbe kötve tárolja, hanem a dobozában kivéve vagy mit tudom én, szóval nem lesz használatban egy ideig. Egy ilyen vinyó meddig "áll el". Ha beteszi 20-30 év múlva mondjuk egy arra alkalmas konfigba, akkor az működni fog? Szóval ez a módszer jó alternatívája a tárolásnak? Nem tudom, lehet lehetetlen kérdés, csak valami hozzáértő véleményére lennék kíváncsi. Én ezt a módot jobb alternatívának tartom, mint hogy írogasson valaki több ezer dvd-t. -
zoloka24
tag
Olvastam egy angol blogban, hogy a srácnak egymás után háromszor is Click of Death hibás lett a Seagate 7200.12 HDD-je..és ahogy látom Newsegg-be is beírta..
Az még idővel belefér, hogy időnként bad sectoros lesz a HDD..de ez annál sokkal nagyobb hiba..ezután általában már csak adatmentő cég tudja leszedni az adatokat.Azt akarom kihozni az egészből, hogy az sem mindegy, milyen hiba keletkezik a HDD-n az adatmentés szempontjából és a visszajelzéseket nézve Seagate--eknél ez a legjellemzőbb hiba..
Seagate 1-es osztályzatait végig kerestem a "Click" szóra és tele van találattal...
WD-n is végigkerestem, egy találat sem volt(bad sectorok voltak inkább, de legalább az adatok nagy része olvasható marad) -
Dzsekó
addikt
Newegg-et szoktam nézegetni, haveri körök, fórumok, saját tapasztalat. Ezekből áll össze a kép. Az igaz, hogy ha valami jó, akkor nem panaszkodnak, de azt is lehet tudni, hogy jelenleg WD és Seagate eladásban (világviszonylatban) fej-fej mellett vannak, és ha csak ezt a fórumot nézem, akkor is sokkal több panasz érkezett a Seagate utolsó két szériájára, mint a WD-re. A 7200.11 fw hibás is volt, ez köztudott (szerencsére a .12 már nem). Tudom, hogy a WD és a Seagate milliós tételeket adnak el, őket követi a Samsung és utána jön a Hitachi, és nyilván több darabból több lesz a rossz, de arányában ugyanannak kéne lennie, ha ugyanarról a minőségről beszélünk.
Newegg review-ok (1TB):
Hitachi 7K1000.C
WD10EALS
Seagate 7200.12
Samsung F3A linkeket csak azért szúrtam be, hogy valami viszonyításalap legyen, itt a Seagate érte el a legrosszabb hibaarányt a visszajelzések szerint.
-
Tomate
veterán
WD 5000AAKS szériához úgy tűnik találtam még egy típusszámot ami egytányérosat takar.
Erről lenne szó: [link] -
Flashcash
Közösségépítő
Eleve ez a francia informatikai bolt meg a 'visszaküldött' merevlemezek száma érdekes téma. Gyakorlatilag semmi részletes infó nincs arról, hogy mit vizsgáltak mégis mekkora mennyiségnél.
Tomshardware : Study: A Look At Hard Drive Reliability In Russia
Ebben a tesztben például a Hitachi nyert, míg a Seagate a 7200.11 sorozattal elhozta az utolsó helyet.-Régebben a storagereview-en volt ilyen HDD reliability survey program, hogy regisztráld be a hdd-d és kövesd végig az élettartamát, de végül nem tudom mi lett velük. Már rég nem követem a HDD témát.
-Szokták még nézegetni a newegg felhaszálói visszajelzés rovatát, ők már pl. valóban egy nagy bolt a visszajelzést készítő felhasználók 24%-a 1pontot adott az 5-ből a Seagate 7200.12 1TB-ra míg mondjuk a WD 10EARS 1TB-nál ugyanez 14%. Ráadásul az utóbbinál felhasználói szemmel nézve az advanced format fájlrendszer is jelentős hibaforrás ami biztosan dobott a hibaszázalékán.
-A személyes tapasztalatok is döntőek abban, hogy ki mit 'hisz' a témában. Akinek egy adott márkával megjárta, annak nyugodtan lehet magyarázni biztosan mást fog venni.
-Sokan a külföldi fórumokat (Silentpc,Anand,Storagereview stb.) is lekicsinylik ebben a témában, de ha kijön egy hibás sorozat mégiscsak itt lehet értesülni leghamarabb róla, ha valaki követi a témát.[ Szerkesztve ]
-
sagvary
aktív tag
válasz ViTaZi #21854 üzenetére
Utóbbi időkben már csak Samsungot vettem, mind min 1 TB-sat, 5-ből egy lett 4 hónapon belül bad sectoros, pedig 47 fok fölé nem ment egyik se. Ennek ellenére maradok a márkánál, ha nagy vinyó kell.
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
fLeSs
nagyúr
válasz Dzsekó #21860 üzenetére
Dzsekó te ilyenkor mire hivatkozol? Arra a pár emberre aki beír a fórumba vagy látsz is vmi statisztikát? Mert tudod a fórum is úgy működik, hogy ha valami jó, akkor az ember nem panaszkodik ergo láthatatlan, míg ha vmi rossz akkor jön a panaszkodás. Én a fórumba beírt pár ember véleménye alapján nem jelenteném ki, hogy a Seagate már rosszat gyárt, a Hitachi meg jót. Tudod, ezek a cégek milliós nagyságrendben adnak el vinyókat, mi csak egy légypiszok vagyunk ehhez képest.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
kano
nagyúr
válasz Dzsekó #21860 üzenetére
Nekem pontosan a említett vinyó van és semmi gondom sincs vele. Hűvös, gyors. Most is ilyet vennék.
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Dzsekó
addikt
válasz zoloka24 #21857 üzenetére
Érdekes. Valamennyire mérvadó lehet, de Mo. más, mint külföld. Sokszor ide hoznak hulladék szállítmányokat, ezért az itthoni statisztikák bizonyos esetekben rosszabbak (pl. Seagate 7200.12). Hitachi magas hibaaránya számomra is meglepő, én személyszerint a legmegbízhatóbb márkának tartom, és ezt olvastam/hallottam több helyről.
Ha téged elrettent ez a statisztika, akkor vedd a WD10EALS-t. Bár szerintem Samsung F3 is megbízható, amit a statisztika is igazol.
Tulajdonképpen számomra csak a Hitachi lóg ki a sorból ennél a statisztikánál, az jobb szokott lenni, olyasmi, mint a WD.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Findzs #21856 üzenetére
Seagate régen az egyik legjobb volt.
Az utolsó két szériájuk (.11 és .12) szar lett. A .11-ről ne is beszéljünk, sok sebből vérzik. A .12-nél rengeteg panasz jött a bad sectorosodásra, picit fejjebb olvasol, egy kattogó példányról olvashatsz.
Ahogy írtad, sok kóbor kamion létezik gyengébben sikerült példányokkal.
Régebben bent volt a .12, de baromi sok volt rá a panasz, ezért kivettük az 1.hsz-ből.
Ugyanígy járt az F1 és F2 Samsung is. F3 már jóra sikeredett, előző Samsung szériák szerintünk is szarok, ezért azokból előfordulhatott tömeges gariztatás.
WD-nél ha konkrét típust keresel, akkor nem zsákbamacska, tény, hogy érdekesen csinálják ezt az adatsűrűség emelést.
Amúgy ha bízol a Seagate-ben, akkor vegyél nyugodtan, mindenesetre szerintem nem véletlen, hogy a WD megtörte a Seagate 30 éves eladási uralmát. Mostmár WD adja el a legtöbb vinyót. -
zoloka24
tag
Sziasztok!
Sok tesztet olvasgattam, mert 1TB-os rendszerlemezt kerestem, amelyek közül végül kettőre szűkítettem a kört:
-Hitachi 7K1000C
-WD10EALSVégül találtam egy tesztet, ahol a típusok megbízhatóságáról is találhatók adatok:
[link]
Egy nagy francia informatikai bolt által eladott HDD-k hibaaránya(első félévben):
Hitachi 7K1000.C - 4.89%
Barracuda LP - 2.63%
WD10EADS - 2.43%
Seagate 7200.12 - 1.82%
WD1001FALS & WD1002FAEX - 1.09%
SpinPoint F3 - 0.93%
WD10EARS - 0.86%
WD10EALS - 0.83%
WD10EAVS és EcoGreen F3 - nem adtak el eleget a kimutatáshoz
Érdekes a 7/24-es Hitachi eredménye
Tudom, nem biztos, hogy hiteles a forrás, de ez is egy vélemény... -
Findzs
addikt
hát az én tapasztalatom meg pont ellenkező
és nem csak az enyém, a környezetemben lévő ismerősöké haveroké és vevőké is ez
számtech boltban dolgozom és eddig (röpke 12 év alatt) több samsung maxtor quantum hitachi vinyót kellett garban rendeznem mint seagate-t
a wd-k jók, bár mióta bejött ez a 3 féle black-blue-green azóta jó pár gar. rendezésem volt velük kapcsoltban (bár gyanús, hogy a rossz széria valami kamionról leesett szállítmányból kerültek ki), meg zsákbamacska hogy milyen teljesítményűt fogsz kapni,
de hát kinek a pap kinek a papné"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
ViTaZi
aktív tag
Hali
Most akarnák venni új 1TB-os vinyót. A lényeg: gyors legyen, halk és hüvös. Ez szerintetek jó: Samsung SpinPoint F1 1TB (HD103UJ) vagy Samsung SpinPoint F3 1TB (HD103SJ)? Más alternatíva is jöhet! Vagy ennél van ennél jobb?
Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
braner00 kerüljétek!
-
Findzs
addikt
az első hsz-t nem kéne kibővíteni a seagate 7200.12 st3500418as -sel ami az aktuális tesztben a legjobb volt ?
csak azért gondoltam mert ha valaki jó winyót akar venni és megnézi az első hsz-t akkor lássa[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz KaiotEch #21835 üzenetére
MLC-s, nem olyan rossz.
Ezek még jók:
Intel X25-M
Intel X25-V
OCZ Vertex[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Amarth #21848 üzenetére
Rendszervinyónak inkább WD5000AAKS, Hitachi 7K1000.C 500GB, Samsung F3 500GB.
Nem lesz lassabb az adatelérés, sőt, ha egy pl. 500GB-os vinyó elejéből lecsípsz mondjuk 60GB-ot a rendszernek, akkor még jobb is lesz, az adatelérés (elérési idő), mert a fejnek csak pici utakat kell bejárnia, ellentétben azzal, ha egyben hagyod az 500GB-ot, akkor az egész tányérfelületen elszóródhatnak a rendszeradatok (töredezetté válik), és akkor nagyobb utakat kell a fejnek bejárnia, azaz lassul a betöltés, nő az elérési idő. -
Amarth
aktív tag
Üdv!
Bocsi,ha nem ide való,de egy olyan jellegű kérdésem lenne,hogy az mennyire igaz,hogyha egy vinyót akárcsak 2 partícióra osztunk,akkor lassabb lesz az adatelérés?
Illetve mi a vélemény erről a vinyórol:SATA WD 500GB 32MB Green Esetleg más alternatíva?Rendszervinyó lenne.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Porfestés Szegeden, rövid határidővel!
-
attiati
veterán
válasz Peter Kiss #21846 üzenetére
megnéztem: forráspartíció 36,9%-ban töredezett, a célpartíció 6%.
-
attiati
veterán
Van egy fél éves Samu 103SJ-m, ami most már kezd félig lenni. Az normális, hogy partíciók között 20.000-40.000 kbyte/sec-el másol átlagban? (XP, Total Commanderrel) Töredezettségmentesítés nem nagyon volt rajta, 3 felé partícionáltam.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Kedves barátom szeretne valami gyors vinyót raid0-ba. Rendszernek és munkáknak.
A lényeg a gyorsaság.
Samsung F4 HD322GJ -től van jobb ajánlat?előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #21841 üzenetére
Akkor ez pl a neked való. Bár én személy szerint 7200-ast halkabbnak találom mint az 5400-as vinyókat.
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #21838 üzenetére
IDE, Sata vagy Sata2?
-
TESCO-Zsömle
titán
Üdv!
Tudnátok nekem ajánlani egy nagyon csöndes vinyót? A sebesség abszolót nem számít, csak csöndes legyen. Legalább 250GB, de inkább 500. Lehetőleg minél lassab fordulaton.
24/7 üzemelne másodmagával RAID 1-be.
Előre is köszönöm.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Nova96
őstag
Üdv 500GB winchester-ekben melyik a leggyorsabb,stabil,stb?
-
nagyúr
válasz Peter Kiss #21834 üzenetére
Értem. Mégis maradnék az 1*2TB-nál. (Mert miért szállna el? Legyünk optimisták)
Amúgy ez mennyire lehet jó?
Azt erről nem tudni, hogy SLC vagy MLC.
-
Peter Kiss
őstag
válasz KaiotEch #21831 üzenetére
2x1 TB azért jobb 1x2-nél, mert sokkal gyorsabb és lemezkímélőbb 2 merevlemez között dolgozni, mint egy darabon, emellett, ha kihullik a diszk, akkor csak 1 TB adatot veszthetsz, a másik még ott marad. Plusz, ha van normális RAID-vezérlőd, akkor 2 merevlemezzel már építhetsz RAID-et is, igaz, nem valami nagy pukkanást.
---
SSD-től nem kell félni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Thunderzolee #21832 üzenetére
Értem, hát már évek óta tervezem, hogy veszek vmi nagyobb vinyót, de mindig kellett vmi másra a pénz. Most van egy kicsi amit le tudok csípni ennek, de miért vegyek 5400-ast ha meg tudom venni nagyon jó árban a 7200-ast? Nem akarok lassú vinyót.
SSD-től meg még inkább egy kicsit tartok, ugyanis annak ugye véges az írása, és akkor mindent a HDD-re kéne telepítsek. Nem vagyok annak híve nagyon, hogy több helyre telepítsem a dolgokat, szeretem rendszerezve látni, hogy 1 helyen a telepített cumók máshol az adattárolás.
-
veterán
válasz KaiotEch #21831 üzenetére
Olvasgass kicsit a merevlemezekről, ha gondolod, mostanában volt pár nagy merevlemez teszt, amikben jól leírták hogyan fejlődik ez az ágazat.
http://prohardver.hu/fooldal/rovat/adattarolo/index.htmlAz nem igaz, h 2×1TB jobb lenne, mint 1×2TB, pláne ha meg sem tudja indokolni, h miért állít ilyet. Rendszernek mindazonáltal vehetsz SSD-t, vagy Raptort ha van rá annyi pénzed. Vagy meghagyod a mostani 500-ast rendszernek, és veszel hozzá adattárolásra egy 2TB-os alacsonyabb fordulatszámú, ún. eco/green típust.
Bár az igaz, h a mostani 500-asodban még három 133GB-os tányér forog, az újabbakban meg már csak egy, így ha lecseréled, gyorsulni fog a rendszered.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
nagyúr
Sziasztok a segítségetekre lenne szükségem, nagy dilemmába vagyok!
Adott egy 500-as samu vinyó 16mb cache-el, ezen van a rendszer és az adatok is. Nos én ezt már kinőttem, így szükségessé vált egy nagyobb. Kinéztem egy 2TB-os WD-t 32mb-vel amiről nem olvastam sem rosszat sem jót. Gondoltam megcserélem, hogy az lesz a rendszer és az adat az 500-as meg csak úgy lesz, mivel az 32mb-s az utóbbi csak 16.(De olvastam az első hsz-ben, hogy itt már nincs nagy jelentősége) Aztán ismerősöm mondta, hogy jobban járok 2*1TB-ossal, de nem adott rá válsz miért is. Majd ajánlották, hogy vegyek SSD-t meg mellé egy másik vinyót.
(Szeretek mindent a C-re telepíteni, hogy egy helyen legyenek a telepített dolgok)
Hogyan járnék a legjobban? Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Peter Kiss
őstag
válasz LGLuke #21829 üzenetére
Ennyire gagyi a 7200.12? PH! tesztben nyújtott teljesítménye lenyűgöz, de már a 7200.11-es széria hülyeségeinél megfogadtam, hogy nem veszek Seagate-et, de most elbizonytalanodtam. Eladták már kismillió lemezt, de nem bírnak normálisat építeni?
Alapvetően a WD-t preferálom, de náluk meg elgurult valami, mert össze-vissza címkézik a lemezeiket, nem lehet egyértelműen megmondani, mi is lesz a dobozban. Látok a topik elejében megjelölve szériákat alszámmal, de még az sem biztosíték rá, hogy azt kapom, amit szeretnék. Emellett hangosak, melegek, és nem is valami gyorsak.
Hitachi-m is volt, teljes okés lemezeket gyárt, de az 500-as tesztben elvérzik, mikor magas az I/O terhelés, nálam meg fontos lenne, hogy a lehető legtöbb kérést lehessen intézni felé (rendszerlemez és / vagy VM-lemez).
Samsungot meg nem veszek.
-
LGLuke
őstag
válasz GuguGuru #21828 üzenetére
Samsung F3 elég jó széria.
Nagyon helyes, ennek örülök, hogy Neked van mentésed. Nyilván filmekről, esetleg beszerezhető zenékről nem kell másolatot tartani.
Elég a fontos pótolhatatlan családi fotókról, dokumentumokról, munkáról, azok mentéseiről...
Tulajdonképpen a pótolhatatlan és életbevágóan fontos adatokról.
Torrentet újra le lehet tölteni, azzal nem veszít az ember sokat, ha elvész.Seagate régen a legjobbak között volt, sajnos az utolsó 2 szériája gyengélkedett rendesen.
Ezért sem örülök annyira a PH-s tesztnek. Hiába gyors, és kiegyensúlyozottan jó meghajtók, ha rengeteg belőlük a hibás példány.Amúgy meg sebességben nincs olyan hatalmas különbség az azonos adatsűrűségű lemezekkel szerelt HDD-k között. Általános felhasználásra meg tényleg nincs számottevő különbség köztük.
-
GuguGuru
tag
válasz LGLuke #21827 üzenetére
Lementem róla az adatokat az azt jelenti, hogy ezek a dolgok nem fontosak, mert csak filmek vannak ezen a HDD-n, ergo, nem tartok róluk biztonsági másolatot. Mert akkor a 2Tb-nyi HDD helyett 4et kéne tartanom. A fontos dolgok persze mindig ki vannak mentve, ha nem is naprakészen...
Ugyanakkor minden adat ami vmi hdd-n van fontos, különben ugye nem tartanánk... csak az nem mindegy, mennyire.
Most egy Samsung F3-at (HD 103SJ) rendeltem, a Hitachit nem nagyon láttam sehol... gondolom sokkal rosszabb vásárt nem csinálok, ugye ?Giga Z77-D3H, Core i5 3570K@4Ghz 1.15V, Xigma Dark Knight,2x2048Mb Corsair VengeanceC9,MSI_GTX480_TwinFrozr2@830/2000,CorsairVX550,LogitMX1000/G15, FanatecGT3RSV2+Clubsport
-
LGLuke
őstag
válasz GuguGuru #21826 üzenetére
Mi az, hogy kimented róla az adatokat? Épeszű ember a lényeges adatokról állandóan naprakész biztonsági másolatot tart. CD/DVD írás, illetve másik HDD-re történő mentés.
Ekkor biztosan nem érhet kellemetlen meglepetés.
Ha kattog az régen rossz, senki nem tudja megmondani, hogy mennyi ideje van hátra, én már nem is használnám, egyből gariztatnám.
HDSentinellel meg érdemes amúgy figyelni minden merevlemezt, mert lehetséges, hogy már voltak előjelei a problémának.
Örülj neki, hogy eddig nem döglött be és azonnal csinálj mindenről másolatot, ami fontos!!!PH-s teszt megint szuper, ugye Seagate 7200.12 ajánlott, közben meg megbízhatatlan HDD.
Végülis adattárként a merevlemez legfontosabb tulajdonsága az élettartam és megbízhatóság, ezt ugye nem tudják számszerűsíteni teszteken."Ajánlom" mindenkinek, hogy olyan merevlemezt vegyen, ami fél MB-tal többet tud olvasni másodpercenként, mint a konkurencia terméke, végülis "érzékelhető" ez napi használatban. Ez legalább vacak tesztekben számszerűsíthető.
Továbbra is a Hitachit tartom a legmegbízhatóbb HDD márkának.
-
GuguGuru
tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Seagate 1 Tb-s hdd-m 528AS végű, és elkezdett kattogni elég durván a feje, aztán van amikor nem csinálja 1 napig, aztán megint gyakran. Sőt, ha videot nézek róla, van hogy elakad a kép, és egy pár mp-ig semmit nem tud olvasni. Az utóbbi időben torrentel terhelve volt 24/7-ben 1 hétig, de nem gondolom hogy ennek gondot kéne okoznia. Van vkinek tippje, hogy :
a.) mennyi ideig huzza még, vagy bármikor bedobhatja adatokkal együtt a kulcost ?
b.) Ilyennel cserélik-e garanciában ? (még csak 1 éves)c.) kéne vennem egy másikat, amire az adatokat kimentem róla amig gariztatom, 500 Gb elég lenne. A gépemben van két 250-es egy tényéros 410AS, meg egy 500as 418AS szintén egy tányéros. Eddig Seagate-el nem volt gondom, de most a topic elején megnéztem az ajánlott HDD-ket, és egyáltalán nem látom őket, van ennek vmi oka, tapasztalat, szériahiba, stb ? Vagy vehetek nyugodtan mégegy 418AS 500 GB-set ?
Előre is köszi a válaszokat
Giga Z77-D3H, Core i5 3570K@4Ghz 1.15V, Xigma Dark Knight,2x2048Mb Corsair VengeanceC9,MSI_GTX480_TwinFrozr2@830/2000,CorsairVX550,LogitMX1000/G15, FanatecGT3RSV2+Clubsport
-
Cicero
őstag
Sziasztok! A kép egy 2,5"-es 5400 RPM-es, 2 tányéros notebook HDD-ről készült. Nem ismerem az átlagot a notebook szegmensben, meg tudnátok mondani, hogy kb ez milyen eredmény?
Mennyivel nőne meg a teljesítmény, ha vennék egy 7200 RPM-es, 1 tányéros HDD-t? -
dokee78
félisten
A 2 HDD közül melyik lenne jobb választás Win7 rendszernek?
Maxtor 320GB 16MB cache vs Samsung 200GB 8MB cache.
Értelemszerűen mindkettőből 60GB lenne a renszerpartício.
-
Dzsekó
addikt
válasz atesss #21815 üzenetére
500GB-os tányéros advanced formatos vinyónál nincs teljesen tele a tányér, ezért a fejnek fizikailag kisebb sávban kell mozognia, emiatt valószínű a jobb elérési idő.
Egyébként tesztekből látszik, hogy WD EARS vinyóknak 13-15ms-es az elérési ideje. Fentebb van egy WD15EARS vinyó sebesség grafikonja. EARS illetve AARS vinyók advanced formatosak. Úgy tudom még csak green-ben van advanced format.
Samsung F4EG is advanced formatos már. F4EG 5400RPM-es. Más még nem gyártja egyelőre az advanced formatot.WD15EADS és WD15EARS között a fő különbség a cache méret és az advanced format.
Ebből fakadóan EARS-nek picit jobb az elérési ideje, szekvenciális olvasása pedig lassabb, de nem mindegyik EADS szériánál. EADS-nek elég nagy a szekvenciális olvasás szórása típusonként. Az még elmondható, hogy EARS hűvösebb az EADS-nél. A WD15EADS-00S2B0 a leggyorsabb WD 1,5TB-os Green, de az egyik legmelegebb is. Köszönhető a 4 tányérjának, ami úgy jön össze, hogy két teljes értékű 500GB-os tányér és két egy oldalas tányér. Utóbbiak másik oldala gyártás során megsérülhetett.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Át kell sajnos, Azon vannak a bootoláshoz szükséges cuccok. De Win7 alatt össze tudod vonni a két partíciót telepítés után, ha meg eleve elkészített partícióra teszed a win7-et, akkor nem csinál kicsi partíciót. Win7 telepítővel is meg lehet csinálni kicsi trükkel telepítés előtt, hogy 1 partíciót hozzon létre.
[ Szerkesztve ]
-
chatran
őstag
Sziasztok!
A GB alaplapomnak van eSATA funkciója, a winchestereket a gép szétszedése nélkül lehet csatlakoztatni a géphez. Kérdésem, hogy bekapcsolt gépnél is lehet ezzel probálkozni?
-
atesss
addikt
válasz Dzsekó #21810 üzenetére
Nem advanced formatos 5400RPM-es vinyónál normális a magasabb elérési idő.
Itt mire gondolsz ?Sebességben amúgy végülis (így több hónap távlatából, a nagyobb "mintájú" gyakorlati tapasztalatok alapján) van különbség a WD15EADS és a WD15EARS között ?
Persze ha mindkettő 500GB/lemezes.
Mondjuk az enyém végül nem tudom 500GB/lemezes-e tényleg, asszem akkor arra jutottál, hogy a WD15EADS-00S2B0-n valami trükközés van, és 4 lemezes, de mindj. rákeresek.Más:
Pontosan melyik vinyók Advanced Formatosok ?
WD Green-ek ok, de 7200rpm-es (Black, Blue, esetleg RE) WD-k közt van már ilyen ?És WD-n kívül kinek van még ?
Samsung F4EG
Samsung F4 (a 7200rpm-es) ?
Ennyi ? -
N_A_S
veterán
válasz Dzsekó #21810 üzenetére
Akkor megnyugodtam.
Azon viszont meglepődtem hogy lassabb a raptor, mint a samsung. Eljárt felette az idő..
Köszönöm a segítséged Dzsekó!
A Reallocated sectors miatt kell aggódnom? Raptornál van belőle 43, de már hónapok óta annyi. HDSentinel-ben át szoktam állítani, hogy 0-n legyen.
https://tinyurl.com/phnas
-
sagvary
aktív tag
Kis fogyasztású 2,5-ös vinyót keresek kb 500-as méretben. Melyik notebook HDD fogyaszt keveset?
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
Dzsekó
addikt
válasz werszomjas #21805 üzenetére
Ha USB házba veszed, akkor nem hót mindegy, hogy hány tányéros? Töredékét használja csak ki a vinyó sebességének az USB.
Egyébként biztos 1 tányéros és bármelyik AADS-t veheted nyugodtan. -
Dzsekó
addikt
válasz Disaster24 #21804 üzenetére
Az is jó, a lényeg, hogy osztható legyen 8-al. A 63 pedig nem osztható 8-al.
-
dawe1337
csendes tag
Hali. Szerintetek érdemes valamelyik SATA 3-as vinyót befigyeltetni?
http://ipon.hu/webshop/product/_wd_1000gb_7200rpm_64mb_sata3_wd1002faex/140826
http://ipon.hu/webshop/product/_wd_640gb_7200rpm_64mb_sata3_wd6402aaex/143634 -
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Egy gyors kérdése.
Külső adattárolónak vennék USB házba egy WD5000AADS-t.
Itt kell e figyelni az utána következő pontos típus számra, vagy ezek már mind 1 tányérosak?Valamint gondolkodok még esetleg WD6400AADS, vagy WD7500AADS
Attól függ mennyi árban a differencia.
Utóbbi kettőről tudtok-e rosszat mondani, vagy nyugodt szívvel vehetem azokat is?
üdv
-
Disaster24
csendes tag
válasz Dzsekó #21800 üzenetére
Levadásztam a programot, felraktam, és a helyzet a köv:
Majd gondoltam kezdem előlről a dolgot. Töröltem a partíciót, formáztam újra, és újra alignoltam (most már végigment normálisan, tényleg nem volt egy perc se, és succeeded), de így is ugyanúgy 4096-ot ír a First Physical Sector-ra.
Akkor most mi? Az nem számít, hogy ez nem 1 terrás, hanem 1,5?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- BONTATLAN! Seagate IronWolf Pro 3.5 10TB 7200rpm 256MB SATA3 ST10000NE0004 HDD!
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- 4TB WD Red 100/100 NASware 3.0 HDD eladó (2db)
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- ÚJ BONTATLANOK GOODRAM CX400 512GB SATA3 (SSDPR-CX400-512)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest