-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
veterán
válasz Thunderzolee #59687 üzenetére
A Hardverapróról van/lenne, az eladó többezer napos, csupa pozitívval, szóval nem tartok tőle, h átver, direkt ő szólt priviben, h ez recertified merevlemez; csak nem tudom ez mit jelent.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
Üdv!
Lehet tudni ezekről a "recertified" merevlemezekről valami jót/rosszat?
4terást vennék torrentre, nulla perces, de nem tudom, h ezek megvehetől nyugodtan, vagy kerüljem inkább?Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
kidboy_46
cyberkind
Osynho
SpZNekem az SSD mellett egy 150GB-os Velociraptor is van, azon vannak a játékok (10.000RPM). Plusz ugye pár tera adattároló 5400-es HDD.
5400-et, 5900-et forgó merevlemezre nem tennék programokat, azok inkább adattárolásra vannak. (Persze a laptopok nagy részében is az 5400-es merevlemezeken vannak a játékok, és többnyire játszhatóan működnek is, ez tény.)
2-3TB-os 7200-est meg úgy használni, h 100GB-ot leválasztani róla, arra tenni pár játékot, a többi részét meg adattárolásra használni.. hát nem tudom.. csak feleslegesen melegszik, meg feleslegesen megy.
Ráadásul ha elindítunk egy játékot, ami egy 2-3TB-os merevlemezen van, a játék arról a merevlemezről fog futni, és közben meg megy a torrent a merevlemez fennmaradó részén ezerrel, akkor el lehet képzelni, mennyit lassít a torrent miatt ide-oda ugráló fej amúgy is, ha plusz még a játékot is olvasnia kell a fejnek..
(Igen, tudom, h a játék többnyire a memóriába töltődik, és onnét fut, de oda is be kell valamikor töltődnie.)De persze mindenki a saját pénztárcája szerint épít magának konfigot.
Nyilván az se életszerű, a az SSD mellett legyen még egy Velociraptor, vagy egy 7200-es 320-as, esetleg 500-as merevlemez játékoknak, plusz 5400-es winchesterek adattárolásra/torrentre.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
Üdv!
Mit jelent az, h "gyenge szektor"?
http://hardverapro.hu/apro/western_digital_30tb_red_wd30efrx_64mb_cacheKollegának volt egy merevlemeze ugyanaz, ami a fenti hirdetésben van, csak 100%-os, de már sajnos lemaradtam róla, viszont van most egy másik is neki, ugyanaz, ugyanannyiért, de van egy darab gyenge szektora.
Meg szabad ezt venni, vagy mit jelent az, h gyenge szektor?Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #27157 üzenetére
Köszi fiúk. Jó ez a topic.
De azért valami szúrja a szemem.
Samsungéknál hogyan nevezik el a soron következő generációkat?153WI, ill 154UI-m van. Ezek mindegyike 3 tányéros.
Legalábbis Everest szerint.A 153WI F3-as, 154UI az F2-es.
Számomra követhetetlen.. felpörgési idő pl. ezek szerint az F2-esnek gyorsabb? (Legalábbis Everest szerint 15sec vs.13sec.)Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
Üdv!
Lehet tudni, h a Samsung 2TB-os merevlemezek közül a HD204UI az 3, vagy 4 tányéros?
-
veterán
válasz matarese82 #24245 üzenetére
Sok helyen elírják, főleg a kisebb webshopoknál nem figyelnek oda az adatlap kitöltésére.
-
veterán
válasz gab1ka #24246 üzenetére
Mondok egy példát, én hogy csinálnám:
64GB SSD rendszernek
150GB Velociraptor (10000RPM) program files mappának
valamint annyi 5400RPM-es merevlemez, amennyin elférnek az egyéb adatokA Velociraptor helyére behelyettesíthető természetesen 7200-es merevlemez is, valamint ha nem elég a 150GB, akkor más kapacitású is.
Az SSD-t nem kell különösebben hűteni, az icepackos Velociraptorokat szintén nem kell, és az 5400-es merevlemezeket sem. De egy 7200-es merevlemez adattárolásra bizony igényel némi hűtést. Aztán a végén úgy jársz, mint én.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Dzsekó #24220 üzenetére
Egyetértek.
Nekem volt Raptorom is, maga a tányér forgása nem hangos, de ahogy ugrál a fej, na annak valami borzalmas hangos magasfrekis seek hangja volt.
RAID0-ban öröm volt a boot.A (2.5"-os) Velociraptoroknak ezzel szemben ugyanolyan hangja van, mint bármelyik normális merevlemeznek. Ezzekkel szintén RAID0-ban elvagyok.
Köszi a tippet a Crucial SSD-ről, lassan ideje váltanom nekem is, legalább tudom mit keressek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Tsebacsi #24231 üzenetére
Idézek az 1hsz-ból:
Mennyire számít a cache mérete?
A cache egy ideiglenes adattároló, mely memória, éppen ezért nagyon gyors. A kis fájlokat puffereli a HDD, méghozzá olyan elven, hogy a legutóbb kért fájlhoz közel elhelyezkedő kisméretű fájlokat eltárolja benne, így gyorsan lehet továbbítani a rendszermemóriába, nem kell magáról a HDD-ről olvasni, hanem elég ebből az ultra gyors tárolóból. A mérete természetesen fontos. A régi 2MB-os pufferrel rendelkező HDD-ktől sokkal gyorsabbak voltak a 8MB-os változatok, főleg a rendszer partíció látta előnyét, mert ott vannak kis fájlok. Adattárolásra használt HDD-k nem nagyon profitáltak belőle, mert általában nagyobb méretű adatokat tárolunk, s azok nem férnek a pufferbe. A 16MB is jelentett némi sebesség növekedést, de korántsem akkorát, mint a 2-ről 8-ra váltás. A mai 32MB pedig semmit nem jelent a gyakorlatban. Tehát azért felesleges pénzt kiadni, mert 16MB helyett 32MB cache-el rendelkezik a vásárolandó HDD.
Alaplapod biztosan nem kezeli a Sata3-as merevlemezeket?
Max majd Sata2 módban fut.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ő tud segíteni garancia-ügyintézésben, ha már lejárt a hazai garanciája, de a gyártónál még van rá:
hardverapro.hu/apro/samsung_vinyora_gyari_gari/friss.htmlItt serial alapján meg tudod nézni:
http://www.samsung.com/in/support/HDD.WARRANTY.CHECKJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
Üdv!
Mennyivel lassabb egy egy tányéros 500GB-os merevlemeznél egy régebbi egy tányéros 250-es, vagy 320-as?
Rendszerlemeznek keresek egy HDD-t, de nem kell 500-as, inkább 160, 250, esetleg 320-as is elég lenne, csak nem tudom, ezek a régebbi modellek ha egy tányéros verziót találok belőlük (az aprók közt) mennyivel lassabbak, zajosabbak, mennyire melegednek jobban a mostani sláger egy tányéros 500-asoknál?Érdemes inkább 500-ast venni?
Kéne régebbi PH-s teszteket átolvasnom, azt gondoltam az első hsz-ban találok erre vonatkozó infót is.
-
veterán
Üdv!
Menyi az SSD-k áramfelvétele?
Úgy értem, a 2.5"-os notebook merevlemezekhez képest.Picit Googleztam, de ezt így konkrétan nem találtam, annyi adatlapot meg nem akarok átolvasni, gondolom itt csak tudni fogja valaki kapásból is.
Am azért kérdeztem, mert egy másik fórumban felmerült, h egy notiban azért nem megy az alaplapra csatlakoztatható 2.5"-os merevlemez, mert talán elromlott a sata csati melletti tápellátás, és nem ad elég áramot a HDD-nek. Erre válaszolta valaki, h tegyek bele SSD-t kipróbálni. De nem tudom, ennek lenne-e értelme, mennyivel vesz fel kevesebbet az SSD a normál winchesternél.
-
veterán
A jobbat úgy érted, h halkabb, és kevésbé melegedne?
Mert sebességben biztos nem jobbak az 5400-es HDD-k a 7200-eseknél.Nekem pl. két 10000-es Raptorom van RAID0-ban..
Nem szeretem, mert lassabban áll fel a rendszer (diagnosztika miatt), utána már gyorsabb természetesen, de idegesítő amíg t×köl a post képernyőnél.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
-
veterán
válasz KaiotEch #21831 üzenetére
Olvasgass kicsit a merevlemezekről, ha gondolod, mostanában volt pár nagy merevlemez teszt, amikben jól leírták hogyan fejlődik ez az ágazat.
http://prohardver.hu/fooldal/rovat/adattarolo/index.htmlAz nem igaz, h 2×1TB jobb lenne, mint 1×2TB, pláne ha meg sem tudja indokolni, h miért állít ilyet. Rendszernek mindazonáltal vehetsz SSD-t, vagy Raptort ha van rá annyi pénzed. Vagy meghagyod a mostani 500-ast rendszernek, és veszel hozzá adattárolásra egy 2TB-os alacsonyabb fordulatszámú, ún. eco/green típust.
Bár az igaz, h a mostani 500-asodban még három 133GB-os tányér forog, az újabbakban meg már csak egy, így ha lecseréled, gyorsulni fog a rendszered.
-
veterán
-
veterán
-
veterán
-
veterán
válasz Agyzuzo #21706 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de a Velociraptor csendes HDD.
Nekem is az van.
Kettő is, RAID-ben.
És volt előtte sima Raptorom is (kettő, szintén RAID-ben, az X-es - átlátszó fedéllel), ami tényleg hangos volt, de a Velociraptor már ugyanolyan halk, mint bármelyik másik winchester.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
Üdv!
Külső merevlemezt keresek 2.5" méretben, 500GB kapacitással.
Erről valamit lehet tudni?
LG XD5Én nem találtam semmit.
Milyen HDD van benne?
Hitachi?Am nem nekem kell, csak ajánlottam WD myBookot, de az külsőre nem bejövős, így kereshetek másikat..
Esetleg sima 2.5" 5400RPM közül 500GB-os is megfelel, van egy külső ház, amibe bele tudjuk tenni, csak márka típus kellene. A sok jó között melyik a legjobb?
Esetleg Samsung HM500JI, vagy WD5000BEVT?Mindenre csak 3 év gari van?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz audi100td #9000 üzenetére
Ahhmm... értem.
Hát Iponost azt csak linkletem, azt semmiképp nem is venném meg.
A másik kettő, ami az Everest riporton van, azok eladók 40-ért (két darab), arra gondoltam. De ha lebeszélsz róluk, akkor kihagyom.
Tényleg hiába a 10.000RPM, annyival régebbi HDD-k?Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
Halee!
Érdeklődnék, h van ez a jelenleg az iponnál kapható WD Raptor HDD:
1500ADFD 150GB 10KEz mennyivel másabb ennél?:
1500AHFD -00RAR1
Itt egy Everest riport róla.
Ez kettő darab HDD, ami eladó, 20ezer/darab.
De nincsenek papírok (már) róla, és ugyan nagyon jó az ára, de ahogy emlékszem itt a WD Raptorok nemzedékei közt az egy- ill. kéttányérosok között az 1500 után álló 4 betű ad tájékoztatást, de ezeket nem ismerem. Nincs itt valami táblázat, vagy valaki szakértő aki meg tudja mondani, h jó-e ez a két HDD, vagy inkább ne vegyem meg, mert közel sem olyan jó, mint az iponos linken levő?
Nézelődök Googlen, de jó lenne, ha valaki segítene, nemrég volt egy cikk Raptorokról, de nem találom.Mert arra gondoltam, remek kis RAID 0 köthető belőle, szédületes adatelérési sebességem lenne.
Előre is köszi.
ps: azt mondja az eladó, valami hűtő is van a HDD-ken, nem ért hozzá, nem vágja mi lehet az.. így az elmondottakból nekem sem ugrik be, talán van rajtuk venti?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia