Hirdetés
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
Vasinger! #13497 üzenetére
Akkor olvasgass a samu topikban is, ott majdnem hogy százával olvashatsz negatívumokat, itt meg ki tudja hány esetből volt 1 selejtes.
Pancsermeste: Ha körülnézel külföldi oldalakon is, pl. itt: [link] azért tényleg megoszlanak a tapasztalatok róla, nekem ez a harmadik F1-em és nem volt gondom egyikkel sem, de azért sok a panasz rá, gondolom nem alaptalanul.
[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
Én nem értem, hogy miért húzzák le mostanában a Samu F1-es szériát!??
Van aki a meghibásodásokra hivatkozik hogy nem túlságosan megbízható, viszont konkrét statisztikai adatokat soha se linkeltek! Itt a fórumon is sokaknak van ilyen vinyója, hiszen nagyon népszerű modell volt, de ehhez képest nem olyan sokan panaszkodtak rá!
Én is félve vettem meg a 750-es F1-et, de aztán mivel engem teljesen meggyőzött, így ismerőseimnek is bátran ajánlottam, sőt be is szereztem nekik párat. Egyikkel sincs semmi probléma! Kicsit lassabb ugyan, mint az új szériás nagyobb adatsűrűségű vinyók, de nem olyan sokkal marad el, átlag 100MB/s felett van az olvasása. Ár/teljesítményben még most is nagyon jónak számít! -
pimmi
senior tag
Sziasztok
Lenne két kérdésem, az egyik hogy az xp mekkora hdd-t tud kezelni max?
A másik hogy érdemes -e 2 db hdd ről egy db nagyobbra váltani?
Most egy 320-as samu f1-et és egy 250-est használok. Érdemes -e lecserélni őket egy db 1 terrás samu f1-re ?
Ha igen miért és ha nem miért nem.
Ami érdekel, sebesség,zaj,stb.......
Próbáltam ilyen tesztet keresni ahol a kisebb hdd-t tesztelik egy nagyobbal, de nem találtam.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
audi100td #13496 üzenetére
Így van. Sok minden változott. Talán negatív irányban is:
Két hete vettem 2db ST31000528AS típusút, abból az egyik ma kb 2 óra alatt elhalálozott, úgy, hogy a badsectorok az egyik percről a másikra 0-ról felment 1500-ra, közben kattogás. Adatok lementése tök reménytelen.
Zaj: ugyancsak csupaszon, beszereletlen állapotban vizsgálva: felpörgésnél 1,5-2 másodpercig hangos, fémes "nyekergő" hangot ad
Kicsit furcsa, az eddigi Seagate-eknél nem tapasztaltam - ez mennyire normális?
Csak egy pár vélemény a barracudáról, ami nem túl bíztató.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Vasinger! #13495 üzenetére
Akkor a magyar samsung oldalon van hibás adat közölve, az a vinyó is SATA2-es, mint ahogy az összes jelenlegi, van is ilyen 750-es samum.
"Közben látom, hogy a tesztben nem az a barracuda van, mint amiről mi beszélünk. "
Igen, és az a teszt már ráadásul "ezeréves" és akkor is már voltak benne hiányoságok, pl. egyes gyártóknak nem is az aktuális modelljeit tesztelték. Meg azóta sokat változott a helyzet a hdd piacon, illetve általánosan a számítástechinkában sok minden történik ennyi idő alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
headhunter #13493 üzenetére
Igen?
Nem értem mit akrasz ezzel mondani?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Vasinger! #13489 üzenetére
Még nem is léteznek Sata3-as merevlemzek...
A gyosítótár 16MB fölött teljesen lényegtelen sebesség szempontjából, az adatsűrűség a meghatározó, ez az érték jóval nagyobb a Seagate 7200.12-es szériánál, mint a samu F1-nél, ebből adódóan a 750-es F1 átlag 75 vagy jobb esetben 90MB/s (2 féle változat létezik) átlagos olvasásra képes, míg az említett Seagate modell kb. 105MB/s-re.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
audi100td #13488 üzenetére
Amit mondtál, az a barracuda, az ha jól nézem SATA 3-as. Az alaplapom ki tudná használni ezt a sebességet?
Ahogy megnéztem a Seagatet és a Samut, semmi különbséget nem vettem észre a zajszinten kívül. Sebesség, fordulatszám, gyorsítótárban megegyeznek. Akkor mitől gyorsabb a seagate?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Vasinger! #13485 üzenetére
Üdv,
elvileg össze lehetne kötni, de nem ajánlott, raid-et csakis egyforma merevlemezekből illik építeni. És ráadásul lőttek 250GB-nak a 750-esből és a sebessége is korlátozódik az 501LJ szintjére, tehát értelme nem lenne, meg otthonra amúgy sem hoz lényeges, érezhatő gyorsulást egy raid rendszer, viszont jóval nagyon kockázatot adatvesztére.
Seagate 7200.12 gyorsabb, megbízhatóbb, halk és szintén nem melegszik, inkább azt javasolnám.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Erről mi a vélemény?: Samsung 750Gb 7200 32mb S-ATA2 HD753LJ
Össze lehetne kötni raid-be egy HD501LJ-vel?
Mennyire lenne halk? Gyors? Meleg?
Tudtok esetleg jobbat ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
Scholes9
nagyúr
jelenleg a linkelt samu van a gépemben és tökéletesen elégedett vagyok vele, hd sentinel szerint f1 széria, arról meg jókat olvastam
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz
Laraxior #13476 üzenetére
"Seagate megint csak kuka melegszik is..meg mittomén...senkinek sincsen Seagate."
Ezzel nem értek egyet, egyáltalán mivel tudod ezt alaptalan állítást bizonyítani?
Nagyon is jól sikerült széria pl. a Seagate 7200.12, gyors halk és hűvös, a Samsung se rossz csak nem a legmegbízhatóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz
Gaben01 #13475 üzenetére
sorba:
WD hoki,melegszik min állat...
Samsung: faja,gyors és hűvös
Seagate megint csak kukamelegszik is..meg mittomén...senkinek sincsen Seagate.
Samsungból Pistinek van 1TB-os nekem 750es van ami ugyanaz valójában, csak egy fejjel kevesebb van benne. Én azt javaslom. nagyon gyors,, nem melegszik, és jól birja a strapát
Most WD-m van de nulla...tiszta meleg...
Samsung..mégegyszerNem csak segitségért jöhetnél ide ;)
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Gondolkodok egy 1TB-os vinyó beszerzésén,de nem tudom melyiket vegyem. Az egyik jelölt [link] a másik [link] és a harmadik [link]. Ahogy az látszik is,árban elhanyagolható a különbség,így nyilván nem az fog dönteni.Ajánlották a wd-t többen az ismerőseim közül.Jelenleg van egy wd és egy F1-es samsung is a gépemben,elégedett vagyok mindkettővel (bár a HD sentinel szerint az F1-nek az első pillanattól kezdve 93% a teljesítménye
) Javaslatokat kérnék.
[ Szerkesztve ]
-
Mardor
tag
válasz
Scholes9 #13470 üzenetére
Passporton nem gondolkodtál? Nekem 320-as van 1 éve kb. A pozitívuma a MyBookkal szemben, h nem kell neki külön táp, hanem az usbről húzza az áramot is - mint ahogy az általad linkelt samsung is ilyen lehet, de ezt nem tudom. A passport amúgy 25/26MB/s-el megy általában.
-
Scholes9
nagyúr
Hali. Elég sokat mozgatok cuccokat havernak, tesónak stb és az állandó dvd írásból elegem lett kicsit
Gondoltam veszek egy külső vinyót és erre gondoltam: [link] esetleg még erre: [link]. Mennyire lassab ez, mint a belső vinyók? Most egy Samu 500-asom van és nagyon elégedett vagyok vele. Thx.
[ Szerkesztve ]
-
Mardor
tag
válasz
headhunter #13467 üzenetére
Ilyen eszközbe bármelyik 5400-as is jó sztem.
Egyik ismerősömnek van wd tv-je, és csak jót mondott róla. Az Xtreamert viszont nem ismerem.
-
LGLuke
őstag
válasz
Mardor #13463 üzenetére
A probléma csupán az, hogyha valaki system (boot) HDD-t akar vásárolni, akkor nagyon nem mindegy, hogy 5400RPM-es vagy 7200RPM-es. A fordulatszámtól függ az elérési idő, keresési idő. Minél magasabb a fordulatszám, annál hamarabb megtalálja az adatot. Ez azért fontos, mert a system partíció mindig töredezik, így a kis miniatűr fájlokat állandóan keresgélni kell, nem összefüggő blokkokban vannak, egymás utáni szektorokban. Szóval mind a boot idő, mind a programindítás szempontjából óriási előnyük van ezeknek a HDD-knek.
Aki még mindig kételkedik, az gondoljon az SSD-kre, nem a lineáris olvasási sebességtől jobbak, hanem a 1-2 nagyságrenddel alacsonyabb elérési idők miatt gyorsak.
-
Mardor
tag
válasz
headhunter #13460 üzenetére
Most másoltam HD103SI-ről iso-t Velociraptorra: 100MB/s kereken a vége
és ez ugye csak 5400rpm...
Szóval én bőven elegendőnek tartom ezt a vinyót.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz
headhunter #13460 üzenetére
Ha USB-s a kereet, akkor az 5400-as ECO-t, ha e-satas, akkor a 7200RPM-eset.
Amúgy inkább WD Green-t (5400) vagy Seagate 7200.12-es szériájút (7200) vegyél.[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
Dilemma...
-
Dzsekó
addikt
válasz
Geniust #13456 üzenetére
7200.12-es szériájú Seagate 500GB/tányér kapacitással rendelkezik.
Miért ajánlotta a 160-ast? Mert nincs 80-as az új szériából, meg kb. 1 árban is van.
Miért jó az új széria. Gyors, 1 tányér-1 fej -> ezért hűvös és csendes.IDE-sek csak azért lassabbak, mert nincs 500GB/tányér adatsűrűségű belőlük, de nem az interface miatt lassabbak.
Keresd meg PCX-en a 7200.12 tipusú 160-ast.
Szerk: Ez az
[ Szerkesztve ]
-
Geniust
tag
Amugy nagy különbség van 1 átlag felhasználónál ha például IDE-s vinyót vesz Sata-s helyet?Gondolom csak sebességben különbözőek..
[ Szerkesztve ]
-
Geniust
tag
Tudnátok ajánlani 1hüvös és csendes vinyót?
Mondjuk 80gigás v 160gigásba
Elöre is köszi.. -
Geniust
tag
Sziasztok!
Ma melyik a legkisebb kapacitásu vinyó amit forgalmaznak??
80Gigás?
Vagy van még 40 Gigás is forgalomba? -
CHIPman
nagyúr
Akkor 4 esélyes maradt benn:
HD103SI
HD103UJ
WD1001FALS
ST31000528AS
Szerintetek? Nem fontos, hogy halk legyen, ha jobb a teljesítménye. De ha ugyanazt a teljesítményt halkabban is el lehet érni, akkor a halkabbat veszem.
Ezek közül melyik 2 tányéros a Samu Eco-n és a Seagate-en kívül?[ Szerkesztve ]
-
Mardor
tag
Aki vacilál a WD10EADS és a Samu HD103SI között, annak a Samsungot ajánlom.
Én most vettem mindkettőt, nem tudtam ugyanis eldönteni, h melyik legyen +kellett amúgyis a hely +most volt is pénzem. Tehát vettem mindegyikből egyet-egyet. A samu 2 tányéros, a wd 3. Az előző 500Gb-osról éppen szórom szét az anyagokat. 1-1 óra másolás után a samu 28°C, a wd pedig 36°C.
A Samsung gyorsabb is: a wdről 61MB/s volt a legnyagyobb, amit láttam, a samunál pedig ez az érték 75MB/s volt.
Eddig WD párti voltam - nagyon is.Viszont a samsungnál nem volt lutri, h 2 vagy 3 tányéros vinyót veszek-e... -
audi100td
nagyúr
Minden tipusból van átlagosan 1-2% selejt, úgy néz ki kifogtál egyet, de pl. WD-vel vagy Hitachi-val is voltak akik így jártak, ez sajnos mindig benne van a pakliban. Legalább az első 2 hétig legyenek az adatok másik vinyón is tárolva, mondjuk én azon a véleményen vagyok hogy mindig legyen biztonsági mentés.
[ Szerkesztve ]
-
Locsi
senior tag
Két hete vettem 2db ST31000528AS típusút, abból az egyik ma kb 2 óra alatt elhalálozott, úgy, hogy a badsectorok száma az egyik percről a másikra 0-ról felment 1500-ra, közben kattogás. Adatok lementése tök reménytelen.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz
Cyberslider #13436 üzenetére
Jóvanna!
Sikerült megegyeznem egy WD 500GB Blue lesz a bűntársam, remélem jó sokáig.
Sajna Green nincs most, pedig az lett volna az igazi paradicsom -
Dzsekó
addikt
válasz
sirarcheer #13438 üzenetére
Seagate-ből 7200.12-est vegyél, az is van 250GB-osban.
Ez a tipusa: ST3250318AS
És itt lehet kapni.Mivel külső vinyóról van szó, ezért 5400RPM-es vinyók is szóba jöhetnek.
WD5000AADS - Ez 500GB-os.
Itt lehet kapni.[ Szerkesztve ]
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Most halt meg a Sata winchesterem.
Külső HDDhez szeretnék egy 3,5" feles Satas winchester.
Olcsó és tartós legyen(~10e FT), a méret nem lényeg.
Iponnál néztem. Seagate Sata 250Gb 9600-Ft
Vagy Sata2-őt érdemes venni, elvileg lefelé kompatibilis.
Előre is köszönöm a segítséget. -
LGLuke
őstag
válasz
Kolondrum #13434 üzenetére
Neki azért javasoltam, hogy telepítse a HD Sentinelt, mert attól, hogy sűrűn előfordul kékhalál, még koránt sem biztos, hogy a HDD okozza. Legtöbbször driver probléma, meg hasonló szoftveres nyalánkságok. Szóval nem a gariztatás végett. Egyébként hibás szektorok esetébe úgy tudom, akkor cserélnek, ha már nincs tartalék tárterület, azaz nem képes allokálni a hibás szektorokat, és tartalékot biztosítani helyettük.
-
Cyberslider
őstag
válasz
Devid_81 #13435 üzenetére
Ne sértegess!
Nekem mondjuk nem volt szerencsém pl. a x.11-es Seagate szériához, de nekem volt pár és mindegyik marha sokáig birta, ugy adtam el őket.. Most is egy x éves 120-as Seagate "felől" írok. De ez már lerágott csont, sosem lehet tudni nem-e a mi WD-nk, vagy Seagate-ünk romlik el.. Emiatt kár bármelyiket is szídni, kivétel ha tényleg vmi szériahiba van. Ezért érdemes várni egy ideig a tapasztalatokra. A többi meg szerencse kérdése
-
Devid_81
félisten
válasz
LGLuke #13432 üzenetére
BullZeye & LGLuke
Megkérdezem mibe fájna a WD-re csere, túlképp a samukkal meg a Seagate vincsikkel semmi bajom....
Samuból 4db van itthon ami halott, Sea ból meg 3....
Pont ez a két márka ami ipari hulladéknak jó csak, elnézést ha valakit ezzel megsértettem!
Benn a boltba is volt egy időszak amikor hordták vissza a samukat orrba-szájba.
Viszont az F1-eseket mintha nem hordanák...csak a régebbi szériákat, legfőképp a 160GB-osok... -
válasz
LGLuke #13366 üzenetére
Ha a HDD sentinel gondot jelez az nem jelenti azt, hogy a boltban ki fogják neki cserélni. Valami olyat hallottam, hogy amikor a sentinel 16%-os kondíciót írt ki akkor még javában visszadobják garból, mert a samsung saját ellenőrző progija közel sem gondolja úgy, hogy baj van. Ezzel nem a sentinel szidom hanem a samsungot mint márkát. Soha nem adnék ki pénzt samura, időzített bomba.
Volt nem régen egy i*onos probléma talán azzal, hogy nem írják ki a winyó szériaszámát csak h xx GB sata xx, ezzel ennyit tudtam kezdeni: Rendeld meg a HDD-t, hívd őket mielőtt elindulnál átvenni és ők a raktárból amik aznapra jönnek kiválasztják azt amelyik neked kell és félrerakják.
[ Szerkesztve ]
-
LGLuke
őstag
válasz
Devid_81 #13431 üzenetére
Sajnos azt kell mondjam, hogy egyik rosszabb, mint a másik.
Seagate-et nem választanám, de a Samsungok is elavultak.
Kapacitásban a 334GB-os tányérral szereltek közül a 320GB-640GB-1TB az ajánlott.
WD, Hitachi, Samsung téren. Seagate-ből a 7200.12-es szériából lehet csak 500-ast kérni.
Ezekből én egyiket sem választanám, de szerintem nincs ember, aki meg tudná mondani, hogy melyik a tartósabb, mert mind elavult és megbízhatatlan is. -
Devid_81
félisten
Sziasztok ismét!
Ugyan már kérdeztem de hátha valakinek van még rá 5lete.
Túlképp egy megörökölt 400GB-os Samu HD403LJ HDD-t gariztatok le, ezekre tudom 5k-ért cserélni:
Samsung HD403LJ (400GB)
Seagate ST3400620AS (400GB)Vagy erre már 7K-t kellene dobjak:
Samsung HD502IJ F1_DT (500GB)Sajnos nap mint nap látok döglött vincsiket, elég sok közülük F1 előtti Samsung.
F1-es szériából csak az 1TB-os volt eddig ami gondot okozott, a többivel nem igazán volt baj.
Kérdezném, hogy szerintetek melyiket "vegyem meg"?
Rackbe lesz csakis adattárként, szóval maradjon hűvös.Köszönöm előre!
[ Szerkesztve ]
-
-
BullZeye
veterán
válasz
LGLuke #13422 üzenetére
az a baj, csak görög tekim, és mini kasmír nyuszim van szobába, a teki szokott zajongani a terráriumnál, de az máááás fajta hang
vinyónak jellegzetesen olyan mintha 5 centiről a kőre egy üveggolyót ejtesz
nem állandó, csak néha jön elő, hiába tölt ezerrel, van amikor nem kattog, van amikor meg de
-
LGLuke
őstag
válasz
BullZeye #13420 üzenetére
Szerintem elegendő, ha a macskád elől elveszed az üveggolyókat, és nem focizgat vele többet a padlón, máris megszűnik az a zavaró hang!
Egyébként szerintem is a Seagate 7200.12-es szériája most a nyerő, amíg nem jön a tobbi gyártó is a 7200RPM-es kategóriában az 500-as tányérokkal.
-
BullZeye
veterán
üdv, azt szeretném megkérdezni, melyik gyártó gyártja a lehető leghalkabb vinyókat? vacilálok melyik 1 terásat vegyem, és youtube hallgatom hangjaikat, de csak borzadok....egyik kattog másik visít, harmadik meg csuklik....
-
Dzsekó
addikt
válasz
LGLuke #13405 üzenetére
Ezért csinálja a WD azt, hogy csak a tipusszám végét változtatja meg, azt a bizonyos 6 karaktert a - jel után. Akadt még pár 333-as tányér? Dobjuk bele 1 vinyóba, és üssük rá az előző sorozatszámot. És aki azután, hogy több hónapja kint van az új széria és mégis belefut egy régibe, lehet azt mondani, hogy sorry, régi széria. Aki tipusszámot vált (Seagate és WD imitt-amott EACS-EADS, AACS-AADS) az a korrekt. A Samsung meg a legsunyibb, mert ott semmi nem utal rá, hogy 3 tányéros 640-eset vett valaki, tök ugyanúgy néz ki, mint a 2 tányéros.
-
Dzsekó
addikt
Régen kint volt a spec. pdf-ben, de leszedték, és Hitachi is leszedte. Úgy gondolom azért tették ezt, hogy a konkurencia ne tudja, hogy hol tartanak technológiába. Persze ez pár vásárlónak is hátrány, de ez egy nagyon vékony réteg, az átlag user megnézi, hogy 1TB van ráírva, azt jónapot kívánok.
-
LGLuke
őstag
Lehetne vele dicsekedni, csak néhány gyártó megjátsza azt, hogy a nyakukon maradt régebbi tányérokat beépíti az új HDD-be lásd Samsung. Ott a 640GB-os 2 tányéros HDD-kből néha fel-fel bukkant 3db 250GB-os tányérral szerelt jóval lassabb és hangosabb egység, ami jobban melegít és a motort is jobban terheli.
Ha viszont az adat a honlapon van, hogy 1 vagy 2 tányéros verzió, akkor ez már a vevő konkrét átb@xása, ami perek sokaságát vonhatja magaután.
-
brugo
aktív tag
-
LGLuke
őstag
válasz
uffneked #13401 üzenetére
Hát nem igazán értek egyet Veled!
System (boot) HDD-nek mindenképpen 7200RPM-est ajánlok, mert ott nagyon számít a gyors fájl elérés, keresés, és ebben sokkal jobbak a 7200-asok az 5400-asoktól.
A Seagate 7200.12-es szériája 1 tányéros, így halkabb, és gyorsabb is mert nagyobb az adatsűrűsége. A másik 3-nak 334GB/tányér, így 320GB-640GB-1TB az ajánlottak belőlük értelemszerűen így jön ki az 1-2-3 tányérból a kapacitás. A Seagate üdvöskéje viszont 500GB-os tányérral van szerelve, én ezt venném a helyedben.A Hitachinál a 24/7 azt jelenti, hogy éjjel-nappali üzemeltetésre is ajánlott: napi 24 óra / 7 napon keresztül.
Szóval mindenképpen Seagate, mert nagyon gyors és nagyon halk.
Üdv! -
mhorvat
senior tag
válasz
Dzsekó #13385 üzenetére
A Blue lett végül is, bár azt sem volt egyszerű beszerezni. Egy 400-as, szintén Caviar Blue HDD-ről mentettem át az adataim (300GB-ot) a 640-es Blue-ra, olyan 1,5-2 órán át tartott nagyjából. Persze volt köztük 1KB-os jegyzetektől a 8GB-os HD-ig minden.
Köszönöm szépen a segítségedet, örülök, hogy megvan a vinyó!
-
uffneked
aktív tag
Nekem most kezdett el haldokolni a WD-m. 2 honapos, viszont eleg regi konstrukcio lehetett, 80 gigas. Majd nezek rola valami pontos tipust. HDSentinel csak azt ismeri fel, hogy micsoda. Se allapot, se kondi, se semmi... Mellesleg a 200 gigas samumat se kezeli rendesen.
Szoval most eltunt egy 70 gigas particiomEs bootolas kozben eleg fura hangot ad ki, xp neha olyan lassan indul, hogy megoszulok... Lehet, hogy tulfeszt kapott?
Tehat akkor kene egy rendszervinyo. Mivel xp, igy boven eleg lenne egy 320as is. Szemezgettem az 1. hsz-el, az ott felsorolt 3 kozul a hita volt a legolcsobb. Kerdes, hogy mellette a 24/7 pontosan mit akar jelenteni? Illetve melyiket ajanljatok? Vagy az 500as 418as vegu seagate inkabb? Ha csak annyiban jobb, hogy tobb hely van rajta, akkor inkabb maradnek a 320nal...
Es akkor erdemes kulon vinyot hasznalni adatra, nem pedig szetparticionalni a rendszeret? Mert akkor kelleni fog egy adatvincsi is. Tudnatok mondani valamit max 500 gigaig, es lehetoleg adatnak valot? Asszem akkor 5400 rpmes kene...Koszonom a valaszokat elore is, es bocsi a husszusagert, lehet reszletekben is valaszolni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.