- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Lézervágás, gravírozás
- ASUS notebook topic
- Plazma TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Aktív témák
-
X Factor
addikt
Igen, az. Legerősebb kari meg 8800Ultra, de szvsz ha van kredit akkor a legjobb vétel a 320megás 8800GTS.
TomBoy1986: Kb amennyivel drágább annyival jobb is a PRo
n00n Mivel a proc elég gyengus, így azért a 7300GT nagy előrelépés lenne, viszont csodákat ne várj. 1024*768ban a legtöbb játék elindulna, és szűrők nélkül, játszhatóan is futna. Itt egy 7300GT Teszt, na ilyen karit vegyél, csak gondolom neked AGP-ben kell. [link]
[Szerkesztve]Make things work
-
n00n
őstag
Köszi a választ BPFeri és fagy53.
De még annyi kérdésem lenne, h ez a videókártya milyen szinten van kb? Mondom játszásra kellene az öcsémnek, h a jobb játékokat is vigye. Mert ez az FX 2500 csak söralátétnek jó. -
Dope T
csendes tag
Üdv, most veszek 1 brutál gépet...
Sokan mondják hogy ezek a dx10 még nem azok a dx10 ek...
Namost, valszeg baromságot kérdezek, de egy 8800GTS dx9ben nagyon erős nem?
Ha meg nem akkor melyik a legerősebb dx9 es kari?
Kösssz -
X Factor
addikt
válasz TomBoy1986 #2492 üzenetére
Akkor ingyen reklám Udi kolégának akitől 32800ért vettem MSI T2D-t 36 hónap garival. Új, dobozos. Aki, keres az talál
Norbi_888 Sőt akkor is legalább 2.6GHZ fölé kéne tornázni a CPU órajelet.
[Szerkesztve]Make things work
-
TomBoy1986
veterán
Akkor talán gondolkozz el rajta, hogy ha a mostani DX10-re átírt játékok 5-7FPS-sel mennek a 8600GTS-en és 2600XT-n, akkor miért is menne jobban a jövőben kijövő annál?
Közben meg, ha figyeled a teszteket, akkor tudod, hogy a 8800GTS teljesítménye sem elég a játszható DX10-es játékmenethez...
Norbi_888:
Nem akarlak elkeseríteni, de a 3000+ nem túl sok. Amellé max. egy X1950Pro javallott szerintem. Próbálj meg CPU-t is fejleszeni a maradék pénzből.
[Szerkesztve]AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
TomBoy1986
veterán
válasz X Factor #2460 üzenetére
Csak azt az egyetlen apróságot tetszik elfeledni, hogy ez 27K
Amikről meg te beszélsz az általában 34-38K-s példányok (gondolok itt az MSI és az ASUS megoldására).AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Norbi_888
csendes tag
Köszi! A proci AMD Athlon 3000+ a memória pedig 2 giga. Szerintem egy 1950 Pro jó lenne, az XT-re sajna minden pénz rámenne ... Érdemes 512-est venni? Kb. 5 ezer a differencia.
-
Norbi_888
csendes tag
Sziasztok! Komolyabb játékok szaggatnak, most egy 128 megás Radeon RX700 Pro-m van. Max 50 ezer forint áll rendelkezésemre, érdemes lenne váltani? Nem ragaszkodom Atihoz...
-
macipajti
tag
Sziasztok!
Szeretnem lecserelni a Gainward 7600gs karimat februarban valami izmosabbra, -csak nvidia erdekel- varom az otleteketGyógyszerre inni az ugyanolyan,mint akupunktúrára talajtornázni!
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
Nem tudom most milyen VGA-n nyomod, de ha nem muszáj jobban jársz ha vársz.
Most a nyugdíjasokból és a pályakezdőkből választhatsz.
A kezdeti bakikon felnövő generáció most fog megérkezni talán az év vége felé, 2008 első negyedéve már kedvezőbb válogatást ígér.
Rossz hír, hogy az ATI karik kicsit jobban szerepelnek most, de semmi nem tart örökké! -
wilkyx
tag
válasz Csiborbogár #2477 üzenetére
valahogy én is ezt érzem
-
CséZé
őstag
Sziasztok!
Sokat gondolkodom azon h milyen VGA-t is kéne venni. Ajánlották a 30k-s körüli árban a 7900GS-t (Galaxy) na nekem az lenne a kérdésem h ebben az árkategóriában mellyik a best buy? Gondoltam 8600GE-re is de nem tom. Esetleg HD2600XT vagy X1950PRO?
Azt elmodnom h az ATI-t cask felsorolásépp írtam nVidia fan vagyok csak véleményeket akarok róluk(ATI) hallani Tehát ebben az árkategóriában melyiket? A 8600GE paliban van a 7900GS-sel?
Kicsit off: a PCI-E 2.0-s lapok mikor jönnek? És mi lesz a chipset neve? -
BPFeri
senior tag
-
I3uC!
csendes tag
Ez mind szép és jó hogy 1950Pro meg XT de én a jövőre is gondolok és pl a crysist is el akarom indítani ami sztem nem fog menni ezekkel a kártyákkal a dx10 miatt!
-
n00n
őstag
Hello!
Nagyon nem értek a számítástechnikához. Nem is igazán érdekel. De az öcsém szeretne vmi erősebb videókarit amin több játék elmenne. Mert a mostani GeForce FX 5200 elég trágya.
Az a baj, h a proci se valami erős. Intel Celeron 2.4 Ghz. Ehhez szerintetek milyen videókari lenne a legjobb, ami árban olyan 20 körül megáll? -
I3uC!
csendes tag
Egyértelműen játékra kell mert nem mennek az X800Xt-én az új játékok pedíg elég erős kártya! olyan max 40-et szánok rá!
-
I3uC!
csendes tag
Üdv emberek! Mit vegyek HD2600XT DDR4 vagy 8600GTS? Melyiket érdemes?
-
Elydan
aktív tag
válasz TomBoy1986 #2459 üzenetére
Jó kis teszt. De még mindig fenn tartom,hogy elég a kisebb proci szvsz
(nem tudom mennyire mérvadó,de nekem és haveromnak is kb.ugyanannyi hdr és sm pontot adott a 3dmark06,holott nekem egy a64 3000+ van,neki meg c2d 4300-asa volt.
Aki új procit vesz,az meg már úgyis 2 magosat vesz,azok meg bőven kihajtják. -
X Factor
addikt
válasz TomBoy1986 #2457 üzenetére
De vhet olyan x1950pro-t amin nem stock cooler vna és azok bár nem egy vf900ak vagy ac2-ők, de hűtési teljesitmenyben és hangban is közelítenek
Make things work
-
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
válasz silverwol #2437 üzenetére
''Ebbol mi az igaz, a lentit csak az ar alapjan gondolod jonak, vagy lattad eloben is, azert ajanlod?''
Nekem volt Sapphire X1950PRO. Addig hangos a hűtője, amíg nem hallottad az XT-k hűtőjét. Hűtő kérdésben meg egy picit otthon érzem magam az X1950 GT/PRO/XT terén. A GT 27K-s árához ha hozzáveszel egy AC X2-t (NEM UGRIK A GARANCIA!), akkor is 30K alatt vagy. Ráadásul a GT-ken az un. VRM chipek hűtését máshogy oldották, mint a PRO-kon, mivel a PRO-kon a központi borda hűtötte (rányúlt), míg a GT-n nem nyúlik rá, hanem ''csak úgy van''. Hangerőre visszatérve pedig...be lehet ám állítani jól a GT hűtőjét (halk és hatékony is lehetséges). Az meg, hogy max hangerőn hangos....hát nem észveszelytő szerintem.
És ha mégis hangos? 2.5K egy AC X2.
Hibás széria?
Nem, ez nem igaz. Ezt mondták az XT-re is, meg úgy általában mondják a Sapphirere, de ez nem igaz. Más kártyákból ugyanúgy van hibás példány.
2600XT vs. X1950GT
Elsősorban el kell dönteni, hogy szeretnél-e élsimítást (4xAA), mert ha igen, akkor a 2600XT szóba sem kerülhet. HDR-rel a helyzet ugyanaz. Tehát ha valami látványvilágot is szeretnél, akkor X1950GT (ja és magasabb felbontást (1280*1024)).AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Midway
senior tag
Jól látom h most a pro az erősebb és nem az gt ,nem ugy mint régen a 9600-osnál?
(pl a 1950)
[Szerkesztve] -
Ripley
tag
Sziasztok!
Gyors segítséget szeretnék kérni! Nem találtam igazán jó összehasonlítást a két kártyára, és nem tudom melyiket válasszam, az áruk kb. ugyanaz:
MSI NX8500GT 512 MB TD512EH PCI-E [link]
vagy
MSI RX2600PRO T2D256EZ/ 256MB PCI-E [link]
Melyik jobb vétel a kettő közül?
[Szerkesztve]... akkor evezzünk más vágányokra beszélgetésünk fonalával és öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé ...
-
X Factor
addikt
-
AMD Power
titán
1950Pro tényleg nagyon jó kis kártya. Olyan Ti4200 érzésem van tőle néha.
[Szerkesztve] -
Elydan
aktív tag
-
Dolby
senior tag
-
zolynet
veterán
Akkor már 1950pro, nincs nagy árkülönbség a GT/PRO között talán 3-4K, annyit meg megér 10-15% plussz.
Ahogy Elydan és is a MSI márkát ajánlanám ebben a 1950kategóriában, mert itt valljuk meg a Msi kitett a hűtésért, nagyon jóra sikerült!
Dolby 1950pro vagy ha nvidia akkor 7900gs ebben a kategóriában
[Szerkesztve]Life is too short to stay stock!
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
HIS PCIEXP ICQ Radeon X1650XT IceQ Turbo 2x Dual Link DVI (HDCP) 256MB (128bit) GDDR3 PCIe TV (PAL) (RoHS) 29 502 Ft 2 ÉV
Egy ilyen kártyát kellett visszaküldenem gariba, de 2 hete várok hogy cserélődjön, és mondta az eladó, hogy elég nehezen akar megérkezni, nem vinnék-e valami mást helyette.
Kérdésem hogy Szerintetek ebben az árban kb miket lenne érdemes elhozni helyette ha esetleg lehet más kártyát is kérni nem csak más 1650XT-t más márkából?
Gondolkodtam 2600pro-n/XT-n, esetleg 8600? Vagy jobban megérné 31 körül msi 1950pro?
Köszi- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
-
Elydan
aktív tag
válasz silverwol #2427 üzenetére
Újonnan szeretnél venni,vagy használtan? Használtan 25k körül már talán kapnál 7900gs-t. Ha nem akarsz dx 10-es karit akkor én ajánlanám az én karim 1650xt. Én anno 20k-ért vettem 2 hónapja,és nagyon meg vagyok vele elégedve. (persze ki kell fogni,mert nem tömegkariról van szó)
Szvsz 20-25k körüli vga-khoz nem kell a procid tuningolni,mert alapon is simán kihajtja. -
Elydan
aktív tag
válasz TomBoy1986 #2436 üzenetére
Szerintem még ennél gyengébb procik is kihajtják ezeket a karikat.(még a jobb egymagosok is szvsz)
-
silverwol
csendes tag
válasz TomBoy1986 #2436 üzenetére
Valahol olvastam, h a Saphiret nem kifejezetten ajanljak, mert az 1950GT sorozatbol kikerult nehany hibas peldany es egyebkent is eleg hangos a legtobb. Ebbol mi az igaz, a lentit csak az ar alapjan gondolod jonak, vagy lattad eloben is, azert ajanlod?
Meg egy... a 2600XT %-ban kifejezve kb mennyivel lassab a fentinel DirectX 9 alatt?
Koszi. -
TomBoy1986
veterán
Nem használtan, hanem újonnan, sőt már nem is 28K, hanem csak 27K: [link]
Tehát újonnan a Sapphire X1950GT 256MB-os PCI-E-s verzió 27.070,- (bruttó).
CPU-VGA párosításhoz:
Néhány sráccal itt elkezdtünk tesztelgetni, hogyha lejjebb kell adni majd az X1950Pro-val a grafikai minőségből (1024*768, NoAA, NoAF), akkor mi lenne elegendő hozzá. A válasz:
P4 4GHz vagy X2 2400-2600MHz vagy Core2 2200-2400MHz. Ennél több nem kell egyszerűen ehhez a kártyához a fent említett grafikai szint mellett.
[Szerkesztve]AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
silverwol
csendes tag
válasz TomBoy1986 #2430 üzenetére
Koszi a valaszt! Elsosorban nem jatszani kellene, fut majd rajta par szamitasigenyes algoritmus is, bar az E4400-on en is gondolkodom tovabbra is. Ugyanakkor neha jatszanek is (naná ), szoval azert nem artana egy jo vid. kartya sem.
-
Syz
senior tag
Hmm.Nem tudod kihajtani a kártyát?A 3400+ Sempronom képes rá?
"Egy nap 24 órából áll..egy tálcában 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!
-
Midway
senior tag
válasz TomBoy1986 #2430 üzenetére
Nagy részben igazad van,de ha tul kicsi a proci nem tudja kihajtani a nagy VGA-t ,volt erről egy cikk is (most nem tudom linkelni).
A 28k ár az használtra van itt a ph-n?
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
''Amúgy ha tudja a monitorod a 100Hz-t,akkor azon érdemes hajtani,mert szemkímélőbb,mint a 85hz.''
Nem feltétlenül. Például a régi DTP monitoroknál, ahol igen nagy utánhúzás volt, ott a 85Hz-en sokkal jobb képet adott és fenti ''hátránya'' okán nem villogott még annyira se, mint egy ''modern'' 100Hz-es monitor.
Ráadásul ultragagyi kategóriákból (régen ilyen volt a Daewoo) volt, hogy ha 85Hz fölé mentél, akkor egyre homályosabb lett a kép
[Szerkesztve]"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
TomBoy1986
veterán
válasz silverwol #2427 üzenetére
28K Sapphire X1950GT
25K körül 2600XT
20K 2600Pro
De a procit ezen kártyák egyikéhez sincs értelme túlságosan meghajtani, mivel még a GT-nek is elegendő (a PRO órajelein is) egy 2.2-2.4GHz-es Core2.
Talán inkább költs több pénzt a videókártyára és kevesebbet az alaplapra, ha játszani szeretnél. Arról nem is beszélve, hogy egy 4300-4400 jelentősen olcsóbb és nem gyengébb.
Szóval a játékhoz alapvetően a videókártya fontos. Ha nem arra kell, akkor tekintsd tárgytalannak ezt a részt.AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
TomBoy1986
veterán
''Az x1950pro az nem kisebb tudásu?''
Nem, nagyobb tudású. Egyedül a Galaxy 7900GS Supere tud megfelelő teljesítményt felmutatni.
Ha kártyát veszel, akkor 28K-ért a Sapphire X1950GT-jét ajánlom. Jó áron van, 1.2ns-es RAM-okkal és a GPU is megy a PRO órajelei fölött. Szerintem az lenne ideális.AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
silverwol
csendes tag
Sziasztok
20-25k-ert vennek videokartyat, szerintetek milyet erdemes?
(Alaplap procit is most veszek, a masik topic alapjan hajlok a Giga P35C-DS3R + Core Duo E6300 kombora. A procit tuningolnam majd.) -
Elydan
aktív tag
Az 1950gt szvsz. Az 1950pro a shaderintenzívebb játékokban lenyomja a 7900gs-t,szóval azt jobban megéri megvenni. (Msi pl passzív hűtésű,így hangja sincs)
Volt egy nagyon jó PH! teszt ahol összehasonlították az említett karikat.Szerintem érdemes elolvasni. Én is annak hatására vettem meg anno az MSI 1950PRO karimat.
Itt megnézheted: [link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Elydan
aktív tag
Az enyém 85hz-en működik. Sajnos nem emgy 100hz-en 1024*800-ban sem. Amúgy ha tudja a monitorod a 100Hz-t,akkor azon érdemes hajtani,mert szemkímélőbb,mint a 85hz.
Rakd fel a legújabb catalystot a karidhoz.
Elvileg elég lesz a 400-as chieftec. (a kari dobozán hátul rá van írva,hogy mekkora tápot igényel. Ott biztos olyan 450watt lesz megjelölve.) -
Syz
senior tag
Nahát mindenki ilyen nagy táppal nyomatja.Nekem a 7600Gt-hez egy kemény 350-es Deer tápom volt de tegnap vettem egy 400-as Chieftech-et az már gondolom elég lesz az X1950Xt-hez Amúgy tegnap csak ug tesztként elkezdtem Fifázni hát majd betoljtam mikor megláttam hogy fut.Rendesen késett a kép.A 7600 ugyanis elviselte ha a monitor 60 Mhz-n ment de az Ati mintha nem tenné ezt Vagyis hát lehet hogy az Nv driver miatt van ez,mind1 ma tolok egy új rendszert aztán csak az Ati drivert fel és akkor kiderül mit alkottunk Jah de közbe azért feltoltam a monitort 100Mhz-ra.Nektek mennyin van az?
-
Midway
senior tag
Hi!
Amd 3700+ san di,2x 512MB ram, alaplap ASUS A8N-SLI (táp 450W chieftech több mint elég)
A régi 7600GT elhalálozott.
Milyen VGA-t vegyek max 30-32k értékhatárig?
[Szerkesztve] -
tompi7
csendes tag
válasz Armando_19 #2414 üzenetére
Köszi Armando
Egy Chieftec 500W-os tápot szeretnék, gondolom az elég.
Ha a kártyába bele tudnék ölni egy picivel többet mit tudnál ajánlani ? -
Armando_19
őstag
Jelen állás szerint az X1950XT teljesítménye sokkal nagyobb. Igaz, többet is eszik jóval, de egy normális táp mellett elhanyagolható tényező.
Szóval Sapphire Radeon X1950 XT 256Mb ezt vegyed.
Syz: igen, minden driver ugrik, nemcsak NV és ATi.(én is megkínálom a rendszert nemsokára egy formattal, volt benne az elmúlt 2 hónapban 4 külön VGA, 4 driverrel)
[Szerkesztve] -
tompi7
csendes tag
Sziasztok !
Segítsetek légyszi hogy a két kártya közül melyik lenne a jobb választás.
Sapphire Radeon X1950 XT 256Mb
vagy
Asus Geforce 8600GTS 256Mb -
Syz
senior tag
válasz Komplikato #2410 üzenetére
Nem szedtem én le semmiféle drivert csak kivettem a Nv-t Aztán be az Atit azt szevasz.7.1-es verzió van a Catalytból.Tehát akkor drivercleanerrel most essek neki és mindent söpörjek le aztán utána vissza az Atit?
-
Komplikato
veterán
Driver telepítgetés elött ess neki a windowsnak egy Drivercleanerrel, hogy leszedje az előző VGA összes drivermaradékát. Után érdemes egy friss DX9-et (2007.aug.) feltenni, és ha a CCC-t akarod használni, akkor a .NET 1.1 és 2.0 Microsoft bővítményeket is. És csak ezek után friss drivert feltenni, ami ha jól tévedek a 7.9-es Catalyst.
Természetesen elvileg a Windowsból is le lehet szedni a régi drivereket, csak gyakorlatilag sokszor nem működik.
[Szerkesztve]"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Gaboman
nagyúr
Az NV drivert leszedted elötte?
Mert az le kell szedni elöszőr és utána kivenni a 7600GT-t.
Utána berakod az 1950XT-t és felteszed a drivert.
Ugyanis összeférhetetlenség alakulhat ki az NV és az ATI meghajtóprogik között!Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Syz
senior tag
Üdv népek!Megvettem az X1950Xt-t ahogy javasoltátok.Előtte egy 7600Gt volt a gépben.Kivettem azt és csak simán beleraktam az Atit.Nem csináltam se Win telepítést se semmit.Kellett volna?Esetleg Bios frissítés is?Vagy jól van így is hogy csak átraktam és kész?
-
Gaboman
nagyúr
válasz kiserika #2403 üzenetére
Hát az 1950Pro 512-őt én már nem nagyon ajánlanám 1400x900-as felbontásra,főleg nem a mai gamekhez.
Inkább használtan egy 1900XT 512 vagy 1950XT vennék a helyedbe!Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
kiserika
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség!
Jelenleg ez a konfigom:
Intel Pentium D 945 3400MHz,
2*512 (533) memória,
MSI NX7300gs (512)
Valami gyorsabbra szeretném cserélni a videókarit és ebben szeretnék tanácsot kérni.
Egy 512-es 1950pro-t néztem ki cirka 39e körül lenne.
Ez jó választás lehet? 1400*900-as felbontásban kellene futtatnia a játékokat, legyen szép és akadásmentes, a sokszoros AA nem fontos annyira.
Vagy esetleg tudtok mást ajánlani max 40e ért?
Előre is köszi!
[Szerkesztve] -
Csiborbogár
őstag
válasz Montgomery88 #2397 üzenetére
Jó csere a Pro is. Kb. azonos képességűek.
Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
Aktív témák
- Eladó MSI Radeon RX 6800 XT GAMING X TRIO 16G
- INGYENES SZÁLLÍTÁS! EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit
- Fair Áron / NVIDIA GeForce GTX10xx Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Fair Áron / AMD Radeon RX5xx Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN