Aktív témák
-
Csiborbogár
őstag
válasz RoyalFlush #1598 üzenetére
35k?: hmmm. 512mb-os? Ha igen, akkor talán megéri, bár most már ennyiért 7900GTO-t lehet kapni, ami azért jobb.
Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
-
RoyalFlush
őstag
Érdemes szerintetek 7950GT-t (Inno3D) venni? 35k lenne ... Előre is thx a segítséget!
[Szerkesztve]“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein
-
barnam_
nagyúr
Galaxy 7900GS SUPER 256MB DDR3 1.2ns vagy GALAXY 8600GE 256MB DDR3 OverClocked 1.0ns ?
Nagyjából egy árban vannak. -
C4mp3r
addikt
válasz shader-x #1588 üzenetére
Márkából mindegy, mert szinte az összesen referencia hűtés van. Alap hűtése jó. A táp meg ha valami márkás, pl. FSP vagy Chieftec, akkor elég.
u.i.: Az aláírásod kérlek rövidítsd le 3 sorosra, mert az a maximálisan megengedett. Bővebb információért lásd Alapelvek. [link] -
shader-x
tag
És ha igen akkor mindeggy milyen márka???meg elég neki 500w táp, alap hütése jo? bocs a sok kérdését köcci
-
MooN00
aktív tag
válasz shader-x #1585 üzenetére
Nos sztem sli-be kötni nem igazán érdemes. Ha gondolod lecserélheted a 640-es változatára a natív felbontás miatt, bár inkább a köszübén vagy a még elég, és a már kevés esetnek.
Ha olcsón hozzájutsz az egyel nagyobb verzióhoz, akkor cseréld le.
Sli-t pedig sztem felejtsd el.
sz: jövőre tekintettel itt egy PH!-s konklúzió erre.
A jövőt nézve van jogosultsága a 640 MB-os változatnak, de a VGA-történelemben rengetegszer előfordult már, hogy ahol nem elég x mennyiségű memória, ott a 2x sem lesz elég.
[Szerkesztve] -
shader-x
tag
Hello! Érdemes két 8800gts 320 sli be kötni (független a driverhibátol) vagy lecserélni 640 esre és esetleg azt sli be kötni, 1440x900 felbontáson jáccanék vele, jövöben kiadott játékokra melyik a jobb? thx
-
Komplikato
veterán
Volt AGP-s GST, csak itthon rövid ideig árulták, mert majdnem egy árban volt a szintén Inno 7600GT AGP-vel, meg akkor volt dömping Galaxy AGP karikból. Viszont láttam volt belőle ilyen gyárilag húzott verzió is (600-700/1600?), azt itthon nem is lehetett kapni.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
MooN00
aktív tag
Ha boltban újonnan veszed akkor még mindig 80ezer forint az ára. [link]
Nem forgattam ki a szavaidat, csak te az előbbiekben az xtx-ről beszéltél, én pedig felvázoltam a hozzá fűzott érveimet, ellenérveimet.
Csak megint azt nem vetted figyelembe, amit én már fentebb írtan, hogy az őszi rohamban, illetve karácsony előtt 50e forintért már biztosan lehet venni ilyen kártyát, és akkor már inkább várok, mert nekem megéri +10k költeni (és 2hónapot várni), hogy minimum 20% al jobb legyen a karim DX9-ben, ja és persze, hogy tudjak játszani DX10-ben....sajnos ezt ha xt-t veszek alapból elvethetem.
Azt pedig végképp nem hiszem, hogy átállsz c2d rendszerre 20ezer forintból.....
Amúgy ez természetesen időzítés kérdése, mert a 88 széria megérkeztével nagyon lecsökkentek a dx9 árak (7900GTO 35k ért, hát leesett az állam ), ezért remélem ,hogy az új széria bejövetelével a mostani G80 is olcsóbb lesz.
FireKeeper : Akkor linkelek be egy húzott XTX-et is.
Sapphire X1950 XTX 512MB - 8375 pötty [729/2250] proci : 3600/900 2x4MB Q6400
[Szerkesztve] -
FireKeeper
nagyúr
azért az érdekes hogy az xt húzva erősebb proci mellett kevesbb pontot ért el... te nem furcsállod ezt? és miért csak a ram lett húzva, a mag miért nem? ez így nem túl mérvadó szvsz...
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Tökmindegy hol veszed, csak Zalmanos verziót vegyél a Galaxy 7600GSből.
Az általad linkeltnél a képen nem a kártya van, ráadásul nem Zalmanos árak
MooN00
Hasogathatod a szőrszálakat, de a DMarkokat ne hozzuk már fel érvként egy kártya mellett/ellen könyörgök Semmi köze a valósághoz.
Játékok közben elért FPSértékekről beszéljünk, hétköznapi használat során. Értsd 1280x1024 +4xAA/8xAF. Én ebben a felbontásban nem tapasztaltam kiugró különbséget és bármelyik tesztet nézzük is, mindenhol ez látszik. Az XTXet nemtom hol láttad 80+kért, de 50ért lehet már szerezni apróknál, de én nem őt javasoltam, hanem az XTt, 40ért/alatt. Nem csipázom ha kiforgatják a szavaimat és nem szoktam zöldeket beszélni, Atis vagyok
Nézzük másik oldalról. ha szeretnél komolyabb vidkarit a gépedbe (mert elférne), akkor mit vennél a nehezen összekapart pénzedből? 1950XTt 40ért, vagy GTS320t 60ért? Mert én szó nélkül az előbbit választanám, sőt, a különbözetből szépen átállnék C2Dre, ahogy meg is tettem a közelmúltban. Minden területen van best-buy, a közép-felső kategóriában számomra nem a GTS320az..ez van, különbözőek a véleményeink. Na, részemről lezárnám, meddő téma, mindenki arra pazarolja a könnyen/nehezen összeszedett pénzét amire jólesik neki -
MooN00
aktív tag
Ha az xt feltuningoljuk xtx-re, az attól még lehet h jobban mutat a GTS-el szemben, de bizony a gts- is lehet húzni....és akkor máris fordult a kocka.(néhol több mint 20%-os gyorsulás).
És akkor azt se felejtsük, hogy az Xtx ára még manapság is 80e forint körül mozog.
Szóval Xtx ide vagy oda, azt a karit mindenképpen kilőhetjük, Xt ellen pedig húzás szempontjából is jobban mutat, eredményekben is.
Itt van kettő 3dmark 06 eredmény:
x1950XT 512mb [675/1638] 6985 pont [link]
8800GTS 320mb [671/2000] 11256 pont (kép törölve ,lista link [link] )
De hogy legyen benne egy XTX-re húzott kari is belinkelem ezt.
x1950XT 256mb [675/1998] 6933 pont [link]
Proci az első kettőnél egy C2d 6400@3.2ghz volt , az utolsónál pedig C2D 6420@3.6ghz
Ebből én azt szűröm le, hogy szintetikus teszteknél nemcsak 20% a javulás, hanem majd' 60%....(bár többségünk nem 3dmarkokkal játszik , de azért ezt is a javára írhatjuk) -
Zanik
addikt
Hmm [link]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Hagyd a fenébe azt amit találtál, köze sincs ahhoz amit én ajánlottam.
Ráadásul a hírdetésének címe is átverés, AGPs 7600GST nincs, PCIeXben készített Inno és az alapon 500/1400MHzen jár...
''alap 500/500, tuning 600/650'' A Galxy féle GDDR3mas 7600GS alapon 500/700(1400), tuning általában 600/800(1600) felett ér véget valahol. Más kategória kicsit..
Ezt javaslom: GALAXY AGP8x 7600GS ZALMAN 256MB DDR3 26,9k [link]
Alapon is jól megy, tuning veszettül, gyárilag Zalmis, tehát hűs és halk.
A 6600GTről lebeszélnélek, nem érdemi előrelépés a mostani karidhoz képest.
6600GT 8/3 PS/VS 500/900MHz 128MB (tuning ~550/1100)
7600GS 12/5 PS/VS 500/1400MHz 256MB (tuning ~600/1600)
Több mint 1.5X gyorsabb a 7600GS..
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
7600-ból ilyet találtam: [link]
6600GT-k milyenek? Főleg Leadtek-eket árulnak az apróhírdetések között
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
látszik hogy én a 9xxx Radeonoknál meg a 5ös, 6os GeForce sorozatnál lemaradtam vgaban. Azóta van egy notim is és csak ritkán játszom az asztalival, akkor is csak autós játékokkal, és hát arra kéne. Az 1024x768 és a no AA/AF nekem tökéletesen megteszi!
Akkor körülnézek a 7600GS-ek között, köszi!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Galaxy 7600GS DDR3, ilyet keress. Ezt kihajtja a procid (nagyjából) és elég szinte mindenhez ha nincsenek túlzó igényeid. (1024x768ban AA/AF nélkül.)
Amit te előttem linkeltél, az sem DX10es, de a procid mellé hiába is lőnél akármilyen DX10 vidkarit, mert a DX10es alkalmazások nagy részének gyenge lesz a géped Amit én javasoltam, SM3.0ás kártya kiváló tuningpotenciállal, és alapon is sokkal gyorsabb mint az 1650Pro.
[Szerkesztve] -
snecy
senior tag
Ebben az árkategóriában igazából elég sok kártya szóbajöhet számodra,(Geforce-ból 7800GT vagy kicsit olcsóbban 6800GT-GS-GTX/7600GT, Atiból pedig az X800/850-es széria valamelyike, esetleg x1650xt) , más kérdés hogy a procid úgy igazából melyiket tudná kihasználni. Ezek persze a használtpiac árai.
A 9550 pedig elpasszolható úgy 5e ft környékén.Manapság egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma ;o)))
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Tuco Ramirez #1565 üzenetére
Nem volt lekezelő a stílus, csipkelődőnek szántam, ergó bocs ha félreértettél Látványjavítókkal éppenhogy kisebb a különbség összességében.
Ha az adott linken ráállítod az egerentyűdet az 1950XTXre, láthatod hogy hozzá képest adott szituációkban hány %kal gyorsabb a GTS. Oldalt vannak lebontva a tesztek, akár ott is, de egyszerűbbnek tartottam ha az összesítésre mutatok rá. Természetesen vannak szituációk, amelyikban jobb/rosszabb a régi karikhoz viszonyított helyzet, de ezt az optimalizációknak tudhatjuk be, gondolom ezt te is belátod.
Azt vallom, jelen helyzetben csak az adjon ki ennyi pénzt, aki nem sajnálja hogy aránytalanul sokat adott ki kevés teljesítménytöbbletért. De mint már annyiszor, most is igaz, kinek a pap, kinek a paplan -
Tuco Ramirez
őstag
Figyu, nem kell élből lekezelni a másikat. Sok ilyen teszt van, mindegyik más eredményt hoz ki. Látványjavítókkal azért jóval nagyobb a különbség az általad említett 15%-nál és szerintem aki ennyi pénzt kiad egy VGA-ra, az általában szeretne élni is ezekkel a lehetőségekkel.
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
Nos, azon gondolkodom, hogy lecserélem a videókártyám, ami egy GeCube 9550 Extreme, és ennek a helyére akarok valami középkategóriás AGP-s kártyát. Erre úgy 20-25ezret szánnék, attól függően hogy el tudom-e passzolni a régit, és ha igen mennyiért (tipp?).
Mostanában nem vagyok képben VGA-ból, úgyhogy nem tudom mire érdemes beruházni, ajánljatok már valamit!
u.i.: használt dolgoktól sem riadok el
[Szerkesztve]Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Egyértelmű hogy olcsóbb lesz, de addigra már bőven lesz előremutatóbb választás, mire meg valóban létszükséglet lehet a DX10es VGA, addigra a GTSek kábé belépőszintet fognak képviselni
Az utóbbi 2 évben továbbléptünk az SM2.0áról az SM3.0ára és megéltük a DX9abct, szerintem semmi egetrengető nem történt. Láthatod, most jutottunk el oda, hogy kezdenek befuni azok a fejlesztések/játékok, amik valóban megkövetelik hardveres szinten a DX9ct. DX10nél még bő 1 évig szerintem sehol nem lesznek az igazán komoly, Only DX10 nevek. Számomra az év nagy durranásai, Gears of War, Crysis, CoD4, MoH-Airborn ezt mutatják. Aztán lehet hogy tévedek. De nem hinném..rég koptatom az ITpadot -
MooN00
aktív tag
Azért lesz olcsóbb a 88 széria, mert jönnek az új DX10.1 -re karcolódott karik(aminek persze értelme szinte semmi, marketing az egész), és ha hiszed , ha nem több ezer 88 tulaj hagyja ott a kariját az új fejlesztésért....-ne legyen igazam
Azért én kételkedek abban a DX9+SM3 megoldásban, de neked legyen igazad.Mert ha belegondolsz, akkor a számtech világában az utóbbi 2 év alatt nagyon sokat fejlődött (ha durván akarunk fogalmazni, és a gyökereket semmibe venni, akkor többet fejlődött 2-3 év alatt, mint előtte 5év leforgása alatt), és ha ez ilyen ütembe megy tovább, nemhogy a DX9, de a DX10 sem lesz hosszú életű.... -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Tuco Ramirez #1558 üzenetére
Elszomorítsalak? [link] 1280x1024ben látványjavítók nélül eléri a 20%ot...
Köze sincs hozzá ár/telj.ben. 1.2(max!)Xes teljesítmény 1.5Xös árért. Matekozz.
MooN00
Miről maradok le? Ugyanmár, te elhiszed a sok marketingmaszlagot?
Az összes játékfejlesztőnek az az érdeke, hogy minél szélesebb réteg megvegye az alkotásukat. Ha ebből párat meg is vesz MS a nagy DX10 humbuknak, a többi szó nélkül ki fog jönni DX9re, a nagyobb tömeg számára. DX9c&SM3.0 még nagyon sokáig életképes megoldás lesz. Ne felejtsd el hogy mikor vált elérhetővé a DX10SDK és a Vista a fejlesztőknek. Onnantól számítva bő 2-2.5 év mire begyűrűznek a fejlesztések. Az pedig nem idén lesz
A konklúziódra: aki most akar vidkarit venni, az nem vár őszig. Márpedig jelen helyzetben (ősszes sem szerintem..) a GTS320 semmi olyat nem tud felmutatni, ami miatt érdemes lenne belefeccölni 1.5x annyi pénzt. A jövőben meg aztán pláne nem lesz jó választás, mivel addigra befutnak az új reves G8ak és megjelennek a közép-felső kategóriás Atik is. Persze mindenki a saját háza táján söpröget..ebben igazad van. -
Tuco Ramirez
őstag
Ez a konfig igazából egy 8800GTS-sel lennel igazán kiegyensúlyozott.
Ha a kettő közül kell választani, akkor én az X1950Pro-ra szavaznék. DX9 alatt jóval erősebb mint a 8600GT, DX10 alatt pedig az utóbbi elég gyengének igérkezik. Ha a 8800GTS nem fér be a keretbe, szerintem inkább érdemesebb beruháznod egy 1950Pro-ra, aztán ha majd kijönnek a DX10 játékok, valami épkézláb DX10-es középkategóriás VGA-ra váltani.WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
MooN00
aktív tag
Csak akkor ugye te teljes mértékben lemaradsz a DX10 ről, akármilyen is legyen. Nekem mondjuk megér majd +10-15e forintot az, hogy tudjak nagyon jól játszani DX9-ben, és viszonylag jól (bár ez csak sejthető) DX10-ben.
Ha pedig a játékfejlesztők csinálnak egy olyan húzást, hogy a SM3+ helyett csak SM4-et használnak minimumként (lsd: az unreal3 motor-os helyzet korábban) akkor pedig nagyon rápacsált, aki manapság 40e tételbe vesz DX9-es karit. Bár ez elég durva lenne, de semmi sem elképzelhetetlen, és hogy rólunk minnél több bőrt lehúzzanak, ez akár be is következhet.
De persze ezért van a fórum, hogy megvitassunk mindent. Nekem a fentiek a meglátásaim, és konklúzióba azt szűrném le, hogy most nem éri meg már dx9-es karit venni, hanem kb. ősszel egy 8800gts-t pl.....vagy amire a vevőnek igénye van. -
őstag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék összálíttani (Asus P5KC, E6550, 2Gb ram) és ehhez keresnék egy középkategóriás vga-t. Eddig két példánnyal szemezek, de nem tudom, h melyik lenne a jobb választás ( hozzátenném nem vagyok nagy gémer, valamint egy halk gép összeállítása lenne a cél):
Gainward GeForce 8600 GT 256MB GDDR3 Silent FX TV-Out + Dual DVI PCI-Express 29 370 Ft
vagy
Asus GeForce EN8600GT 256MB Silent PCIExpress 31 320 Ft
Gondolkodtam még az 1950Pro-n, hiszen nem túl nagy az árkülömbözet, és valamivel gyorsabb, viszont DX10et tud már a 8600Gt (amit lehet jövőre se használok ki )
Előre is köszi a segítséget! -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Nem értette félre, és teljesen igazat adok neki. A 8800GTS értelmetlenül drága ahhoz képest, hogy mennyivel gyorsabb. 40ért vehetek egy 512es 1900XTt vagy egy 1950XTt, a GTS320 meg átlag 60kba kerül. Az 1.5x-ös árért cserébe kapok ~15%nyi kakaót pluszba..számomra ez nem tűnik nagy üzletnek.
DX10 meg abszolute nem érint, bő 1 évig még biztosan nem fog Pistát látni a gépem, nekem bétás bughalmaz nem kell...meg amúgyis, sehol nem lesz DX10ben a GTS mire valóban befut. -
Qru
MODERÁTOR
Hát jah, egy ideg volt a gépemben 8800GTS 640-es 7900GTO után, NWN2-ben (is) szépen odaverte a 7900-et. Fulban 7900GTO-n picit szaggatott, 8800GTS-en szépen futott. Viszont volt X1900XT 512-őm, ahhoz képest nem volt olyan nagy különbség. Igaz csak 1280x1024-ben hasonlítottam (TFT), ott meg még X1900XT is elég erős volt (persze húzva). Szóval hozták a karik a papírformát.
#nincsbennetarcsi
-
MooN00
aktív tag
Talán azért nincs értelme , mert félreértetted.Az 1950xt és a 7900GTO a DX9 kártyák egyik legjobbjai, és ezekhez mérten sokkal jobb egy 8800GTS (320mb), tehát ha DX10-ben nem is fog minden nagyon jól menni szűrőkkel stb. stb., akkor is ottvan DX9, amiben nagyon jó teljesítményt nyújt.
És ezt jövőre is nézve is ki lehet jelenteni, hogy ha valahova elég lesz az előző generácia csúcskártyája (ami valszeg még jó évig elég is lesz), oda ez a kártya is bőven elég.
Hogy dx10-ben hogy fog muzsikálni, azt persze előre nem lehet megmondani, mert jelenleg még 1szem dx10-re készített játék sincs.
Ha jól tippelek, az ára ősszel vagy karácsony előtt le fog menni 50000FT-ra (max. használtan), ami alig több, mint a mai ára az 1950XT -nek. (Persze XT ára is csökken, de nem hiszem, hogy 30k ért bárki is árulna akkor már ilyen kártyát.)
Csak az a baj , hogy x1300xt sehol nincs dx9-ben a csúcskategóriában (dx9 karik közt)....86GTS-t inkább nem is részletezem.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz drShaman #1549 üzenetére
8800GS-nek mi értelme lenne? DX10 alatt még a 8800GTS 320 is érezhetően gyenge lesz.
--> még nincs DX10-es gama, majd akkor kiderül. Viszont 8800GTS 320MB és 8600GTS között elég nagy űr tátong, kellene egy ''igazi'' középkategóriás DX10 VGA, mondjuk 64 stream procival és 256 bites memória interfésszel.<< Heimdal >>
-
drShaman
aktív tag
válasz Csiborbogár #1548 üzenetére
Ez miért majmolás? Nem ez lesz az első GT.
8800GS-nek mi értelme lenne? DX10 alatt még a 8800GTS 320 is érezhetően gyenge lesz. -
Dope T
csendes tag
Köszi a tippeket
-
Re-Tech
aktív tag
Koszi a valaszt, mindenre kaptam valaszt.
1. Elol-hatul 12-es+tapban 9es venti mozgolodik, szal a szellozes talan meglenne. Bar gondolom a passziv prochutes nem eppen +pont ebben az esetben
3. HDCP kompatibilitast csak a HD video miatt kerdeztem, valahogy ''sejtettem'', hogy jatekra keves lenne a kari (meg ugy az egesz gep)
29 GT/Pro mikor esedekes? -
MooN00
aktív tag
Nos szerintem 1950 pro ból fölösleges az 512mb (bár erről napokig lehetne vitatkozni), de amit kinéztél elég pofásnak tűnik. HIS IceQ3 -nak nagyon jó a hűtése (és borsos az ára).
Geforce-ot hasonló kategóriában személy szerint nem nagyon ajánlom, (kivéve ha atom tuningos vagy, voltmod meg minden ) mert csak tuninggal éri be a 1950pro-t.
Ha beéred használttal akkor viszont jó vétel lehet a 7900GTO (alias GTX-tuninggal) ~35k-ért vagy egy 1950XT (tuninggal egy xtx -el ér fel) olyan ~40k ért.
DX10-es palettán pedig az említett 8800GTS 320mb ~60k körül. -
Dope T
csendes tag
Sziasztok!
50 K -m van a vásárlásra + amennyiért el tudom sózni a 76oo GT -m
HIS Radeon X1950 Pro 512MB GDDR3 IceQ3 Turbo (590/1540 MHz, Heatpipe hűtés)
Ez jó, vagy inkább vmi GeForce?
Kösssz... -
MooN00
aktív tag
válasz dregpeter #1533 üzenetére
Sapphire hűtésére sokan panaszkodtak, hogy hangos és kevés.Annyi előnye van, hogy általában 1.2ns-os ramokat tesznek rájuk (ha ez 1átalán számít).
Asus hűtése viszont jónak mondható (1-2 esettől eltekintve), csendesebb és hatékonyabb.
512mb általában nagyobb felbontásokon és több szűrő bekapcsolásakor válik hasznossá, amúgy nem valószínű, hogy létszükséglet lenne ehhez a karihoz. (Nagy felbontás alatt 1600x1200-ra és attól felfelé gondolok) -
normal
tag
No, ezt veszem meg ma: [link]
Köszi a segítségeteket!Szikrázik a köd, csicseregnek a varjak, virágzik a penész! Csuhaj!
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz Undeadthomas #1535 üzenetére
A jobb tuningpotenciál miatt a 8600GT-t venném (amúgy egyiket sem...).
Tesztet gondolom láttad: [link]
Mod: #1534: szvsz 2007 vége felé van esély a több stream processzoros, 256 bites interfésszel elátott VGA-k debütálására.
[Szerkesztve]<< Heimdal >>
-
Undeadthomas
csendes tag
Az egy árban lévő 2600XT ddr3 és a 8600GT ddr3 közzül melyik a jobb választás?
-
xmark
csendes tag
Szerintetek mikor várható VGA áresés???
ati dx10 vga-inak megjelenésével nem is volt semmi(talán néhály ezer)
most 6600gt-m van, de a következőt már dx10ben akarom (8600ost nem).ha 8800gts ára lemegye 40-re akkor veszek... mikor jönnek ki új kártyák amik szétzuzzák az árakat?
[Szerkesztve] -
dregpeter
tag
Sziasztok, melyik éri meg jobban egy SAPPHIRE Radeon X1950 Pro 256MB GDDR3 TV vagy egy Asus Radeon X1950PRO 256MB PCIE ? és miért? van külömbség a teljesitményük közt? mert az árban 4 ezer, ja és mennyit számitana ha 512 ddr 3 as ramokkal lenne szerelve a kártya???
Az élet mndig olyan, amit nem mindig lehet szeretni, de egyet mindenki szeret MEGKÖNYEBBÜLNI
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Re-Tech #1530 üzenetére
Nem akarlak meggyőzni, a legjobb választás szerintem is az 1950Pro.
Esetleg megvárhatnád a 29GT/Pro karikat, hátha lesz nagy meglepi
1. Az S2 nem jó rá, az S1 megy rá [link]
Ha nem túl nagy a különbözet, én ASUS/HIS/MSI-t ajánlom inkább.
Ellenben a full passzív használatot felejtsd el, ez nem HTPCbe való Low Profile budget kártya, hanem 320 millió tranzisztoros magas órajeleken viszonylag magas fogyasztással/hőtermeléssel üzemelő kártya. Az Accelero S1 a magról elvonja a hőt hatékonyan, de ha megreked a bordán, felforrósodik tisztességesen. Gyenge szellőzésű kecóban ez egyenes út a megfőzéshez. Tehát már ezen okból kifolyólag is illdomos rá egy 5/7Vra leszabályozott 12cmes venti. A másik ok az, hogy nem csak a GPU, hanem jónéhány felületszerelt alkatrész is igen vehemens melegedésre hajlamos, a memóriák és a feszültségszabályzók (VRMek) értendők ide főleg. Ezekre is tartalmaz hűtőbordát az S1 doboza, értelemszerűen ezek is akkor hatékonyak, ha az elvont hőt valami elmozdítja róluk. Tehát még 1 (2,sok) ok a venti/légmozgás mellett. Lényeg: kell a venti.
2. A 425ös Enermaxod röhögve elviszi, ne aggódj, bika táp és a géped többi komponense sem olyan ami aggodalomra adna okot ilyen téren.
3.HDCP kompatibilis, de ha 24''ba ruházol be, akkor 2900XT/GTS640 a te választási lehetőséged A 24''os Wideok natívja 1920x1200, ahhoz még ez a két kari is fenntartásokkal elég, hogy ilyen felbontásban futtass újabb játékokat.. Én sokkal inkább javaslok egy 22''ost, natív 1680x1050 felbontással, az még viszonylag könnyen kiszolgálható (bár a 256os Pro VRAMja kevés lehet ez esetben, jobb a biztos alapon javaslom, hogy egy 512MBos MSI modellre koncentrálj vételnél)
Remélem segíthettem valamelyest,
üdv
[Szerkesztve] -
Re-Tech
aktív tag
Hali!
Egy elegge osszetett kerdessel fordulok hozzatok, megpedig:
1-2 heten belul tervezem VGA cseremet egy x800 GTO-rol egy x1950 Pro-ra.
3200+ Venice + 2 Gb ram remelem eleg lesz neki egy darabig, iden nem lesz uj proci alatta. Ha valaki meg tud gyozni, hogy mas csipes kartyat vegyek, nyitott vagyok mindenre. Kerdesek:
1. Erdemes markasat venni, vagy a Sapphire is megteszi? A mostani kartyam is Sapphire, a gagyi hutest leszamitva nincs vele gond. Per pillanat olyan 140 dolcsiert meg tudnam venni a Sapphire-t, mig egy markasabb kartyaert +20-30 dolcsit hozza kene csapni. A hutes nem szamitana a Sapphire eseteben, Artic Cooling S-2 kerulne ra egybol (de lehet a markasra is). Tuning annyira nem szempont, mivel passzivan akarom jaratni.
2. Hat ez tap kerdes, de szorosan kapcsolodik. Jelenleg egy 425-os Enermax Noisetaker tapom van es nem tudom, hogy elbirna-e a karit. Olyasmit olvastam kulfoldi oldalakon, hogy a tapnak min 30 A kell tudni 12 V-on, hogy ne panaszkodjon, ellenkezo esetben komoly problemak adodhatnak. Na most a tap papiron 31 A ad le, de errol megy ugye szinte minden alkatresz. Mire szamithatok tapugyben? Elegge megviselne most egy tapberuhazas.
3. x1950-es szeria az mar ugye HDCP kompatibilis, uh ha ne adj isten jovore beruhaznek egy 24''ba akkor mar sinen lennek, ugye?
Koszi a valaszokat elore is,
peace -
Rambovits
senior tag
válasz FireKeeper #1526 üzenetére
Miért jobb ez mint az?
A hardver az, amivel ha elég sokáig játszol eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol működni kezd.
-
FireKeeper
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
nem is 1x
mod: #1518: szerintem 2k-t bőven megér a 800-as, az legyen. A 667-es is szerintem cl5-ben megy, mivel ez value, meg a 800as is. Az más kérdés h ezekből a ramokból elég sokat ki lehet hozni, még a value-kból is.
[Szerkesztve]steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Rambovits
senior tag
válasz FireKeeper #1516 üzenetére
Most hogy mondod ezt jol benéztem Kössz hogy észrevetetted velem Azt mondták hogy egyébként elegek a 667es ramok is és gyorsabbak is mivel jobbak az idözitések... sztetek melyik legyen? [link] vagy [link]
A hardver az, amivel ha elég sokáig játszol eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol működni kezd.
-
MooN00
aktív tag
válasz Rambovits #1513 üzenetére
A VGA-s kérdésben egyetértek, hogy beleillik a konfigba.
Egy off megjegyzést tennék, miszerint a 2db geil ramnak nézz utánna, mert mindegyik neve mellett van olyan hogy KIT - azaz szett, tehát az 1gb kit az 2x512mb-ra utal!)
Nézz szét 2db 1024mb os ramnak, vagy egy 2048mb-os KIT -nek.
mod: megint megelőztek....
[Szerkesztve] -
FireKeeper
nagyúr
szerintem totál jó, bár lehet a 256-os is elég lenne. az ugye nem komoly, hogy két 1 gigás kit-et (vagyis 4 darab 512MB-os modult) akarsz bele venni? jobban jársz a 2x1GB verzióval. keress 2 gigás kitet, vagy vegyél két 1 gigás modult.
mod: #1515 tuningolva biztos
[Szerkesztve]steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Termi16
őstag
A vga nem rossz, ebben az árban nem nagyon találsz jobbat. (esetleg egy 7900gs super, bár azt nem láttam 512mb-os változatban)
Ha megengedsz egy észrevételt, célszerűbb lenne 4*512mb ram helyett 2*1024-et venned. Márcsak a későbbi bővíthetőség miatt is.Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Rambovits
senior tag
Hy azt szeretném kérdezni hogy mi a véleményetek/tapasztalotok erről a kártyáről? [link] Beleillik ebbe a konfigba?
INTEL - Core2 Duo E2160 1,80GHz 775 BOX 19201 Ft
GIGABYTE - GA-965P-DS3 20463 Ft
GEIL - Value 1024Mb DDR2 800Mhz KIT 12733 Ft
GEIL - Value 1024Mb DDR2 800Mhz KIT 12733 fT
SAPPHIRE - X1950PRO 512Mb Full PCIE 38955 Ft
HITACHI - 250GB 7200rpm 8MB SATA2 13621 Ft
AEROCOOL - AeroEngine II-BBP Jr Fekete 16261 Ft
CHIEFTEC - GPS-400AA 11099 Ft
LOGITECH - Classic Keyboard HU 2880 Ft
GENIUS - NetScroll 100 USB Silver 1549 Ft
NEC - AD-7173S Fekete SATA 7297 FtA hardver az, amivel ha elég sokáig játszol eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol működni kezd.
-
barnam_
nagyúr
A 2GB ram jó lesz. Az hogy nem hajtja ki a procid, azt jelenti nem lesz olyan gyors a 3d, mint erősebb procival. Másszóval lehet hogy alig lenne gyorsabb, mint a 7600GS GDDR3.
A 7900GS-hez kellene legalább egy 2.4-es A64. Ha feltudnád húzni a procid 2.4GHZ-re, akkor megéri a 79GS. -
normal
tag
válasz barnam_ #1510 üzenetére
Memória van 2GB azóta, procim látszik a linken AMD64 3000+
A ''nem tudja meghajtani rendesen a procid'' minőségromlást jelent, vagy csak nem akkora minőségjavulást? Mert utóbbi esetben a 8000Ft megtérülhet - lehet még jobb procim ebbe a vasba.
Tovább kétlem, hogy PC-met fejleszteni fogom még, valamint a Vista se érdekel.
Várrom bölcsességtekSzikrázik a köd, csicseregnek a varjak, virágzik a penész! Csuhaj!
-
-
sylas
tag
sztetek ez mennyire olcsó?
[link]
mert iponhoz meg pclandhez,aqua-hoz képest olcsóbb
tudtok még ilyen olcsó üzleteket?A múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"