- 3D nyomtatás
- Nyomtató topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Kompakt vízhűtés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
AMD!4ever
őstag
válasz fagy53 #12097 üzenetére
Azt nem is gondoltam,hogy geforcokban nincs meg ez a feature.
Gigabyte karim még nem is volt.
Megnézem az atikat is,bár gyengécskéknek tünnekKöszi mindenkinek a gyors válaszokat! lehet a fogyasztás fog dönteni.
Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
raskolnikoff
őstag
válasz fagy53 #12097 üzenetére
Wow. Történnek az események. Lemaradtam. g94rlz. Mostmárcsak akkor tényleg az a szívás hogy miért nem azt fejlesztik tovább?
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz raskolnikoff #12095 üzenetére
Bocsánat, én voltam a lusta végigolvasni...
-
fagy53
nagyúr
válasz raskolnikoff #12095 üzenetére
"9600GT...de annak nincs 2d-ben "alacsony fogyasztás feature"-je"
De van, a Giga passzív 96GT 2D-ben visszaveszi a magfeszt 1.0V-ra, és az órajeleket 450/1200/750- re teszi a 720/1800/1000-ről!
De csak a Gigabyte, a többi nem.Ugyanazt tudja, mint a HD 3xxx-ek PowerPlay funkciója.
[ Szerkesztve ]
-
raskolnikoff
őstag
válasz TazLeacher #12093 üzenetére
Hát jobban hasít csak nem azon a procin...és nem fogyaszt keveset még alapjáraton sem. Az ő kártyája a 3850, esetleg a 3870. Ha mindenképp nvidia akkor 9600GT...de annak nincs 2d-ben "alacsony fogyasztás feature"-je.
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
fagy53
nagyúr
válasz AMD!4ever #12092 üzenetére
A 3800+ X2 2.7GHz-en a 96GT-re elég, a 88GT-nek legalább 3GHz-et illik adni az X2-nek.
Az alacsony fogyasztás és kisebb melegedés is a 96GT mellett szól.
A két VGA között 10-30% különbség van játéktól függően, de a gyakorlatban csak a Crysis esetén érződik meg a különbség. Minden más játékban teljesen mindegy, hogy 45 vagy 56 FPS-szel myomod. -
AMD!4ever
őstag
Sziasztok!
Lehet VGA vásárlásra adom a fejem kb másfél év után.Olvasgatok meg kapkodom a fejem hogy 8800GT,9600GT.
Igazából a 2 közti különbséget nemsikerült meglátnom.
GALAXY 8800GT 512MB DDR3 HDTV/2DVI PCIE 33e
GALAXY 9600GT 512MB DDR3 DDVI/HDTV PCIE 31e
INNO3D 9600GT 512MB DDR3 HTD PCIE 31e.ezek az árak nekem igazábol megfelenek,jelenleg is INNO3d Kártyám van(7600GST ddr3)
OLyan VGA-t szeretnék,ami alapjáraton keveset fogyaszt és csendes(Ha kell,dobok rá zalmit is vagy valamit) viszont ha Zúzni kell akkor Megy is.
Jah és perpill egy 2.5,ghz-re tuningolt 3800+ X2 lenne alatta,Kihajtja öket,vagy nagyon nem?Üdv!
Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
raskolnikoff
őstag
válasz lecterdoctor #12089 üzenetére
GTS 512 MB 5-10%-kal jobb. De árban vszínűleg több különbség van közöttük. 40k környékén már ki lehet fogni egy GT-t ami 512 MBos. 1024eset nehogy vegyél! És érdemes a procidat is hozzájuk mérni. Ugyanis ha mondjuk a GThez nem elég akkor már a GTS sem éri meg még a GT sem. Viszont egy 9600GT már igen. Továbbá 1280x1024 alatt ha nem crysist akarsz játszani bőven jó a 9600 is.
[ Szerkesztve ]
-
nygma
addikt
válasz lecterdoctor #12089 üzenetére
GAINWARD 8996-BLISS 8800GTS 512MB GDDR3 PCIE
Szvsz ebben gondolkozz..
-
lecterdoctor
tag
Melyik éri meg jobban? (játékra)
GAINWARD 9016-BLISS 8800GT Golden Sample 1024MB GDDR3 PCIE
vagy
GAINWARD 8996-BLISS 8800GTS 512MB GDDR3 PCIE ???A GTS miben más mint a GT?
-
Bzzz
senior tag
válasz BioNiCMaN #12081 üzenetére
Dohányozni nem dohányzom de a Mekis kaját lehet hogy hanyagolni fogom egy darabig.
Mindenesetre az hogy halk legyen nekem legalább annyira számit [link] erről a kariról följebb valaki érdeklődött,mert ha mondjuk ez halkabb mint a Galaxy 8800GT megoldása akkor inkább ezt választanám. Úgyis mindent 1280*1024-be használnák, azt meg ez is viszi gondolom tökéletesen. És erre már sokat spórolnom se kellene''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
nygma
addikt
válasz VaniliásRönk #12083 üzenetére
Igen,ez a lényeg....
-
-
BioNiCMaN
addikt
válasz BioNiCMaN #12079 üzenetére
Na baffa meg, egy nem-et mintha kihagytam volna...
azt nem mondtam, hogy én 256-os karit vennék magamnak manapság.
(#12080) nygma
De azzal már túllépné a 30k-s keretet... Én a helyében akkor inkább addig nem vennék semmit ameddig nem jön még össze 2-3k, ha máshogy nem, akkor úgy, hogy nem szívok el 4 doboz cigit, vagy nem eszek 2 napig mekiben.[ Szerkesztve ]
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz VaniliásRönk #12075 üzenetére
Nekem a 7900GS megfelelt 1280-ban.
(#12076) nygma
Semmi, csak betettem még egy választ a hsz-be, mert nem vagyok hsz vadász.[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz BioNiCMaN #12074 üzenetére
A különbség csak annyi, hogy a 256MB-os GeForce-ok már 1280x1024-ben is GyíkFosok, hála a bogárkának amit lenyeltek. Magyarán bugosak a drágák, a teljesítményük meg sokszor a béka segge alá kúszik.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
BioNiCMaN
addikt
válasz VaniliásRönk #12070 üzenetére
(#12071) zoli03
G80, halgass nygma-ra.[ Szerkesztve ]
-
nygma
addikt
válasz zoli03 #12071 üzenetére
Ez a véleményem: [Vegyél egy ilyet]
-
zoli03
őstag
Erről mi a véleményetek: [link]?
Az alap 500/1600 mhz helyett 575/1700 mhz-en megy. Elvileg a 8800GTX 575/1900mhz-en megy. Ilyen sebességen megéri megvenni? Vagy a 9600GT így is erősebb? -
Bzzz
senior tag
Köszönöm a gyors választ, de egyrészt több mint 30 ezer a másik azt hallottam hogy eléggé hangos,a 3. dolog hogy 400W-os FSP Greenpower lesz a gépembe és az lehet hogy kevés lesz neki. De ha már a 8800Gt-s Galaxyról van szó miben különbözik a hűtése a Galaxy 9600 OC GALAXYétól?? Melyik a hangosabb??
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
Maxmimum 30 ezret szeretnék költeni egy videókártyára. A lényeg hogy halk legyen de azért fusson jól pl a Bioshock ( Crysisezni nemfogok . Mit tudtok ajánlani??
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
-
zoli03
őstag
A követekező 3 videókártya közül melyik jobb: 8800GS, 3850 (256 mb) vagy 8800GTS (320 mb). Nem kéne nagy felbontásra (1024x768). Elsősorban autós játékok mennének rajta, szóval a Pro Street lenne a legnagyobb gépigényű.
Köszi -
-
-
nygma
addikt
9800 GX2-őt milyen proci és hány MHZ-en hajtja ki 100%-osan?
-
IreN!CuS
őstag
hasonló tervek!
amugy 1 6750-->3600mhz-n kifogja hajtani?ha naon kell 3800-ra még megtom csin. ugyh stabil is legyen!
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
IreN!CuS
őstag
válasz leviske #12027 üzenetére
én várnék mert nem vok 1 türelmetlen ember csak most lenne 1 vevö a 88gts320 és 30ért elvinné,ami szvsz mostani árakat nézve nem rossz!
Én is azt az xfx-t néztem amugy gond nélkül meglehet huzni a 88gts-t 98gtx órajelekre?Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
-
IreN!CuS
őstag
válasz #96302336 #12023 üzenetére
ez a TriSLI meg a hybird SLI engem nem nagyon érint!Elég fura ez a 46k-s ár föleg 1 evga-nal!lehet vmi nem "jho"
TomBoy1986:köszi az infot igazából addig nem tok várni mivel most még eltom adni jho árban a mostani 88gts 320-t
Leviske:mostanság nem nagyon figyeltem a hireket szal nem tom mi mikor fog kifutni
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
leviske
veterán
válasz TomBoy1986 #12024 üzenetére
Megelőztél... Egy fél órával...
-
törölt tag
válasz IreN!CuS #12019 üzenetére
Van egy-két dolog, amiben még eltér, pl. TriSLI támogatás, hybrid SLI képes, De a teljesítménye gyakorlatilag 8800GTS-512. A vram kicsit jobb azért a 9800GTX-en. Azonos frekvenciára állítva a két cuccot, szinte semmi különbség nincs sebességben.
Az XFX kártya jó cucc. De gyakorlatilag semmi különbség nincs a GTS512-k között, mert mindegyik referencia kiépítésű. A PCland-ben pl. EVGA GTS KO kapható 46560Ft-ért. -
TomBoy1986
veterán
válasz IreN!CuS #12016 üzenetére
Szia!
"írtam h a 88gt az erösebb de 3870 lehet tartósabb lenne!?"
A jövőbe az itt szidó kollégák sem látnak. A lehetősége adott."amugy mikkora várható a négyezres Ati?"
Már május folyamán [link] [link]De annyit tudni kell, hogy ennek az ára nem a 3870 helyén kezdődik majd. Ezért a kártyáért fizetni kell majd a 4850 269$, míg a 4870 349$-on debütál. És az NV válasza meg júliusban következik, még drágábban valószínűleg.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
IreN!CuS
őstag
válasz #96302336 #12018 üzenetére
nekem már volt sok ati karim mostanság van nv a gépemben,igen a gts320-t szeretném lecserélni mert relativ most még jho árban vennék meg.mi a véleményed erröl:XFX 8800GTS 650M 512MB PCIE ezt 50be lehetne megkapni!?mert ez még beleférne a keretbe...!amugy tényleg csak órajelben tér ez a 9800gtx a 88gts-töl?
-
törölt tag
válasz IreN!CuS #12016 üzenetére
Nem tartósabb a 3870. Valamikor az év második felében jönnek az új kártyák, az Ati, és az NV részéről is. És még nem álltak le a 8800 széria gyártással sem, csak a G80-as GTX, és GTS gyártás szűnt meg. A G92 összes modelljét gyártják. Ha az aláírásodban szereplő GTS320-t akarod cserélni, azt már érdemes az Ati-ra leváltani, esetleg egy G92 GTS-512-re.
A választás persze rajtad áll. Ha ki akarod próbálni az Ati kártyáját, miért ne? Egy előnyt tudsz Ati vonalon kihozni, éspedig a crossfire-t. -
IreN!CuS
őstag
válasz #96302336 #12015 üzenetére
irtam h a 88gt az erösebb de 3870 lehet tartósabb lenne!?
amugy mikkora várható a négyezres Ati?BioNiCMaN: a "fenti" link alapján irtam amit irtam
Raskolnikoff:lehet rosszul tom de hallotam olyat h leálltak a 88gt és gts gyártásával és már csak a 9es szeriával foglalkoznak(már amennyire)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz IreN!CuS #12006 üzenetére
A 3870 is kifutó széria ilyen erővel, mert hamarosan jön a négyezres Ati.
Jelen pillanatban a best buy a 8800GT És ez a kártya még jó sokáig a csúcson lesz.
A számítástechnikában a fél éves ciklusidő az általános, legalább is VGA téren. De Te tudod. Ha lecseréled egy gyengébb kártyára a 8800GT-t, lelked rajta. A 3870 nem lesz erősebb. A csodadriver sosem jön el, mert nincs olyan. Amíg Nvidiá-ra írnak játékot, addig az Ati kártyák hátrányban vannak, dacára a modernebb belső felépítésnek.
Ez olyan, mintha egy Ferrarival akarnál menni egy földúton.[ Szerkesztve ]
-
Bocaa
senior tag
válasz TomBoy1986 #12013 üzenetére
Köszi szépen!Elmentem könyvjelzőbe
"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
Bocaa
senior tag
1680*1050-be kb mennyi a különbség a kártyák között??Léne egy ilyen lista féleség
THX!"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
raskolnikoff
őstag
-
IreN!CuS
őstag
válasz dave93 #12004 üzenetére
az a bajom konkrétan a 8800gtvel h kifutó széria és nem tom h mennyi driver jönne hozzá!?
ezért hajlok inkább a 3870-re!de tom h jobb a 8800gtSmoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Birdie-
csendes tag
válasz fagy53 #12001 üzenetére
Azt hiszem félreértettél.
Nem az a bajom, hogy forró a borda, hanem az, hogy mi a fenének fűt a GPU, ha nem használom?
CPU-knál már évekkel ezelőtt megoldották, hogy a nem használt részeket lekapcsolgatják, anno még én is irtam olyan képernyővédőt DosNav alá, ami kivágta Halt-ba a procit, hogy amikor nem vagyok gép előtt, ne fűtsön feleslegesen.Sajnos vidkártya programozáshoz nem(sem) értek, ezért keresek eleve olyan cuccot, ami kellően intelligens ahhoz, hogy saját magát lekapcsolja, vagy levegye az órajelét, ha nem használom a 3D-jét, vagyis ne fűtse fel a házam, ha nem muszáj.
Legalábbis remélem, hogy a szutyok 2D-hez (XP, nem Vista) nem kell ekkora számítási teljesítmény