Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz littlelion21 #18098 üzenetére
Ok, kösz a segítséget.
-
audi100td
nagyúr
válasz littlelion21 #18096 üzenetére
Van mellette egy DVD író, 2 HDD és mint már írtam E5200 proci lesz alá (2 magos) ami elvileg megy 3,6Ghz-et és hozzá 2x1GB 1066Mhz Ram.
[ Szerkesztve ]
-
littlelion21
addikt
válasz audi100td #18095 üzenetére
Corsair VX 450W? Hát...sztem határeset...attól is függ mi van mellette (ODD,HDD,4magos proci?)
Meg neki azért kell a 3,6Ghz-es C2D, úgyhiszem.
A hangjáról nem tudok nyilatkozni (még ) nem volt ilyen a kezemben, ill. egyszer majdnem de aztán mégsem. De ami késik, nem múlik! -
audi100td
nagyúr
válasz littlelion21 #18094 üzenetére
Szóval akkor izmosabb a 3870 X2, egy Corsair VX 450W elég alá azért nem?
És ezek mennyire hangosak?
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Melyiknek jobb a teljesítménye HD3870 X2-nek vagy HD4850-nek?
E5200-as procival lesz hajtva (természetesen tuninggal)
-
misirulez
senior tag
MSI NX8600GTS Diamond Plus-512 512MB
Egy kicsit hozzá kell rakni és jó lesz az a gts.
[ Szerkesztve ]
-
MmDorian
őstag
350es FSP elég neki , ugye ?
-
MmDorian
őstag
Hello, mi !
Havernak kéne VGA olcsóér 12-15k nál nem kéne többnek lennie.Elvárás a Source, de ha megy rajta más is nyilván nem baj .
Én a 8600 zat néztem erre a célra, de ennél nyilván van jobb is, várom a tippeket -
Speederer
senior tag
Ezzel a részével 1 kicsit vitatkoznék, mert így is tudok rajta HD filmet nézni. Van rajta D-Sub bemenet és úgy be tudom állítani a felbontást 1388*768-ra (vagy mire ) És már majdnem vettem olyan kábelt is aminek az 1ik vége HDMI a másik pedig DVI. Csak mivel ezekhez az újabb Ati kártyákhoz nagyon reklámozták azt, hogy a hangot is átviszi a HDMI kábellel, gondoltam jó lenne az nekem.
Szóval a konkrét kérdésem az lenne, hogy a HDMI kimenet nélküli HD4850 is átviszi a hangot a DVI kimeneten? Vagy erre csak a HDMI-s kimenetű képes? Netán az sem?A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Speederer
senior tag
Sziasztok!
HD4850-re akarok beruházni, csak nem tudom azon belül melyiket lenne érdemes. Az ipon árlistát nézegettem és 1 olyat találtam amin van hdmi kimenet. Nem kell nekem 1gigás, jó az 512-es, de 40-nél többet nem szívesen adok érte. Mondjuk amin van hdmi az már 41, de egye kánya.
A kérdésem az lenne, hogy mennyivel vagyok előrébb, hogyha van a vga-n hdmi? Lcd tv-n (is) akarom használni, de így akkor rá lehetne dugni a hdmi kábelt átalakító nélkül. Mert gondolom dvi-n nem megy át a hang, vagy igen? Vagy hogy is van ez?A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Mr.Grincs
veterán
Köszi megkacsintom őket...
[ Szerkesztve ]
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Mr.Grincs #18080 üzenetére
VGA Gainward Radeon HD 4850 512 DDR3 Extra hűtős 3 év gar: 35.500,-
vagy ez
VGA Sapphire Radeon HD 4850 512 DDR3 Dual Slot h. 2 év gar: 35.500,-4850 veri a 8800GTS-t, 9800GTX-et is a legtöbb játékban, ezek közül a Gainwardot venném a +1 év gar miatt.
#nincsbennetarcsi
-
Mr.Grincs
veterán
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok, melyik vga kártyát inkább?
MSI N9800GT-T2D512-OC 512MB DDR3 PCIe 36K [link]
Vagy inkább egy alap HD 4850et?
Előre is köszi/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
SOAD19
addikt
válasz littlelion21 #18075 üzenetére
Ahogy fentebb írtam imádom a csendet! A mostani gépemben is Noctua ventik vannak. Jó van egy gyári venti is a Hyper212-ön, de az is 7V-on megy(fél fordulatszámon), meg a ház(CM690) elejében van egy gyári ledes, ami 5V-on megy. (alig forog, néha be se indul, csak a dizájn miatt hagytam bent ), meg van egy Zalman 360B-APS tápom (18 db)
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Sziszifeca #18072 üzenetére
Referencia darabok, kvázi egyformák. Azt vedd amelyik olcsóbb, több gar van rá
#nincsbennetarcsi
-
Sziszifeca
őstag
Segítsetek nekem!
A 9800GTX+ kártyánál melyik márka a legjobb?
Melyik húzható jobba, jobb hűtéssel rendelkezik, halkabb?
Köszi a segítséget!>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Qru
MODERÁTOR
válasz SOAD19 #18070 üzenetére
Az ártól is függ, de az enyémen Zalman VF1000 van. Nagyon halk, ha leveszed a fodulatát akkor kvázi hangtalan. Nagyon jó hűtő. Viszont picit drága de csak 2 slotot foglal el (inkább 1.5-edet). Ami még ajánlható az AC S1 rev2 ez olcsóbb de ha ráteszel egy ventit pluszba akkor már 3 slotot elfoglal a hűtés (anno 8800GT-men az volt) viszont kb feleannyiból kijön.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz SOAD19 #18068 üzenetére
Sajnos nálam nem jön be a link per pill de általánosságban: Adnak dvi-dsub átalakítót is meg HDMI-DVI átalakítót is (meg CF hidat ) hozzá legalábbis nálam adtak a full verzióhoz. Passzívban... hát necces. Nem termel sok hőt de full passzívban sztem 3D-ben terhelve már nem elég. Ha megfejeled egy lassan forgó 12-es ventivel az ok. Nem hangos de azért lesz egy kis légmozgás is.
tzsolesz: Mindegyik TFT így reagál ha nem natív felbontáson játszol. Nem éles a kép, elmosódott stb.
#nincsbennetarcsi
-
SOAD19
addikt
Kösz a választ!
"X700 és a 22': Csak 2D-ben, játékra felejtős natív felbontáson..." - Akkor vga-t kell vennem előbb.
A monitoromat a géppel csak D-Sub kábellel tudom csatlakoztatni, ezért gondolom kell egy Ilyen átalakító is nekem (még szerencse, h elég ocsó ). Én is egy Sapphire-t nézegettem (ez a legolcsóbb ), de érdekelne, h mennyire hangos, imádom a csendet. A mostani videókártyámon is egy ilyen passzív hűtés van. Gondolom a mostani kártyákat már nem nagyon lehet passzívan hűteni?!Nygma: Innen melyik a jobbfajta? (a legfelső kilőve ) Gondolom a hűtésükben különböznek?! Mondjuk, ha veszek majd kártyát, szerintem veszeh rá, majd vmi jó kis hűtőt: pl. egy ilyet. Vagy van olyan kártya amit hasonlóan halk hűtéssel szereltek?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
joi29
őstag
-
zsolt1129
addikt
válasz Sziszifeca #18061 üzenetére
9800GTX+, és 25 körül kapsz egy 8800GT-t is.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki ajánlani jó videókártyát, ha lehet NVIDIA-s legyen 25-30 körül.!
Legalább 650/.. legyen az alap órajele, és lehessen húzni is, és min 512mb-os legyen.
Annyi márka van már hogy nem tudom melyik a megbízható!Használt is megfelelne!
Köszönöm a segítségeket!
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
tzsolesz
nagyúr
Tapasztalatból mondom, hogy az nem elég. Ha a TFT natívja 1280x1024 75Hz-en, akkor mindenképpen úgy is kell használni, mert másképp szörnyű ocsmány képe van az asztalnak.
Játékoknál ue. a helyzet, nekem éppen abból adódóan van problémám, hogy a 2600XT már nem minden játékot tud megfelelő sebességgel futtatni 1280x1024-ben, csak 1024-ben, de akkor valami förmedvény a kép. Bár nem tudom, hogy minden LCD monitor ennyire érzékeny-e a nem natív felbontáson használatra. -
as_Rock
őstag
Nem beszélve a TFT-kről, amiket általában native felbontáson érdemes használni, legalább is windows alatt, különben elkenődnek a betűk és kifolyik a szeme a delikvensnek
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
tupacamaru
veterán
Köszönöm mindenkinek a megerősítést. (választ)
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
SOAD19
addikt
Hello!
Lehet, h beújítanék egy HD4850-ös kártyára (nagyon meggyőző volt a korábbi ph!-s teszt róla). Vagy azóta már sok víz lefolyt a Dunán, még mindig hasonlóak a vélemények róla?! Esetleg mondhattok más vga-t max. 40k-ig. Eddig monitort akartam venni, de nem lesz annyi pénzem a közeljövőben, meg illene már egy jobb vga a gépembe. A mostani crt monitorom nem tudja a HDMI-t és ahogy néztem a 4850-ösöket csak így lehet csatlakoztatni. Ha jól láttam egy képen (amit most persze nem találok ) van vmi átalakító, erre a problémára. Ha van, akkor kb. mennyiért vesztegetik?
Különben a mostani 3 éves Sapphire Radeon X700Pro 128MB-os kártyám elég lenne egy 22" tft-hez?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz tupacamaru #18047 üzenetére
Igen, erősebb jóval a 9800GT. Esetleg ha tudsz szerezni olcsóbban 8800GT-t az is, jó mert a 9800Gt csak egy átmatricázott 8800GT, maga a vas ugyan az.
#nincsbennetarcsi
-
Dyno
veterán
válasz tupacamaru #18047 üzenetére
Pontosan.
-
tupacamaru
veterán
válasz tupacamaru #18046 üzenetére
Visszaolvastam. Akkor a 9800GT a nyerő ezek szerint?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
tupacamaru
veterán
9800GT vs. 9600GT? Melyiket, miért? 1280x1024-es felbontáshoz kellene. Nem vagyok teljesen képben már.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz barnam_ #18042 üzenetére
A próféta szólt belőled.
Sokkal gyorsabb, és szűrőket is nyugodtan lehet használni. De milyen érdekes hogy 18K-ért lehet kapni egy ilyen jó kis karit. Sok tesztben vetekszik a 9600GT-vel, sőtt. Pedig nem is abba a szegmensbe szánta az ATI, hisz csak 128bit-es. De én még ilyen 128bit-es karit az életben nem láttam.... Alig eszik, de a teljesítménye ott van a szeren.
-
Dyno
veterán
válasz zolynet #18041 üzenetére
Arra gondoltam hogy ez a felbontás dolog függ a monitor nagyságától is úgye, ez egyértelmű és ha elég nagy a monitor a nagy felbontás nem orvoslja a csúnya élleket, legalább is a másik gépemnél egy 21colos CRT ez a helyzet 1600x1200-ban viszont ha 2X-re felteszem az élsimitást már olyan mintha 1280x1024-ben 4X vagy 8X-on lenne az élsimitás.Nekem ez a tapasztalatom bocsi ha hülyeséget írtam.
-
zolynet
veterán
válasz Tituszazeb #18036 üzenetére
Egyetértek h nem ezekkel a karikkal fogod 1650es felbontásban a 8aa/16af-et használni. Kezdetekben biztos a 96gt volt a jobb, tudván hogy nem azonnal korrektek az ati első driver-ei, de idő haladtával...
Azért is írtam hogy inkább ati v nv szimpátia fogja eldönteni a vásárlást. Bár én még ráhúznék kb 2K-t és vennék 88gt-t de nem arról szólt a fáma.Dyno: ezt a monitorfüggős dolgot én sem értem
Life is too short to stay stock!
-
Wandamme
tag
én leginkább 1280-ban használnám max
és a felsoroltak közül kéne válaztanom, ez a választék -
Dyno
veterán
Ez monitor függő is.
-
Tituszazeb
tag
válasz zolynet #18028 üzenetére
Ember legyen a talpán, aki megmondja melyiket éri meg jobban...szerintem a teszt születése idején még a 3870 drágább volt mint a 9600GT, ma meg jóformán egyenlőek.
Egyébként nálam se ez az első olyan teszt, ahol a 9600GT jobb, de mégis úgy tűnik mintha a 3870 több oldalon is győzne.
Egyébként a 9600GT nagy felbontás mellett (1600*1200) élsimítással egyértelműen jobb, azonban szerintem kb ez az a szint, ahol már az élsimítás majdhogynem felesleges (mármint ekkora felbontásnál).Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz LordAxwell #18033 üzenetére
Alacsonyabb felbontásnál (1280x1024) bizony proci limited lesz. Nem ártana 3GHz-re gyorsítanod a procidat... Teszt
#nincsbennetarcsi
-
LordAxwell
senior tag
Szerintetek a c2d e6600 kihajtja a hd4850-t?
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz controller 7 #18029 üzenetére
Ha hazaérek, megnézem hogy az MX440-es tudja-e. Emlékeim szerint tudja, ez kb 99.9999%.
Azt pedig már kapsz 1500-2000 HUF-ért használtan. De a Radeon 9550-esem is tudja, és azt is kapsz már 3-4K környékén. Azzal ráadásul még egy-két kisebb játék (carbon, stb..) is elfutkos, ha apádéknak játszani támadna kedve. -
Dyno
veterán
válasz Tituszazeb #18027 üzenetére
Amit Zolynet kollég linkelt teszt már régi azóta javult a 3870 teljesítménye, de most van a 9600GT-vel kb. egy szinten.Bár kicsit alatta inkább.
-
controller 7
csendes tag
Sziasztok!
Szinte kizárólagosan netezéshez használt PIII 900Mhz-es gépe van apuéknak. Most
vettem egy Samsung 22'-es monitort nekik, de a mostani AGP videókártya nem tudja a monitor 1680x1050-es felbontását, pedig erre lenne szükség.
Használt kártya is tökéletes, csak tudjam mit kell keresnem. Sajnos a gyártók oldalán csak a maximum felbontást közlik.
Úgy 5.000 Ft lenne rá.SEGÍTSETEK.
Köszi.feher.zsolt@controllingszemlelet.hu
30/354-5550 -
zolynet
veterán
válasz Tituszazeb #18027 üzenetére
konklúzióban ... inkább vennék 9600GT-t
[ Szerkesztve ]
-
-
Wandamme
tag
Hali!
Ezek közül szerintetek melyiket válasszam:Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR3, 256bit, 2xDVI, TV-out (PCX) L
v.
Sapphire Radeon HD3870 512MB Sapphire Edition Lite GDDR4, 256bit, 2xDVI, TV-out (PCX)
v.
Asus Extreme EN9600GT 512MB GDDR3, 256 bit, TV-out, 2xDVI/HDMI (PCX)
v.
Gigabyte NX9600GT 512MB GDDR3, 256 bit, TV-out, 2xDVI (PCX)
v.
Gigabyte NX9600GT 512MB GDDR3, 256 bit, TV-out, 2xDVI (PCX) Silent, O.C. -
Tituszazeb
tag
A videokártyát nem akarom húzni (a procit is maximum azért, h kihajtsa a VGA-t), nem vagyok egy tuningarc. Annak idején is amikor megvettem a mostani konfigot elterveztem, h majd húzom a CPU-t, VGA-t, RAM-ot állítok, aztán egyiket se csináltam...
Na akkor átnézem a ph-t hátha van vmi jó 8800GTS!Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
Egyfejű
tag
AGP foglalatba melyek a legjobb videokártyák?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Tituszazeb #18018 üzenetére
Nem, jobban járnál innen az apróról egy 8800GTS 512-vel. Inno hűtése kevés ha húzni is akarod ezzel szemben legalább marha hangos.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Tituszazeb
tag
Proci nem téma, mivel 6000+ lesz minimum (lehet, h húzni fogom, v az is lehet, h 6400+ lesz). Szóval sztem mondjuk 3.2 GHz-el már kihajt majdnem mindent.
Fogyasztás engem abszolút nem érdekel, a hangja mondjuk annál inkább, de legfőbb szempont a teljesítmény.
26500 Ft-ért már van Inno3D 9800GT, annyiért megéri?Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz as_Rock #18014 üzenetére
A szentségit, hát lehet nem várom meg a 4830-at. Ez a kari van öcsémnek is, ha hazaérek, felrakom neki a 8.10 bétát. Mivel most is a GRID-et nyomja. De már így is maxon van minden plusz 4xAA, 1680x1050-ben, és gyönyörűen megy. Egy E5200@3.0Ghz-el van megtámogatva, és elég hozzá.
-
as_Rock
őstag
válasz bluespirit #18015 üzenetére
Én is, de ezt miért nekem írod?
Ja, hogy hsz-vadász..."Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
as_Rock
őstag
válasz Tituszazeb #18009 üzenetére
A procid gyenge, tehát a 4670/3850-nél erősebb kártyában nics értelme gondolkodni
Neked kell dönteni, a 4670-nek kisebb a mérete, kisebb a fogyasztása, és az újabb játékokban egyre jobb A korábbi driverhez képest az új 8.10béta máris 10%-ot javít a teljesítményen egyes játékokban
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
zolynet
veterán
válasz zsolt1129 #18007 üzenetére
nem kell még hozzáraknia sem -> aki keres az talál
-
tzsolesz
nagyúr
Figyu. Én arra gondolok, hogy az a kari amit haver kapott a PCX-től, az nem annyiba kellett volna hogy kerüljön, csak éppen elfogyott már a ref hűtős és azt küldtek neki. Nem ő az első aki így járt. A kari topic-jában már nem egy ilyen eset volt.
El is hiszem, hogy szemet szúrt, gondolod hogy nem rossz kari, ha az 1Gb-os ennyibe kerül.
Valami oknál fogva ilyen hűtők is kerültek az 512Mb-os verziókra is. Így van, nincs is még kép sem az egész neten amin 512Mb memória van, és ilyen hűtő lenne rajta.
Ezt nem ártana kideríteni, mert nagyon nem mindegy, hogy milyen hűtővel érkezik az újonc az otthonunkba.....
Mindenesetre rejtély az egész. Egyet tudok tanácsolni. Föl kell hívni az összes webshop-ot, ahol forgalmaznak ilyet, és meg kell kérdezni, hogy jelen pillanatban melyik verzió van készleten. Ha a nem fef. hűtős, akkor rá kell cuppani, mert it valami árazási hibák is lesznek a háttérben. De ez csak az én személyes meglátásom....
zsolt1129: A PCX-en GDDR4-est kap 24K-ért vacsiújan. Úgy tudom, hogy ezeknél a kariknál, azért számít, hogy GDDR3 vagy GDDR4.[ Szerkesztve ]
-
zsolt1129
addikt
Ezek közül a 3870-es a nyerő.Szerintem 22-24 körül már kapsz itt PH-n is.
-
Dyno
veterán
9800GT ha van rá amúgy 9600GT.
-
Tituszazeb
tag
Hali!
A PH-s 4670-teszt alapján egyértelműen az említett kari a győztes a 3850-el szemben, azonban más oldalak tesztjei alapján (pl.: Ipon.hu már kissé más eredmény született, a 3850 volt az erősebb)
Értem én, hogy a 4670 friss drivere miatt még nem muzsikál 100%-on, azonban egy kiforrottabb driver-rel, átlagosan hány %-os sebességnövekedés következhet be?
Na és persze a kb 20E-s kategóriában még mindig ez a legajánlottab kari?
3870
3850
4670
9600GTesetleg: 9800GT, HD4850 (tudom, h ez a nyerő, csak nekem még sajnos drága)
Szóval ezek közül melyiket?Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
Pilács
senior tag
válasz Tomate #18006 üzenetére
Hey az már 7 pézze több mint 30 nekem most 30 a max és abból is vissza nyerem vhogy a fát ahol én tom megvenni ott 28000 ft mind a 2 kártya. Szal ugyan az a két kártya az olvasom, de a 9800GT nem jött ki még vékonyabb csíkszélességgel?
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Pilács
senior tag
Segítség kellene:
Inno 9800GT vagy Inno 8800GT -t érdemes venni? kb 30000 a limit új áron azaz bruttó árban... Ezek kb azon az áron futnak.
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Myers
senior tag
válasz tzsolesz #17977 üzenetére
tzsolesz: Nekem már szemet szúrt ez a kártya.
Én az iponban néztem 37k-ért, az 512-est. Kiskép nincs hozzá.
Csak tudod mit nem értek? Hogy ennek az 1 gigás változata meg 54k! Na nem mintha azt akarnék, de 17k a különbség! Vajh miért?
De a legjobb, hogy az asus oldalán, csak az 1 gigás van.
Szóval tapasztalatból modod, hogy tuti az áru? Ventit szabályozza rendesen?
http://www.muszaj.hu/
Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VoLTE/VoWiFi
- World of Tanks - MMO
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy ruhás topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...