- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Androidos tablet topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
válasz rumkola #49745 üzenetére
Driver:
Mi baj van vele,szerintem semmi.
Physx:
Nekem is volt ilyen combom 4870X2/GTS250,el is adtam mert kevés progi használta.
Tuning:
5850nél kevés jobban tuningolható kártya létezik,oly annyira hogy 5870szintet simán el lehet velük érni,sőt!
Hőmérséklet:
3D alkalmazáskor játékok alatt 60foknál nem igazán ment feljebb.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz ltsoma #49658 üzenetére
Használtban érdemes régebbi szériából 4890,4870X2 ACval,újabból 5850 vagy GTX460.
Nekem is olyan procim van mint neked és 3400Mhzen hajtom az X2vel,mindenre tökéletes,én 1600x1200ban használom.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #41804 üzenetére
Nem igazán vannak gondok vele!
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #41796 üzenetére
Nekem a nagy testvére van!
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz maflame #41788 üzenetére
A tuningot inkább hagyjuk,sosem szabad készpénznek venni.
Meg ennyi erővel a másikat is lehet húzni.
És egy 4850X2 használtban 40-45között van,5850 meg 60-65között.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #41783 üzenetére
Természetesen,5850 teljesítményét hozza körülbelül.
-
Gaboman
nagyúr
válasz Zoleee89 #41771 üzenetére
Ha a fogyasztás nem számít akkor 4870X2,5850ről váltottam rá és hát hogy is fogalmazzak,ég és föld.
A 4890nél sokkal erősebb,sőt az 5870nél is 10%al többet hoz DX9 és DX10ben.
Szóval ha nyers erő kell akkor a 4870X2 jelenleg a felső kategóriában a legjobb ár/teljesítmény aránnyal rendelkező kártya.
A legtöbb játék meg támogatja a CF rendszereket már.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
Szerintem meg a legerősebb a Diamond Viper az összes közül!!!!!
Még legalább 3 oldalt írjatok teli![ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz gainwardgs #41001 üzenetére
Dehogy kell!
Most szerzem jelenlegihez pluszba a Physx kártyámat.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
Segítségeteket kérném!
Egy ASUS 8600GTS szeretnék venni Physx kártyának az X2 karim mellé,a kérdésem,hogy 3D alatt mennyire hangos a kártya,mert a gépem halk és nem szeretném ha süvítene mellett a GTS.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz Alpachino #40572 üzenetére
Nekem Gainward 4850GS DDR3 512MBos volt és a MSI 9800GTX+ OC kártyámmal DX9ben fej,fej mellett volt DX10ben meg erősebb volt az ATi.
Ezt mondtam,összességében,érthető nem?
Ha valaki több DX9es játékkal játszik ott kb azonos teljesítményt hoznak,de DX10nél az NV AA társaságában kifullad a 4850hez képest,nálam így teljesített a két kártya.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz Alpachino #40567 üzenetére
Sajnos én sem azt tapasztaltam a két kártyánál amit te mondasz,
4850GS és 9800GTX+OC kártyám volt egyszerre,ugyanabban a gépben összességében az ATi nálam jobban szerepelt.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz gainwardgs #40529 üzenetére
Nekem Gainward 4850GS DDR3 512MBos volt és a MSI 9800GTX+ OC kártyámmal DX9ben fej,fej mellett volt DX10ben meg erősebb volt az ATi.
-
Gaboman
nagyúr
válasz Magnum p.i. #40465 üzenetére
27ért én is az 5750et választanám.
-
Gaboman
nagyúr
válasz hajbel #40457 üzenetére
Ezt a jobban tuningolható dolgot felejtsük már el,ez nem típus válogatja hanem kártyánként más és más értékeket lehet velük elérni.
Amit te mondasz akkor borítékolható lenne hogyha vesz valaki 4890 vagy 5770et akkor hú ez már mennyire húzható,még véletlen sem így van.
Itt vagyok rá én is az élő példa az ASUS 5770 kártyámmal,másnak 1000Mhz ment nálam már 930fölött kifeküdt és 4890ről is tudok ami nem megy 920fölé.
De láttam már 4890 1000Mhzes magórajelet meg 5770et is 1000Mhzen szaladgálni.
Csak ebből nem azt kell levonni hogy minden egyes darab tudja is.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz Stukker1987 #40407 üzenetére
Az 5770CFbe kb egy 4870X2 teljesítményét tudja.
-
Gaboman
nagyúr
válasz Stukker1987 #40397 üzenetére
Nem vágott földhöz anno saját 5850 teljesítménye,egy 5770CF majdnem annyi árban mint egy ASUS 5850,ha van CF lapod akkor érdemes kipróbálnod.
Nagyobb teljesítményt kapsz és kb 70ből megúszod.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz andraspop #40382 üzenetére
Az egészre van annyi pénzed vagy a VGA szeretnél költeni 130000et?
1920x1080 felbontáshoz nagyon kevés a 4670 ha játszani is szeretnél.
Oda egy 4890,4850X2,4870X2,5850,GTX275,GTX285,való.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz pobori lac #40341 üzenetére
Nyers erőben AA társaságában a 4870 a legjobb a három közül,az 5770 a legkorszerűbb (DX11) kicsivel 4870 alatti teljesítménnyel.
GTX260 meg fizikát használó játékokhoz is tökéletes,mindegyiknek megvan az előnye,az ár a fő szempont.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz pobori lac #40332 üzenetére
A 4870nél nem erősebb a GTX260.
-
Gaboman
nagyúr
válasz werszomjas #40288 üzenetére
1680x1050 az már jó az 5770nek több játékban még AAt is simán rátehetsz majd.
Nekem is volt,jó,hűs,halk,gazdaságos kártya,és nem gyenge én 4850GSről váltottam rá és megérte.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz werszomjas #40285 üzenetére
1920x1080 magas minőségben felejtsd el ezeket a kártyákat,oda már keményebb vasak kellenek.
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz hajbel #40262 üzenetére
Így van majd valamikor lesz értelme,egyenlőre várjuk meg a Február 19ét amikor kiderül mit is tud komoly DX11 játékban felmutatni.Majd akkor kiderül érdemes e őt választani.
DX9/DX10re meg nem őt venném.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz hajbel #40260 üzenetére
DX11nek Tesszelláció nélkül mi értelme?
Pont ott mutatkozna meg a különbség igazán a DX10hez képest,és pont abban gyenge az 5xxx széria eddig.
2xtesszelláció az meg milyen?
Most még nem adtak ki olyan progit ahol lehet választani a tess beállításait.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz hajbel #39885 üzenetére
Hát ha neked az unalmas volt akkor ülj le egyes!
Kevés olyan ember van aki ezt mondja az AvP sorozatról!
A valaha kiadott legjobb FPSek közé tartozik,izgalmas,félelmetes,3 fajjal végigjátszható.[ Szerkesztve ]
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz Alister71 #39800 üzenetére
Több éve ATi kártyám van ezt te is tudod,de nem igazán kellett még Patchelgetnem hibák végett,felrakok mindent azt kész,megy hiba nélkül.
Ez ilyen urban legenda hogy az ATihoz mindenféle Patch kell hogy jól menjenek a játékok,nem mondom hogy nincs olyan játék amihez biztos kell,de ritka dolog.
És az NVhez is van nem egy játékhoz kiadott Patch,bugfixek javítására.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz Pr0GrEsSiVe #39632 üzenetére
Te egy okos ember vagy!
-
Gaboman
nagyúr
válasz rumkola #39587 üzenetére
NV és nyugodt leszel
Na ez megint egy hülyeség,ATival miért nem lesz nyugodt?
Nekem nem voltak gondjaim még ATi driverekkel sem,pedig megfordult pár darab már a kezemben mint NV mint ATi oldalról.
Amelyik játéknál meg valami gond lenne esetleg ahhoz meg ott a patch és már jó is.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
Mind a kettő tökéletes az 1920x1200 felbontáshoz!
Amennyivel drágább az 5870 az 5850től annyival nem jobb,15-20% a különbség a 70javára.
Árban pedig jó 25el kerül többe.
Az 5850 nagyon jól tuningolható kártya,alapfeszen tudja a 5870 órajeleit,én helyedben MSI vagy ASUS kártyát választanék mert nincsen bennük letiltva az OC!
Így 3 mozdulattal szint 5870 szintre emelhetők!Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz castiel #39543 üzenetére
E két kártya közti különbség minimális és játékfüggő,valójában azonos szintet képeznek.
Én akkor helyedben néznék egy 4850X2 2GBot ebben az árban,na az erősebb mindegyiknél.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz Gyufaaa #39537 üzenetére
Van itt a PHn 46000ért 4890OC és 50000 környékén GTX275 OC,de a kettő közül tök mindegy melyiket veszi,játékok válogatják melyik a gyorsabb benne,kb egy szint a kettő!
-
Gaboman
nagyúr
válasz orwelll #39491 üzenetére
63900ért már kapható 5850 itt a PHn,volt már belőle több is ennyiért!
Vagy használtban egy jó 4890 ami tényleg bika kártya,jó nem DX11 de hát amint te is mondtad nem annyira fontos neked.
Vagy 40-45között egy jó 4850X2 esetleg 50-55ért 4870X2!
Legjobb ár/teljesítmény arányú kártyák jelenleg felső kategóriában.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz Alister71 #39411 üzenetére
Ez is majdnem akkora lesz,jó talán nem annyira szép képpel,de nem kell majd panaszkodnom!
1900x1200ban meg az élsimításokat hanyagolhatom is max 2X elég is lesz.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz Alister71 #39403 üzenetére
Én meg nem bántam meg egy percig sem hogy ez lett helyette,az 5000szériát kihagyom,majd a következőnél beszállok vagy ATi vagy NV oldaláról,kinek hogy sikerül.
Nekem nem volt annyira eget verő az 5850,jó de ahol az elfekszik ez még simán száguld.
DX11 meg még odébb van,amire lesz jó sok játék kint belőle az még jó 1év.D1Rect Eddig nem volt olyan aminél ne lett volna jó a CF.
Csak egy példa FC2 1600x1200 DX10 4XAA VeryHigh Átlag 78FPS,ez nem rossz![ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz D1Rect #39399 üzenetére
Nálam eddig Crysis és Warhead alatt nem teljesít 100%ban a X2,úgy GPU0 70% GPU1 70%os átlagot hoz,lenne még mit kicsikarni belőle!
Többi játékkal eddig nem volt gond,a Cryostasis fut nálam rosszul de azt meg Patchelni kellene.
Viszont érdemes kipróbálni bárkinek azt mondom,5850 után egy vadállat teljesítményre.prmcsk Teljesítményre igen kb azonos 2db 4850 1Gbos kártyáéval CFbe kötve.
[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz prmcsk #39394 üzenetére
Én most váltott a nagyobb testvérére 4870X2 és nagyon elégedett vagyok a teljesítményével!
Ahol működik a CF márpedig a játékok nagyobb többségében működik ott erős nagyon,jóval erősebb mint egy 4890,nem sokban marad el egy 4870X2től.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz Dark KillerX #39259 üzenetére
Egy 5770hez teljesen jó a procid!
-
-
Gaboman
nagyúr
Nagyon jó kis kártya volt az ASUS,akinek eladtam ő is nagyon elégedett vele.
Szinte teljesen halk még terhelésnél is,én vettem rá hűtőbordákat a VRMre és a Ramokra is pluszba összesen 15öt tettem rá.
60fokos volt terhelve ha jól emlékszem.
1600x1200ban szinte minden tökéletesen ment rajta,vannak tesztjeim is (Crysis,FarCry2,Dirt2).Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
Nekem fura kicsikét ez a teszt mintha túlzottan erősnek mutatnák az 5000 szériát benne.
Mert eddig akárhány tesztet néztem ennél újabbat is a 4870X2 mindenhol verte az 5870et összességében itt meg sokszor az 5850 is lepipálja ami nem valós eredmény.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
Tud valaki jó futárcéget aki kihozná nekem a kártyát,mert a postán +4000Ftot kérnének érte.
Annyiért meg b@sszák meg!Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
Ez a hűtésétől függ a kártyának,referenciával szerintem hasonló hőfokokat érnek el.
Mindegyik kapható extra hűtéssel,ott van igazán értelme eldönteni melyiket akarod venni.
Shappire,MSI,Gainward,Zotac,hasonló márkák.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
De futott,a víz volt valamivel szebb talán amikor átmentem rajta,de nem mérvadó a különbség.
A hullámok szebben fodrozódtak,de ez menet közben észrevehetetlen,csak úgy láttam amikor megálltam és előre,hátra gurultam benne.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
Én már megtettem a visszaváltást,eladtam az 5850et és lesz helyett 4870X2.
Lehet az én szememmel van baj de sem Colin2 sem Stalkerben nem látom az újításokat igazán.Ha a többinél is ennyi lesz kb akkor én kihagyom a mostani szériákat.
Így meg veszek jobb áron sokkal bivalyabb kártyát,nekem ez számít.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
Nem tudom mit fognak tudni látványban többet nyújtani a DX11es kártyák,de az tudom hogy a mostani játékoknál menet közben észrevehetetlen a különbség.
Én megvárom a következő szériás ATi/NV kártyákat addig meg elleszek egy X2 társaságában.
És lassabb nem lesz a DX10/10.1 a DX11et támogató játékokban mint a DX11es kártyák,csak nem tudok majd rákapcsolni minden effektet.
Ha ennyi különbség marad látványban a későbbi játékokban is akkor meg szerintem tök mindegy hogy DX10 vagy DX11.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz vzsryl #39023 üzenetére
Toronyházam van amiben 3venti segíti a hőmérséklettartást 2db 10cm és 1db 12cm,igaz ebből most 2ki van kötve mert ami bent van kártya nem igényli.
Egyedül a táp alatti 12cmes megy ami kifelé fújja a levegőt.
Van még hely ahová tudnék tenni ventit,lehet akkor még teszek bele hogy jól szellőzőn![ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz vzsryl #39002 üzenetére
Csak nem csinálnak meg úgy egy ilyen tápot hogy gondja legyen a vezérlésének.
Ha bármilyen más csúcs kártyát akarok majd venni a jövőben nem kell attól tartanom legalább hogy kevés lesz hozzá.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz drachos #38985 üzenetére
Ha nem akarsz most DX11es kártyát venni ami 36000be már kapható akkor 40körül egy 4890 vagy GTX260OC esetleg GTX275 kapható.
20-25 ezerbe 4850 és GTX9800+ esetleg.roly7 Roly motoros ismerősöm van Litéren,együtt szoktunk motorozni.
[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz vzsryl #38916 üzenetére
Corsair TX750 28.220Ft Kép róla 12V 60A 12(1) 730W.
De ír rá valamilyen SLI támogatást is,ez nem baj hogyha ATi cucc lesz a gépemben?
Corsair TX650W 22.732Ft Teszt róla.
Ezek szerint 12Vos ágon lead 52A és 12(1) 624W.Szerinted melyik éri meg jobban?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Assetto Corsa EVO
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...