Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
Sziasztok, pár nappal ezelőtt kértem tanácsot tv vásárlással kapcsolatban ... LG és Samsungot néztem ilyen 43" 130-150 ezres kategoriában ... valaki írta a Sonyt inkább ... hát neki igaza volt ...
Hétvégén voltam MM és ott összehasonlítottam a 3-at ... pont egymás mellet voltak ... hát én LG-t akartam de miután összehasonlítottam egyértelművé vált hogy a Sony adja a legjobb legszebb képet ... aztán a Samsung de nem sok a különbség .... de az LG nekem csalódás volt ... egy példa : 4k videóban borús téli időben a felhő hegy víz egybemosódik ... nem kivehető egyik sem... a másik kettőnél egyértelműen látszik mi micsoda .... vagyis a részletek ...
A Sony , Samsungnál a torzulálst oldalról minimálisnak láttam de az elhanyagolható volt .... viszont az LG -nél szemből nem volt okés a kép ...
Szóval véleményem szerint hiába az LG vapamovel olcsobb mint a másik 2 de aki a képminőségre megy az sztem a Sony-t válassza... vagy a Samu-t ...
Az viszont tény hogy web-ben a LG a legjobb ...
Én viszont beruháztam a 43" Q60R-re ... a Sonyt vettem volna de 160 közelében járt így a netről megcsíptem ezt a Q60R-t 175 -ért
Eddig nagyon tetszik bár félve rendeltem mivel sok a rossz vélemény róla a neten ... vagyis van néhány ... rossz összeszerelés... ledek a káva mellől kivilágítanak ... felhősödés... meg olyan jelenség mint az IPS Glow-nál van....
Nálam tökéletes az összeszerelés és a káva mellett is minden ok ... természetesen az ips glow féle jelenség megvan de nem foltokba hanem a 4 sarokból egyformán de a fekete az egész képernyő egyforma és nem tapasztalok foltosodást.... de én ennek tudatába vettem hisz ips Monitorom van és ott megszoktam már eszt de ott is minimális ... a képe viszont annál inkább kompenzál
A smart finkciót Tizen hát annyira könnyen megszoktam mintha 10 éve ezt használnám ... na meg a különleges távkapcsot is
Na meg a hang az ami még meglepett h elég jó
Összeségébe tetszik az összeállítás így hogy ennyiert jutottam hozzá -
blu79
addikt
Sziasztok nemrég írtam hogy új tv-t szeretnék vásárolni , 43" fér el csak , ilyen 125-140 ezres kategoriába kb ....
Ma viszont megnéztem egy Samsung 43Q60R QLed TV-t ... és hát na ... megfogott nagyon ... és úgy döntöttem ezt veszem .... van ezzel valakinek tapasztalata ? Jó választás lehet ? Ezeknél is zavaró felhősödés tapasztalható ? Esetleg foltosodás? Vagy egyéb ilyen kijelző gond? -
blu79
addikt
Sziasztok, olyat szeretnék kérdezni hogy a Philips tvkkel mi a tapasztalat ? Főleg az Ambilight miatt erdeklődnék ... tetszenek ezek a tv-k de van e olyan jó mint egy Samsunk , Lg , Sony képminőségben .... be lehetne e vállalni ? Vagy csak az amilight miatt nem éri meg a plusz pénzt ?
-
blu79
addikt
Sziasztok, tanácsot szeretnek kérni a tapasztaltabb kollegáktól vahy aki jobban ért hozzá
. Tv vásárlas előtt állok és 2 típust néztem ki ....
Egyik az LG 43UM7450PLA a másik a Samsung 43RU7402 . Valamiert a Samsung jobban tetszik ... de igazából azt venném amelyiknek szebb a képe ... és jobb rajta a net ....
Tudna valaki tanácsot adni hogy melyik jobb esetleg ?... vagy nincs számottevő különbség és vegyem azt amelyik szimpatikusabb ?
Illetve van még egy kiszemelt ami a Samsung UE43RU7452UXXH vagy ez lenne a jobb ? -
blu79
addikt
Sziasztok, nappaliba szeretnénk tv-t cserélni ... mostani Samsung 82cm Full HD és nem smart .... . Max ami elfér az 108-9 cm .
Ezt a kettőt szemeltem ki :
Philips 43PUS6704/12 Smart LED televízió, 108 cm, 4K Ultra HD, Ambilight [link] ,
LG 43UM7600PLB Smart LED TV, 108 cm, 4K Ultra HD, HDR, webOS ThinQ AI [link]
Van valakinek tapasztalata ezekről? A Philips az Ambilight miatt tetszene inkább ... az LG nek lehet jobb a képe?...
Esetleg van más alternatíva ebbe a kategoriába (árba) ?
Vagy a 2 közül melyiket érdemesebb megvenni ? Ha az LG képe sokkal jobb akkor azt venném .. ha kb egyforma akkor a Philipset az Ambilight miatt ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- Futás, futópályák
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen routert?
- Ukrajnai háború
- Lexus, Toyota topik
- Fűnyíró topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest