Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- i7-14700K vagy i5-14600K
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Micro Four Thirds
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz
tigribigri #90702 üzenetére
Már bele kavarodtam ebbe a sok betűbe mire jó ez
-
Stealth
senior tag
válasz
tigribigri #90702 üzenetére
Igen, nem állítottam mást.
Írtam, hogy PRO. -
loslobos
tag
Az 55T7B tévét láttam az Alzába
különbség a C655 tévéhez képest:
- kevésbé szép a tv hátulja (C645 dizájn) de 3.5 Jack már nics rajta. A 43T7B megegyezik a 43C655 tévével.
-Nincs benne 2.1 Onkyo hangrendszer (egyébként a TCL promóter haverom mutatta (beállítás után) "szerinte" jobb a hangja mint a C845 tévének. Én egy 75C655 tévét hallottam.
A kijelező ugyanaz a Qled pro technológia
, de a C655 Qled Pro nevű model más, ott már 600 nit van nem 450 ,és FALD (full array local dimming) háttérvilágitás.Remélem tudtam segíteni
-
Stealth
senior tag
válasz
tigribigri #90696 üzenetére
A C655 Pro, FALD, kevés zónával.
-
Kátai
senior tag
válasz
tigribigri #90687 üzenetére
Én ezzel [link] szemezek éppen. Vonzó a TCL-nek az 5 év promós gari.
-
Ehnaton88
csendes tag
Sziasztok! segítséget szeretnék kérni 55" méretben szeretnék Tv-t venni, a QN90C néztem ki de gondolkodom az LG C3/G3 ban is.
Ami visszatart az OLED től, hogy nálunk napi 12 órát megy a TV "háttérzajnak" (zene csatornák állandó logóval) ezért félek a beégéstől, ez reális még vagy már nem fordul elő?
Filmnézésre és játékra (PS5) konzollal használnám, lehet Plex-et telepíteni ezekre a TV-kre?
Nem vagyok nagy szakértő de a fórumot olvasva 1 óra alatt idáig sikerült eljutnomviszonylag sürgős lenne a vásárlás, mert a 18 éves Samsung feladta a harcot
nem cserélek gyakran
-
paolinho
őstag
válasz
rainman72 #90684 üzenetére
Bevallom, még erősen hezitálok a témán, és ebben erős hatással van rám a T. Fórumtársak véleménye.
Az lenne nagyon meggyőző, ha biztosan tudhatnám, hogy a fekete színben megkaphatom az előd LG OLED szintjét. Lehet beugrom valamelyik Euronics-be tesztelni.peanar: Nagyon köszi a felajánlást, bár sajnos kicsi az esélye, hogy Bp-i lakosként tudok vele élni.
-
nyaxi
csendes tag
TCL 75C645 75" 4K QLED Google TV
Euronicsban is voltam vasárnap, szétnéztem... Végül ezt rendeltem meg. Akcióban volt, nyilván 220 körül van most 65 méretben Qled, vagy 75-ös sima, aztán lett a 75 Qled...úgy is sok évre veszem, és még sosem volt Qled tv-m, de mikor beléptem a boltba, messziről láttuk a különbséget a sima ledekhez képest... nem akartam már kompromisszumot kötni, árban duplája egy 55-ös sima led-hez képest, de remélem az élmény is duplája lesz
-
peanar
senior tag
-
paolinho
őstag
válasz
kenicsab #90681 üzenetére
Azt hiszem maradni fog az LG, mint márka, abban nem csalódtam eddig, csak meg kell találjam ár-érték arányban a legjobbat. A Hisense - szel csak azért kacérkodtam, mert azt reméltem, hogy esetleg olcsóbban megkaphatom ugyanazt a minőséget, mint az LG-től, na meg izgatott volna az új dizájn a maga más menü-struktúrájával. De mind ezt jó lett volna úgy megkapni, hogy ne keljen elengedni azt az "igazi fekete képet", amit az LG tudott.
-
kenicsab
tag
válasz
paolinho #90673 üzenetére
" Azt nézem a HA-n, hogy van pl. egy Hisense 65A85H OLED (!) vadi újonan 380e-ért. "
Szia!
Ránéztem én is, sajna kifutott model és a listaára kb 600e volt,
kicsit nem kerek a sztori, 380 egy jobb Q-Led tv ebben a méretben,
viszont tudomásom szerint a Hisense is LG kij. panelt használ. -
thorex
tag
válasz
Quadgame94 #90524 üzenetére
Köszi az ajánlást, azt hiszem az LG lesz, de inkább a c4-t választom, mivel a g3 már "kifutó szériának számít".
-
paolinho
őstag
válasz
rainman72 #90665 üzenetére
Az Auchanban már nézegettem egy Hisense-t, egész jó képet adott, de nyilván más a szitu egy áruház eladóterében, meg egy lakás szűkebb közegében történő látvány között. Lehet, tényleg érdemes lenne egy online vásárlós tesztet kipróbálni. Ha kielégítő, marad, ha nem, úgy mehet vissza?
Egyébként melyik webárúház preferált ebből a célból, aki tényleg problémamentesen vissza veszi a terméket, és a pénzt is visszajuttatja gond nélkül? Az ÁK-őn az Euronics, az Auchan, és az Aqua áll az élen. Ezekkel csak nem lehet melléfogni?! -
pusiga
tag
válasz
tigribigri #90666 üzenetére
Amiket én találtam azok 245 eFt fölöttiek voltak, de meggyőztél rendeltem egy Samsung QE55Q80CATXXH tv-t 250 eFt-ért.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
paolinho #90664 üzenetére
Én oled mellett/után is elvoltam egy TCL mini leddel,többel is.
Jelen esetben egy 65C805 jóval olcsóbb,most 320ezer,mint mondjuk egy Lg 65C3.
Ha van kedv hozzá akkor én 14nap elállásban kipróbálnám otthoni körülmények között,mit tapasztalsz vele.
Ha nincs akkor marad egy 500ezres oled. -
pusiga
tag
válasz
Pendragon911 #90660 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Mondjuk nekem a Gaming nem szempont. -
pusiga
tag
válasz
tigribigri #90657 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ezek egy kicsit magasabb árkategóriába tartozó készülékek.
A Samsung talán meggondolandó, ha tényleg jobb. -
Pendragon911
aktív tag
válasz
pusiga #90656 üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy oké, hogy az LG tv nyert, de miket vett számításba az oldal? Hogy az LG-n plusz egy USB csati van, pár milliméterrel nagyobb a képátló, könnyebb. De ebből nem következik, hogy jobb a képe, hangzása, milyen stabil a vezetéknélküli kapcsolat, stb. Erre nem adnék
Akkor én is mutatok egy összehasonlítást, ahol a TCL nyert
Összehasonlítás
Itt inkább olyan összevetést keress, ahol a két LED technológia van leírva. -
paolinho
őstag
Sziasztok!
Segítsetek már egy picit megvilágosodni az elmémet illetően, ugyanis a sok olvasgatástól már nem látok tisztán. Jelenleg van egy 55"-os LG OLED TV-m (nem vagyok otthon, és a pontos tipusra nem emlékszem), amit már 5 éve hajtok nagy megelégedéssel. Amit leginkább imádok benne, az a mélyfekete színhatás, amit képes produkálni. Most viszont, arra a döntésre jutottam, hogy lecserélem egy 65"-osra, de az előd képélményét nem szeretném alább adni. Eddig OK, vegyek egy 65"-os LG OLED-et. Viszont itt annyi jót írtok a TCL-ekről, és a Hisense-ekről, hogy elgondolkodtam azon, hogy esetleg ilyenbe ruházzak be, fóleg, ha ez jóval olcsóbb is, mint az LG. Persze a fő kérdés, hogy akad-e ezek között olyan, amely hozza, vagy legalább megközelíti az OLED szintjét. Mert az Összefoglalóból az jön le számomra, hogy nem, de hátha van itt ellenvélemény is!
Szóval kérdésem az lenne, hogy szerintetek a két fentebb említett kínai márka közül akad-e olyan, amely képes azt a szintet hozni mind képhatás, mind minden más módon, mint az LG OLED szintje? Hálás lennék, ha konkrét típust is adnátok iránymutatásul!
Előre is köszi a segítséget! -
tigribigri
tag
válasz
pusiga #90652 üzenetére
Már úgy értettem ár/érték arányban elég gáz ez a készülék. Nagyon gyenge kontraszt arányú IPS panel, edge-led háttérvilagítás borzalmas 6 (!) zónás local dimminggel nem túl acélos fényerő 245k árért.
Ennyiért, vagy akár olcsóbban lehet kapni:
TCL 55C805
Hisense 55U7KQ
Samsung 55Q80CÉs ezek szerintem mind sokkal jobb készülékek (pedig a Samu is túlárazott, de az Lg az szerintem rajta is túltesz)
-
pusiga
tag
válasz
Pendragon911 #90653 üzenetére
Köszönöm a választ. Az általad említett korábbi "igen részletes vélemény"-t sajnos nem találtam.
Olvastam máshol összehasonlítást egy hasonló kategóriás LG illetve TLC- ről, ahol szinte minden szempontból az LG-t hozta ki nyerőnek a cikk. -
Pendragon911
aktív tag
válasz
pusiga #90650 üzenetére
Ha már ennyi, akkor inkább egy ilyennel próbálkozz: TCL 55C805
Épp ennél a típusnál van egy igen részletesen leírt vélemény, ha lejjebb görgetsz, szerintem az jól és szakszerűen összefoglalja a TV pozitív és negatív (utóbbiból nem sokat fogsz olvasni) tulajdonságait. Többek között az ilyen tapasztalok és az itt kapott segítség után hoztam meg mellette a döntésemet. Kezdetben a Hisense és az LG volt az opció, az első a nem túl kiforrott és appok terén hiányos oprendszer miatt, míg utóbbi az egykoron sokkal jobb helyzetben lévő ár/érték arány miatt csúszott lejjebb a listán és a TCL vette át a vezető pozíciót. Arról nem is beszélve, hogy pl. A Telekom-nál (de lehet ez gyártói akció és így máshol is), 5 évre ki lehet bővíteni ingyen a garanciát, ami azért akárhogy is nézzük, a mai világban egy egész jó dolog. -
pusiga
tag
válasz
tigribigri #90651 üzenetére
Miért is?
Kicsit bővebben kifejtenéd?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Update 04.25. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest