- BIOS frissítés
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Androidos tablet topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
falco5
tag
válasz
tigribigri #89748 üzenetére
Köszönöm.
Csak kíváncsi vagyok, hogy melyik más márka tv-je jöhet szóba még?Másik kérdés. Lehet számítani az EB, és olimpia miatt tv akcióra?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
ad4m1337 #89745 üzenetére
A nagy féynerő csak HDR és Dolby Visision esetébne kell, SDR esetében nem (hacsak nem reflektorfényben van nézve a tv).
De HDR és DV esetében is az átlagos képi tartalom bőven 200 nit alatt van, azárt nem égeti a szemet, csak annak van nagy fényereje aminek nagy kell, pl.: tűz. -
ad4m1337
aktív tag
Laikus kérdés: elhiszem, hogy profiknak fontos a fényerő, de nagyon sok átlag tv néző usernek siman eleg egy alap tv fényereje, volt nalam c645, de csak ugy emlekeszem 40%-60%-ig nyomtam fel, felette már szembántóan fényes volt. Tehát hol jön ki ez a fényerő mánia? Persze nappal nagyon ritkán tv -zünk, inkább este 8-9 fele megy 1-1 órát naponta.
-
falco5
tag
Sziasztok!
A másod tv-t szeretném lecserélni, ehhez kérnék segítséget.
Előre is köszönöm.1. Tévére szánt összeg, forintban?
200.000-220.000
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
film és sorozat, sport, esetleg egy kis konzol
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
50-55 colos kellene
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
redőny van az ablakon, a fény nem probléma
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
MAX,Netflix, Prime, Disney+
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
jack, HDMI
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
falon lesz
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
androidhoz szoktam. Márkafüggyetlen vagyok, a nappali tv-nk TCL és meg vagyunk vele elégedve
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
semmi
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
új -
-
matyiroli
tag
válasz
tigribigri #89737 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Én is ezeket a típusokat néztem.
Elegendőnek gondolom a 43"-os méretet egy hálószobába. Nappalinkba pont Q60-ast vettünk nem régen 55"-os méretben kb 3-4 méterről nézzük. Ebből a megfontolásból lehet Samsung mellett döntök. -
Tudtok esetleg abban segíteni, hogy az alábbi 85"-os modellek között mi lehet a különbség?
TCL 85T8B
TCL 85C845Ha elengedem a méret mániámat, akkor a TCL 85C845, akkor egy TCL75C935 az minőségben jobb egyébként?
A 85C855 ésC955 már sok nekem árban. 6-700e lenne a keret, de múltkor lecsúsztam az akciós 845-ről 600-ért sajnos.
-
gg72
veterán
Sziasztok! Anyómoséknak kellene nyaralóba vmilyen 32 colos LCD, a lényeg, hogy Voda CI kártyát be lehessen tenni. Javaslat? Köszönöm.
-
tigribigri
tag
válasz
matyiroli #89735 üzenetére
Lehetne mondjuk a TCL 43C645 most 125k HUF, illetve ha hagyományosabb márkát részesítitek előnyben akkor Samsung QE43Q60CAU most az emag-on 130k HUF.
Ilyen kis méretben nem nagyon vannak erősebb TV-k ebben az árkategóriában.
Egyébként 2-3 méterről már szerintem kellene az 50", vagy 55"-os simán és abban az esetben kinyílnának a lehetőségek... -
matyiroli
tag
Sziasztok!
A jelenleg háló szobánkban (8-9m2) Xiaomi TV okosítóval használt Samsung UE32C5000 helyett terveznénk venni új, nagyobb készüléket.
1. 130-160k, amit szánnánk rá garancia meghosszabbítás költségével együtt.
2. Alapjában véve TV nézésre. Gyerekeknek Youtube, időnként filmeznénk Max, Disney, Netflix...
3. Kb 2-3 méter távolságból néznénk , 40-43"-ra gondoltam. A komód tetején lenne elhelyezve 40cmX103cm.
4. Nappal világosban és többet este nézzük a tv-t sötétben.
5. Inkább szemből, alapesetben 2, max 4 ember.
6. Funkciók: tv, film, youtube, hbo max, disney, netflix
7. usb hdmi ethernet
8. Talp stabil legyen a gyerekek miatt.
9. Mindig is Samsung TV-nk volt. Igazából mindegy a márka, Samsung mellett lehet LG, TCL. Megbízható legyen, garancia érvényesíthető legyen, ha kell.
10. -
11. Csak új jöhet szóba.
Köszönöm a segítséget! -
kiszu
senior tag
válasz
Quadgame94 #89732 üzenetére
Köszönöm a reszletes valaszod. Fekve fogom nézni 90%ban
-
Sajnos LG honlapján elfogyott az 55 inch-es G2. Remélem máshol lesz majd még akcióba, olyan 350 környékén megvenném, bár ezért is kinyírna az asszony.
-
Quadgame94
őstag
A szabály, hogy ne kelljen felfelé emelned a fejed, mert az eléggé fárasztó. Persze ha csak nem fekve nézed.
Ezeket kell számításba venned: Ülésmagasság, Szemmagasság. Úgy helyezd el, hogy szemmagasság az a tévé közepénél legyen vagy az felett egy picivel.
Példa: 65 inch TV, 30 cm ülésmagasság, 120-130 cm szemmagasság
- A tévé kb 80 centi magas. A földtől tehát 60 és 80 centi közé tenném. A teteje ekkor 140-160 centi közé eshetne. A szemmagasságodat és az ülésmagasságodat te tudod csak. Minél alacsonyabb annál jobban közelítsen a 60 centihez, minél magasabb annál jobban közelítsen a 80-hoz.Nekem 65G3 van a falon. 80 centire van a földtől, az ülésmagasságom kb 40 centi, a szemmagasságom pedig 135 centi körül van. Ez így tökéletes, mert a teteje 160 centin van.
-
mc.g
aktív tag
válasz
kerjani #89728 üzenetére
Elöljáróban, a többmezős háttérvilágítású ("miniLED", "microLED", stb.) LCD TV-knél is elő tud fordulni idővel, hogy egyes LED-ek elhalványodnak a többihez képest, és foltos lesz a kép, gyakorlatilag ez is olyan mint a beégés az OLED-nél.
Hisense H8G
(rtings.com 10000órás (kb.3...5évnyi otthoni-rendszeres használat) tartósteszt)
Persze, ha visszavesszük, a LEDek szabányozásának mértékét (kevésbé használjuk ki az előnyét), és nem túl nagy fényerőt használunk, akkor ennek az előfordulására kisebb az esély.
Én is sokmezős háttérvilágítású IPS (jó látószög, természetes színek) LCD TV-t kerestem esti filmnézés priorítással (este legyen jobb a képminőség, bár nappal eléggé besüt hozzánk a nap), de nem találtam olyat ami tetszik, ezért végül OLED lett belőle...
Bár már elfogyott, de egy hete még alza-nál kuponkóddal, alkalmazásban 433e-ért elérhető volt a Panasonic 65LZ800 65" OLED TV, (OLED.Ex panellal).
-
kiszu
senior tag
Sziasztok. Van valahol leiras, hogy pontosan milyen magasra erdemes tenni a falra a tv-t?
A fejem magassaga ahonnan nezni fogom az megvan, és az mindig azonos lesz.
Szeretném tök precízen kimérni -
kerjani
aktív tag
Sziasztok,
400e huf keretből szeretném a szokás szerint a legtöbbet kihozni 65" méretben. Főleg film nézés és játék amire kellene. 4m távolságból lesz nézve széles világos szobában szóval a betekintési szög is számít. Fontos a hosszú távú szoftveres támogatás, hogy ne kelljen pár éven belül tv okosítóval ráhackelni a Netflixet és társait. Szóval samsung, webos, googletv előnyt élvez. LCD miniled technológiát előnyben részesítem a beégés para miatt (edge led no go).Ezért első körben LG Qned tévéket néztem, pl QNed91.
Hisense rendszere ismeretlen számomra, de az U8K modell eléggé szimpatikus.
Ebben az árban mi jöhet még szóba? -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
150k körül van valami 65", amivel érdemes foglalkozni?
Az Euronicsben a tcl 635 ennyi. Vagy 85 colos 735 az eMAGon esetleg?Látom, itt mindenki a minőséget részesíti inkább előnyben a mérettel szemben, de egy jóféle 43 csúcsmodell árából azért elég vonzó nekem egy ilyen belépő akármilyen tcl is.
99% youtubera kellene, azért a 85 elég mellbevágóan hangzik. Mondom ezt úgy, hogy karácsonykor az itteni tagok szavának engedve rámentem a tcl 805re, mert mennyivel jobb a q60 Samsunghoz képest. Aztán azóta se látom/ érzem a képminőségbeli előrelépést.
Esetleg nem tudja valaki, hogy Bluetooth távirányítóval kompatibilisek a 635/735 TCLek?
Mert egy ilyen parazer forintos AliExpress Bt smart távirányító sokat ment a gyalázatos, hangos és lassú infra gyári távirányító feelingen.
-
szejler
csendes tag
Sziasztok!
Szüleimnek 50" -es TV-t keresek (ekkora fér el), akár 200-220 ezer Ft határig. Világos szoba, fényerő kell, nyilván a kategórián belül kiváló képminőség. Az okos funkciók működése közepesen fontos, Apu inkább csak kivetíti telefonról, ami nem TV.
A fórumot és az ajánlásokat átnézve, a TCL C735/745 megfelelőnek tűnnek, de abból úgy látom 55" a minimum.
Ami van, az a TCL 50P735 50" Euronicsnál épp 109-ért, ill. a TCL 50C805 50" majdnem dupla annyiért. Ha az első képminőségben hozza a C735-ös szintjét, akkor arra hajlok, ha nem, akkor a második környékén már az ekkora méretű OLED-ek is lőtávolba kerülnek.
(outletekben legalábbis)OLED esetén, ha van olyan, ami ebbe belefér, akár régebbi elfekvő típus is szóba jöhet.
Minden tanácsot megköszönök!
-
John D'oh
aktív tag
55A80J-ről tervezek 65A80J-re váltani,.elsősorban a méret miatt. Alig várom, hogy megjelenjen végre az XR80 és remélem leviszi az árát az A80J-nek a Sony.
Arukereso szerint 2022 június végén levitte egy rövid időre a 65A80J-t 600e alá amikor befutott a 80K a boltokba.
Tavaly nyáron 700-ról 650-re csökkent a K amikor jött az L.Most 680 az L.
Ti mit tippeltek mennyire viszi le ha egyáltalán idén is követi a trendet ? -
Nempite
csendes tag
válasz
Quadgame94 #89711 üzenetére
Köszi, most nézem a nagytesója a TCL 75C745 elég baráti áron van ugyanazon áruházban 330ért vagy az már túlzás 3 méterre?
-
Nempite
csendes tag
Sziasztok! Nincs túl nagy tapasztalatom a tv-s világban. Többnyire a legolcsóbb kategóriából vásárolgattam idáig 40"(Orion, Nei), melyekkel nekem különösebb problémám nem volt. Általában vállogatott mecsseket, meg Premier League-t néztem rajtuk. Most ért meg bennem a gondolat egy normálisabb készülék vételére, amivel lehetne mozizni, vagy mondjuk egy konzolt is hozzá lehetne csattintani. Tudnátok valamit ajánlani? Elörre is köszi!
1. Tévére szánt összeg, forintban? 200-300e
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Film, játék, sport
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? Kb. 3m, 65"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Világos szoba, este.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? többnyire szemből, többen csak alkalmanként.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Nagy tapasztalatom nincs, Netflix
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Nincs
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) nem ismerek egyet se.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) nincs
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Újat preferálom minnél több garival -
rolkaDb
aktív tag
válasz
VMatteo #89702 üzenetére
Ma reggel elhoztam végül, próbaképpen. Megkérdeztem, hogyha nem megfelelő visszalehet-e vinni? Mondta az eladó srác h persze, ezért bevállaltam. Reggel óta ki is próbáltam.
Engedjetek meg pár gondolatot! Összehasonlítási példány egy középkatos 50"-os led LG, (2023-as modell) vs lidl CHiQ.
Anyagminőség, illetve összeszerelésben sem látok szignifikáns eltérést vagy épp különbséget a chiq hátrányára. Talán a lábak, amik silányabb minőséget képviselhetnek, ugyan az a műanyag borítás van a hátulján, mint az lg-nek. Képminőséget tekintve megnéztem mindkettőt bekapcsolva ugyan azt a tartalmat figyelme. Semmilyen műszer nem áll rendelkezésemre, csak a szemeim. Mindkettő energiatakarékos módban volt, élénkebbek a szinek a chiq-nél. Viszont pl a sport mód szemrevételezve ugyan azt a képminőséget hozta. Szemből nézve teljesen jó a betekintési szög, nem vettem észre a rövid tesztem alatt, semmi zavarót, illetve pixelhibát sem láttam. A hang ami első körben számomra csalódás volt, nagyon dobozhangon szólalt meg. Aztán gondoltam adok egy esélyt a beállításoknak, elkezdtem felfedezni és meglepően sok beállítási lehetőség van, valamilyen opcióval sikerült közel ugyan azt a hangot elérni, amit az lg is tud.
Ami meglepetés volt számomra, bár várható volt, hogy gyorsabb a google tv rendszere, mint a webos, az kissé döcög néhanapján, mikor milyen kedve van.Tökéletesen fut a netflix, yt, max(ezeket volt időm meglesni).
Amit szeretnék leszögezni, hogy usb 2.0-ból 1db van, illetve HDMI csatlakozóból is mindössze 1 áll rendelkezésre. Számomra megfelelő, mert nem kell ehhez a tvhez usb, csak 1 hdmi. Ez, ha jól emlékszem nem volt feltüntetve számszerűsítve.
Összegezve ennyi pénzért tökéletesen hozza az elvárt szintet, amit kell, hogy hozzon, számomra. (fentebb részleteztem, hogy nem állandóan néznivaló tv kell, inkább csak kikapcsolós estére.) Lehetett volna venni oledet,qledet, mini-ledet, de nem ez volt most a mérvadó, nagyobb pedig nem lett volna már konfortos a szoba adottságaihoz. 3 év gari megvan ennél a tvnél, talán ami nyerőbb lehet a hisense mostani promójában az 5 év garancia. -
VMatteo
őstag
válasz
Quadgame94 #89703 üzenetére
70-e Ft ért mit várunk, de tényleg? van 3 év gari, ár érték arányban van jobb?
-
VIBO
őstag
Hi
Philips 65OLED718-t valahogy rábírom venni, hogy egy Google Home minivel hangalapon kontrolláljam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Autós topik
- BIOS frissítés
- Tőzsde és gazdaság
- Gumi és felni topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Androidos tablet topic
- DOOM - The Dark Ages
- Politika
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest