-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
válasz
Re-Tech #86599 üzenetére
A Q70R még mai napig is egy viszonylag okés TV. A Q80C például nem sokkal jobb a mai felhozatalból. Ez csak egy mellékes megjegyzés volt bocsi
Nekem C2 van, szóval azt láttam illetve láttam unokatesómnál egy Samsung QN90B-t ami szintén miniLED-es. Alapvetően nagon jó a miniLED technológia. Én egy hátrányát látom csak, ami miatt valszeg sosem lesz (ha csak nem 1500+ zónával) az a blooming. Sok feliratos tartalmat nézünk (én angol tanárként angolt is bekapcsolom mert kb. motyognak a filmekben és feleségemnek is kell) akár streamen akár bluray-en. És ott nagyon zavaró a blooming. Főleg HDR-ben.
Illetve az OLED azért kontrasztosabb, cserébe a C805 nagyobb fényerővel rendelkezik ami világos helyen fontos.
mulatosdj: Igen eléggé off ide. Ne keresgess ez jó lesz mindenre is nekem is ilyen van: [link]
-
Re-Tech
aktív tag
válasz
Quadgame94 #86593 üzenetére
Te esetleg láttál már TCL805öt és LGC3at egymás mellett?
Kíváncsi lennék, hogy megéri-e azt a kb 30%os felárat az OLED.
55 collnál még izzadva kifizeti az ember, de 65 lenne az igazi, ott meg már jelentős az egyszeri különbség valutában.
Most egy kb 4 éves Samsung 55 QE70RAm van, az menne a hálóba, de ennek elég kevés zónája van és háklis vagyok a sötét jelenetekre, ráadásul feliratos filmeknél konkrétan ugrál a fényerő attól függően h van felirat vagy nincs. -
mulatosdj
aktív tag
Sziasztok! Lehet nem idevaló kérdés, de hátha kapok rá választ, esetleg átirányítottok másik topicba. HDMI kábelt vennék és kérdezném melyiket érdemes belőle venni, figyelni kell valami különösre? Márka, kivitel, stb?
-
naja
aktív tag
Sziasztok! A PWM mentesség (Flicker Free) ügyében kutakodtam kicsit. Korábban írtátok, hogy bizonyos LG OLED-ek a TÜV Rheinland szerint ilyenek. Gondoltam ezen a nyomon elindulva megkérdezem Gógel barátunkat. Gyorsan ki is derült, hogy a TCL is kapott tanúsítványt (Realistic Visual Experience* fantázianévvel) 3 TV-ért (85X11G, 85X950 és 65C757X2) 134+262 másik verzióval együtt **. A linkelt sajtócikkben két bekezdéssel lejjebb már egész sorozatokról írnak, nem csak a legnagyobbakról (azaz nem csak a X11G, X955, és C755-ről). Ezek globális modellek, de például a C755 európai megfelelője a C805.
Továbbá infó még, hogy TÜV Rheinland 0–3000 Hz közötti tartományban teszteli a kijelzőket. A certipedia.com hozzájuk tartozik. Az rtings.com viszont 15000 Hz-et írt, ha jól emlékszem. Ez csak azért érdekes, mert vannak 4800 Hz-et használó panelek.
Persze az a húszforintos kérdés, hogy kinek mi számít? Nekem továbbra is az a nagyon rossz érzésem van, hogy a PWM olyan mint az azbesztje vagy az olmozott üzemanyag***. Még nem tudjuk mekkora a kárt okozhatott.Szóval érdemes vadászni. Úgy néz ki nem csak néhány mostanában kifutott Sony modell, vagy az LG OLED-jei PWM mentesek. Nyilván lehetnek más tanúsítványok, amik esetleg még ennél is kevesebb figyelmet kapnak. Például szintén a TÜV Rheinlandnál van még a Eye Comfort Certification, ami hasonló dolognak tűnik, de az adatbázisuk szerint elég régi készülékek vannak benne.
Meglett, hogy a
pfg 1797
a Flicker-free tesztnek a kódja a TÜV-nél. Erre rákeresve certipdeia.com-on egy jó hosszú lista jött ki.
További kulcsszavakat használva, mint például TCL, az is kiderült, hogy az C745, C805 és C845 is ott van a listán több tucat másik mellett. Más márkákkal nem volt sok szerencsém (LG, Sony, Philips, Samsung), de könnyen lehet, hogy csak béna vagyok keresésből. Hiszen az LG-nek ott kellene lennie. Hisense-ek is vannak, bár kevesen és csak kínai piacosak. Eye Comfortra se találtam semmit, pedig annak még külön landingpage is van.
Sajnos nagyon leterhelt és lassú az oldal, mostanra már nagyon be se jön.Várom a véleményeket, tapasztalatok?
* The results demonstrate that the display performance of these three flagship TV series closely aligns with the actual visual experience of the human eye when observing objects.
** The certified flagship TVs are the QD-Mini LED 4K TV series, namely the X11G (85X11G), X955 (85X950, together with 134 other models), and C755 (65C757X2, together with 262 other models).
A tanúsítványban szereplő további modelleket/almodelleket a certipedia.com-on lehet megtalálni.*** A PWM-en túl ide tartozik minden ami vibráló fényt ad ki (otthoni és utcai világítások stb).
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
A telekom jelenlegi kínálatából melyik legolcsóbb tv-t érdemes megvenni? Tartósságon kívül kb semmi sem számít, nagymamának lesz.
Egyébként tudás alapján, rénézésre a TCL 32S5400AF a legszimpatikusabb. -
Quadgame94
őstag
válasz
PHenis #86591 üzenetére
Ha képminőség kell akkor TCL 50C805 miniLED ANDROID TV. Infra nincs ahogy látom és csak 1 db USB de majd más leírja pontosabban. Többi adott. Légegeres táv LG-nek van de az is felejtős és Samu is ha nem egy alap LED tévét akarsz venni. Manapság csak nevük van ezeknek a tévéknek ebben a kategóriában.
-
brcz
tag
Sziasztok.
1. Tévére szánt összeg, forintban? max 600k
2. Mire használnád leginkább? Filmezés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 55"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Egész nap
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Netflix
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Csak hdmi
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Nem számít
9. Miket részesítesz előnyben? Mind1
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? Nincs semmi extra
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Új tv
Ezek szempontok alapján milyen tv lenne a megfelelő?Van pár kinézett modell:
LG C3
LG G2
Sony Bravia XR-55A75K
Sony Bravia XR-55A80L
Köszönöm előre is. -
PHenis
senior tag
Sziasztok,
nagyságrendileg 10 éve az itteni tanácsok alapján vettem egy Samsung H6400 tv-t amivel nagyon elégedett voltam megéltünk 3 költözést, sokat ment, sajnos a haldoklás jeleit mutatja (lilul) és amúgy elég lassúcska is, ideje a váltásnak így most újra ide jöttem
A jelenleginek kb minden funkcióját kihasználtam, úgy sejtem minden nem lesz meg az új tv-ben, de a következőkhoz legközelebb állót keresem:
Csatik:
jack (fm transmitter a fürdőbe, ne nevessetek)
infra (régi erősítő hangerő állítása, ez fontos lenne, nem tudom létezik-e még ilyen funkció)
optika (erősítőhöz a hang amin nincs HDMI)
3xUSB (billentyűzet, pendrive a felvételhez és egy táp a led szalagnak, nem olyan fontos 3db)
3xHDMI (tv okosító és beltéri amiket amúgy nem használok meg egy spare, 2db legalább legyen)
komponens (wii miatt, gondolom ez már kihalt, hdmi átalakítóval meg tudom oldani)
ci slot (jelenleg nincs használatban)funkciók:
környezeti fény (este kisebb fényerő, ezt szeretjük mert este nem ég ki a szemünk)
motion plus (az artifektek ellenére is használom, nem szeretem a röcögést, ez a funkció fontos nekem)
légegeres táv (képernyőbillentyűzeten írni pl youtubenál)
házimozi hangerő állítás (infrán tudja a mostani, nagyon jó hogy nem kell két távot használnom)
okosotthon (home assistantom van, elég egy ki/be kapcsolt állapotot tudni)
dlna (filmek NAS-ról)
netflix
youtube
screen mirroring
bluetooth (náha éjszaka fejhallgatóval használjuk, ez nem olyan fontos)Plafonról lóg egy forgathatós konzolon mostani is így a talp nem számít, 50 inch-nél ne legyen nagyobb mert beverem a fejem, ne legyen lassú bár gondolom a 10 éves tv-hez képest ezzel nem lesz gond, fullHD elég mert messziről nézzük ha még gyártanak ilyet... A nappali nem túl világos, inkább átlagos. Árban 300 fölé nem szívesen mennék, inkább 200 körül lenne szimpatikus. Ezekre használjuk: TV nézés, youtube, dlna-n filmek a gyereknek, klasszikus egész estés filmnézés nem szokott lenni csak ritkán. A samsung vonalat szívesen folytatnám mert jó volt a mostani is. Szüleimnek egy 4k-s 5 éves LG van, annak szörnyű a kezelhetősége szerintem, felidegesít mindig.
Ezek alapján ha tudnátok ajánlani egy két típust vagy márkát amit megnézhetek az sokat segítene és 10 évig nem szemetelek ide megint megigérem
-
Quadgame94
őstag
Jogos
meander
- Ha a TV tudja akkor DV-ben megy át ha nem akkor HDR10. A Netflixen nagyon sok DV tartalom van. Saját gyártás az konkrétan mind az már évek óta. Annyit azért megjegyeznék, hogy egy 4K UHD Bluray DV-ben azért szebb lesz egy jó lejátszóval, de gondolom ezt te is tudtad. Disney Plus-on 4K UHD Enhanced tartalom is van fent szintén DV-ben. Na az elég brutálisan néz ki. -
meander
tag
válasz
Quadgame94 #86562 üzenetére
Azt szeretném még kérdezni, hogy ha apple tv 4k-n keresztül nézek pl. Netflix-t akkor az dolby vision-on jelenik majd meg, vagy ha a TV nem támogatja, akkor az sehogy nem tud kimenni rá? Illetve egyáltalán a Netflix dolby vision formátumban gyárt, vagy az csak blueray-en érhető el? Köszi
...illetve megbízhatóságban a Samsung / LG között van különbség?
-
MM
őstag
válasz
Quadgame94 #86587 üzenetére
Miért ne lehetne szép a képe a széléig, csak onnan sz@r!
-
Quadgame94
őstag
Döntsd el mit akarsz és mennyiért mert nagyon csapongsz már bocs. A QN90C miniLED de TCL-ben ugyanaz a minőség sokkal de sokkal olcsóbb (C805). Annyi mint azok az alap tv-k amiket írtál (CU, Q60C)
Még mindig a TCL 75C805 a legjobb. Ha mindenképpen Samu kell akkor QN85C az európában VA paneles.
A miniLED összehasonlíthatatlanul jobb. Magasabb fényerő, sokkal jobb kontraszt, valódi HDR élmény.
-
zack
nagyúr
Köszönöm az ajánlásokat!
Kérdés. Ez milyen minőségre?
Samsung QE85Q60CAUXXH QLED 4K UHD 693e
Illetve a 3 Samsung 75 colos között mi a lényegi különbség? Mert árban elég sok. Kérdés, hogy a köztük levő különbség mennyire érzékelhető vizuálisan?
Samsung QE75QN90CATXXH NEO QLED 4K UHD 799e
Samsung UE75CU8572UXXH 4K UHD 470e
Samsung QE75Q60CAUXXH QLED 4K UHD 447e -
rainman72
Topikgazda
válasz
dwelablack #86578 üzenetére
Ár/értékben,nem tudom mennyire sürgős,de a 65C745 jobb lenne.
-
Redlight2
tag
Szia!
Ha picit tudsz szánni rá többet, nem használtan : Samsung S32CM500EU Smart M5 Monitor
Én is tervezem öcsémnek. Kevés hely van a szobájában meg van pc-je is. 2 legyet ütnék vele egy csapásra -
dwelablack
tag
Sziasztok,
Egy UE60J6240-et szeretnék a nappaliban lecserélni, amit egy HK AVR161S erősítővel használunk.
Extra igényünk nincs, yt néha tv, és xbox szokott rajta menni. Ha jól látom a kategóriákat, akkor a 6 évvel ezelőtti hasonló kategóriában vagyunk (vagyis várhatóan jobb most ez mint ami van) TLC65c645-öt néztem ki akcióban 250-ért. Nyilván ha ár érték arányban van drágábban jobb vétel, akkor szívesen meghallgatom.
A kinézett tv és az erősítő fog működni együtt?Köszönöm,
Üdv,
Gy. -
NORBl
aktív tag
Sziasztok!
Gyereknek kéne 32 - es átmérő körüli okos tv, amire le lehet tölteni a yettel appot.
Használtan, 50 körül mit vadásszak ?Köszi,
N -
varmi2
nagyúr
1. Tévére szánt összeg, forintban? 160k
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) tv nézés, ritkábban film nézés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 2 méternél közelebb
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? inkább sötét
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) okos tv, jó lenne android alapú
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) nem számít
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? középen jobb lenne
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) mindegy
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) nincs ilyen
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? új és használt is -
Quadgame94
őstag
Az ár akkor nem is lényeg? Ha nem akkor a lehető legjobbat venném ami egy LG G3 bármely méretben, amire futja.
cool77:
- Q80 mi? Q80A vagy B? Esetleg C? mindensetre bármelyik is ennél nagy visszalépés lesz a Q60C. Láttam aprón nem rég egy 43QN90A tv-t 150 ezerért és még volt rá 1.5 év garancia. Az miniLED-es még a Q80-nál is jobb. A felhősödés meg lutri. Garantálni nem lehet, hogy ne legyen. -
cool77
csendes tag
Sziasztok!
43" -os tv vásárlásában kérném a segítségeteket.
Van egy 55"-os samsung qe55q80.... tv-m, azzal kép-, hangminőségben nagyon megvagyok elégedve.
Most egy kisebbre lenne szükségem. Ami fontos lenne, a szép és a felhősödés mentes kép!!!!!
Két típust néztem eddig a samsung qe43q60 és a lg43qned -et. Sajnos ebben a méretben nem találtam tesztet ezekről a tv-kről. Van esetleg itt valakinek tapasztalata, ki melyiket ajánlja ezek közül esetleg más alternatíva? Sony?
Ja, és szeretném megúszni max 200.000 ft-ból.Köszönöm előre is a segítségeteket.
-
zack
nagyúr
A méret a lényeg.
filmnézés, tv.
75 -85 col
Vegyesen.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
HBO, Netflix,
Konzollal lesz a falra rögzítve
Samsunggal elégedett voltam, de nyitott vagyok a márkákkal kapcsolatban.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Tartalomfüggő hátsó megvilágítás hasznos lenne, de nem követelmény
Új, lehetőleg a Telekom kínálatából. -
thEndeR
aktív tag
válasz
Quadgame94 #86560 üzenetére
Koszi! Ennek a TCL nek utana olvasok, egyaltalan nem ismerem a markat. Egyebkent meg az LG C3at neztem 65os meretben, igazabol a legjobban ez tetszene csak a meretben jobb lenne a nagyobb.
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok esetleg javaslatot, ajánlást adni a Telekomnál kapható tévék közül? 75-85 col közötti érdekelne, a jelenlegi egy 6 éves 55 colos Samsung. XBox 360 + Kinnect a gyerekek által, amúgy nem lenne játékra használva. Film, tehát a képminőség lenne az elsődleges szempont, jó WiFi, garanciális ügyintézés gördülékenysége sem lenne hátrány... [Telekom, TV]Előre is köszönöm a segítséget!
-
Vitee
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerosom kinezett 3 tv-t, amibol szeretne megvenni az egyiket.
En LG C2-t vennek, de az en vagyok.
Segitenetek kerlek eldonteni ekozul a 3 kozul melyik a legjobb valasztas?- Lg75qned913qe qned mini led
- Samsung qe75q80catxxh QLED
- Hisense 75u7kqElore is nagyon Koszonom!
-
boroskarcsi
tag
válasz
Quadgame94 #86560 üzenetére
Köszönöm.
-
meander
tag
válasz
Quadgame94 #86562 üzenetére
köszi
-
Quadgame94
őstag
válasz
meander #86561 üzenetére
Mozgásban jobb az LG, de fényerőben az S90C jobb, viszont ott nincs Dolby Vision és DTS hang. G2 kicsivel jobb a C3-nál de nem adnak hozzá talpat csak állványt... Én a G2 venném ha a DTS hang nem izgat és nem baj, hogy falra kell raknod. (Bár vehetsz hozzá VESA talpat).
Sajnos a C3 alig jobb mint a C2... ami alig jobb mint a C1... C szériát nem igazán kedvelem már, de ez az LG hibája nem az eszközé. G2 3+2 év garanciás. -
meander
tag
válasz
Quadgame94 #86559 üzenetére
Sportot, filmeket nézek rajta a nappaliban, ami világos de nincs odasütő nap (északi oldal). Hozzá fogok kapcsolni egy 4k apple TV-t.
Köszi -
boroskarcsi
tag
sziasztok,
javaslatokat kérnék vásárlásban:
200-250 kb.
TV+FILM+Játék (XBOX Series X)
48"-50"
változó, inkább sötét
főleg szemből
streaming: HBOmax, Netflix, Amazon Prime, Skyshowtime, Disney+ van most.
nincs extra igény
Mindegy, falon lenne
nincs igazából preferált. a hálóba kellene, a nappaliban most LG 55 oled van.
nincs extra. fontos lenne a jó kép, főleg a játék miatt.
alapból új érdekelne -
konvergal
csendes tag
Sziasztok!
Most az emagon olcsóbban lehet megvásárolni a TCL 75C845-öt mint a 75C805-öt. Melyiket érdemes így megvenni? Azt lehet esetleg tudni, hogy ezek a C845-ök már az új chippel vannak szerelve? Köszi! -
rainman72
Topikgazda
válasz
GGery0704 #86550 üzenetére
[Ennek az ] Lg-nek most jó ára van,venni kell egy ilyet akkor.
-
meander
tag
Sziasztok,
Az alábbi kettő közül melyik inkább ajánlott? Ár-érték, képminőség, használhatóság, tartósság szempontjából.
LG OLED55C31LA
LG OLED55G23LA
SAMSUNG QE55S90CATXXHKöszi
-
thEndeR
aktív tag
Sziasztok!
A kozeljovoben szeretnek uj TV t vasarolni a jelenlegi 15 eves akkoriban jonak szamito LG televiziot cserelnem le. Mivel soha semmi gond nem volt vele ezert a legjobb az LG lenne, de barmit meghallgatok. Menne rajta PS, TV musor es Netflix is, a keret 500.000 forint, minimum 75” osat szeretnek 5 meterre van a TV egy vilagos szobaban. -
Swenk
aktív tag
Sziasztok. Egy 5 napos Tcl C805 tv. Ha valaki elmondaná,hogy ez a tv tudja e aThd7.1 atmos hangot. Nálam nem játsza le semmi. Ha igen milyen lejátszóval
Nagyon köszönöm.A leírások ellentmondásosak.Kellene igazi tapsztalata egy használónak,akinek ilyen tvje van. -
GGery0704
csendes tag
Bocsi bocsi, eredetileg linkelni akartam a jelenlegit összehasonlításnak csak lemaradt, szóval ez van most: https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-43um7050plf
Ez az amivel igazából elégedettek vagyunk méreten kívül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged