- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- HTPC (házimozi PC) topik
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Stealth #85001 üzenetére
Én az euronicsnál vettem. 4-én megrendeltem,6-án betolták a szobába a dobozt.
Azt "mondta" itt valaki,hogy már csak drágább lesz,berendeltem,erre másnap leárazták az emag-nál. Jó áron volt az euro-nál is,a hosszabb gari hiányzik csak,így 3 év. Próbáltam beregisztrálni,de nem lehet. -
-
Zimerion
csendes tag
Sziasztok!
A topik nevéhez kapcsolódóan szeretnék segítséget kérni.
100-110 ezer
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)60+ plusszos családtagnak szeretnénk sima tévénézéshez, annyi kitétellel, hogy még csak koax-os kábeltévéje van.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?40-50 inch lenne az ideális, igazából minnél nagyobb annál jobb.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?többnyire este szokott tévézni
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)Nagyon spéci igény nincs, jelenleg a régi "dobozos" tévéje van, ami legalább 20-30 éves
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)Koax
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?középen
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)Teljesen mindegy, ha nagy ikonos vagy nagy ikonosra állítható a menüje, az lenne a legjobb
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)-
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
mindenképpen újat szeretnénkElőre is köszönöm a segítségeteket!
-
Totta92
tag
válasz
Quadgame94 #84992 üzenetére
Egyre többet nézegettem és megtetszett, úgyhogy szerintem erre fog esni a választásom.
Köszönöm Nektek a segítségeket! -
HF77
őstag
válasz
nexuspolaris #84974 üzenetére
felrerted.... lényeg hogy 2 akciós legyen a kosarba, ugy jon le 10%
-
HF77
őstag
válasz
Quadgame94 #84980 üzenetére
-
boborján2
senior tag
válasz
Quadgame94 #84976 üzenetére
Évek óta rendelgetek mindent is tőlük.
Nem igazán volt még semmilyen komoly probléma velük. Nálad mi volt a gond ,hogy ennyire utálod őket? -
rainman72
Topikgazda
válasz
Minden a régi még
-
Pinge
csendes újonc
válasz
Szerintem nem kötelező 2 ugyanolyan terméket venned. Ha választasz hozzá más kedvezményezett terméket úgy is működhet.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Jogi lépés ez jó
Simán el vannak havazva szerintem
BF-kor még hétvégén is kihozták,ezt nem nagyon csinálja egy multi se. -
Stealth
senior tag
válasz
Nincs telefonszám az emagnál, írhatsz panaszt, vagy csetelhetsz egy bottal, aki egy idő után átad az ügyfélszolgálatnak. Így mondtam le a nov. 27i rendelést.
-
Totta92
tag
válasz
Quadgame94 #84975 üzenetére
Igen kicsit sötétebb, de átlagosnak mondanám a szobát, nyáron sincs olyan, hogy belesütne a nap vagy ilyesmi.
TCL-re felkapom a fejem ott a “miniLED” jelenti azt mint a Samsungnál a “neo qled”?
120hz legyen, TCL 144mhz-et olvasok mindenhol az valós?
C805 is VA panel, vagy megbízható márka? -
nexuspolaris
tag
válasz
55 inches nekem kicsi lesz a nappaliba, meg 42 plazmáról nem olyan nagy váltás. 65 colos kellene mindenképp.
-
Stealth
senior tag
válasz
Quadgame94 #84978 üzenetére
55-öst. Kaptam számlát, mindent, szóval szállítaniuk kell.
-
Stealth
senior tag
válasz
Azért jó az emag, mert 5 év garit adnak a tvkre, ha regelsz. Nem mind1. Euronicsben nem áll ez az akció.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Miért mindenki onnan rendel? 55C805 250K Euronicsban is, 65 inches meg 350K Euronicsban és Auchanban is. Emag egy... le sem írom milyen oldal.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Totta92 #84972 üzenetére
Nagyon is érdemes foglalkozni OLED-el, viszont ha nagyon világos szobában néznéd akkor csak G2 vagy drágább G3 jön szóba. Samsung esetében pedig az S90C és az S95C, mert ezek tudnak magas fényerőt. Ha inkább sötétebb szobában menne akkor LG C3 tökéletes. OLED-el nem tud versenyezni egyik sem csak árban.
LG felejtős igazából OLED kategórián kívül. Még a drága QNED90 sem jó vétel. Nagy a blooming és Local Dimming vezérlés is rossz. Samsung QN85C például elég jó TV. VA panellel európában, de igazából de majd kétszer drágább a TCL C805-nél ami szintén QLED miniLED.
Szóval:
- 55C805: Ha világos a szobád és spórolnál. 260K. Igen, jól látod. Nagyon durván jó az ára. Csak ne emagról rendeld, mert sose viszik ki
- 55G2: Ha inkább világos, de 480K még belefér. Konzolt adnak hozzá és nem talpat. De külön lehet venni.
- 55C3: Ha inkább sötétebb a szobát. 430K jelenleg.
- 55G3: Ha világos, de mindenképpen OLED-et akarsz.
- 55S90C: Világos helyre is mehet. Hátránya, hogy nincs Dolby Vision. 400K körül van. -
nexuspolaris
tag
Úgy látszik, az emag-nál meglátták az üzleti lehetőséget a C805-ben, már csak 2 tévé vásárlása esetén adják a 10% kedvezményt:
[kép]
Nem akar valaki beszállni másodiknak? Még ma megrendelnénk, és akkor megkapjuk a kedvezményt. -
Stealth
senior tag
válasz
Quadgame94 #84955 üzenetére
Hát 2 tv-m ki van fizetve, egyet csak kapok.
De igazából idegesít a helyzet...remélem marad időm regisztrálni is a tvt. -
Totta92
tag
Sziasztok!
55”-os tv-t keresek mondhatni általános felhasználásra.
Tv műsorok, néha film vagy netflix, legtöbbet eltöltött idő ps5-el lenne.Philips ambija nagyon tetszik, csak nem tudom érdemes-e nappali szekrénysorba olyat vennem, mert az 55” pont úgy fér el, hogy jobb, bal, felső oldalon kb 3-5cm marad, és félek úgy az ambilight nem élvezhető…
Samsung neo qled amit néztem QE55QN90CATXXH cikkszámmal vagy QE55QN85CATXXH cikkszámmal.
Lg-vel nem igazán vagyok képben azon kívül hogy ott QNed-nek nevezik amit a Samunál neo qled-nek.
Néztem sima qled-et is nemtudom a neo megéri-e a felárat, mert ha beruházok szeretnék olyat ami 5-10 évig újra elszolgál.
TCL-nél hogy nevezik ezt a technológiát fogalmam sincs, mert nem ismerem a márkát.
Esetleg Sony jutott még eszembe, valamit az, hogy a játék miatt Oleddel érdemes foglalkozni?
-
B.Ricsike
őstag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítségét!
Meg lettem győzve! -
Vhiktor
nagyúr
válasz
B.Ricsike #84967 üzenetére
Ha jól működik valami akkor nem kellenek frissítések, sokszor csak rontanak valamin vagy butítják a tv-t.
Van egy telegram csatorna ahova elég gyakran kerülnek ki frissítések.
Android (Google Tv) fut rajta, lényegében azt telepítesz rá amit akarsz.
Nincs 100 Hz-es tv, ezt még mindig félre írják, 60, 120, 144 Hz-es van.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
B.Ricsike #84967 üzenetére
Nincs olyan külön hogy 100hz meg 120hz-s tv,elírás,minden tv 120hz,illetve 144hz is van már.
Samsungnak vannak jó tv-i de dupla áron illetve nincs DoVi támogatás,ami minden márkánál meg van,ha nem is az alap modeleknél.Ebben az Lg is le van maradva,belépő szinten,ahogy a képminőséggel is. -
-
B.Ricsike
őstag
válasz
Vhiktor #84965 üzenetére
Wow, nem is gondoltam volna.
Olvasgattam a gyártóról, és hogy eléggé meghatározó, de azt hittem, egy Samu vagy LG azért csak más kategória. Ezek szerint a név már itt sem oszt vagy szoroz!490-ért van Emagon, így szerintem ez akkor eldőlt!
Az, hogy "csak" 100Hz a képfrissítés, jelent észrevehető hátrányt? (A többi 120Hz)
Vagy én azt soha nem veszem észre? Folyamatos lesz így is a kép?!Tetszik, hogy végre itt még vannak számok a távirányítón! Rohadtul idegesít, hogy a mostani Samsung "okos" távirányítóján nincs. Engem zavar.
Van bármi olyan dolog, ami esetleg negatív a TCL tévéknél?
Mennyire szoftver támogatott?
Komolyan veszi a gyártó a naprakész frissítéseket?
Vannak rá fejlesztések? Bár ha jobban belegondolok, amire nekem kell, igazából ez teljesen mindegy, de azért hátha tudsz adni egy-két infót, tapasztalatot?!Köszönöm!
-
Oraculus
tag
Sziasztok!
Elégedett tulajdonosa vagyok egy Samsung UE55NU8052 készüléknek és azon gondolkodok, hogy egy új és nagyobb méretűre váltanék. Az alábbiak alapján melyik 65", vagy 75" készüléket javasoljátok helyette?
500.000 Ft alatt.2. Mire használnád leginkább?
Filmnézés, tévénézés (Netflix, Hálózati NAS, UPC/Vodafone).3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
3,5-4 méter, 65" vagy 75".4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Világos nappaliban, nappal és este is.5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemben és enyhén oldalról is, 2 fő.6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? Netflix szolgáltatás és hálózati NAS csatlakozás.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak?
CI+8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy.9. Miket részesítesz előnyben?
Samsung, LG.10. Milyen egyéb követelményeid vannak?
Kiforrott, naprakész és gyors OS legyen. Android rendszer NEM kell!11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Garanciális.Köszönöm.
-
B.Ricsike
őstag
Sziasztok!
Belépő kategóriába keresek 75"-os tévét!
500eFt alatt.
Kinézett típusok:
1. Sony Bravia KD-75X81K
2. LG NanoCell 75NANO813QA
3. Samsung UE75CU8572Célok:
- Könnyű, egyszerű, kézenfekvő kezelhetőség (Az OS kiforrott, naprakész, gyors legyen!)
- Gyors átlátható menü
- Könnyen kezelhető távirányító
- Jó betekintési szögekLeginkább 50%-ban TV műsorok mennek, 30%-ban Netflix és Disney Plusz és HBO Max, és 20%-ban USB-ről nézünk meséket gyerekekkel vagy néha filmek! FULL HD-ben.
A jövőben lesz majd egy PS5 vagy egy XBOX is, így ez is szempont, hogy jól lehessen játszani rajta.Várom észrevételeitek, tanácsaitok, tapasztalataitok!
Köszönöm!
-
Gino20
őstag
A TV ócska hangszóróinál mindenféleképpen jobb lesz, főleg a SUB miatt. Ez esetben egy dolgot emelnék ki, ami sokak számára fontos lehet, hogy ezen nincs HDMI-ARC (CEC) csatlakozó, ami ugye biztosítja azt, hogy a TV-vel együtt bekapcsol és a TV távkapcs vezérli az SB hangerőt. Ez a samsung hw-.500-as sorozatától érhető el.
-
Quadgame94
őstag
válasz
zsoltesz85 #84956 üzenetére
Teljesen felesleges várni 6-7 hónapot, főleg mert a G4 kezdő ára vagy +700K lesz a mostani G3 árához. Aztán majd esik de az mától még 10 hónap. G3 egy kiváló TV. Többiekek nem kell feljönnie. Samsung is hasonlóan jó TV-t adott ki (S95C) a Sony A95L és a Panasonic MZ2000 is nagyon szuperek.
De ezekszrint nem akarsz venni semmit.
-
Gino20
őstag
válasz
zsoltesz85 #84956 üzenetére
Ha a pénz számít, akkor azt azért kalkuláld bele, hogy az új sorozatok kb április környékén szoktak megjelenni, elképesztő horror áron és kb ~október környékére "normalizálódnak" az árak, vagyis ha 24-es TV-t akarsz venni "jó" áron, ahhoz kell majd 1 év.
-
zsoltesz85
csendes tag
válasz
Quadgame94 #84952 üzenetére
Koszonom a valaszt. Szerintem meg kivarok hogy jovore milyen uj tevek lesznek. Hallottam hogy az Lg uj modelje mar megkapja az uj alpha 10 kepfeldolgozo processzort . Hatha meg jobb minosegu tevek fognak kijonni. Es talan a tobbiek is beerositnek. Lesz mibol valogatni az biztos.
-
Marko3401
újonc
Én azért őrlődöm, mert édesanyám pénteken jött haza a korházból, műtét után és 2 hétig nálam "gyógyul". Azért is rendeltem meg az Emagról (természetesen az akció is nagyott nyomott a döntésemben), mert irták hogy csütörtökön hozzák.
Személy szerint engem az idegesit hogy minek irnak csütörtököt ha nem tudják kihozni?
Budapest belvárosában élek, ezért nincs kocsim, igy sajnos nekem csak a futár marad....de ha tudom, hogy egy Budapest környéki raktárból ennyi időbe telik kihozni, akkor bérlek egy nagyobb MOL bubi kocsit aztán abban elhozom.
A másik probléma, hogy direkt emiatt vettem ki szabadságot. (Nekünk 2-3 nappal hamarabb kell jelezni, sajnos nem úgy müködik, hogy főnök másnap nem megyek be.)
De mind1, ha keddig nem jön meg akkor valszeg lemondom a rendelésem.
-
Quadgame94
őstag
válasz
zsoltesz85 #84945 üzenetére
A két egyik legjobb TV a piacon. A95K tavalyi modell hol kapható még? G3 idei csúcs. Mondjuk azért ha már ilyen tévét veszel akkor etesd 4K HDR/Dolby Vision tartalommal, de minden is szép lesz rajtuk. G3 ajánlom nagyon. Sony az mindig túlárazza magát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest