Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- TCL LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Vismajor01 #79299 üzenetére
Nekem is oled mellett volt a C835.
Egy nagyon jó tv a C835 de még elmarad az oledtől én szerintem.
Kinek hogy.Ár/értékben viszont bajnok. -
eastsider
nagyúr
válasz
Parmezan77 #79298 üzenetére
835 vs 935 megéri a felárat? van valami nagyobb hibája a C835-nek? az a megérzésem, hogy a 835 stabilabban hozza a kötelezőt. (75"-ban nézegelődöm)
-
Vismajor01
addikt
válasz
Parmezan77 #79298 üzenetére
Anyámnak philips OLED-je van, és bár nem láttam egymás mellett a két TV-t én nem láttam különbéget C835-el szemben. Hihetetlen feketéket tud ez a TV. Cserébe viszont sokkal jobb a fényereje
-
Parmezan77
junior tag
válasz
karikas87 #79287 üzenetére
+1 a nagyobb méretre. Én is ezen gondolkodtam és sok olvasgatás után úgy döntöttem, hogy biztos 75" és ha miniled akkor TCL C835 vagy 935 (attól függően, hogy alakulnak az árak a következő hetekben). Gondolkodom még az LG 77B2-n de a +300k a 835-höz képpest, szerintem nem éri meg, (kíváncsi lennénk mások véleményére is ezzelkapcsolatban).
-
rainman72
Topikgazda
válasz
markaradi #79291 üzenetére
Nézz egy [blooming testet ] rajta full sötétben.
Köszi -
sittes79
addikt
Sziasztok,
Lg G2 az LG C2-vel szemben megéri a felárat?
PS5 tekintetében kérdezném főleg.
köszönöm
-
djhir
tag
válasz
Parmezan77 #79284 üzenetére
Azt még meg tudnád mondani, hogy PVR van ezen a típuson?
-
karikas87
csendes tag
Sziasztok,
Egy nagy dilemmám lenne, amiben kérnék segítséget. LG Oled65B2 vagy TCL 75C835?
Kb. egy árban vannak most, és a kérdés hogy a szebb OLED 65" vagy a nagyobb 75" QLED.
Alapvetően Film nézésre használnánk, és a kép lenne a legfontosabb.
Ki melyiket választaná? -
rainman72
Topikgazda
válasz
Parmezan77 #79284 üzenetére
3hete volt a 75C835 jó áron akkor kellett volna beruházni.Hátha,de gyanús,az alza is hamar leállt az akcióval.Nem biztos hogy meglépi újra.
Hogy az utód(C845) meg mikor lesz elérhető áron az még messze.
Ott viszont már érdemes a 85" árát is figyelni mert nem sokkal drágábban nyit mint a 75" -
Parmezan77
junior tag
Nekem ebből van a 75-ös a nappalimban. Azért az árért szerintem nem rosz tv. Én 2 éve használom, csak már meguntam, hogy a fekete az szürke
Mondjuk ennél nem tapasztaltam DSE-t egyáltalán de azért a HDR és a DoVi nem annyira látványos mint egy miniled vagy oled tv-n, inkább azt mondanám, hogy korrekt (de ez nem meglepő mivel 300 nit körül van a max fényereje). Ellenben mindenevő, nem nagyon találtam olyan tartalmat vagy formátumot amit ne játszana le. Megbírkózik a DoVi összes verziójával és konténerével. Ez már nem mondható el az újabb U8HQ modelről ami szinte semmilyen "netes" DoVi tartalmat nem játszott le, vagy nem jól jelenítette meg kivéve a V8 mp4-et. -
rainman72
Topikgazda
Hisense-el én amúgy is óvatosan.
App-ok száma is kevés,van amelyik évekig nem frissül,meg ilyenek
Sokal jobb egy TCL VA.
Hogy ki akartam próbálni az U8-t az csak egy dolog,érdekelt volna,de már lemúlt rólam.
Amit linkeltél az meg egy alap IPS paneles tv,színek és a betekintési szög azért jó.Nappali tv meg tv adásokhoz való igazából,este sötétben elvérzik.
Egy Philips ambilight-al jobb választás még mindig ha IPS kell meg az amit az nyújt(színek,jó betekintési szög)
Fekete egyiken se lesz.
Ahhoz VA panel kell mindenképp,persze azt a feketét is helyén kell kezelni,mert ha nem FALD akkor ott is lehetnek problemák az egyenletességgel. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Parmezan77 #79277 üzenetére
Volt már 77B2 800e körül napi akcióban,erre emlékszem.
Szóval nem lehetetlen. -
Gino20
őstag
válasz
Parmezan77 #79280 üzenetére
Számomra is gyanús, de közben újnak árulja 3 év gyártói garival.
Ha nincs benne humbuk, akkor nagyon jó deal. -
djhir
tag
válasz
rainman72 #79276 üzenetére
Akkor ezek szerint a Hisense miniledes tévéivel csak óvatosan? A napokban láttam az egyik Auchan áruházban egy ilyen [link] nem miniledes tévét, az M4 sportműsor ment rajta. Kifejezetten tetszett a betekintési szög, és a sarkokban sem vettem észre semmilyen sötétedést.
-
Gino20
őstag
Ez vajon real? [77C2]
Ha igen, akkor valaki nagyon jól járhat vele. -
Parmezan77
junior tag
válasz
rainman72 #79276 üzenetére
Hát nem lehetett. Nem csak a sarkok sötétedése volt a gond, hanem a csúnya felhősödés, föleg sötét jeleneteknél. Én alapból sötétben nézek tévét, ezért inkább a sötéttebb beállításokat használnám.
Van egy régebbi 75-ös tévém a nappaliban, így most úgy gondolm, egy kicsit kivárok, hátha az új modelek megjelenése tolna egy kicsit lefele az árakon. C835 már elég jó árban van, C935 már esett, lassan megérős lenne, viszont az LG77B2 ha mondjuk 800k alá esne akkor lehet az lenne inkább a nyerő (most 880)Igaz 650-re gondoltam mint maximális keret, de egy nagy OLED talán megérné az extra pénzt.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Parmezan77 #79275 üzenetére
Igazából nagyon sok tvnél sötétebbek a sarkok nem Hisense betegség.
Mondjuk a C835 ez alól kivétel volt.
Sok 100ezres Sonynál is meg van ez például.
Itt igazából a nagysága/erőssége dönt,van egy szint amivel együtt lehet élni ha amúgy jó a tv. -
Parmezan77
junior tag
válasz
Vhiktor #79260 üzenetére
Így igaz, borzasztó volt. DSE föleg HDR-ben. Elküldtem panelhibával a szervízbe, válasz ez volt: "A Hisense állásfoglalása alapján a sarkokon jelentkező beárnyékolódás normális jelenség, a direkt háttérmegvilágítású led technológiánál. Így cserét vagy javítást nem igényel. Szoftver visszaállítása a gyári alapállapotba.". Visszakerült az emaghoz... (75U8HQ)
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Parmezan77 #79272 üzenetére
Rendben köszi
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Killing #79269 üzenetére
21-22-23 nem évjárat,az inkább a boroknak van
Kezdjük
Van A-B-C-G seria az Lg oledjeinél.
A2-B2 és így tovább az 2022-s model.
Ez alapján idén A3-B3...lesz.
Az Evo panel egy tovább fejlesztett dolog nagyobb fényerővel.
A2 50/60hz alfa7 proci
B2 120hz alfa7 2.1 hdmi VRR
C2 Evo Ex 120hz alfa9 etc...
Második szám csak a hátlap szinét jelzi
C21 fekete C22 fehér.
Ennyi elég 1szerre nézd át őket.
A végét én se tudomEbből viszont lejön hogy miért olcsobb a 65A23,azért mert az a belépő model az oledek világába.
-
Rick4
félisten
válasz
Vismajor01 #79268 üzenetére
Olvasd el, mi van odaírva!
-
Killing
addikt
Sziasztok!
A 3 TV között mi a különbség?Szemet szúrt a 65A-nak az ára, nem tudom jó vétel lehet-e és mennyiben különbözik a másik kettőtől. Annyival tisztában vagyok hogy a 65 a képátlót jelenti, a 21,22,23 az évjárat, viszont a 65 után jövő betű meg a legvégén az LA, LB, Evo az rejtély nekem.
LG OLED65C22LB Evo
LG OLED65C21LA Evo
LG OLED65A23LAhttps://ipon.hu/shop/termek/lg-oled65c22lb-oled-evo-65/2043983
https://ipon.hu/shop/termek/lg-oled65a23la-65/2051994
https://ipon.hu/shop/termek/lg-oled65c21la-oled-evo-65/2033434 -
rainman72
Topikgazda
[Sony 55X89J]
250e 3év gari filmekhez és játékra is.
120hz 2.1hdmi VRR. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Vismajor01 #79263 üzenetére
Nem írtam azt hogy jobb.
Csak egy ajánlat volt arra ha mindenképp Hisense-t akar,mivel úgy láttam a TCL nem győzte meg
Hogy én meg miért venném?
Mert ilyen még nem volt -
rainman72
Topikgazda
Míg a TCL VA addig a Hisense IPS.
Az eMagon van olcsóbban ujracsomagolt 75U8HQ,meg kell venni azt és kipróbálni.Ha nem jó max vissza küldöd.
A HDR biztos hogy jól mutat rajta mert nagy a fényerő,de a fekete meg a blooming otthon fog kiderülni.
[itt van]
Ha szerencséd van olcsón lesz egy jó tv-d(ha nem kéne most másra a pénz ennyiért elhoztam volna már én is)
-
rainman72
Topikgazda
válasz
rene85 #79255 üzenetére
Volt sok Philipsem szám szerint 20+
Volt Samu Q60A és Q70B.
Philipsből érdemesebb VA paneles,IPS inkább akkor ha nem nézed full sötétben,ez minden IPS-re igaz.Egyik se tud 500 nit fényt szerintem,de a 8-s sorozaton már jó lesz a HDR/DV megjelenítés,jobb mint a nagy átlag.Ezek még nem pont azok a tv-k amik erre készülnek.
A Samu Q70 se az még.
Feketében a Q60 nagyon gyatra volt,a Q70 viszont már elég jó fekete egyenletességet hozott,de ez panellottó nagyon.HDR megjelenítésben jobb mint a Philips viszont nincs DV támogatás és ambilight se. -
rene85
aktív tag
válasz
Vhiktor #79254 üzenetére
528 v 580 a Samsung javára a HDR 10%-os tesztekben. Ez nem különbség. Viszont ott az ambilight amit így nem kell házilag barkacsolnom. A samsungnal meg a szerviz hálózat, a név, a mobilommal való osszekapcsolas stb. mindkettő 4K 120hz, a Samu Edge LED-es és VA, a Philips DirectX LED-es és IPS… Van meg 1 hetem kitalalni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen egeret válasszak?
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Alkoholista nevelde
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest