Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
air
nagyúr
válasz
szlobod95 #7822 üzenetére
Ha a CI modult az UPC miatt emelted ki, akkor lehetőség szerint az UPC mediacard kompatibilis TV-k listájáról érdemes választani.
Én most úgy jártam, hogy sajnos nem működik a kártya az új TV-ben.
Legalábbis az a kettő, ami már itthon van.
Az egyik kb. 2, a másik minimum 4 éves.
Ha MindigTV-t használsz, akkor ben szóltam. -
szlobod95
csendes tag
Sziasztok! Új TV vásárlásán gondolkozom a szüleimnek karácsonyra. Sajnos nem vagyok annyira otthon a TV-k világában, ezért szeretném kérni a segítségeteket.
Amik a feltételek a TV-vel kapcsolatban:
- 43" képátló
- FullHD felbontás
- USB-ről filmlejátszás
- NEM Smart TV ! (Sokat olvasgattam a Smart-ról, úgy érzem nem használnánk ki, youtubeozni meg gépen elég
- Ne Legyen 3D-s
- CI modul
- Összeköthető legyen házimozival- ÁR: 100.000 Ft / + - 15.000 Ft
Nekem ezek jöttek ki a szűrésemre, ezekből esetleg jó valamelyik? : [link]
Legnagyobb részt HD adások nézésére (CI modul), illetve FullHD filmek nézésére használnánk (usb-ről mkv.)
Köszi a segítséget: Bence
-
fireproof
őstag
válasz
#94529552 #7813 üzenetére
Hát sajnos már ő sem tud J6200-as szériát....
Így tanácstalan maradtam megint...
Ezek közül esetleg valamelyik?
( XBOX ONE-hoz játékra, néha filmezésre, netezésre kellene. Legtöbbször viszonylag közelről (kb 1m) nézném. )LG 32LH6047
SONY KDL-32WD600
LG 32LF5800Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
aliens69 #7811 üzenetére
Az első kettő, a KU6000 és a XD7000 is csak belépőmodell mindkét márkától, azok felejtősek, igaz, hogy ezek a dolgok le voltak írva, de hát senki nem olvas vissza ezek szerint.
Viszont a harmadik itt olcsóbb: UE49KU6400.
A felkonvertálás mindegyiknél egyformán van megoldva, nincs előnye senkinek. A Samsungnak kész rendszere van, míg az androidra meg hol ezt-hol azt kell telepíteni a store-ból, idönként fizetőseket is szoktak(végüli ez a fő célja a guglinak, már a tévéken is hogy fizessünk). A lejátszója nagyon jó a Samsungnak és az LG-nek is, és azonnal használható, nem kell mókolni semmit rajtuk.
bence1990
Az tényleg durva lenne annyiért. Ajánlott tévé a 7707-es, vagy a 3D-s változata az UH8507. justaview-nek van 49 vagy 55"-ban és nagyon elégedett vele, de mostanában nem jár ide, talán másik tévés topikba, de akár priviben is írhatnál neki, ha van kérdésed a tévéről.
-
interstate76
addikt
válasz
pelgrim_v1 #7817 üzenetére
Szívesen. Nekem T24D390EW-m van - az újabbnak jobban tetszik a talpa, képminőségre sztem semmi különbség a 2 között, de lehet, hogy rosszul látom (az újabbat csak boltban láttam). A D sorozatúban a tuner jó, a menü gyors és könnyen átlátható, ill. nekem a 2 hdmi is jól jön (laptop - konzol - droidos mini PC hármas közül lóg rajta 2, változó felállásban). A PLS panelnek szerintem az átlag ips-nél jobb a feketéje, de lehet, hogy csak elfogult vagyok a sajátommal, vagy kifogtam egy jobb példányt - végülis mindegy, mert nagyon ritkán használom sötétben. A sport mód viszont szerintem borzasztó, olyan színű fű sehol a világon nem nő
, mint amilyennek ez a monitor mutatja, ha egy focimeccs megtekintése közben bekapcsolom ezt a funkciót. Nálam elsősorban monitor, ill. korábban Mindig TV Extrát néztem rajta, most csak az ingyeneseket - sztem bőven jó a célra. A PIP funkció is szuper - a nyáron sokszor ment a kis képen az Olimpia munka közben (nagyban csökkentve a hatékonyságot
). Grafikai munkákhoz persze nem erre a monitorra van szükség.
-
pelgrim_v1
tag
válasz
interstate76 #7808 üzenetére
Köszi rànézek
-
blackalex
csendes tag
válasz
#94529552 #7813 üzenetére
Kecskeméti vagyok és itt nincs annyi lehetőség mint Bpesten. De ma bent voltam a Media Marktban és ki volt rakva egy UE55KU6450 és mellette meg egy íves Samsung. Mindkettővel elindíttattam egyforma demó videót és körbe nézegettem őket. Az íveltet jobban lehetett látni oldalról mint a sík képernyőst,de a torzítástól félek a homorú kép miatt, főleg játéknál...
-
bence1990
csendes tag
Sziasztok,
Lehet írta már valaki vagy köztudott tény, de ha már 1 embernek is új akkor nagy segítség:
Joy napokon (Nov. 11-13.) lesz egy ilyen Media Markt-os kupon:
Én egy 60"-os LG 60 UH7707 4K Super UHD TV-t tervezek venni ami így 450,000 helyett 360,000 lesz ami azért elég durva spórolást jelent.
Esetleg van valakinek negatív tapasztalata/véleménye ezzel a TV-vel kapcsolatban? (3D-re nincs szükségem) Szerintem ez így elég jó vételnek számít.
-
dr.yes
újonc
Sziasztok!
Érdekelne, hogy melyik a legjobb 40-es smart TV amit pénzért vásárolni lehet? Tudtommal OLED és SUHD nincs ilyen méretben, tehát az érdekel mi az ami ezeket a legjobban megközelíti képminőségben? FHD vagy UHD mindegy, ebben a méretben ha jól tudom sok különbség nincs. Tűéles kép, szuper kontraszt az elvárásaim, klasszikus TV nézéshez kell. Smart nem lényeges, TV Boxxal megoldható. Ne legyen 3D.
Köszönöm!
Pumma véleménye különösen érdekel!
-
törölt tag
válasz
konci79 #7802 üzenetére
Optikai kimenet akkor kell, ha házimozi erősítőt és több hangfalat is használnál. Ha nem számítanak a csatik, akkor elég az olcsóbb is. Képre teljesen jók ezek az árukhoz képest. A nagyobb méret meg kell, mert nem nézhetünk 4-5-6 méterről egy kb. 19-20"-os CRT tévét, mint régen.
fireproof Jah, értem, mert esetleg külföldön, amazonon, stb. még lehet elvileg. Igen, nem sok típus maradt a kis méretosztályban sajnos. Bár valakitől hallottam, hogy teszkóban 32LF5800-ast látott 80-85k-ért mostanában, ez remek ár/érték lenne. Mert 100-110k-ért brutál sok egy 32" tv, nekem. De lehet, hogy bemutató tv volt, bár az mindegy is, ha ok. Ezek sok ezer órát elmennek.
blackalex Edigital? Bp.-en több üzlet is van, ahol meg lehet nézni tévéket, csak keresni kell. A tvraktár-ról is olvastam például.
De ha az elsőtől online rendelsz, akkor 14 napig elállhatsz a vételtől, ha sehol nem tudnád megnézni. Meg a pillanatnyi benyomás nem sokat ér egy boltban, ahol el vannak tekerve a tévék. Nekiállsz beállítani 2-3 db-ot órákig(mihez, vagy hogyan), majd egymás mellé rakatod őket? Vagy a legszínesebbet választod, vagy amelyiken a legszebb Demó videó fut? -
aliens69
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném ha segítenétek nekem abban, hogy...
nézelődtem már egy "kicsit" a neten, de nem tudtam eldönteni, hogy milyen új tv-t vegyek kb. 200 ezer körül, ebben szeretném a segítséget kérni tőletek.Lehetőleg:
- 49-50 coll, Samsung vagy Sony Tv
- Szép képe legyen, ne akadozzon, ha külső meghajtókról filmet, sorozatot vagy éppen a tv-ben levő műsorokat szeretném nézni, tehát jó legyen a képfrissítése.
- Mivel hosszú távra veszem így 4K-ban gondolkodok. (Tudom most még fölösleges, de talán 5 év múlva már jól jöhet ez a funkció)
- A smart funkció is a későbbiekben jól jöhet még, ezért nem árt, hogyha tudja a tv.
- Nem kell, hogy ívelt legyen, mert elég sok sport műsort nézek és így az ott levő vonalakat majd görbének fogom nézni, látni.
- 3D technológia nem kell.Mire használnám?
kb 35-35% film, sorozat, sport közvetítés, 20% játék konzolról, pc-ről, 10% sport közvetítés stream-eléseEddig ezeket néztem, nem tudom, hogy melyik érné meg legjobban.
1. SAMSUNG UE 50 KU6000
2. SONY KD-49XD7005BAEP
3. SAMSUNG UE 49 KU6450 Ez csak akkor jöhet szóba, ha esik addigra az ára.Én az 1. felé hajlok, mert jelenleg egy 15 éves 72 centis Samsung tv-t váltana, ami még mindig teljesen jó, úgy hogy egyszer sem volt szerelőnél (míg a családban, rokonságban, azóta 3-4 alkalommal is cserélniük kellett már, meghibásodás miatt (Sony, Thomson, LG, Panasonic, Philips tv-jüket) , de itt az idő korszerűsíteni.
De azt írják, hogy a Sonynak jobb a 4K felkonvertálása full HD-ról 4K-ra, meg állítólag jobban ki van dolgozva a smart funkciói is. Ráadásul 1 Hdmi-vel és 1 usb porttal több van rajta, ami nem hátrány. De ez már 30 ezerrel több.
Mennyire valósak ezek a dolgok? Jobb a Sony ennyivel mint a Samsung vagy, ha a Samsungot venném azzal sem járnék rosszul? Vagy esetleg van ennél jobb választás is ebben az árban?
Igaz, hogy hosszúra sikeredett, de remélem páran végig olvassák és tudnak nekem segíteni, abban, hogy melyiket válasszam.
Előre is köszönöm mindenki segítségét.
-
taylor9414
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék TV-t venni de sajna nem igazán vagyok otthon a témában. Tudnátok ajánlani pár típust? A vásárlás nem létfontosságú, így lehet meg várok pár leárazást, de konkrét darabokra könnyebb figyelgetni. A felhasználás elég szerteágazó lenne főként xbox menne rajta, mellette pc, filmezés, elvétve TV adás. A mérete 32-38" lenne az ideális. Nagyjából 1,5-2m-re ülnénk tőle Az ára pedig 100-140ezernél lehetőleg ne legyen több. Köszi a segítséget előre is. -
interstate76
addikt
válasz
pelgrim_v1 #7806 üzenetére
-
blackalex
csendes tag
válasz
#94529552 #7800 üzenetére
Tegnap bent voltam egy üzletben ahol 4k tv-k közül ez az ívelt volt kiállítva és az eladó meg regényeket mondott róla,h higgyem el sokkal jobb mint a sík képernyős. Én meg nem nagyon vagyok napra kész a dologban ezért is próbálok először fórumon megbizonyosodni róla, hogy jó döntést hozzak. Néztem amit belinkeltél,de nagy kár,hogy a media marktban nem lehet kapni (garancia miatt). Próbálok ma olyan üzletet keresni ahol meg lehetne nézni,mert itthon Magyarországon nem annyira bízom az online vásárlásban és jó lenne körbe nézni élőben is...
Köszönöm a segítséget -
pelgrim_v1
tag
Hello
Tanàcsért jöttem. Ps4 +tv kombo-t veszek mosr fizukor de nem vagyok nagyon hozzàértő. 60e a keret rà (nem sok tudom de 150-et elvisz a ps4 csomag azt még enni is kell novemberben meg rezsit fizetni szal fix a tv keret. Egy-két ezer forint még belefér +ba de ha nem musàly nem akarom túl lépni a keretet nincs kedvem megint wuffon levesen élni mert elkúrtam a fizum rezsire meg video kàrtyàra.) full hd legyen ez fontos ugye. Nem kell hú de nagy méret mert közel lesz szal ez az 55 centi környéke unt elég. Nem nézek àtlagos tv -t se túl sok filmet de jàték és anime futni fog rajta ezerrel (meg ha asszony àtjön 1-2 horror de nem az ő igényeit veszem figyelembe elsősorban jelenleg)
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-t24d391-23-6-feh%C3%A9r-full-hd-led-tv-monitor-funkci%C3%B3val-wva-1148309.html
Vele szemeztem eddig. Vélemény? -
medica
senior tag
A Sony kdl55w756 100hz-es (elmosódást írtak páran gyors mozgásoknál)? Mennyire jó vétel 230k körül? Smart nekem elég ha jó a médialejátszója, nem akarok külsőt (Kodi rajta van állítólag de droiddal kínlódik egyesek szerint).
-
konci79
őstag
válasz
#94529552 #7801 üzenetére
Köszi.
Fejhallgatót sose használtam tv-n és tudom láma,de optikai kimenet mire kell?
Amúgy csak nekem furcsa hogy tele van modern okostv-vel minden és nem lehet nyugodtam megvenni bármelyiket mert sz.r a kép,stb...Akár 1-200.000 ezerért??
Régen ettől nem kellett félni,max a méretnél megnézni hogy mire elég a keretem..
Pláne ha már egy 100.000-es is sok nekem a 85.000-es fizumhoz... -
törölt tag
válasz
konci79 #7792 üzenetére
Igen, digitális csomagra kell váltani, az analóg nem való ezekre. Az LG 43LH541V, vagy bármelyik 43-as az LH5-ös szériából. De ezeken elég kevés a csatlakozó, nincs fejhallgató és optikai audio kimenet se. Ezen már csak 1 HDMI. Később nehogy hiányozzon. Mert akkor most van a 43LH560V például 112k-tól.
fireproof Hol találtál még 32J6200-at? Vedd azt, ha jó árban van és normális garival...
doeeg 49-50"-ost keress majd. -
törölt tag
válasz
haromegesz14 #7797 üzenetére
A legtöbben olyat vesznek, és elég nekik, sőt a kinézetre is gyengui J4000, J5000-es szériát. A Samsung 40J5100-ast vennéd? Még van egy esélyed ha kevesled, az online kínálattal ellentétben a nagyobb üzletekben, mint a mediamarkt még előfordulhat pl. Samsung UE40J6200 is például. Külön cég az online, és más készletből dolgoznak. Vagy a madaras.
blackalex Miért azt? A görbe vonalakat szeretnéd rajta, vagy a sokkal szűkebb oldalsó betekintést? Van ott normál kijelzős is olcsóbban: Samsung UE55KU6400SXXH
TomFace PC-ről 60 Hz lesz mindkettőnél, mint a mostani, azt te állítod be a gépeden, mint ahogy a 24p-t a filmezésre[link].
-
törölt tag
válasz
TomFace #7784 üzenetére
Az UH 7707 HDR/10bites tv, és ez felső kategória azért. Mert igaz, hogy jobb a 635V feketéje, de játéknál és monitorként se annyira lényeges, mert nem tök sötétben játszunk ugye. Vagy a világosban tévézésnél se. Viszont az UH635V pedig az alap UHD-ktől jobb az 1500-as PMI-vel, de itt van valakinek ilyen, szerintem olvass bele a topikba, és kérdezz a 635V-ről akár tőle is, vagy általánosan.
dawheeler Nem valószínű. Szinte az összes gyártó használja ezt a fajta lábakat, még a felső kategóriás tévéken is. Nekem nem olyan fontos a talp, mert van ilyen az egyik tévémnél (és a menü sem). Vagy ott az LF630V, ha gondolod. Ne a lábakat nézzük a tévéknél
.
Kabel15 Az utolsót. -
haromegesz14
aktív tag
60 Hz tévézgetésre, filmezésre elég? Nincsenek nagy elmosódások?
-
blackalex
csendes tag
Sziasztok,
4K tv vásárlás előtt állok nem túl nagy tapasztalattal. Filmezés és netezésen kívül elég sokat fogok rajta játszani Pc-vel. Ezt néztem ki egyenlőre: SAMSUNG UE55KU6500SXXH
Ha valakinek van vele tapasztalata, vagy tippje egy jobb készülékre ebben az árkategóriában azt nagyon szívesen fogadnám.
Köszönöm -
Kabel15
aktív tag
Sziasztok,
Egyik barátom szeretne vásárolni tévét és segítséget kérne.
Kép átlónak 127cm szeretne. 49"-50"
PS4 Pro hoz szeretné vásárolni, vagyis ahhoz szeretné majd használni.Ezeket nézte ki eddig:
Sony Bravia KD-49X8005C
Samsung UE50KU6072
LG 49UH7507
LG 49UH7707Tudnátok segíteni, hogy a felsoroltak közül melyiket lenne érdemes vásárolni?
A keret 250k lenne.
Van ezeken kívül még jó ár értékben valami?Előre is köszönöm
-
TomFace
tag
Igazából én is megerősítést várnék, mivel egyik készüléket se volt lehetőségem megnézni élőben, de majd itt egy hozzáértő remélhetőleg megerősíti, hogy egy kategóriával feljebb áll. Amennyiben 60Hz helyett csak 50-et tud a panel, akkor az nekem játékhoz kevéske lenne, és sok helyen olvasni, hogy bizony gyors mozgásnál jelentkezhet a motion blur-rel probléma.
Az uh635v-ről továbbra is szívesen fogadnék valami véleményt, nagyon hasonlónak tűnik a KU6400-hoz, csak talán egy kicsivel többet tud (pl. local dimming).
-
fireproof
őstag
Sziasztok.
Úgy néz ki e közül a két Tv körül választanám ki a nyertest de én nem tudok választani.
XBOX ONE-hoz játékra, néha filmezésre, netezésre kellene. Legtöbbször viszonylag közelről (kb 1m) nézném.
Melyiket ajánlanátok?:LG32LH6047
VAGY
Samsung UE32J6200AWKöszönöm.
-
konci79
őstag
Sziasztok!
~43 as tv-t keresnék,digi analóg csomagom van(azt kell váltani digitálisra?).
Keret max 110,de nem baj ha olcsóbb.
Nem kell semmi extra,esetleg ha miracastot tud az előny,ha ennyiért van olyan.
Csak tv-zésre kell,esetleg nagyon ritkán külső eszközös filmezés,mondjuk az lehet gépről megy majd.
Megbízható,szép kép,másra nem használnánk.
Előre is köszi a válaszokat! -
updog
őstag
Sziasztok!
Jön a Black Friday, és szeretnék 1-2 típust kívánságlistára tenni, hátha pont beleesik majd a leértékeltek közé
Miket ajánlanátok, ha nagyjából az egyetlen követelmény, hogy legyen baromi szép a képe /megfelelő forrást nézve nyilván/? (asszonyt csak így tudtam meggyőzni
).
Amúgy amit keresek: 42-50" (kb. 3 méteres távból lesz nézve), FullHD (UHD nem kell ), tudjon 100Hz-t, okosság / 3D: nem szükséges, lag nem érdekel, Ethernet vagy wifi + min. 2 HDMI input legyen. Falra lesz rögzítve, így dizájnos talp sem szempont.
Kb. 150k lesz a keret (leértékelve, tehát mondjuk jelenleg 170-ig megköszönök minden ajánlatot)
-
törölt tag
válasz
Kisnyikhaj #7782 üzenetére
Amit találtál előbb, csak a 49" változata, csak ez már 160k, de lehet találni ingyenes fuvarral is. Samsungból nincs idén 6-os FHD(csak 1 hajlított kijelzős a 49K6300), csak az alsóbb kategóriás 5-ös széria, a tavalyiak meg elfogytak.
dawheeler Nézd meg ezt a PH-s tesztet az LF63x-ről, és annak a 6047 lenne az utódja, talán a menüje kicsit gyorsabb lett(de a talpa a tavalyinak szebb lett), mert idei széria, de sztem képre és tudásra is hasonló. Volt aki ezt a tavalyi LF580V típust nagyon dicsérte, hogy mindent tud, amit kell, és a képe is szép.
Kiratheonly Talán az LH6047 a legjobb idei 32" FHD(de sajnos elég drága is), én nem tudnék másikat mondani, mert annyira hanyagolják a gyártók ezt a méretet, de most már az összes FHD-t is.
-
flashpointer
őstag
válasz
gyuribácsi88 #7756 üzenetére
Az ösök megvettek ha sajat szememmel latom majd irok rola mik a benyomasok .
-
TomFace
tag
Sziasztok!
Nagyjából körvonalazódik már, hogy milyen elképzelésem lenne új tv kapcsán, de azért szeretném a segítségeteket kérni.
Amit szeretnék: UHD, alacsony válaszidő, ~50", max 250e. Kizárólag PC-re kötve lenne használva, meg valamennyi filmezésre, és alapvetően sötét környezetben. Nézegettem a Samsung UE49KU6400-t, de a hozzászólásokat olvasva letettem róla.LG 49UH7707 vagy LG 50UH635V között gondolkodom, előbbiről egészen képben vagyok a teszteknek és kommenteknek hála (rtings.com-on annyira azért nincsenek elájulva tőle, viszont KS8000-rel hasonlítgatják, ami azért ugye egy egészen más kategória) viszont utóbbiról nagyítóval kell keresni az infót, és akkor se találni egy épkézláb tesztet. Nagyon titokzatos egy készüléknek tűnik, kicsit olyan érzésem van, hogy a VA panel miatt is kitűnik a sorból, és egy alulpromózott gyöngyszem. Samsung monitorban már használtam VA panelt, így alapvetően hajlanék a 635V felé az állítólagosan jobb fekete, és a valószínűsíthetően jobb válaszidő miatt, de ha meg tudná nekem valaki erősíteni, hogy válaszidő szempontjából elenyésző a különbség, akkor lehet mégiscsak a jobb minőségűnek kikiáltott 7707 mellett voksolok.
Köszi előre is!
-
Kiratheonly
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert nem vagyok up-to-date TV fronton. Egy 32"-est nézegetünk, ami jó lenne, ha SMART és 100Hz-es. Milyet tudnátok ajánlani? Ezt a típust már hallottam, hogy jó: LG 32LH6047.
Előre is köszi
-
törölt tag
Az UH 7507-hez jár a MR, a többihez nem is használható. Elég jókat olvastam erről a típusról, de éppen az UH7707 még jobb lenne, azt a másik 2 UHD csak belépőmodell, azokat hanyagold. Még itt is olvashatsz a típusokról.
Calogero Akár az is jó lehet, bár még drágább(110k), és hivatalos helyről érdemes rendelni a gyári gari miatt. Vétel után regisztrálni kell majd. Netezésre nem túl praktikusak ezek a tévék, Pc, tablet inkább. De majd rájönnek.
Jamby18 Elmegy. Nem olyan jó, mint a tavalyi 6-os, de már nem kapható J6200-as, vagy LF650-es, mert csak 5-ös széria. De van még a 632V középső talppal. Drágák ezek a kis 32-es Smart tévék, ha azt nézzük, hogy 112k egy 43"-os smart... -
Jamby18
senior tag
A Samsung UE32K5500 jó vételnek számít? Látom a konkurencia az LG 32LH6047 csak ennek a talp ami nem lenne jó nekem.
Egy 24" LG IPS236V -t váltana le. Sajnos már nem mindig kap jelet, bekapcsoláskor power saving-ba kapcsol. Ki kell húzni a HDMI-t aztán megint csatlakoztatni, hogy adjon képet. Ezért szeretnék egy TV-t mert így is szét kell húzni mindig a csatlakozásokat. Mert set top box ról megy a tv adás. -
törölt tag
válasz
interstate76 #7775 üzenetére
Van 1 db ívelt modell. Csakis a K6300, ami középkategóriás FHD a Samsungnak, de sajnos a görbe panellel 40, 49, 55 méretben. Nem igazán érthető, hogy miért nem cimkézik át a J6200-ast és K6200-asként árulhatnák. Persze az UHD-t többért lehet eladni, még a gyenge 6000-est is.
bezsoo A 8005 nem ajánlott, viszont az XD túlárazott , de erősen. Annyit csak oled-ért adnék ki. De még a 7707-nél is várnék, hogy csökkenjen az ára, mert fog, az biztos.
-
prannk
őstag
Mall.hu n ha jól olvasom can pénzvisszafizetési garancia.
Ezek szerint ha nem.tetszik a tv visszakapom a penzem ugye?
Olvastam hogy van 65 napos is.. na most akkor 14 vagy 65 nap??Már kézhez kapta a terméket, de mégsem felel meg? Meggondolta magát?
Ebben az esetben a termék átvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül élhet az Elállás jogával, azaz elállhat a vásárlástól. Ez azt jelenti, hogy a vásárlás előtti állapotot állítjuk elő.
A termék cseréje elállás esetén nem lehetséges.
Nem gyakorolhatja a fogyasztó az elállási jogát a vonatkozó jogszabályban meghatározott esetekben, így különösen a szerzői jogi védelem alatt álló termékek (pl.: hang-, illetve képfelvétel, valamintszámítógépes szoftver) esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy elálláskor a visszaküldött terméket lehetőség szerint, a készülék eredeti, gyári csomagolásában, annak hiányában a leggondosabb csomagolásban szíveskedjen visszaküldeni. Az utánvéttel küldött csomagot nem áll módunkban átvenni.
A fogyasztó az elállási joga gyakorlását írásban (e-mailben vagy postai levélben) köteles az eladónak bejelenteni. Az elállási nyilatkozatot innen töltheti le.
Amennyiben a fogyasztó a termék árát megfizette, az eladó az elállás közlését és a termék visszaszolgáltatását követő tizennégy napon belül visszatéríti az árát az Ön által megadott bankszámlára történő átutalással.
A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.A fogyasztó a terméket az eladó 1222 Budapest, Nagytétényi út 112. szám alatt található raktárába köteles visszajuttatni.
Csak akkor vagyunk kötelesek a terméket visszavenni, ha azt sérülésmentesen és az összes tartozékával együtt szolgáltatja vissza. Amennyiben a terméket már használta és nem tudja azt a megfelelő csomagolásban, sérülésmentesen visszaszolgáltatni nekünk, akkor az eladó nem veszi vissza a terméket és nem fizeti vissza a termék árát, ilyen esetben a terméket a fogyasztó költségére visszaszállíttatja a fogyasztónak.
-
interstate76
addikt
válasz
#94529552 #7773 üzenetére
A J6200/6300-nak van olyan utóda, amiben hasonló panel van?
Más: nemrég írt valaki a VA panelek szűk betekintési szögéről. Nos, a H6400-ast nem tudtam megnézni, de sem a Samu J6300, sem a J6200, sem a Sony W755 esetén nem tapasztaltam azt, hogy ne tudná 3-4 ember kényelmesen elhelyezkedve, színtorzulás nélkül nézni. Szóval ahogy az IPS panelek feketéje sem elviselhetetlen, úgy a VA panelek látószöge sem használhatatlanul szűk - sőt!
-
törölt tag
Elég megbízható, nálunk 6 éve működik egy FHD Samsung, igaz a mostaniakról majd csak évek múlva derül ez ki. A Samsungot hivatalos viszonteladótól érdemes venni(edigital, mediamarkt, stb.), hogy gyári garanciája legyen, ne pedig csak bolti garis. Ezt írták a pro-ról, én még nem néztem utána.
Oppenheimer >> :Beárazós topik.
interstate76 Jó a J6200 is, ha a mall.hu-os webshop-os jótállással megelégszünk(samsung topik).
-
pety27
tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok, LG-t szeretnék 55 col méretűt . Szerintetek érdemes UHD-t venni? Filmre,játékra lenne főként. Valaki tudja hogy ezekhez a típusokhoz jár a magic remote?
Kiszemeltek:
LH630V, UH6157,UH6257,UH7507, -
prannk
őstag
SAMSUNG UE49K5500 milyen vétel 150 ért?
film re és digitális kábelt tv re kellene
-
interstate76
addikt
Samsung UE50J6200. Ennél jobbat ebben a méretben és ebben az ársávban szerintem nem találsz. Expert Reviews teszt a hajlított "kistesóról". A hdtvtest értékelése ugyanarról. Elvileg ugyanaz a panel van bennük, csak a J6200-as nem hajlított, de azért ezt erősítse meg olyan is, aki jobban vágja a témát!
-
Dashes
őstag
180 alatt 50" környékén 50LF652V vagy mi jöhet még szóba?
-
Oppenheimer
nagyúr
Sziasztok!
PS4-hez gondolkodom egy ideje TV vásárláson. Felmerült, hogy haveromtól megveszem a TV-jét használtan. Erről lenne szó. 3 vagy 4 éve van meg nekik, kb napi 3 órát mehetett. Mennyit érhet?
-
törölt tag
válasz
flashpointer #7764 üzenetére
Lehet próbálkozni, ha van türelmed, de ennél nem várnák többet el, biztos ő is reménykedett, hogy az olcsó megoldás beválik. Amíg nincs tapasztalat, és nem bizonyított, hogy tartósan használható és üzemképes marad....
narii Ívelt kijelzője van a KS7500-nak, amit jóformán csak középről lehet nézni. Azt mondják, hogy egyedül a görbeség az OLED-nél nem hátrány. Annyiból talán azt is lehet venni[link].
kicsiPistike Ahogy találtad róluk, de Európában inkább 50 és 100 Hz-esek ezek. A gyors mozgást ehetővé varázsolja 100 Hz-es technika, és csökkenti az elmosódást, akadozást. Például a teniszlabda duplán látszódhat, vagy csíkot húzhat esetleg a lassú képfrissítés miatt.
-
flashpointer
őstag
válasz
gyuribácsi88 #7756 üzenetére
Dettó, 1 oldal googli talalat a többi ertekelhetlen, de rosszat nem olvastam. Szerintem az ösöknek siman jo lesz ha van ra a szokasos gari .
-
kicsiPistike
tag
válasz
#94529552 #7758 üzenetére
Köszönöm a segítséget, még azt meg tudod mondani hogy a két típus közül melyik hány Hz-es, a tényleges Hz szemkímélő adatra gondolok. Amit én találtam az 5100-es Samsung 60Hz, a 6289-es pedig 120Hz. Ezek valós adatok? Mennyire van jelentősége ezeknek a képfrissítéseknek a valóságban?
-
air
nagyúr
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Jelenleg egy UE37D6500-as Samsung TV-m van. Ez már elmúlt 5 éves, és átkerülne a lányom szobájába így új TV-t keresek.
Első körben Sony-ra gondoltam. Egy 43W805C típust néztem ki, ami 100Hz-es, Androidos, FullHD.
Sajnos nem sikerült információt szerezni arról, hogy miként működik az USB HDD-re történő műsorrögzítés.
Van-e elő műsor megállítás, visszatekerés, folytatás (timeshift) lehetőség. Állítólag (Sony topikban azt írták) hogy a rögzítés alatt álló műsort lehet az elejéről kezdve nézni, miközben a végét éppen rögzíti a készülék.
Ez nagyon jó dolog, de nekem a sima élő adás megállításos timeshift fontosabb lenne.
Illetve arról sincs semmi infó, hogy miként kezeli a particionált HDD-t. Lehet-e egyikre rögzíteni, a másikról saját videókat nézni. Hallottam már olyan készülékről, ami kizárólag egyben kezelte a HDD-t.
Szóval ez is fontos szempont lenne.
A fenti funkcióról semmiképpen nem szeretnék lemondani, amiket a mostani készülékem tud.
Ezért, kérlek, segítsetek abban, milyen készülékek jöhetnek szóba!
Nem ragaszkodom a Sony-hoz, de 43"-nál nagyobb nem nagyon lehet, mert nem fér el.
Előre is köszönöm. -
narii
tag
Hali!
http://www.samsung.com/hu/tv/KS7500/?modelCode=UE55KS7500SXXH
erről van valakinek tapasztalata ?
vagy esetleg más márka, hasonló paraméterekkel.
-
Botosil1985
csendes tag
Sziasztok.érdeklődők hogy erről SONY 55XD7005 4K HDR ANDROID TV valakinek valamilyen tapasztalat. Köszönöm
-
törölt tag
válasz
Kisnyikhaj #7751 üzenetére
Maradj a FHD-nél arra a távolságra, sőt, még inkább nagyobbat, ne pedig egy kicsinek számító alsó szintű UHD-t. Minimum 49-50" os kellene oda.
kicsiPistike Jó lesz a 6289-es, de ha sokallod a 149k-t, akkor a 40J5100 is megteszi.
Calogero LG 32LH6047 -
törölt tag
válasz
Matykoh #7750 üzenetére
A 2x10W-os hangot tudó Samsung UE32J5100, és LG 32LH530V megérik a felárat azokhoz képest, és nemcsak a hang miatt.
haromegesz14 Annyit bőven megér az a Samsung. A méret se lesz gond.
BullZeye >Fali konzol topikba nézz be, de mindegy a márka, nincs nagy különbség köztük. -
válasz
flashpointer #7738 üzenetére
Azt én is néztem, brutál jó ár érte, de sajnos én se sok infót találtam róla, mindenféle csingcsong oldalakon (fórum) vannak hozzászólások, de a google fordító ez esetben nem nagy segítség. Állítólag a top 10 tévégyártók közt vannak, kínában rengetegen veszik ezt a márkát.
-
kicsiPistike
tag
Családnak szeretnénk otthonra egy Tv-t venni ami kb 2-2.5m-ről lenne nézve. Elég sokat menne, főleg hd-tv-adás sport és állatos adások, néha film pendrive-on. 3D és Smart nem kell. Szép kép, alacsony fogyasztás, tartósság, megfizethető ár a kritériumok. Talán a 40 colost be tudom szorítani a régi helyére, nagyobb nem jöhet szóba.
Először a samsung 5100-est néztem, aztán olvasgattam, most a Samsung - UE-40J6289-t néztem, de olvasgatva a fórumot is elég sok a zavar
Szóval tanács és pár tipus kellene.
-
Calogero
addikt
Egy kolléganőm szeretne TV-t venni.
TV nézésre (Digi), netezésre, játékra használnák (Xbox One S)
Mini garzonban laknak így nincs sok hely, nagy TV nem kell, elsősorban 81cm átmérővel. (max 101cm)Ami fontos
- Full HD
- SmartÉs ne legyen aranyárban.
-
BullZeye
veterán
Vesa 400x400 van valami best buy fali konzol? Vagy vegyem meg az első paraméterekben megfelelő 5000 Ft-os falikonzolt ami fix, de dönthető?
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
haromegesz14 #7742 üzenetére
Erről a készülékről mi a véleményetek? Az előzőeket figyelembe véve jó választás lenne?
-
Kisnyikhaj
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, TV vásárlás előtt állok, 10 éve nincs TV-m de most elszántam magam, nagyon nagy a választék és elég "tudatlan" vagyok ilyen, vagy is inkább hiányosak az ismereteim. 100-150k-t szánnék TV-re, számítógépem felé lenne felrakva a falra picit bedöntve(az ágyból kb 3-4 méterről nézném), néha kiraknám rá a játékot(elég sokat játszok), esetleg filmet néznék, wifi, smart funkciónak alapnak kellene lenni-e, ebben a felgyorsult világban, a 3D-t nem igénylek nem tartom semmibe. Ki is néztem 2 modell-t:
2 TV között én csak árban látok különbséget, meg felbontásban, mondtak nekem olyan, hogy fontos a színmélység a kép frissítése, tudnátok ebben segíteni esetleg a döntést meg is indokolnátok. Esetleg még a sonykat néztem de azok jóval drágábbak, de ahogy írták is szebb is a képük, meg ugye androidos rendszer fut rajtuk amitől kicsit tartózkodom. Köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest