- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
rainman72 #72254 üzenetére
Hi!
Hát így, hogy már itt is felmerült a típus én bevállaltam a Xiaomi 75Q1-et.
Elég impozáns készülék.
Szerencsére nem bántam meg. Laikusként meg vagyok vele elégedve.
Egy Samsung QE55Q70T -ről váltottam. Külsőre szerintem sokkal szebb készülék.
A Tizen kicsit hiányzik, de szerintem túlélem.
A hangja is meglepet, bár a QE55Q70T sem volt rossz. -
peternac
tag
-
bartos96
tag
Sziasztok van egy technika 40'' 904b aw14 ilyen tv m tudom nem csucs minoseg. Monitornak van használva gaminghez és vennek kártyát de nem tudom milyet, mert nem tudom hány hz et es milyen felbontast tamogat. Probaltam a googlebe nezni de nem talaltam semmit. Irtam a vestelnek is de nincs valasz.
Gondoltam hátha itt tobbet tudtok rola. (Talaltam 2 hdmi s rol infot de ezen csak 1 van) -
Yodamest
veterán
válasz
vidra1221 #72340 üzenetére
Ezt kikapcsoláskor végzi a tv, ezért nem szabad áramtalanítani, mert akkor nem tud karbantartani. Amikor aktívan használod, nem fog neked önálló életre kelni és elkapcsolni az adott tartalomról, ez iszonyat baromság. Konkrétan akkor senki nem venné, mert a világon ilyen nincs, hogy mondjuk nem enged egy focimeccset végignézni, pont a gól előtt elkapcsol és "ő most karbantart" takarodjál aludni.
Szóval nem, ilyen nincsen.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
vidra1221 #72340 üzenetére
"Említett egy jó tudni dolgot az oled esetében, hogy a tv bármikor csinálhat önkarbantartást, meg ne áramtalanítsam a készüléket főleg hosszabb használat után mert akkor beéghet"
alaves kollega ezeket jobban tudja.
Én egy átlag felhasz.vagyok.
De mint mondottam az oled is csak egy tv.
A Philips oled az első ami hosszabb távon megmarad.
300 ora van benne,de műsor közben még nem állt le.
A Hisense viszont kb 4 óránként biztos csinál vmit kikapcs.után mert villog a led az elején pár percig
A Philipsnél is van csak ott nem veszem észre.
Az oled mellett van led is most is.
Meg lesz is még lehet pont PUS8807 csak nagyobb méretben. -
vidra1221
tag
válasz
rainman72 #72337 üzenetére
"Végig jártam a Philips vonalat rendesen." - végül Philips-re esett a választás, ha igen bejött?
Időközben beszéltem a Philips technikai ügyfélszolgálatával, és kértem, hogy minden elfogultság nélkül informáljon még technikai oldalról ebben a témában. Említett egy jó tudni dolgot az oled esetében, hogy a tv bármikor csinálhat önkarbantartást, meg ne áramtalanítsam a készüléket főleg hosszabb használat után mert akkor beéghet. Szóval pl. épp nézek egy élő adást, mondjuk sport közvetítést, vagy csak szimplán filmet szeretnék nézni és kikapcsolhat 15-20 percekere (ezt vásárlói panaszok alapján mondta) is mert úgy dönt, hogy most "Ő" karbantartja a kijelzőt, lássuk be ez igen bosszantó lehet bizonyos esetekben. Ez amúgy mennyire jellemző, aki jó ideje Oled-ezik járt már így valaki?
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Tudnatok ajanlani TV-t az alabbi kriteriumokkal? Amit neztem es bejon az az LG C1 vagy C2, van esetleg jobb ebben az arban? 55" korul?
Koszi.
Max 400-450k
Film, jatek
2-3m korul
is-is delutan sut be direktbe csak a nap
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Barmilyen szogbol, tobben is.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
HBO,Disney,Netflix,Amazon prime stb
Semmi extra igeny, csak alap
Mind1 falra lesz szerelve
Mind1 legyen gyors es tamogatott
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Jo betekintesi szog szep szinek lehetoleg OLED vagy hasonlo.
Csak új -
vidra1221
tag
válasz
alaves #72336 üzenetére
"várható relatíve rövid élettartam"
Nyilván viszonyítás kérdése minden. Igazából az utána olvasások alapján bátorkodtam ilyet írni, természetesen hiba lenne általánosítani néhány kiragadott esetből ahol néhány év után megadta magát az adott termék (ez a legkiforrottabbakkal is előfordul). -
rainman72
Topikgazda
válasz
vidra1221 #72335 üzenetére
55PUS8807
Az a gond ezzel hogy nagyon le lesz maradva az a model az oledhez képest a maga IPS panelével,no black és
1200-1400:1 kontraszt.
Az ára nem tükrözi a képminőséget.
Oled:
Helyette kapsz perfect black-t és végtelen kontrasztot.
Végig jártam a Philips vonalat rendesen.
Felejtsd el ezt a bejártást meg hasonló dolgokat.
Az is ugyannolyan tv mint a többi.
Bekapcsolod és nézed!
Azonos áron nem egy liga a 2 tv hidd el.
Pár év alatt mind2 tv-ből kimehet az alaplap például,meg sztem az lcd panel is bedögölhet.Más márkánál is előfordul nem is kis számban pár évesen.
10évre meg sztem lehetetlen jelenleg. -
vidra1221
tag
Sziasztok!
Ha nem baj a kérdés listát nem töltöm ki mert van konkrét elképzelés csak a TV Guruktól szeretnék döntéssegítő hozzászólást. Az biztos, hogy Philips (most is az van immáron közel 12 éve, tovább szolgálna csak máshol), és ambilight. A két kinézett típus a 55PUS8807 és a 55OLED806 vagy esetleg a 706. Ebből adódik a fő kérdés, hogy olded vagy nem oled? Árban igen közel állnak egymáshoz. Adná magát a válasz, hogy persze, hogy oled, de engem elbizonytalanít az oled technológia kvázi bizonytalanságai, még meg nem oldott gyermekbetegségei, meg ez az un. "bejáratás" kérdés is, és a várható relatíve rövid élettartam. Ha nem muszáj nem szeretnék 4-5 év múlva TV-t cserélni. Paraméterei alapján a PUS8807 igen csak ki van maxolva kategórián belül technológiailag. Tehát ezek alapján kéne jó döntést hoznom. Ja! A 120 Hz ha nincs szó gamerkedésről akkor megéri a felárat filmnézés (stream és bármely forma) esetén? Philips-en belül ha van egyéb javaslat ebben a kategóriában szívesen veszem
. Feltételezve, belekalkulálva a várható év végi akciókat 350e körüli a rászánt összeg. Köszi!
-
caracarn
csendes tag
Sziasztok,
A véleményeteket szeretném kérni tv kiválasztásának kapcsán. Az alábbi 4 típusra szűkítettem:
Hisense 43A7GQ (~135 kFt)
TCL 43C635 (~155 kFt)
TCL 43C735 (~155 kFt)
Samsung QE43Q60BAU (~175 kFt)A főbb tényezők, ami alapján válogattam: 4k UHD, min 60 Hz, 43", gaming mód, qled (oled túl drága), 2022-es modell (Hisense 2021-es). Főleg monitornak szereném használni játékhoz (PC), de néha filmnézésre is (Plex). Tudom, hogy csak 60 Hz, de mindben van gaming mód és magasabb árkategóriában nem szeretnék mozogni. A 2 TCL típus között csak kis eltérések vannak.
Pár dolog, ami kérdéseket hagyott bennem:
- Mind qled, de vajon mind a samsung qled-et használja e? (Mint az lg oled, ha jól tudom minden oled panelt az lg gyárt)
- Ha a fenti válasz "igen" akkor lehet, hogy a samsungban mindig újabb fejlesztés van, mint a többi gyártó által hasznát tv-ben? Ebben az esetben megéri e a plusz költséget?
- minőségben mekkora eltérések lehetnek a gyártók között? (képminőség, képminőség megtartása 1-2 éven át stb...)
- A gaming módra mindhárom gyártó automatikus átállást ír pc, vagy konzol csatlakoztatásánál.Valamelyiknél van lehetőség mauális állításra is? Ha filmet néznék, nem szeretném mindig kihúzni a HDMI-t.
- A Hisense-ben csak HDMI 2.0 van, de aműgy se tudja a 120 Hz-t, akkor elég a HDMI 2.0?Számomra az egyes típusok előnyei:
- Samsung: márka, van egy 16 éves plazmám, hibátlanul működik (és fűt)
- TCL: erős háttere van, telefonban van tapasztalatom kínai termék ügyben, ott jó áron adnak magasabb felszereltségű mobiokat, mint a konkurencia,
Hisense: kínai, gyengébb a háttere mint a TLC-nek, de olcsó (a kérdés, hogy mennyire jó?)Az operációs rendszer nem érdekel. Tudom, hogy a Tizen a legjobb a 3 közül, a google-t inkább hagyjuk, de a felhasználás jellege miatt nekem tök mindegy mi fut rajta.
Köszönöm a válaszokat.
-
z.csaba
újonc
Sziasztok! Tv vásárlásban kérném segítségeteket:
300-350e ft
filmezés, Xbox
kb 2,5m, 65”-ban gondolkodok
vegyes
leginkább szemből
airplay fontos, netflix, HBO
optikai, hdmi, usb
falon
lg 65 nano763qa szemezek10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
nincs kulonosebb
csak új erdekel -
Yodamest
veterán
válasz
rainman72 #72331 üzenetére
Ahogy esik be az oled ára egyre inkább, úgy fonódnak egyre jobban össze az árak a mindenféle Q-led és mini-led kijelzőkkel. Ezt arra értem, hogy már most is és a jövőben ez egyre inkább igaz lesz, hogy olyan sokat már nem kell hozzátenni egy amúgy is drága TV-hez, hogy a legjobbat, az oledet vegye az ember. Ezek a 400-500K közötti LCD-k, szerintem már pont az az árkategória, hogy ennyiért már akkor inkább gyűjtök hozzá egy kicsit és megveszem az oledet. Pl. LG C1 65" 575K Vagy az is egy opció, ha a nézési távolság nem túl nagy (max 3m) és nem kell 65" feltétlen, hogy baromi jó áron egy 55"-ös oledet venni, gyakorlatilag már 250K-ért is van. Én is azt simán megvenném filmezős TV-nek, vicc annyiért az ára, csak mi azért egy 3,5m-re tuti vagyunk a tv-től, szóval oda már nem mennék 65" alá.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Yodamest #72329 üzenetére
Ebben igazad van.
"LCD az LCD marad akárhogy trükköznek a zónákkal és a rétegekkel, kristályokkal."
Viszont egy C825 vagy majd egy C835 esetleg,de inkább az utóbbi 400-ért is jó vétel ha mellette az oled 600e környékén van
Én is vettem 350-ért 65C822-t,de én nem igazán láttam benne semmi olyat ami 400-t vagy többet érne.
Jó volt a hang meg a fekete,de a HDR nem volt kiemelkedő,voltak gondok az LD-vel is,nem is igazá blooming hanem más.
Maradt az oled hosszabb távra mégha drágább is.
Ledből meg 65"-ból jó egy 200ezres is
Nagyon már nem lepődök meg semmin -
Kaba
veterán
-
Yodamest
veterán
TCL 65C825 árukereső szerint nem volt még ennél olcsóbb soha. Akár még jó vétel is lehetne, bár én oleden kívül nem vennék már mást. LCD az LCD marad akárhogy trükköznek a zónákkal és a rétegekkel, kristályokkal. Most, hogy oledem van már az összehasonlító videókon is durván látom a különbséget az oled vs lcd között, eddig nem láttam mert én voltam a szűk keresztmetszet.
-
Alvin76
tag
Sziasztok!
két TV között szeretnék választani a különbségre lennék kiváncsi:
LG 7081003LB
LG 65NANO763QAmind a két TV 300e Ft környékén van, a "Nano" technológia ér annyit?
-
rainman72
Topikgazda
Úgy látom pörög a topik csak így tovább.
Saccco Vhiktor KabaKöszi
-
Szotyi222
aktív tag
Ahogy olvasgatom a C835 nagyon jó készülék .
De C839 C935 laikus ként mondom nagyobb számozásu biztos még jobb , de nem ezeket ajánlotak De miért ????UI : A TCL: 65 C835 hol a legjobb vétel ? Várható rá akció BF .??
-
Sike
csendes tag
Sziasztok!
Keresem az új tévénket.
250e
Tv, filmnézés DLNA szerverről
3.5 m-ről többnyire. 55", nem fér nagyobb.
Mindkettő, de van redőny... :)
Több szögből, eléggé oldalról is sajnos
mindegy
Jó lenne, ha tudnám hifire csatlakoztatni. Jackes megoldás van most.
Mindegy.
Fontos, hogy megbízható legyen, ne kelljen buherálni... Maradnék a nagyobb, megbízható márkáknál.
Mindegy.
Csak új.Szóval ezek alapján egy IPS-es tévére lenne szükségem. Amit én találtam eddig - specifikáció alapján - megfelelőnek: LG 55UQ9100
Többség VA paneles ebben az árban. Vagy Edge LED-es, ahogy kihámoztam a fórumból, az kevéssé jó.
De sajnos nincs Jack audio kimenete.Bármilyen más alternatíva szerintetek?
Köszi!
-
bostone
addikt
Sziasztok!
Végül csak nem tudok dönteni...
Az ajánlott készülékek:
Hisense 55A6G
TLC 58P635
Samsung 55AU7022Úgy tudom a Hisense Google rendszerrel dolgozik, a TLC Google, a Samsung Tizen.
Melyik mennyire stabil vagy ajánlott?
Összességében melyik készülék ajánlott?
Tv fronton is várható áremelkedés a közeljövőben vagy karácsonyi akciós heteket érdemes megvárni? Ezt olyan személytől kérdezem, aki valamennyire "belelát a dolgokba" és nem a neten tájékozódik.
-
AMD Power
titán
válasz
Sandormaster #72295 üzenetére
Q80B egy eleg komoly kis tv. Jót választottál!
-
Kapanyél
őstag
Az LG OLED 83 C21 a Telekomnál kicsit olcsóbb, mint máshol.
-
rithm
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, sajnos elég sok szempontnak kellene megfeleljen a TV.
200-300 eFt, OLED esetén 400 is lehet, bár nem hiszem hogy van a szempontjaimnak megfelelő.
TV nézés, esetleg film.
Kb. 2,5 m, 50"-osra gondoltam
Vegyes
Vegyes
Youtube, ill. iPad-ról át tudjak küldeni. Mondjuk PIP sem lenne rossz, de nem fontos.
Optikai csatlakozó, vagy bármi, amivel analóg HIFI berendezés csatlakoztatható.
Középen. Sajnos az állvány csak 80 cm széles, azon kellene elférnie. Az állvány 2 oldalán 25-25 cm széles, az állványnál kb. 5 centivel alacsonyabb hangfalak vannak. Tehát nemigen akadnél bele a TV-be. Lehet, hogy az LG készülékek kicsit nagyobb ívelt lába is jó lenne?
Android kizárva. LG-ket nézegettem, de esetleg más is szóba jöhet, ha a feltételeknek megfelel.
Ambilight jó lenne, de azt hiszem, androiddal van együtt.
Csak új, garanciával.Véleményetek szerint most érdemes venni, vagy inkább várni a Black Friday akciókra?
Nagyon köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Update 05.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest