- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
A Samsung tavalyi Q70T illetve az idei Q70A panele 120hz van 2.1 hdmi ALLM és VRR.Nincs FALD csak edge led.
A Sony-nál a VRR még beigérve van régota frissitéssel de ha jol tudom se a tv se a ps5 még nem kapta meg.
Tavalyról ami jó lehet neked az
65XH9096-77.Ahogy irtad korszerű háttérvilágitással azaz FALD(van local dimming,mégha nem is sok zonával,de a Sony ezt megoldja igy is)Idei modelek közül az X85J és X90J illetve az utobbi változatai X9xJ.
Az X80J még nem 120hz,vegyesen lehet VA vagy IPS panel,direct leddel,szóval inkább belépő szint.Az X85J 120hz direct led,Az X90J viszont szintén local dimming-es
FALD led.
Itt megtalálod a Sony és a többi márka speckóit [link][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Mirman
őstag
válasz rainman72 #59351 üzenetére
Én a napokban vettem főként konzolhoz és filmre 65Q70A-t , maximálisan meg vagyok vele elégedve. Kép nagyon szép , fekete IPS után szemmel láthatóan jobb (nyilván nem oled de vállalható) , 120Hz , hang teljesen jó , app-ból nagy a választék , menü gyors.
Tükröződéseket annyira nem kezeli jól , erre figyelni kell aki ilyet akar hogy TV-vel szemben semmi fényforrás ne legyen. -
mr.dawe
csendes tag
Sziasztok,
szeretnek segitseget kerni, hogy milyen tv-t is valasszak. Sajnos relativ idohiany miatt nem tudom a tobb ezer bejegyzest vegigolvasni, ezert is kernek tanacsot:
250k nagyon max, használt
jellemzően feliratos film / sorozat (60%), Xbox one X, később lehet Series X (10%, bár mivel kevés a játék, így kevésbé valószínű), TV (Telekom HD 30%)
kb 3m. 55"-ra gondoltam, jelenleg 50-es van
nappal elég világos, este szinte korom sötét (redőnyök lent)
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
rendre: Netflix, Plex, HBO Go, de ez utóbbi ha nincs, az se baj
legalább 3 HDMI, amiből ha 1 ARC-os, az jó
nem releváns, falra lesz szerelve.
Samsung-al eddig jó tapasztalat van, de ár érték arányban minden érdekes lehet
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nf, meg Plex fusson rajta, ha értelmesen felskálázza az FHD tartalmat, az nagyon jó, nagyon sötét szobában. Jelenleg egy 50-es 6102-es Samsung tv-m van, aminek képe szép, bár csalódás volt a picike f6400-as, 100 Hz-es képfrissítés után.
Samsung Q70-es szériát néztem ki, aminek a hangzása nekem elég, FHD felskálázás jobban tetszett mint a natív 4K. Bár ismerős a blooming miatt kevesbé ajánlja, illetve elbizonytalanodtam a az edge bevilágítás miatt.
Illetve a Samsungnak a távirányítóját elég jól fel tudtam setupolni, hogy azzal iránytsam a soundbart (Blitzwolf), illetve léptessem a Telekomos Android STB-ot. Szüval a távirányítók redukálása 1-re továbbra is jó ha van.
használt a költségcsökkentés miattKöszönöm előre is!
üdv:
Dawe -
mr.dawe
csendes tag
válasz rainman72 #59359 üzenetére
koszonom szepen!
Q70R (amit kineztem) a 2019-es model. Ezt miert nem soroltad az ajanlottak koze? Van kulonosebb oka? No offens, csak az alkategoriakban sem vagyok jaratos. (azt megneztem most, hogy mi koztuk a kulonbseg, de halando szamara kevesbe ertelmezett:
https://en.tab-tv.com/?p=24006
) -
rainman72
Topikgazda
válasz mr.dawe #59360 üzenetére
Egyszerüen csak kimaradt,mert már régebbi model,de egyáltalán nem rosszabb mint az újabb modelek sőt...
Viszont 2 éves elmult,gari nincs,csak ritkán, én ezekbe nem mennék bele,de ön tudja
Ha szerencséd van elmegy még évekig,de az is lehet hogy nem,lutriPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
So5ika
tag
Sziasztok!
Korábban már belinkeltem egy hibát, ami a vásárlástól számítva kb. 7 hónap után jelentkezett. Az Euronicsban jeleztem, mivel ott rendeltem és ott is vettem át, de ők ott azt azt mondták, hogy forduljak egyenesen a Samsunghoz, mert úgy gyorsabb, egyszerűbb..
Samsung QE55Q70TATXXH TV-ről van szó
Belinkelem a fotókat, hogy mi a hibajelenség és a Samsung válaszát. Felháborító!
Íme a válasz:
Kérdés, hogyan tovább? Ezt nem akarom annyiban hagyni, ahhoz elég drága készülék! Arra gondoltam, hogy írok a Samsung központjának angol nyelven, illetve panasszal kívánok élni a Fogyasztóvédelemnél, Gazdasági Versenyhivatalnál egyaránt. De előtte még egyszer felhívom őket és elmondom nekik, hogy elfogadhatatlannak tartom ezt az ügyintézést, illetve hogy mit fogok tenni, ha nem csinálnak valamit.
Valakinek volna még egyéb ötlete, hogy mit tudnék tenni? Hol lehetne még panasszal élni? Vonjam be újra az Euronicsot is a buliba?
Köszönöm szépen!
-
Fehercsoki
aktív tag
Extra garanciát és baleseti garanciát mennyire érdemes vásárolni TV-hez? Főleg Media Markt vagy Extreme Digital baleseti garanciát néztem. Tényleg fizetnek/javítanak ha megsérül a tv, vagy próbálnak kibújni alóla? Milyen tapasztalatok vannak ezzel?
-
MaddeNNNN
őstag
válasz rainman72 #59342 üzenetére
Köszi szépen, nem zavar hogy a szélein kilog mert van hely bőven mellette így az ambilight is jól fog mutatni.
Van netflix is, hbo go is. Asszony hetente talál új sorozatot magának uh ki lesz használva bőven. Én majd csak meccset nézni ülök le elé
Meg is rendeltem, 3 év garancia van rá. Ez lesz első 'nagy' tv-m uh már várom hogy megjojjon.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
mr.dawe
csendes tag
válasz Fehercsoki #59368 üzenetére
https://kiszamolo.hu/tag/kiterjesztett-garancia/
-
zsotesz81
senior tag
Sziasztok
300k, nagyon max. 350k
egyelőre ps4,később ps5, ill tévézésnél leginkább sport (foci)
2-2,5m , 46"-50" (sajnos 50"-nél nagyobb nem fér el)
is-is (de van redőny, úgyhogy tudok sötétet csinálni )
szemből, egyedül nézem
nem lényeges
preferálnám a hdmi2.1-et, de inkább legyen jó képminőség ill. hdr
mindegy
samsungot preferálnám de van más alternatíva az is jöhet (pl. Sony, Hisense)
nincs
csak új
Samsungból ezeket néztem: 50" AU9082 Crystal UHD 4K , ill. 50" Q60A QLED 4K Smart TV , nem tudom melyik jobb képminőség ill. hdr szempontjából
Van más esetleg ami belefér a keretbe és jobb mint a két samsung? -
Ubulhun
tag
Sziasztok!
Nem egészen öt éves, 49"-os LG tv-nk meghalt, és keressük az utódját.-Árban nagyjából 200-220-ig jó volna, ha megállna, de ha nagyon indokolt, akkor kicsit még mehet feljebb.
- Leginkább filmezésre használjuk.
-Napközben, viszonylag világos körülmények közt is jó volna, ha élvezhető lenne a képe.
-2,5 és 3 m közötti távolságból nézzük általában.
-55" a sanszos, ahogy látom, ettől lefelé nem szeretnék eltérni.
-Általában többen, szemből nézzük, de előfordul családtag, aki oldalról "sasol" néha.
-HBO-Go és Netflix kompatibilitás - bár lehet, ez már alap - szükséges.
-USB, HDMI jóformán egy-egy is elég.
-digitális optikai kimenet szükséges, de jó akár optikai, akár koaxális. (Egy kis Onkyo-ra lesz csatlakoztatva, tehát a saját hangjának minősége nem nagyon számít.)
-Bár hosszabb távon falra szeretném rakni, de mostani elhelyezése miatt középső talpas kéne.
-Én igazából szeretem az LG WebOS rendszerét, nagyon jól kezelhetőnek tartom, ezért nagyjából eddig ebben gondolkodtam, de nyitott vagyok.
-Szeretem az LG Magic Remote távirányítóját is, ez is az LG mellett szól, nem tudom, többi nagynak milyen hasonló megoldásai vannak.
-Ami még fontos:
--Miracast
--Airplay(Csak új TV jöhet számításba, és csak az Euronics kínálatából, kiterjesztett garancia miatt visszakapjuk a régi TV árát, de ott kell levásárolnunk..)
Panasonicon azért elgondolkodtam. Mozgásmegjelenítésben tényleg sokkal jobb, mint az LG? Pl. ez miért annyival olcsóbb, mint ez az LG (főleg, ha az eredet árát nézem)? Mivel tud többet az LG? A nanocellás megoldása ennyivel jobb...?
Előre is megköszönöm a véleményeket.
[ Szerkesztve ]
"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
rainman72
Topikgazda
válasz Ubulhun #59374 üzenetére
Most csak ennyire van időm.
Az a Pana több éves model,bemutató darab lehet,szóval sztem felejtős. [link]
Plus a Panákon nem lesz HBO GO kivéve
1-2 model amin android van
Ez tavaly a HX710 idén meg a JX800.
Szóval sztem maradj az Lg-nél,hasonlo távja sincs más márkának.
Idén plus frissült a webOs is 6.0-ra új magic remote-al. [link][ Szerkesztve ]
-
Ubulhun
tag
-
t-joco
tag
Az 50 colos LG tvk mindig VA panelosak?! igaz ez a "régebbi" (2013-2014-es) készülékekre is?
-
asdf_
veterán
válasz So5ika #59367 üzenetére
Visszamész az Euronics-be számlával és jótállási jeggyel (előtte lemásolod, justforsure), megmutatod mi a gond, megmondod, hogy a Samu kampó szöveggel lerázott, de téged ez nem érdekel, a készülék hibás, a napnál is világosabb, tölük (mmint Euronics) vetted, velük állsz szerződésben, így ők a jótállásra kötelezettek, így akkor most akkor bejelentenéd a vásárolt készülék hibáját, addig el nem mozdulsz, amig a minőségi kifogásról szóló jegyzőkönyvet fel nem vették és a kezedbe nem nyomták, aztán majd ha ismét leráznak Samuék az Euronics-en keresztül, akkor pedig mész ingyen a békéltető testülethez (ahol az eljárás megindításakor azt is kéred, hogy a Samsung mint gyártó és kijelöölt szerviz mutasa be a hasonló jegyzőkönyvet amit felvett kifogásod kapcsán. Mínuszról fognak indulni, mert sanszosan nem lesz ilyen, ha lenne, szerintem kaptál volna belőle).
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz Ubulhun #59376 üzenetére
Az Lg Nano793 jó lenne neked.
Tavalyi model,egyre kevesebb helyen kapható,ott is drágán.Nem rég volt 200e is a 65"-os.Az euronics ára még elfogadható,de ott is csak személyesen lehet venni,van készlet info az oldalon hol kapható még.Ha ezt választod érdemes őket felhivni hol van belőle bontatlan?Ekkora tvt jobb online venni,egy az nehéz szállitani,másik meg ha nem jön be ott a 14 napos elállás.
Az idei belépő a Nano753-773 ami szinben tér el.Nem nanocell pedig az UP77-78-80.
Itt a teljes kínálat. [link][ Szerkesztve ]
-
So5ika
tag
válasz joergie #59384 üzenetére
Ennél durvábban és nyersebben fogalmaztam a tegnapi telefonbeszélgetésben, ott kilátásba helyeztem mindent és 48 órát adtam nekik, de ma visszamegyek az Euronicshoz és elindítom a folyamatot ott is. Megvan minden papír, bizonylat, számla, garancia és levél, amit a Samsungnak írtam..
-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
Az össszefoglaló táblázatban szereplő Philips 43PUS7505-sal szemben van valami ellenvélemény, vagy ez akkor ennyiért vehető? Esetleg valami jobb modell ebben az árban (max 120k)?
Esetleg LG 43UN73003LC?
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
beg
veterán
Sziasztok,
Nagyjából -az itteni ajánlások alapján is- kettőre redukálódott a keresett készülék. Sony KD-55XH9005 és Samsung QE55Q70A. A kettő közötti lényeg, hogy a Sony direct led, Samu edge led. Sony régebbi évjárat, cserébe Android. Nagyjából egy árban is vannak. A kettő közül melyiket volna érdemes(ebb) vétel? Vagy van esetleg hasonló paraméteres, 55-ös kategóriában VA paneles LG mondjuk amit ezekkel lehetne összevetni? Köszi.You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Udv!
Mostanra ereztem ugy, hogy van ertelme, hogy leirjam a tapasztalatokat a Philips 58PUS8555-rol (elore is sorry, hosszu lett ):
Valoszinu a sajat balf@szsagom miatt, de elsore rendesen beallitani egy agyrem volt, mert gyarilag a sajat gyorsbeallitas utan vagy minden olyan, mintha fatyol lenne elotte, vagy minden szin olyan tultolt es elenk, hogy kiegeti a retinamat. Az En preferenciam a leheto legnaturalisabb szinek, szeretem tenyleg azt latni, amit kene, ami a valosagban is ott van, akkor is, ha amugy tenyleg gyonyoru a nagyon kek viz meg a nagyon zold novenyzet... Csak olyan, mintha egy masik bolygon lenne, zavaro.Szoval nekiestem rendesen a dolgoknak (a bonyolito tenyezo, hogy van erosito is, meg egy PC meg egy PS5 van rakotve, de a PS5-on van PSVR is, ami ad a szarnak egy pofont).
Havernak van ilyen szinkalibrator cucca, valamikor Augusztusban le fog ugrani es bekalibraljuk rendesen, ha ez megvan, irni fogok ide egy hozzaszolast az eredmenyekkel.Most ugy van beallitva, hogy PC-n nincs HDR, mert borzalmasan fos kepet kuldott a laptop amikor volt HDR. Nem is ertem ezt hogy gondoltak Windozek, egy kalap szar, ugyhogy azt ki is kapcsoltam. Nem a TV a rossz, mert PS5-on gyonyoru es eles a kep HDR mellett is.
Szoval, jelenlegi beallitasok:
- PC monitor modban, minden szar kikapcsolva, szinek szemre belove, hattervilagitas fixen kb 60-70%-on. A kep gyonyoru, a fekete is (glow szinte semennyire nincs), a mozgasmegjelenites hibatlan, igy neztuk az EB-t is, ott is jo volt, filmre is, youtube-ra is.
- PS5 Game HDR modban van, nagyon szep, es ami meglepett, hogy van ertelme a HDR-nek, sokkal szebb a kep, nagyobbak a kontrasztok, le a kalappal. Kesleltetes teljesen jo, abszolut jatszhatok gyorsabb ritmusu jatekok is, mint pl Rocket League, CoD Warzone, Ratchet and Clank: Rift Apart (ez utobbi raadasul annyira gyonyoru igy HDR-ben, hogy lefosom a bokam, ami azert kellemetlen, mert pont mellette van az allam ), illetve a sotetebb jatekok is szepek, mint pl a The Last of Us Part II.
- OkosTV funkciok/egyebek: Nem nagyon hasznalom ki, de kiprobaltam. Ami nagyon tetszik az az, hogy gyors. Nem akadozik, pillanatok alatt be/kikapcsol maga a TV is meg a valtas hdmi/home kozott is gyors nagyon, gombnyomasra azonnal reagal, erositot, ps-t mindenfele egyebet felismert magatol gyorsan, e-ARC jol mukodik es nem is kellett hozza nyomogatni semmit, szoval az erosito (SONY STR-DN1080) taviranyitoja megy vissza a dobozba, PS-t is bekapcsolja amikor a TV-t PS-re kapcsolom, kikapcsolja amikor barmire kapcsolva kikapcsolom meg az erositot is, ez nagyon tetszik. Appok is jol mukodnek, chromecast is gyors es stabil. A taviranyiton a qwerty billentyuzet egyenesen zsenialis otlet, nem is ertem miert nem csinalja ezt a tobbi gyarto.
Ami nem tetszik: Perpill nem talaltam olyat, hogy a kepen hogy lehet allitani az okosTV-s kepernyon, ugyhogy annyira el vannak tulozva a szinek pl YouTube-nal, hogy vegul nem fogom hasznalni, PC-rol monitor modban sokkal szebb a szememnek. Annyira nem gaz, mint ahogy a TV volt elso bekapcsolas utan, de nem is olyan termeszetes, mint monitor modban. Valahol a ketto kozott van.Ambilight: TV hatulja (a LED-ek) a faltol kb 25cm-re van. Ugy voltunk vele, hogy kap egy eselyt, aztan meglatjuk. Eddig nagyon tetszik, leginkabb azert, mert amikor eltalalja ugy igazan jol (ez van az ido nagyobb reszeben), akkor teljesen olyan hatasa/erzese van, mintha egy projektoron neznenk a mindent, a projektor hatranyai nelkul.
Ami nem megy neki, de nagyon nem, az az, ha olyan jelenet van, ahol gyorsan valtakozik az egyik/mindket oldalon fenyes-sotet/ilyen szinu-olyan szinu tartalom. Ilyen pl ha egy vonat elmegy a kamerahoz kozel, vagy mondjuk a foci EB-n amikor a szukrolokat mutatjak es gyorsan mozog oldalra a kamera. A problema az, hogy van egy kis kesese az ambilight-nak, ami barmikor maskor nem zavaro, de ilyenkor borzalmas. Hala egnek ez a ritkabb, de sokkal ritkabb eset, mint amikor nagyon jo.
Cserebe ami nagyon megy neki az mondjuk az, amikor egy ojjektum, ami kiveszi a vizbu a zoxigent elmegy a kepernyo egyik vegebol a masikba sotet hatter elott. Olyankor teljesen olyan hatasu az egesz, mintha valami 200"-os TV-t neznel, nagyon jo. Erre jo pelda mondjuk az Expanse-ban azok a jelenetek, amikor egy urhajot mutatnak kivulrol, vagy sotet barlangba bedobnak egy "glow stick"-et, vagy barmi ehhez hasonlo jelenet. Forditva is mukodik, tehat ha vilagos hatter elott megy el valami sotet, az is latvanyos, bar nem annyira.VA es betekintesi szogek: Ettol kicsit feltem, de hiaba. Semmi problemank nem volt vele, ahhoz, hogy lathato legyen torzulas mar olyan szogekbol kene nezni, hogy onnan akkor se latnal semmit, ha barmilyen mas panelt neznel. Szerintem TV kozeppontjabol merve minimum 150 fok az, ahol elkezd torzulni horizontalis es olyan 130-140 fok vertikalisan. De ez az, ahol "elkezd" torzulni, ha nagyon nezed es direkt erre figyelsz. Ahhoz, hogy zavaro legyen, kell meg minimum 5-10 fok extra.
Osszessegeben ugy gondolom, hogy jo valasztas volt, ar/ertek aranyban plane, van ra 6 ev garancia (Richer Sounds-bol lett veve, ott ez ilyen alap extra kb barmire, amit onnan veszel hazimozi kategoriaban), a kepe gyonyoru, glow nincs (igaz nincs is az egekbe feltolva a fenyero), a qwerty taviranyito es az ambilight nagy plusz pont, a rendszer gyors es logikus (android), mindennel szepen egyuttmukodik, az epitesi/osszeszerelesi minoseg/anyaghasznalat nagyon jo, kava aluminium (hatasu?), nagyon minosegi erzete van, szoval nyert, maradhat. Ha barkinek barmi kerdese van, johet nyugodtan.
Kicsit aggodtunk, hogy a VESA-s TV asztal el fogja-e birni, mert eleg nehez cucc, de vegul hala egnek ilyen szempontbol se volt baj. VESA teren amire erdemes figyelni az az, hogy tavtartok nelkul csak ugy tudod felszerelni a keretet, hogy nagyon lentre nem fogod tudni engedni a TV-t, mert az alja kilog a sikbol. Tavtartokkal termeszetesen megoldhato. Nalam nem volt gond, pont jo gyarilag is, de azert erdemes lehet eszben tartani, ha szempont.
Ami negativum, hogy hdmi 2.1, vrr, 120fps nincs, igy ilyen szempontbol nem jovoallo. Nekem annyira nem is hianyzik (ha hianyozna, nem ezt veszem eleve), de ha valakinek szempont, nyilvan masik TV-t kell neznie.
Koszonom a segitseget a valasztasban!
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
mdarmos
újonc
sziasztok,
180.000-ig keresek kihívót az U7QF-nek, nagyjából hasonló paraméterekkel.
Az 50"-hoz és a VA-hoz ragaszkodom
Köszi előre is az ajánlásokat. -
-
Sebi1989
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tv vásárlásával kapcsolatban.
Van elképzelés, meg nézegettem összehasonlító írásokat is.
Szobában este nézném a tvt:
-netflix,
-youtube,
-pendrive-ról tartalom illetve labdarúgó mérkőzés tv adásként.2,5 méterről nézném, 50-es tévét szerettem volna, de amiket kinéztem 55-ös méretben láttam már csak. (nappaliban 2,5 méterről nézek 50-es tévét, bőven megfelel a méret.)
Első kérdésem nem lesz túl nagy az 55-ös?
Két tévé maradt ami szóba jöhet:
Samsung QE 55 Q60T (199 a Médiában).
Hisense 55 U8QF (209 most a Médiában).Kérdésem az lenne mi szól az egyik, és mi a másik mellett?
Köszi
Dani -
Recon666
Közösségépítő
válasz Sebi1989 #59396 üzenetére
55U8QF: 120hz, 1000+nit fényerő, fald led hattervilagítás, QLed panel. Magas kontraszt, brutál szép fekete. Jbl hangszorok.
Kontra; nincs hbo go még, nas szerverről akadozo lejátszás. Keves alkalmazás.Q60: 60hz , 500nit fényerő, direct led, sok alkalmazas qled panel.
Kontra: minden ami a U8QF ben van itt pedig nincs.Ui: U8QF panelban inkabb Q80 szint. Itt a szoftver gyerekbetegsegei kehet szempont, de semmi nagy problemara nem kell gondolni.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
A Sony FALD ledes local dimming-es megoldása jobb természetesen mint egy sima edge led.A Sony jol kezeli a zonákat,ezzel még jobb feketét elérve,illetve jó a képfeldolgozó rendszere.Az idén az XR proci talán még jobb lesz.De nincs oka panaszra a a Q70A-nak se,se kontrasztban,se fényerőben,se fekete egyenletességben a Sony-hoz viszonyitva.
Papiron a Sony jobb,de egymás mellett lehetne ezt kipróbálni csak,hosszabb távon.
Nézd ezt át,forditó segit. [link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest