-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubulhun
tag
Persze... Jogos...
Köszi!
Erre az egyre nem figyeltem. De valószínűleg akkor is maradt volna ez az LG, ha előbb szembesülök a problémával.
Buta kérdés talán, de gondolom csak külön médialejátszóval tudom orvosolni a gondot, ugye?
Van pár filmem merevlemezen, amiknek az eredeti hangja DTS. -
Ubulhun
tag
Sziasztok!
Vettem egy LG65NANO793-at.
Egy kérdésem volna : létezik, hogy DTS hangot nem támogat? -
Ubulhun
tag
Sziasztok!
Nem egészen öt éves, 49"-os LG tv-nk meghalt, és keressük az utódját.-Árban nagyjából 200-220-ig jó volna, ha megállna, de ha nagyon indokolt, akkor kicsit még mehet feljebb.
- Leginkább filmezésre használjuk.
-Napközben, viszonylag világos körülmények közt is jó volna, ha élvezhető lenne a képe.
-2,5 és 3 m közötti távolságból nézzük általában.
-55" a sanszos, ahogy látom, ettől lefelé nem szeretnék eltérni.
-Általában többen, szemből nézzük, de előfordul családtag, aki oldalról "sasol" néha.
-HBO-Go és Netflix kompatibilitás - bár lehet, ez már alap - szükséges.
-USB, HDMI jóformán egy-egy is elég.
-digitális optikai kimenet szükséges, de jó akár optikai, akár koaxális. (Egy kis Onkyo-ra lesz csatlakoztatva, tehát a saját hangjának minősége nem nagyon számít.)
-Bár hosszabb távon falra szeretném rakni, de mostani elhelyezése miatt középső talpas kéne.
-Én igazából szeretem az LG WebOS rendszerét, nagyon jól kezelhetőnek tartom, ezért nagyjából eddig ebben gondolkodtam, de nyitott vagyok.
-Szeretem az LG Magic Remote távirányítóját is, ez is az LG mellett szól, nem tudom, többi nagynak milyen hasonló megoldásai vannak.
-Ami még fontos:
--Miracast
--Airplay(Csak új TV jöhet számításba, és csak az Euronics kínálatából, kiterjesztett garancia miatt visszakapjuk a régi TV árát, de ott kell levásárolnunk..)
Panasonicon azért elgondolkodtam. Mozgásmegjelenítésben tényleg sokkal jobb, mint az LG? Pl. ez miért annyival olcsóbb, mint ez az LG (főleg, ha az eredet árát nézem)? Mivel tud többet az LG? A nanocellás megoldása ennyivel jobb...?
Előre is megköszönöm a véleményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest