- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- RAM topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ootman
csendes tag
Üdv újra!
Köszi a az eddigi választ!
Nagyjából már hajlottam a 55LF652V felé, bár kicsit nagy az a cirka 45 ezres ugrás az 50LF652V-ról.
200 ezer körüli összegért azért szeretném a legjobbat venni.
Viszont bementem ma a media marktba, és valahogy a 55LF632V és a 50LF652V is amit láttam, mintha jobban szaggatott volna pl az UE5500képéhez képest. Elsőre annak a képe meggyőzőb volt az biztos.
Gondolom ez azért beállítás kérdése is. Időm nem volt szórakozni vele.Pumma te úgy látom nagyén vágod ezt a témát, nyugtass már meg, hogy 200 körül az 55LF632V verhetetlen.
Te ennyiért azt vennéd? UHD
Ebben az árkategóriában 55 hüvelkyesben van még amit érdemes összevetni ezzel a TV-vel?
Nyilván nézném rajta a a TV adást néha, de inkább filmeket néznék, néha talán játékot is kipróbálnék rajta.Még mindenképp megnézem azért másik üzletben is.
Egyébként ezeknek a smart TV-knek mennyi a várható élettartalma? Az oké, hogy a LED bírja elvileg sokáig, de gondolom, ha meghal a CPU akkor is lőttek a TV-nek. Érdemes ezekre extra biztosítést kötni a gyári két év felett?
Köszi a választ újra.
-
zsoika
addikt
Sziasztok! Mivel senki sem válaszolt a kérdésemre így kénytelen voltam magam utána olvasni . Azonnal feltűnt, hogy A kategóriás fogyasztású 130W körül...ami régi panelra utal.
Végül vettem egy Lg lf510v-t , ami ma meg is jött. Kicsit fapados ami a csatlakozást illeti de ez van.
Valaki tudna mondani kalibrációs értékeket ? -
Soká
senior tag
Gondoltam, megosztom veletek a ma halott véleményeket.
Hosszas keresgélés után én arra jutottam, hogy a topiktévének is nevezhető Samsung 48H6400 mellett döntök. De azért ma is nézegettem kicsit a tévék piacát és elgondolkodtam, hogy vajon megérné-e a felárat egy Panasonic TX-50CS630E?
találtam egy lejárt hirdetést az utóbbi készülékkel és gondoltam felhívom a tulajt, hátha őszinte lesz és elmondja a Panával kapcsolatos tapasztalatait. Nagyon tájékozottnak tűnt, rögtön tudta típusszám alapján, hogy melyik is ez a H6400-as és elég határozottan mondott két dolgot:
- a Panának jobb a képe
- a Samsungnak jobb a smart tudásaUtóbbit nem egészen így fogalmazta meg, velősen annyit mondott, hogy a Pana használhatatlan böngészésre. És ő vett valami húszezres - nem értettem pontosan - valamilyen célhardvert és azon keresztül "okos" a Pana tévéje.
Ez mondjuk engem inkább elriasztott, mert úgy vagyok vele mint a nőkkel, nem akarok szépet de butát, akkor már inkább egy nem túl szépet, de okosat
Bocsánat a suta hasonlatért.
A szépség abban az értelemben is másodlagos, hogy mi a tévét 90 százalékban sima tévéadások vételére használjuk, a maradékban pedig DVD-ről mennek filmek, de főleg mesék. Persze, ha lesz egy jobb tévénk, akkor azzal talán több FHD tartalom beszerzésére is ébred majd vágy
-
törölt tag
Tapasztalatok miatt. Minőségi problémák, megbízhatatlanság, stb. De, egyébként senki nem ajánlja, akkor hogy merülhet fel mégis? 5-vagy 10 éve még a csúcson voltak tv gyártásban, mióta kínai uralom alatt vannak, a minőség a pincéig esett vissza, de már leírtuk ezeket.
Ciccuka: Philips-et én nem vennék.
Én se vennék Philips-et .
cybermanus Pontosan úgy van, ahogy Ahogy PioDVD írta. AZ LF652V képminőségre egy szinten van a Panával, a Sony a leggyengébb. Szoftverben viszont a WebOs2-es LG jobb a többinél, szerintem még a droidnál is, ami a drágább sonykban van. -
törölt tag
Na megint új lista ezek közül melyiket választanád ajánlanád Pumma
LG 40LF632V
PANASONIC TX-40CS630E 3D
SONY KDL40W705CBAEP -
warezxts
senior tag
Köszönöm szépen!
Azt hiszem akkor még várni kell valami gigamega akcióra, mert úgy látom ha az ember normálisat akar, akkor pénztárcába nyúlós. Gondolkodtam hogy leadok az igényemből (55 col-ra vagy FHD-ra). Hatalmas árbeli különbség van az 55 <-> 65 vonalon. Konkrétan a 65 már a gazdaságtalan kategória. 4K tartalmat meg még nem nagyon néz az ember. Az UHD-ra csak azért gondoltam, hogy ekkora TV-n ne mutasson szarul a FHD, hanem upscalingelje fel. Lehet érdemesebb inkább várni? -
♦ Zoltta ♦
újonc
Sziasztok ,ahogy látom szivárognak az új 2016-os Lg modellek
LG 32LH6047 Formára ez a " Matt fekete nagyon bejön" vajon van / lesz olyan jó mint ez ? LG 32 LF650V
Épp 32" colban keresek tvt. hely miatt csak ez jöhet szóbaEsetleg van ajánlott még ebben a méretben smart Sony / Samu téren?
Köszi előre is.
-
törölt tag
A német nyelvterületen van nagy hagyománya a medion termékeknek. Ami a specifikációt illeti amennyiben az a termék lesz kapható [link] Mondjuk nekem is még kellett kérdezni a bátyust,hogy mégis milyen márka ez. ( rádió,tv szerelő volt )
-
törölt tag
válasz
warezxts #5673 üzenetére
Ezekből a Panasonic TX-65CR730E, és az LG UF77-es tévék a valódi 100 Hz-esek(usában 120Hz). A többi mind csak 50 Hz-es UHD, és nem ajánlott, mint a 6-os Samsung és 6-os LG 4k tévéi(ekkora méretben meg páne nem) , és jobb kerülni a noname thomson-t de a fhilips márkát is. Még mindig van akciós SONY KD65X8507C[link], [link]
PioDVD Tévékről beszélünk itt, nem szerszámokról és egyebekről, mint gofrisütő és társai. De még a medion laptopokról se sok jót írnak. (Laptop topik)
-
warezxts
senior tag
65"-ös TVt szeretnék venni UHD-t. Az ár 500e alatt legyen. Legfontosabb kritérium a 24p és a (minden tipusnál máskép hívott) CMI, MCI, motionflow, szappan opera hatás. Mindenesetre tudnia kellene legalább a natív 120Hz-er. EZEK közül szerintetek van olyan ami megéri, ajánlott?
ITT és ITT olvasgattam utánuk, de nem minden tipusról találok értelmes reviewet. Thomsonnal szemezek még, de róla kb nulla infó van. Illetve van ami egyáltalán nem ajánlott pl a Samsung JU6700 ahol nincs 24p support, vagy az LG UF6800 ahol alul azt írják negatívnak hogy 60 fps-nél is judderel. -
törölt tag
2 méterről nem lesz gond vele, csak ne analóg adást nézz. Másik, hogy bemész egy üzletbe, és leteszteled a saját egyéni nézési távolságodat, az adott felbontású anyaggal.
Monic31 Akkor tudsz az ajánlások közül választani. Például: Panasonic TX-50DS630E[link], ezt 5 év garanciával adják, ami mondjuk egy ekkora sonynál még + 20 ezer Ft lenne. Vagy a többi 3 márkától, akár még 55"-os FHD is mehet.
-
norrberth
addikt
Aki Sony tv-t akar venni az most vegyen! [link]
Sony
KDL-43W805C 178 415 FtKDL-50W755C 195 415 Ft
KDL-50W805C 212 415 Ft
-
Monic31
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. SMART TV-t szeretnénk venni a családnak a nappaliba, de elvesztem a rengeteg TV között.
Elképzelésem:
-48-49"
-FHD v. UHD (van értelme UHD-t venni ekkora méretben?, 2,5-3,5 m-ről nézzük)
-Milyen típus? (Az előző hozzászólásokból olvastam, hogy Sony, Pana, Samsunh és LG jöhet szóba)
-ár:.250 körüli
Tudnátok ajánlani valamit?
Előre is köszi -
laceb
tag
Pumma!
Már kérdeztem tévéről korábban, kaptam is választ, köszönöm!
Van egy dilemmám:
Ha "normál" adást(576sor) nézek full hd 80cm-es tévén, akkor az ajánlott nézési távolság 2,44 méter.Ennyiről nem tudom nézni mert kisebb a szoba
Ha 2 méterről nézem akkor milyen lesz az élmény?Pixeles lesz a kép? -
tomka9421
csendes tag
Sziasztok, Tv vásárlás előtt álok.
LG 42LF652v
Samsung UE43j5500Ezeket néztem a keretem kb 130k.
Leginkább Ps4 hez használnám, a 3D nem befojásolja a döntésem, ami viszon annál inkább az a képminőség, és az input lag mértéke, továbbá még az mkv lejátszása lenne.Mindenkitől azt hallom hogy a Samsungnak szebb a képe, viszont ez az LG egy kategóriával feljebb van. Hogy döntsek? A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
-
dcsnad
csendes tag
Sziasztok!
Én is most szántam el magam TV vásárlásra, egyelőre az LG 40LF630V modellt néztem ki.
Olyan cirka 2m-ről fogom nézni, leginkább filmezésre/sorozatozásra lesz használva, meg persze TVzésre (ugye jön az EB a héten), a szekrény miatt 40" a max ami befér.1) találtam egy hasonló modellt (LF632V), de nem igazán tudom mi a különbség kettejük közt, mivel szinte semmit se találtam az összehasonlításnál...
2) LG 40 UF695V - ezt is néztem, bár azóta elvetettem az ötletet, UHD meg minden, de nem olvastam a legjobbakat erről a modellról (Fake UHD-nak csúfolják)Igazából, ami nem tetszik még igazán a 630asban az az állvány része, a 2 állványos megoldás jobban néz ki (mint pl a 650v-nél, de ugye az meg 3D-s is meg 32"-es, ami egyik sem opció), néztem pár Samsungot is, de ott nem igazán találtam olyat ami bejönne, a Philipseknél már volt 1-2 jelölt, de ott meg a tudással volt a gond leginkább.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat !
-
Batib
őstag
-
törölt tag
A 630E 3D-ben az LF652V, és a H6400-hoz hasonló tudású, talán a Pana jobb lenne focihoz, meg kell nézni. A W705C sajnos még nem 100 Hz-es.
Wa2x_ A Samsung UE48J6200 még mindig q jó áron van[link], LG 49LF631V[link]. Ezekre háztól-házig gari van, Bp-en általában kiszállással a leggyorsabban. A Samsungot vétel után regisztrálni kell, és ott a honlapon vehető rá +2 év.
Lacka89 Én találtam kettőt: Rendelésre 43, raktáron 50", de van még Panasonic TX-50DS630E. Sony-Pana nem ad 3D szemüveget.
-
ootman
csendes tag
Üdv mindenkinek.
A múltkor a számítógép vásárláshoz is hasznos tippeket kaptam itt, gondoltam a TV vásárlásnál is kikérem azok tanácsát, akik jobban el vannak merülve a témában.
Elsőre rájuk gondoltam: LG 49LF540V vagy 50LF5610. Aztán felmerült még bennem egy Samsung UE50J5100 is. Ezek ugye olyan 140 k körül mozognak.
Aztán már így a fórum hatására is elkezdtem szemezgetni az LG 50LF652V is, végül is, az a plusz 25k még elmegy, nem sűrűn szoktam TV-t venni, egyszer belefér.
A kérdésem az, hogy ebben az árkatóriában van-e olyan smart TV, amit még érdemes összehasonlítanom vele, illetve, hogy van-e olyan 55 hüvelykes TV, ami még nagyjából hasonló árban lenne, de még némi tudásbeli mínusz mellett megérheti.Előre is kösz a segítséget.
-
törölt tag
válasz
saltanus #5642 üzenetére
Akkor maradsz a FHD-nél, vagy kifizeted a nagyobb árat. A KU6400 elvileg a JU6400 pepitában.
Lacka89 Androidos tévének most a Sonyt érdemes venni. táblázatban, hogy a kis 43-as 4k tévén max. 85 cm-ről láthatnád a különbséget a magasabb felbontású filmeknél. Ezért FHD-t mondanék inkább: Sony Bravia KDL-43W805C és Sony Bravia KDL-50W805C. Abból is a nagyobbat, most ért véget az akció 210k-ért volt az 50", de majd lesz még akció.
Logic83 HD filmekre tökéletes a FHD tévé. UHD-ből jóval drágábban úsznád meg a megfelelő minőséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest