Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
raven24
tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy az alábbi 2 készülékből melyiket ajánlanátok.Amire használnám: Netflix, Youtube, Konzol.
-LG 70UM7450PLA
-Samsung ue75ru7102 -
Petibaba46
csendes tag
Kérem szépen most már döntse el valaki helyettem, hogy LG 50UM7450PLA, vagy Philips 50PUS6704, Köszi!
-
AL
addikt
Szia. Talán abból adódik a tévedés ( VA, IPS ), hogy méretenként változik a panel fajtája több típusnál is.
Az LG 50UM7450 : VA , az 55UM7450 pedig : IPS, a Sony XG7096 - os nál pont fordítva van.
Ha belefér az árba még érdemes a Sony 55XG7096 - ot megnézni ( VA, direct led, nem androidos ).
Szerintem megbízható ez az oldal : [link]
Üdv. -
Valaki volt ma bent egy Auchanban, hogy milyen bomba árakról van szó konkrétan (a tavalyi Samsung modelleket illetően)?
És azok vajon csak régóta bekapcsolva lévő kiállítási darabra vonatkoznak-e? -
Dzsoki92
senior tag
Sziasztok,
Tv vásárlás előtt állok. 65"ban gondolkodok, viszon olyan max 200k- ig.
Samsung UE65TU7002
Samsung UE65TU710
Samsung UE65TU8002Ezeket nézegettem eddig. Ezek közül melyiket lenne érdemes megvenni, vagy van egyéb más ötlet ? Annyira nem ragaszkodom a márkához. Szobába lenne a Tv olyan 4 méter távolságra.
Köszönöm,
-
Ruddy
csendes tag
Közben kutattam és arra jutottam, hogy VA paneles lenne a megfelelő választás. Már csak marad a kérdés hogy Samsung lényegesen jobb VA paneleket készít-e mint LG? LG-nél egy picit jobban tetszik a UI és a magic remote de úgy gondolom, hogy ezt el tudom engedni, ha szebb képet nyújt egy Samsung egy árkategórián belül. Mit gondoltok erről?
-
Ruddy
csendes tag
Sziasztok!
Napok óta járom már a témát és összetettebb a kiválasztási folyamat mint elképzeltem. Szóval tudnátok ajánlani egy ~50"-os televízió készüléket, ami nektek bevált és viszonylag jó minőséget képvisel LG vagy Samsung gyártótól ~130.000 Ft magasságában? Főleg netflixre és youtubera használnám.
Főleg a panel típusoktól tartok. Néztem összehasonlításokat és néha az IPS azért eléggé szürkés feketékkel rendelkezik, viszont élőben, amikor néztem szép képet adtak, tehát semmiképp nem rossz, de szeretném maximalizálni a minőséget. Nyilván szeretném ha mélyebb kontraszt aránnyal rendelkezne a kijelző valamiféle local dimminggel párosulva, tehát semmiképpen nem edge lit kijelző kellene. A leírásokban már meg sem tudok bízni, mert amíg a displayspecifications azt írja hogy VA panel, bizonyos webshopokban IPS panelnek reklámozzák.
Például nagyon megtetszett elsőre a LG 50UM7450PLA, specifikációk alapján pont ideális lett volna. (Árukeresőn 700nit fényerőt írtak, ami ebben az árkategóriában elég kecsegető, és amit sehol máshol nem tudtam lekövetni...)
Youtubeon az első videó róla az, hogy nagyon csúnyán és egyenetlenül világítja meg a sötét hátteret. Erről van valakinek valami tapasztalata? Vagy engedjem ezt el és egyébként úgyis színes tartalmakat fogok rajta fogyasztani, ahol ez az egyenetlenség úgysem jön ki?
-
gyeniko
őstag
válasz
aerosmith #44615 üzenetére
Szerintem várj Karácsonyig, vagy előtte a Black Friday-ig. A Samsung QE85Q950 most még 3 m Ft, de szerintem az év hátralévő részében még lesznek különleges akciók, amelyek alatt felülről 2 m Ft-ra közelítik pl. ezt a modellt. A 85" és a 77" között felületben majdnem 22% a különbség, azért ez már számít. Nekem, van 78" és 82" is, nagyon érződik a különbség, pedig ez csak 5"!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest