-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
aclandiae #4446 üzenetére
Ebben a kategóriában jó vétel szerintem, lehet olcsóbban is venni, de onnan gyári garanciád is lesz hozzá, ha ez a szempont fontos neked.
Guw90 Maradj csak az UE55J5100-nál, és ennyiből másik megfelelőt nem is nagyon tudnék mondani.
Geri89 Én a magasabb kategóriás 49LF632V-t venném, már csak a jobb képfeldolgozás miatt is. Az 5-ös kategória mindkét márkánál a belépő minőséget jelenti. Samsungból a J6-ostól érdemes nézelődni.
-
Buckey
őstag
Mondjuk én az 5-ös szériás samsungot nem ajánlom! A 6-os, minimum!
Haver is hasonló cipőben van, csak nála még a kisebb, 42LF652v, és most a Sony 43w755c is szóbakerült már. Bár, a Sony állítólag nem játszik le bizonyos tartalmakat, és hiányzik a DTS hang is (hangprojektora már van, DTS-t az tud)
Én a samsung felé próbálom terelni, de hajthatatlan..
Ja, szintén T-mobilnál.
Szóval engem is érdekel a sorrend, és egy kis indoklás. Méretet, árat tudjuk, ne az legyen a döntő érv. -
Geri89
aktív tag
Sziasztok! T-Home-tól lenne lehetőségem TV-t vásárolni, egy tanácsra lenne szükségem. Alapjába véve két készüléket néztem ki:
LG 49LF632V
Samsung UE48J5200A két készülék közül melyiket ajánlanátok és miért? Egyáltalán érdemes ezek közül választani, vagy inkább felejtsem el a T-t, és nézzek szét inkább máshol (akár 0%-os THM-re) A Samsung pár ezer Ft-al olcsóbb lenne, de igazából azon már nem múlik. Előre is köszi!
-
Guw90
újonc
Sziasztok! Mostani LG 42lm620s típusú tv-met szeretném nagyobbra cserélni. Nincs szükségem smart funkciókra abszolút, kizárólag monitornak használnám játékokhoz (i5 4690/gtx 960 4gb/16gb ram). Az elsődleges szempont egy nagyobb képátlójú darab beszerzése, lehetőleg 55" körül, ami alkalmas lehet ilyen célra. A keretem nagyjából 200k körül van. Két készüléket néztem ki ebben az árkategóriában, lehet hogy egyik sem lenne megfelelő (Samsung UE55J5100, Philips 55PUH4900), sajnos nem vagyok spíler a témában ezért szeretném a segítségeteket kérni, hogy mi lenne a legjobb választás, illetve melyek a legéletképesebb opciók! Előre is köszönök minden választ
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
A nagypapámnak szeretnék vásárolni egy TV-t. A rendelkezésre álló keret és a hely adottságai miatt, egy LG LED TV-t (32LF5610) néztem meg élőben a MM-ban. Nem kell neki sem 3D sem Smart.
2 év garanciát ad rá a gyártó, amit tovább bővíthetek +7e-ért 3 évre.
A, Ez a készülék jó választás lesz? (ha nem mi ajánlott vétel helyette?)
B, Üzletben vegyem, vagy webáruházban? (jó volna a 14 nap biztos ami biztos alapon; és a MM-nál olcsóbban is láttam. -
gergiboy07
csendes tag
Üdv uraim !
Az a kérdésem, hogy egy Sony Bravia KDL-43W756C mennyire jó játékra ?
Ha esetleg a 100-200e forintos kategóriában tudtok jobbat akkor nyugodtan mondjátok
Köszönöm a választ előre is -
FuRiONight
addikt
Egy kerdes:
Hasznaltan egy Sony 32W705B vagy újonnan LG 32LF650V? (Sony 90k - LG 110k) Vagy esetleg más ebben az az árban, kategóriában meg?
Elsosorban konzolhoz volna használva es a gep is erre lenne rákötve.
-
Angerfist087
tag
Ötletnek nem rossz , de gépem fölé konzolon lesz és lemérve 40"-os az kicsit már nagy. 20-nm2 -es szobában a monitorom is kb 80cm röl nézem és 101 centis tv-t ha monitorként használnám mint vmi mozivászon lenne
Nem webshopból hanem rendes boltból akarom hogy lássam milyen élőben
Ez mégis csak barátibb.
LG 32LF650V Szélesség (talppal) 73.1 cm Magasság (talppal) 48.4 cm
EZ alapján egész gyors hangban sem gagyi annyira, menü sem tűnik olyan lassúnak . Mérete alapján sem túl apró, de a mostani 55 centis tv-mhez mégis csak nagyobbnak tűnik
Látod a méretet a mindegy se mindegy
-
törölt tag
válasz
Angerfist087 #4438 üzenetére
-
pack1212
csendes újonc
válasz
pack1212 #4419 üzenetére
Kicsit továbbgondoltam a dolgokat és arra jutottam, hogy a SMART funkciónak csak a YouTube alkalmazását használnám ki, így gyakorlatilag ez is elhagyható, mert ebben az esetben kellene hozzá valami vezetéknélküli touchpados bill. Inkább rádugom a laptopom egy HDMI kábel segítségével, ha tube-oznék.
Viszont, ha nem SMART, akkor is lehet beépített médialejátszója, tehát külső HDD-ről tudok USB-n filmet nézni? (fontos, hogy menjen az mkv formátum) Illetve kis méricskélés után arra jutottam, hogy talán belefér a ~102 cm-es képátló is. Így tehát képminőség szempontjából FHD tv-t keresek, ami képes lejátszani filmeket külső hdd-ről, 80-102 cm között. Tudnátok ajánlani valamit?
Ha nem túl nagy az árkülönbség, akkor még mindig maradhat a SMART funkció is, maximum kevésbé lenne használva. Árkategória ~100e körül
-
Osynho
addikt
válasz
Angerfist087 #4438 üzenetére
Falak csak vannak abban a szobában. Azokon talán elfér egy tv
:-) Mélységben foglal mondjuk 10cm-t, ha felteszed konzolra. Az elég vékony fotelnek számít. -
törölt tag
válasz
Angerfist087 #4424 üzenetére
Hát, pedig nagy tv nem létezik, szokták volt mondani. Szerintem teljesen rendben van a 32 LF650V, ez az egyik legjobb 32"-os most, innen akcióban és gyári garival.
Buckey Minden mai tv lejátssza az MKV-ket, ahogy a 632V és a 652V, de még az olcsóbbak is. 3GP • 3GP2 • ASF • AVI • DAT • DIVX • M4V • MKV • MOV • MP4 • MPEG • MPG • MTS • TP • TRP • TS • VOB • WMV
Ha bemész pl. egy teszkóba, minden tévében pendrive-ot látsz, és megy rajtuk a lejátszás, de vigyél sajátot 1-2 mkv- fájllal és próbáltasd ki azt is. Az előbb linkeltem egy tesztet a 630/632V -ről, olvasd el magad is: Szokásos tesztcsomagunk végigpörgetése után kiderült, hogy egyedül a Killa_sample fájl lejátszása okozott problémát, ezt viszont nem is kell tudni a tévéknek.
3 méterre persze a nagyobbat érdemes venni, de azért nemcsak 10k a különbség. -
Osynho
addikt
Komolyan a tv által lejátszott formatumok döntőek a választás során? A beépített lejátszó egy szükségmegoldás, korlátozott tudással és minőséggel. Ki se próbáltam a tv-men, eleinte pc-rol mentek a filmek, azóta Rapsberry Pi2 a forrás.
Wifin a mai készülékekhez méltó minőségi filmek akadni fognak.
-
sutyesz96
őstag
Én tényleg nagyon elégedett vagyok ezzel a készülékkel, attól függetlenül hogy az 5-ös széria már kevésbé ajánlott újonnan való vásárlásra (általában a 6-os szériát ajánlják LG-ből, mert azokban már újabb panelek vannak, többet tudnak stb.), viszont ez ugye együtt jár a magasabb árral. Szvsz tökéletes ez a készülék az általad említett felhasználásra is. Nem tud gyakorlatilag semmi extrát (3d, smart, stb), de nekem speciel pont erre volt szükségem, ergo monitorként használom. És mint említetted neked is hasonló elvárásaid vannak. Hatalmas, gyönyörű kijelző, nagyon szép kivitel, gyors, egyszerű menürendszer. Röviden, tökéletes. Csak bírja a neted az iramot.
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Egy kérdés, amiben nem csak én, hanem haver sem tud dönteni.
.
Én a konkurens (samsung) felé húzom, de írtózik tőle.
Szóval, LG 42LF652V vagy LG 49LF632V. .
A kisebb 10 ezerrel olcsóbb, úgyhogy ez és a 3D sem számít. A tv 3 méterről lesz nézve.
Ami a lényeg, hogy sportra alig lesz használva, inkább természetfilmek és film USB-ről, úgyhogy a felhősödés, DSE nélküli, szebb kép a lényeg.
A hang nem lényeg, hangprojektora van.Előre is köszönöm/köszönjük a véleményeket!
-
szajmon1001
csendes tag
válasz
szajmon1001 #4425 üzenetére
hm...70W -ot írnak az üzletek ahol lehet kapni a Samut. Akkor ok, ez a problémám kilőve.
Szóval ez a legjobb akkor, így most már a felsorolt 5 közül? -
szajmon1001
csendes tag
válasz
#94529552 #4415 üzenetére
5 centim. amúgy az igenis számít.
Ha már nagy tv-t veszek akkor, mindenképpen.
Tehát visszatérve, azt mondod, hogy a 4 közül amit felsoroltam egyik sem, inkább ez a Samsung 6200-es a legjobb választás?
Azzal az a bajom hogy egy atomerőművi fogyasztással rendelkezik 150W, borzalom...... -
törölt tag
válasz
Angerfist087 #4417 üzenetére
Samsungnál nincs megfelelő 42-43"-os, csak 40"-ban, a UE40J6200, de csakis webshop-ból lehet rendelni.
Ryder1 LG 42LF652V.
JulesC High Speed jelű HDMI (1.4) kábelt keress, és ilyen hosszúságban nem ártana valami jobb minőség, itt találsz néhányat, de bármelyik tévés üzletben is.
Meg lehet filmet nézni Lan kábelen keresztül is, ha van a gépeden egy Plex, vagy egyéb szerver progi. Milyen eszközről próbáltad? Mert a teszt szerint menni kell a lejátszásnak, talán próbáld másik pendrive vagy HDD-vel is. Vagy még lehet a film elnevezése, vagy más egyéb ok miatt nem megy nálad. -
JulesC
tag
Sziasztok.
Minap vásároltam egy LG LF632V-t.. Most szembesültem vele hogy nem támogatja az mkv fileokat. Ezért szeretnék vásárolni hozzá egy HDMI kábelt, hogy számítógépről legalább tudjak filmezni.
melyik fajta kábelt ajánljátok 10m távolságra, hogy ne legyen akkora jelveszteség?
-
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Egyik ismerősömnek, egy (Új) Samsung UE40J5100AW Tv-jük, van amit direkt azért vettek, hogy a megszűnő analóg csatornákról átalhassanak digitálisra. Ezen a rendszeren (vagyis nálunk) nincs set-up box, csak koaxxal meg van vezetve a rendszer. Ugyan úgy mint nálunk, viszont nálunk az LG tv-t nem volt probléma ezzel.
Talán ebből a Tv-ből hiányzik valami tuner vagy hasonló? Bejön néhány csatorna, de halovány a minősége, néha, napközben megszűnnek adók is, hasonlók. Van olyan adó, aminél azt írja ki, hogy "Nem található a ci+ modul vagy az intelligens kártya".
Ebben a dilemmában kérném segítségetek.
Ha esetleg ezen kérdésemmel másik topicban nagyobb szerencsével járok, akkor egy oda vezető linket is megköszönnék.
-
pack1212
csendes újonc
Sziasztok!
TV vásárlásra adtam a fejem és annak ellenére, hogy kb 2,5 méter távolságból nézném ~80cm-es képátló mellett döntenék a tetőtéri szobám adottságaiból adódóan. Tudnátok ajánlani az igényeimnek megfelelőt?Elsősorban HD, FHD film nézésre (főként mkv) használnám (a 3D nem feltétel). Ezen felül YouTube videókat néznék rajta. Amennyiben nem lehetetlen, valami módon okostelefonnal (android) a youtube funkciók (keresés, indítás, leállítás...) irányíthatók? Ritkán egyszerű t-homeos dekóderes tv adást néznék rajta. Fontos még, hogy a filmeket külső HDD-ről nézném, természetesen akadozás nélkül. Mindemellett, mivel ~100 ezer magyar forint körül mozognak ezek a készülékek, ha jól néztem, a körülményekhez/igényekhez képest remek képminőséget várok el, így ez is kimagasló szempont. Dióhéjban ennyi. tudnátok segíteni?
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
42" tv-k közül milyet lenne érdemes vennem az alábbi feltételekkel?
- Pendrive-ról mkv fájlok lejátszása srt feliratokkal nagyon fontos.
- Beépített wifi nem feltétel, de örülnék neki.
- 3D nem kell, csak akkor, ha maximum pár ezer forint lenne pluszban
- Fényérzékelő jó lenne.
- Árban nyilván minél olcsóbban, de természetesen a minőséget megfizetném.Néhány alternatívát is írjatok légyszi!
Köszi!
-
Angerfist087
tag
válasz
#94529552 #4406 üzenetére
Nem gondoltam ilyenre csak ,hogy hátha van más hasonlóan jó tudásban más gyártónál pl Sony most Samsungnál nézelődök ami egy szinten van az Lg 32-42 colosával
nálam a max. úgyis a 42-43 coll hely miatt
Ncore-ról töltök általában mkv típusú filmeket és csak olyan jöhet szóba ami szépen játssza le és nem rácsosan mint mikor a képcsövest közelről nézed
Smart is azért lenne fontos,hogy ne telefonon nézegessem a felvett képet videót. Hanem szép nagyban. Meg a tv hangja se legyen walkman minőségű műanyag vacak és ne csak házimozival lehessen tökéletesen filmezni
-
törölt tag
válasz
FuRiONight #4412 üzenetére
Jelenleg?Nem mondta, hogy nagy input lagja van a w705b-nek, viszont ez már érdektelen, hiszen kifutott, újként nem kapható készülék. Nem árt ha tudod, hogy nem csak az input lag számít a játékoknál, hanem a képminőség is, ezért, ha használtat keresel, akkor is inkább W8xxb jelűt érdemes.szajmon1001 A Samsung UE48J6200-al most jobban járnál, mivel az 50"-os változat nem kapható most, az a 2" meg nem sokat számít.
-
-KP-
addikt
üdv,
mi a best buy perpill 120 ill. 140 centi környékén? sima full hd tv, nem kell ultra hd, se 3d.
-
szajmon1001
csendes tag
Akkor összességében ki melyiket mondja az első helyre?
- Sony W755
- Panasonic 630E
- LG 50LF652V
- Samsung UE50J6250Köszönöm.
-
törölt tag
Kár, hogy nem igaz, amit mondasz.
Mondjuk nem meglepő, mivel Sony tévéd van, és azt szeretnéd valamiért, hogy mások is azt vegyék. Inkább maradjunk a tényeknél, az LG 652V-nek 29 ms, a Sony W755-nek pedig 37,5 ms az input lagja.Angerfist087 Azt nem mondanám, hogy nem jó, csak vigyázni kell, mert elképzelhetők fagyások is, a bugos android miatt (ezt a sony topikban írják). Az egyik fontos dolog az input lag, (az értékeket fentebb írtam is) az nem olyan rossz a Sony 2015-ös FHD tévéknél, de nem is kiemelkedő. A név miatti felárat ezért én nem biztos, hogy megfizetném.
-
csiki_89
csendes tag
Vegyél Panasonic 40cs630e-t, most vettem és nagyon bejön fényévekkel jobb mint az előző lg 42 lb650v volt, lg-t ne vegyél sztem akkor inkább pana vagy sony
-
sutyesz96
őstag
válasz
FuRiONight #4399 üzenetére
Itt felmerült bennem egy kérdés.. Mitől lenne jobb egy Sony tévén ps4-ezni, mint bármelyik másikon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest