- Samsung LCD és LED TV-k
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinu
senior tag
válasz
sirarcheer #37830 üzenetére
De jó, hogy ezt írtad. Eddig kétszer kértem ebben a topicban segítséget, egyszer sem kaptam, de Te most megmentettél. Holnap megyek én is megvenni
-
snecy20
nagyúr
Ezek közül ki melyiket venné? IPS vs. VA dilemma nem túl lényeges, ismerem mindegyik paneltípus előnyét és hátrányát. Mivel 65'' vagy 70'' ami a látókörömben van, ezeket szedegettem össze. Kb. ~330e a felső limit rá.
65" Philips 65PUS7304 / 70" Philips 70PUS7304
65" Samsung UE65RU7402
70" LG 70UM7450PLA
65'' LG 65SM8200PLA
65'' LG 65UM7610PLB -
tipuka
addikt
Szia!
Köszönöm a választ és a segítséget, elolvastam mindent infót, amit írtál, hogy nézzek meg.
Konyhában lenne a tv, ami nagyrészt világos hely azért, amint sötétedik, a villanyt is felkapcsoljuk.
Lehet a falra fel is rögzítenénk, ha ezekhez elég egy fali konzol vagy valami.
1 - 3 méterről és sokszor srégen is néznénk, de a legtöbbször 1-2 méter lenne kb.
Gondolom akkor 4k-s ips-t kellene venni maximum - ha nem kapni kisebbet az ajánlott típusból - 43-55 colosból.
Ha pár ezren múlna egy jó vétel, akkor tartsd magadban.
Ha valamire még nem válaszoltam akkor nyugodtan mond.
Köszönöm előre is! -
AL
addikt
válasz
tipuka #37836 üzenetére
Szia ! Ha jót akarsz venni, akkor el kell döntened, hogy mekkora legyen és utána jöhet a többi fontos "Apróság". Nem mindegy, hogy egy 32" - os 82cm (átmérős), vagy egy 65" (165cm -es) készüléket veszel. Ha kb. 3 méterről nézed, akkor az utóbbinál megfelelő méreteket látsz, de a 32" - os nál " bolhákat". Ebből az összegből szerintem 55 - ösnél nagyobbat ne válasszál, mert az már nagyon gyenge lesz. Itt láthatod a választékot a márkásabbak közül ( 107 db ) : [link] Vélemények is vannak néhánynál.
Lényegesek a panelek előző leveleimben olvashatsz róluk.
Érdemes itt információkat gyűjteni, hátha segít a vásárlásban : [link] [link] , de a szemed az igazi döntéshozó. Üdv. -
AL
addikt
válasz
szatyor1972 #37834 üzenetére
Szia ! Legnagyobb különbség a panel ( VA, IPS ), erről előző levelemben olvashatsz.
A másik lényeges, hogy az LG nem valós 4K ( RGBW szerkezetes, az Általad mellékelt adatoknál láthatod ). Hamis 4K. Ez hasonló trükk, mint a nem valós 3D.
Tudtommal a Samuk nem továbbítják a DTS hangot . Nincs tökéletes TV, mindegyiknél találni valami " hibát", hiányosságot.
Ha IPS kell nézz körül. Lehet, hogy a RGBW szerkezettől függetlenül Neked tetszik. Üdv. -
tipuka
addikt
Sziasztok!
Tudnátok kérlek ajánlani tv-t? 100-160k-m lenne rá, méret az nem fontos, hogy most 32" vagy 65"-ös.
Szép képe legyen, usb legyen rajta, mert külső vinyóra mindenféle leszedett sorozatot és filmet néznék még rajta, illetve wifin akár a telefonnal is összekötném. Használható legyen rajta a youtube meg az fb. Mindegy hol veszem csak legyen rá gari.
Más bajom nincs.Köszönöm előre is!
-
AL
addikt
válasz
devil-k #37824 üzenetére
Sziasztok ! devil-k és snecy20
Választásnál fontos a panel kiválasztása ( VA, vagy IPS ) és ezután jöhet a többi " apróság".
Mindegyiknek van előnye és hátránya is. Szemből és sötétben a VA a jobb és ennek nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha oldalról is nézed, akkor az IPS a jobb.
Ha VA panelnél elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Mindegyik más. Itt olvashatsz róluk : [link]
Itt VA paneleseket láthattok : Sony Bravia KD-65XF9005B Sony Bravia KD-65XG9505B
Samsung QE65Q70RA Samsung QE65Q60RA
IPS kijelzősek : LG 65SM9010PLA Sony Bravia KD-65XG8505B
Itt láthatod az adataikat : VA panelesek IPS panelesek
Háttérvilágításnál a teljes tompítású direct ledeknek a legegyenletesebb a képe ( kevesebb a bevilágítási hiba )
Ha beütitek a google keresőbe a típusszámokat és a test szót mindegyikről találtok véleményeket. Érdemes megnézni üzletben őket mert nagyon más minden rajtuk. Üdv. -
szatyor1972
tag
Sziasztok!
A linkben szereplő két tv közül melyiket érdemesebb megvenni?
[link]
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv -
válasz
keriimi #37823 üzenetére
Ez elég nehéz kérdés. Nagyon hasonló a két tévé,kicsi hasonlóságok vannak.
9005 Android,szebb színek
Q70 Tizen,szebb fekete,jobb input lag,nincs dts
Játékra és a sötét szobába mindenképpen a Q70 lenne neked a jobb. Mostanában akciós inkább 280-290k körül próbáld mag meg elcsípni valahol akcióban a tévét. -
imi123
őstag
válasz
sirarcheer #37830 üzenetére
Gratulálok.Legyen sok örömed benne.
Én is szemezgettem egy ugyan ilyen de kisebb tv-vel. -
sirarcheer
senior tag
Ma vettem át az 58pus7304et.
Egy Samsung 40H6400-ast váltott.
Nálam sem volt a képben először a Philips márka, de a 24.hu The one tesztje, és az itt leírt tapasztalat alapján választottam.
Euronics 199.00. plusz öt év védelemmel vettem.
A beüzemelés gyors volt. Bemeneteket felismerte.
Rasp3 Kodi bár csak full HD képet tol ki, nagyon szép képe van.
PS4 Pro esetén jelezte, hogy tegyem át játékmódra. HDR beállítás (PS4en) után, mentem egy kört BF Vtel. Nem éreztem semmi lángolást.
Netflix 4k, HDR gyönyörű.
Youtube 4k HDR szintén.
HBO Go telepítése gyors volt.
A TV adás képe is vállalható volt, csatorna függő melyik szép, melyik szemesebb kicsit.
Az Ambilight pedig hihetelen hangulatos ezt tényleg látni kell. -
stilo18
addikt
Szia,
Kérlek használd a válasz gombot, könnyebben tudunk mi is eligazodni, hogy "mi merre hogyan" ...
VA paneles tv - nél figyelni kell a betekintési szögre, kifejezetten ha családi tvnek lesz szánva (mindenki körbe üli a nappaliban) nem biztos, hogy a legjobb választás...
Ha ez nem okoz gondot, ps4 mellé jó lesz, külső vinyónál DTS hangsávot nem kezeli, amúgy nem lesz vele különösebb gond... -
jeka
tag
Konzol is képbe jön, de sajnos az ár is! Családi tv, külső vinyoról film, ps4, iptv átlagos használat. Főleg a Telekom ajánlatait böngészve szúrtam ezt ki, a nagyobb tesóját láttam médiában ott a körülményekhez képest nem volt rossz a kép. Eladót nem tudtam temaztatni, pedig jó lett volna. Philips volt a másik jelölt, de arról olvastam, hogy gyenge a hang, és volt vele több minőségi probléma. Eddig Sony tv volt a családban, viszont USB-n nem igen játszik le semmit!
-
jeka
tag
Sziasztok! Valakinek esetleg van tapasztalata, véleménye? Ezt a tv-t néztük ki. SAMSUNG UE50RU7102 média lejátszása milyen, mit visz? Előre is köszönöm.
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Van valami best buy ajánlat 65” méretben? Smart sallangok nem érdekelnek, csak a jó képminőség. Köszi
-
keriimi
csendes újonc
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok és az lenne a kérdésem, hogy melyiket ajánlanátok inkább a két modell közül?
SONY KD55XF9005 - 275.000Ft
vagy
SAMSUNG QE55Q70 - 300.000Ft
Főleg filmezésre és Ps4 (majd jövőre Ps5) gamingre lenne használva, könnyen sötétíthető szobában.
Köszönöm! -
nitro16
senior tag
válasz
jófejsrác #37819 üzenetére
Igen az tény, hogy nem olcsó. Én is előtte mást akartam venni ,samu q70-80, max 450k adtam ki volna érte illetve én 65"-t akarok. De aztán meggyőztek illetve én is magamat, hogy nem érdemes 400k felett lcd-t venni ennyi pénzért akkor már inkább, gyűjteni és kipotolni és oledet venni.
Ha annyira nem sietős én várnék a helyedbe( én is azt teszem,) jövő héten is lesznek nagy akciók még várhatóan, karácsony körüli időszak, vagy jövő év akkor biztosan már jobb áron hozzá lehet jutni. Idén is ami tavalyi modell azokat szorták/szorják kifelé. Van jó pár komment ahol felső kategoriás lcd tv-ről váltottak oledre és hatalmas a különbség.
Nyílván neked kell eldönteni, hogy milyen kompromisszumokra vagy hajlandó ez ügyben.
(De majd aki hozzáértőbb ebben a témában, bíztos tesz javaslatott.) -
jófejsrác
senior tag
válasz
nitro16 #37818 üzenetére
Olvasgattam külföldi teszteket és ott is a legjobbnak az LG 55C9 tv-t hozták ki gamingre és overralra is. De az ára egyelőre eléggé elriaszt. Nem ragaszkodom feltétlenül a Sony-hoz, csak tudom hogy az eddig bevált. Őszintén szólva az androidos megoldásoktól is rosszul vagyok, de kevés az alternatíva.
-
nitro16
senior tag
válasz
jófejsrác #37816 üzenetére
Ha hosszabb távra akarsz megint berúházni egy új tv-re és fontolgatod a ps5-t, (én is ezekre akarom majd használni leginkább) akkor javaslom, hogy olyan tv-t keres ami hdmi 2.1-s már.
Ilyen pl a lg oledje pl: 55c9pla. Igaz most még eléd drága, de lehet pl jövő héten lesz nagyobb akció vagy inkább jövő tavasszal amikor már beestek az árak akkor venni egyet. Igaz akkor is +100k rá kell dobni de szerintem jobban megéri, hosszabb távra. Képnél meg az oled teljesen más világ lesz. Persze ez akkor ha nem ragaszkodsz a sony családhoz annyira....szvsz jövőre gondolom ott is lesz már hdmi 2.1 felszerelt tv de eléggé túlárazottak az oledjeik. -
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Jó öreg, Sharp AQUOS LC-42LD265E Tv-t váltanám le valami korszerűbb darabra.
55"-ban gondolkozom jelenleg.
Kábel adást egyáltalán nem nézek, és nem is fogok, illetve játékra sem használom.
Ellenben viszonylag sok filmet-sorozatot fogyasztok, netflix, HBO előfizetéssel, illetve "saját gyűjteményemet" Plex NAS szerverről streamelem egy xiaomi mi Box s-en keresztül. Ezzel a kis boxxal elégedett vagyok, nem ragaszkodom smart tv-hez.
Egyre több 4k tartalom van, ezért ez alá már nem adnám.
A Tv-t mindig szemből nézem, így a betekintési szög nem annyira lényeges.
Használt terméktől sem zárkózom el.Samsungot inkább kerülném, de szóba jöhetnek feltörekvő márkák is.
Mit tudtok ajánlani 200k-ig bezárólag?
Köszönöm,
Aron -
jófejsrác
senior tag
Sziasztok,
Elöljáróban annyit, hogy van egy kdl 50w755c Sony tv-m amit már lassan 4 éve használok teljes megelégedéssel. Viszont jövőre jön a PS5, elkezdtem használni a netflixet 4K-s csomaggal (több eszköz miatt), Apple tv+ is van 1 évig ingyen, és egyre több minden támogatja a HDR-t is.
Szóval fontolgatom a cserét - továbbra is játék/filmre lenne használva - Sony családon belül. Jól látom, hogy ha érdemi előrelépést akarok akkor minimum 300K ki kell csengetnem egy: SONY KD-49XG9005B? Esetleg más alternatíva?
Köszi
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy lecseréljem a Panasonic TX-L32C10P típusú tévémet.
Ezért írtam le, hogy mit cserélnék, hogy tudjatok viszonyítani, a miről mire cserére...
Most kinéztem egy típust az edigitálnál és árban illetve tudásban nagyon tetszik, de azért gondoltam megkérdezlek titeket is, hogy jó választás lehet?
Phillips 43PFT4203/12
Köszi előre is! -
snecy20
nagyúr
Üdv,
Alzáról, lekuponozva az LG 65SM9010PLA ~370e-re lekuponozva milyen vételnek számít ár tekintetében? Hasonló méretben és kategóriában, 100Hz-en van jobb ajánlat?
-
Kiskokó
veterán
válasz
nitro16 #37760 üzenetére
Közben azt az infót kaptam frissítve, hogy Q80tól felfelé van már OCB de a Q82 pont kivétel...
Mondjuk nem értem a logikát benne, meg azt se hogy egy fél millás TVhez miért nem jár már az OCB... nekem kábel hosszok miatt pont sokkal-sokkal jobb lenne ha lenne OCB.Amúgy nem tudom miben térhet el a Q80-tól de a Samsung oldalán ha megjelenés szerint állítod a TV-ket ez a legújabb.
-
-
AL
addikt
válasz
Axe Miskolc #37779 üzenetére
Szia ! Szemből jobb a VA panel, de ez ízlés kérdése is ( kinek mi tetszik ).
Itt láthatod a választékot : [link] ( vélemények is vannak )
Főleg a Samsungok a VA panelesek. Érdemes néhányat végignézni és az Általad írt LG- vel összehasonlítani. Amelyik jobban tetszik ( esetleg a gyors mozgásokat nézd meg rajtuk ) azt válasszad. Itt láthatod az adatait : [link]
Üdv. -
AL
addikt
Szia ! Itt írtak róla, hogy a 830 - asnak jobb a panelje. Kevesebb volt a felhősödés és jobb volt a betekintési szög, de sokszor ez is készülékenként változik. [link]
Jelenleg 10 ezer Ft a különbség .
Ha falra teszed, akkor arra figyeljél, hogy fejmagasságban legyen, mert ha felfelé kell rá nézni, akkor ugyanúgy torzulhatnak a színek, mint oldalról. Ha megveszed ne felejtsed el regisztrálni az 5 éves garanciát . Üdv. -
AL
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest