- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz Druidan #28649 üzenetére
Szia ! Itt láthatod egy natív 100 Hz es tévé és a Toshiba adatait. Ennek a táblázatnak a jobb felső sarkába beírva a típusszámot meg tudod nézni a kiválasztott készülék adatait. : [link]
Lehet, hogy ez is tökéletesen megfelel Neked, de választás előtt mindenképpen meg kell nézni, próbálgatni kell ( egy magaddal vitt adathordozón lévő mintafilmekkel ), hogy lássad a készülékek közötti különbségeket.
Bármilyen készüléket veszel ajánlatos a garanciát 5 évre kibővíteni. Ha szemből nézed jobb a VA panel ( jobb kontraszt és fekete szín ), de rosszabb a betekintési szöge, ezért ha oldalról nézitek IPS kell.
Ez a két készülék IPS paneles, de megfelelő minőségű. Most még drágább, mint szeretnéd, de érdemes az akciókat figyelni :[link]
[link] A Panasonicra regisztrálás után 5 év garanciát adnak.
Ez a Sony alap 4K modellje, nem Androidos és IPS panel : [link]
Ez egy tavalyi modell VA panellel, ha nem kiállított darab, akkor nagyon jó ára van : [link]
Az 1700 as érték a képjavítórendszerekre vonatkozik ( az adattáblázatban interpolációs értékként ezt is feltüntetik )
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok! 100 cm kepatlo koruli TVt keresek edesapamek reszere. A keret 80-85 max. Gyors korbenezest kivetoen ezt talaltam
[link]
Ez jo valasztas?Elore is koszi!
-
AL
addikt
válasz Rataxes #28644 üzenetére
Szia ! Ha ragaszkodsz a Samuhoz, próbálj érdeklődni a Samsung topickban, ott nagyobb tapasztalat van. Nem ismerem a teljes választékot,de szerintem az előző ( MU ) sorozat jobb volt. Ez jellemző a Sony és a Panasonic idei készülékeire is ( a tavalyi jobb volt ). A VA paneleknél is van jobb, rosszabb betekintési szög, de ha a nagy betekintési szög fontos, akkor mindenképpen IPS panelest kell választanod. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
jmarcell
csendes tag
Sziasztok!
Milyen TV-t tudnátok ajánlani a következők mellett? Nagyjából 70-80k lenne rá a keret, mindenképpen FHD legyen, és nagyjából 3-4 méterről néznénk, 32-40 colban gondolkozunk. Ezenkívül fontos lenne még az egyszerű kezelhetőség, mert pl. olvastam olyanokat, hogy a Philipsnél elég macerás beállítani egy elalvás időzítőt.Előre is köszönöm a segítséget!
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
Az anyukámnak vett tévén túl kellett adnom, mert az ítélete az volt, hogy neki az nem kell, mert túl nagy...
Szóval újratervezés.
~40" méretben keresek jó képminőségű tévét, a max magasság 66 cm lehet.
Semmi okosság nem érdekel, talán a youtube lenne használva, másra nemigen látok esélyt.
Nem szükséges a 4K, bőven elég a full HD.A használt példányoktól sem zárkózok el, nekünk évek óta Samsung UE40F6500 és UE46F6670 tévék teljesítenek szolgálatot, amik annak idején nagyon ajánlott és kedvelt sorozatok voltak. A mai napig meg vagyok velük elégedve.
Ha használt tévé lenne belőle, hogyan lehet üzemidőt lehívni és állapotot tesztelni-ellenőrizni?
A gari hiánya tart csak egy kicsit vissza az ilyen vételtől..20+ éve a Prohardveren
-
AL
addikt
válasz #05304832 #28657 üzenetére
Szia ! Nem akarlak elkeseríteni, de ha a jelölt áron vetted, az nagyon sok érte. Talán fele ár a reális. 300 ért már 100 Hz es tévét kapsz. Ez jó készülék a Sony 2017 es alap 4 K modellje VA panellel, de annyit nem ér. A beállítások valószínüleg azért állítódnak vissza, mert a kezdeti beállításoknál üzleti módra tetted. Üdv.
-
AL
addikt
válasz South Velen #28660 üzenetére
Szia ! Igen még most is reklámozzák. Én is ajánlottam több érdeklődőnek. Remélem ott vette, nem akartam elkeseríteni, de ha 300 ért vette az irreális és talán még visszavihető. Üdv.
-
AL
addikt
-
hitman,
őstag
Sziasztok
PS4 hez mit tudtok ajánlani?
70% játék 30% filmezés.Max 110cm átmérő fér el és 150korul lenne rá a keret.
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
gilba
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már érdeklődtem, hogy 43"-os méretben milyen készüléket javasolnátok elsősorban monitorként használva, de alkalomadtán TV és filmnézésre is alkalmazva. Vettem egy LG készüléket (LG 43UK6300MLB), melynek a képével nem voltam elégedett (sötét volt), ezért visszaküldtem.
Most tehát újra kijelzőt keresek. Vagy TV kellene, elsősorban kivetített (notebook) kép megjelenítésére, vagy esetleg egy TV-monitor.
A maximális méret 43" lehet. UHD-ban gondolkodom TV oldalon, de TV-monitort nézve FHD-t találtam főleg 32" méretben. Kérdésem az, hogy max. 130k kerettel melyik kategóriát javasolnátok (TV vagy TV-monitor)?
Szemből, 2,5-3 méterről lenne használva, viszonylag sötét szobában. Film- és TV nézésre csak nagyon ritkán adódna alkalom. Esetleg a PIP funkció fontos lenne (LG-ben nem találtam).
Segítségeteket előre is köszönöm,
gilba -
Druidan
csendes tag
Szia AL
Nagy segítséget adtál köszönöm
https://edigital.hu/led-televizio/metz-50g2a51b-50-uhd-android-smart-led-televizio-p591340 ----> a német márka "hiteles"
https://edigital.hu/led-televizio/hitachi-49hk6000-uhd-smart-led-televizio-p606796 ----> 5 év gari
https://edigital.hu/led-televizio/toshiba-49v5863dg-uhd-smart-hdr-led-televizio-p579815---> Toshiba
és akkor még a Sony ami titkos favorit amit küldtél:
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/sony/bravia-kd-49xf7596-p408167713/?sgst=1#termek-leiras
No most légy okos kis okos hogy tudnám elérni hogy 1 helyen megtudjam nézni mindet, filmet viszek milyen formátumú a legmegfelelőbb?
s ne kelljen rá várnom 2 napot a Mamut esne hozzám a legközelebb .
Motionflow XR 400 Hz ----> ezeket fenntartásokkal kezelem nem bízom a szoftveres okoskodásokban..
AL nagyon köszönöm ez a Metz készülék nagyon motoszkál bennem max veszek kiterjesztett garit..
-
kriszti@n
tag
Samsung 55MU8002 -250e ft vagy Sony 55XF9005 -320e Ft.
Melyik a jobb választás? Megéri a Sony a plusz pénzt, vagy akkora különbség nincs közötte?[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz #05304832 #28665 üzenetére
Szia ! Jó ez a technológia, egyszerűen azért olcsóbb, mert már Március óta itt az újabb 2018 - as modellje : [link] Ez szerintem gyengébb, mint a Tied. Az oldal alján látható, hogy 400 ról indult az ára tavasszal és most már ez is 200 alatt van. Remélem sokáig jó lesz ! Ha tudsz vegyél hozzá + 3 év garanciát, ezt a Sony márkaboltokban utólag ( egy éven belül ) is megteheted. Üdv.
-
AL
addikt
válasz Druidan #28668 üzenetére
Szia ! A legtöbb készüléket talán az MM ben tudod megtekinteni. A Mamutban és a Westendben is sok ki van állítva. Az Általad írt TV Plaza Üzletet nem ismerem, vigyázni kell nehogy trükközzenek az esetleges garanciális problémákkal. A formátum kiválasztásánál az Általad használt, vagy a legjobb képminőséget produkáló kellene . Elvileg ezeknek a tévéknek már nem okozhat problémát az ismertebb formátumok lejátszása. A + garanciát minden típushoz ajánlom . Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Szülőknek nézek valami vékony kávás TV-t, egyenlőre ezt néztem ki: Sony 32WD755
Van most esetleg valami Best Buy 32-ben ? -
AL
addikt
Szia ! Az idei Samukat sajnos kevésbé ismerem, próbálj meg a Samsung topickban érdeklődni. Szerintem ezeket érdemes még megnézned : [link] 2017 es VA paneles ( fentebb írtak róla )
Ez idei IPS paneles : [link]
Az idei Panasonicok is IPS panelesek : FX600, 633 ezek szoktak akciósan hasonló áron lenni.
Az ismeretlen helyeken vigyázni kell ( lehet, hogy olcsóbb, de trükközhetnek a garanciával ).
Persze ezek csak az Én kiszemeltjeim, lehet, hogy Neked egész más tetszik ( LG, Samu, stb.), ezért érdemes üzletben megnézni, próbálgatni Őket. Érdemes nézni az akciós kínálatot, mert szinte naponta változik . Üdv. -
ßrainiac
addikt
Sziasztok,
Van mostanaban valami best buy tv akcioban amit ajanlanatok?
65"-osat szeretnek, 4k, HDR, esetleg Android (de ha van rajta normalis tamogatas appokra, nem baj ha vmi sajat OS).
Az se baj, ha 260 alatt van arban xD
-
ßrainiac
addikt
hehe, meglatjuk.. mindig ott kezdodik az ertelmesebbje ami arban mar tul van az ingerkuszobon :/
ilyesmivel barmi tapasztalat, valaki?
-
Jamboo529
senior tag
Nos, tegnap megvettem a Sony KD-55xf9005-öst 323k-ért az MM-ben. Majdnem rábeszéltek egy ugyanakkora LG-re 360-ért. (az is valami 9500 széria volt)
Végül maradtam a Sonynál.
Hazahoztam és beüzemeltem. 2 szóban összefoglalnám a véleményem: Gyá heee!
Az okosfunkciókat még ki sem próbáltam igazán, de a képe az valami eszméletlen. Ha mindent felkapcsolok rajta, a HDR tartalomnál szerintem fél óra alatt le lehetne barnulni, akkora fényereje van.
Mondjuk a hangjától nem dobtam el magam, de TV hangszórótól ne várjon sokat az ember. Az előzőtől mindenesetre valamivel jobb.Egy hátránya van. A 4k miatt fejleszthetem a hálózati tárhelyet, és a sávszélességet is.
Később lehet írok még egy pár mondatos összefoglalót a tapasztalatokról, ha valakit érdekel.Köszi még egyszer mindenkinek a javaslatokat, ajánlásokat.
Jó tévézést![ Szerkesztve ]
-
rudi77
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt álok! Max keret 900.000eft.
Törekszem minél nagyobb méretre de a minőség is szempont lenne.
HDR is fontos lenne!
Lg vagy Samsung ?
Nagy a gondom mert most tényleg tanácstalan vagyok. -
Jamboo529
senior tag
válasz Zoza24 #28680 üzenetére
Jó, írok pár sort.
Szóval a képe nagyon tetszik.Előzőleg egy Samu LE40C650 Tv szolgálta ki a nappalit 8 évig. Ahhoz képest ennek sokkal szebbek a színei. Kipróbáltam rajta a Prohardveres video tesztcsomagot. Mindent vitt szépen. A HDR-t bekapcsolva eszméletlen fényesek és teltek a színek. Este megnéztük rajta az Interstellar-t UHD HDR-ben. A sötétebb űrbéli részeknél látszottak még a legapróbb csillagok is, viszont mikor begyújtották a rakétát, szó szerint hunyorognom kellett, annyira fényes lett a képernyő.
Azt a szappanopera hatást vagy mit szokni kellett, de kb 30 perc múlva fel sem tűnt.
A beállításokat az rtings oldalon lévők alapján lőttem be, nekem megfelel.
Mondom a hangjától nem dobom el magam, de olyan TV-t még nem láttam élőben, aminek hú de ... hangja lenne.
Normál TV-zésre megfelelő, ha meg vájt fülű az ember, akkor úgy is hangrendszerre köti.
(remélhetőleg előbb utóbb ez is összejön.)
Ami még fura volt az, hogy a 40" hoz képest az 55" nem annyival nagyobb. Simán belátható.
A méretet könnyű szokni, az előző hozzászólásomban láthattad a régit, ez a kép meg az új.
Szekrényben épp hogy elfér.
A meccs közvetítés egyébként teljesen jó, élesek a képek, nem mosódik el a labda.
Csak a teló csinál ilyen vacak képeket.
Apropó tv műsor. A UPC sima adása meglehetősen gyér már ehhez a tvhez. Nem is nagyon nézünk tv műsort, max a gyerekek a mesét. A HD adások még vállalhatóak.
Viszont külső tartalomról lejátszott sorozatok már 720p-ben is teljesen élvezhetőek.
Bár nem vagyok benne biztos, hogy a média lejátszó, vagy a TV skálázta fel.
Még tesztelem majd a TV saját lejátszóját is, de most még csak egy M8S pro játssza le a filmeket és küldi HDMI-n a TV-nek a jelet.
Ezt az okosfunkciót annyira nem csipázom egy TV-ben (nekem a tv általában annyi, mint egy monitor. Csak megjelenítő, ne akarjon okoskodni.)
De mindenképp végigpróbálok ott is minden beállítást.A menüt szokni kellett, de ha rájössz a logikájára, akkor átlátható.
Az mondjuk nem tetszett, hogy 1 gombnyomással nem érem el a teljes beállítást, csak a quick action menüket.
CEC elsőre jó volt.
Xiaomi telefont csak 3x-ra volt hajlandó tükrözni, de végül is megcsinálta.Részemről ajánlott vétel. Nem bántam meg, hogy ennyi pénzt kiadtam rá.
De azért az 5 év gold biztosítást megkötöttem rá. Sose lehet tudni.Röviden
kép: 9/10 (oledek mégis csak szebbek)
hang: 7/10
menü kezelhetőség: 8/10
design nálam 9/10(Nem tudom elrontottam-e vagy sem, de én vagy 3 réteg fóliát leszedtem az alsó káváról, mire lecsupaszítottam a SONY feliratot)
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
LG 65UK6300MLB vélemények?
Megtetszett és sokat is tud, ajánlott vétel lenne?
Garmin epix™ Pro
-
ekkold
őstag
Kb. ezért ne.
Szerintem döntsd el, hogy melyik tetszik jobban vagy kevésbé a paneltipusok közül, illetve a smart funkciók esetében ugye van 4 féle említésre méltó oprendszer:
- LG: WebOS,
- Panasonic: my Home Screen (Firefox Os),
- Samsung: Tizen,
- Philips,Sony, Thomson: Android
Ha a smart funkciók is számítanak, akkor azt kellene eldöntened, hogy melyik Os az ami tetszik vagy "kézre áll".
Utána azt döntsd el, hogy 60Hz elég-e, vagy kell a 120Hz. Ha 160eFt a keret akkor marad a 60Hz.
A fentiek eléggé leszűkítik a kört, szerintem annyira, hogy 1...2 készüléknél több nem marad a végére a listádon.[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
mucsiattila
csendes tag
Sziasztok!
FHD vagy 4K TV-t szeretnék 40 col környékén kb 100.000-ért (+- 10-20)
Eddig egy samsungot néztem ki, de lehet nem a legjobb választás:
[Samsung UE40NU7122]Előre is köszi
-
NYPD
aktív tag
Szia! Köszi az infókat. Sajnos amit linkeltél Sony Sony KD55XE7005BAEP már nem kapható, csak messze lévő üzletben. Helyette Sony KD55XE8096BAEP vagy Sony KD55XF7005BAEPjó vétel lenne? Főleg sötétebb szobában nézném, szóval az IPS-től kicsit félek, hogy a feketéi milyenek.... ?
[ Szerkesztve ]
-
szoist
újonc
válasz Jamboo529 #28683 üzenetére
Szia! Kérdésem h nem melegszik túl a tv h ennyire passzentosan fért csak be? Most nekem egy 40 collos tv-n van a 43 lazán elfér de a 49s már oldalt épphogy be tudnám rakni. Felfelé és hátra van hely bőven viszont félek h a 49s túlmelegszik. Amúgy én is sonyt nézek csak meg nem döntöttem h melyik legyen. Válaszod köszönöm.
-
meci77
tag
Sziasztok!
55"-os TV vásárlása előtt állok. Az eddigi tv-im mind LG voltak, és nagyon elégedett vagyok velük, ezért elsősorban maradnék a márka mellett.
Erre gondoltam: [link]
Mi a vélemény róla? A keret 200ig tud menni. Tv műsort és Fhd filmeket fogunk nézni rajra.
Előre is köszi a segítséget!
Üdv![ Szerkesztve ]
-
Jamboo529
senior tag
válasz szoist #28689 üzenetére
Nekem is ez volt az elsődleges félelmem.
Az rtings-en vannak szép hőkamerás képek.
Az alapján a TV-elvileg csak 30-35°C körül kell, hogy mozogjon.
Körben nekem van 3-4 cm szabad hely.
A szekrény maga el van húzva a faltól kb- 5-6 cm-re, tehát hátul is tud végig szellőzni.
Majd nézegetem mennyire melegszik.
Ha nagyon melege lenne, akkor majd esetleg az átkötő elemet feljebb fúrom pár centivel, de szerintem nem lesz baja.
Az MM-ben is nézegettem a kiállított egész nap futó darabokat, és azok is csak a langyos kategóriában vannak. -
ron8
senior tag
Sziasztok! Panasonic VIERA TX-49FX600E-ről vélemények? Nagyon alsó kategória?
-
lorinser
senior tag
Szia!
Én tegnap vettem egy Philips 55PUS8303-at. Tegnap esti teszt után azt tudom mondani, hogy húha! Brutális képe van, kb. mint ha az ablakon néznék ki. Több forrással néztem, esti, éjszakai felvételeket is, ott is nagyon meggyőző volt, felhősödést nem tapasztaltam, a fekete mellbevágott. Hosszú ideig csak szótlanul néztem. Ami meglepett, hogy sima HD adás is nagyon szép rajta, szebb mint a korábbi FHD TV-en.
Nyilván a pár órás teszt alatt még nem tudtam 100%-ban beállítani de eddig nagyon rendben van.
Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Debian GNU/Linux
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Kerékpárosok, bringások ide!