- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Dell notebook topic
- Monitor hiba topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
-
fifth81
tag
VA panel vagy IPS panel a jobb? Tv es filmezesre
-
DeTomaso
kezdő
Sziasztok!
Visszaolvastam jó pár oldalt, illetve pár napja ezen agyalok. Sima TV nézésre, képnézegetésre, böngészésre, Youtube-ra, mobil és PC tükrözésre vennénk TV-t, szemből nézzük, 43" (108 cm) kell. Egészen mostanáig Sony-t akartam venni, a kép-és hangminőség a kategóriájában egyértelműen a legjobb. Viszont mivel 25 éves katódsugárcsöves Panasonic TV-nk volt (nem, nem vagyunk szegények, egyszerűen eddig tökéletesen megfelelt arra a kevés TV nézésre), kurv@élet hogy el fogunk ájulni a kép-és hangminőségtől akármit veszünk is.Viszont nagyon szidják hogy mennyire buta az okosfunkciója, böngésző használhatatlan, stb, pedig a fő szempont a fentebb leírt okosfunkciók. LG oprendszere fasza, de a színei nem tetszenek, a Samsung meg eszméletlen okos, képe-hangja nem egy Sony, de azt túlélem. Most ez a 3 Samsung maradt bent, melyiket vegyem? (hacsak nem tudtok jobbat ezen kondíciókra 160e alatt):
[link]
[link]
Vagy még a 2 Sony amin gondolkodtam:
[link] (tavalyi de tudtommal VA-s, és van benne X1 processzor)
[link] (idei de tudtommal IPS, és nincs benne X1)Köszi:
Péter -
blaca83
őstag
Sziasztok!
Egyik rokonom szeretne venni most a JOY napok keretein belül valami LCD tévét.
Igazából méretben első körben 50"-ra gondoltak és árban 200 E magasságában...!Ezt a két modellt nézték az EMAG-nál most akciós:
LG 50UK6470PLC
LG 50UK6500MLAEzeknél lehet jobbat venni a fent említett keretből?
Felhasználás tekintetében leginkább a család a 65%-ban a Digi vagy az UPC adásait nézik és csak 35%-ban moziznak vagy sorozatoznak.
-
hugeboy
tag
-
szucsinka
őstag
főleg játékra melyik panel a jobb?
egyedül szemböl való játékhoz.. -
HagaNRG
őstag
.
-
HagaNRG
őstag
válasz
HagaNRG #27087 üzenetére
Azt kifelejtettem, hogy Samsung UE55MU6172 utódját keresem a fenti lgkben. Sokat nem szeretnék rafizetni, így inkább a 200k alatti kategória érdekel. Nu7022-t terveztem, de állítólag hiába a 7es sorozat, ez még az mu6172-mtol is gyengébb lenne... Véleményetek? Köszi előre is bármit!
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
LG 55 ku6500mla és 55k7900 között vacilalok. Van érdemi különbség a két tv között? Az suhd jelölés gondolom, csak parasutvakitas...
-
takkert
tag
Hello!
Segítség kellene. 150.000Ft
40-50 coll
uhd
smart
lg vagy samsung
Mit ajánlanátok?
Köszi -
icepeti
tag
Sziasztok!
150ig keresnék TV-t igazából teljesen átlagos használatra HBOGO, HDMIn gép rákötve semmi extra.
FHD/4K mindegy, gyártó megkötésem sincs, ha lehet minél több garancia legyen rá.
Mi most a bestbuy ebben a kategóriában?
Köszi előre is.
Üdv, Peti
-
hEngi
tag
Sziasztok,
A Sony TV ha jol tudom nem tamogatja a HBO GO-t nativan(55FX9005).
Egy chromecast-al ezt lehet orvosolni?Udv,
hEngi -
DEGU83
tag
Sziasztok, az LG55uk6950 mellett még a Philips 65PUS6503-al szemezgetek. A philips AV paneles ha jól tudom. Mi a véleményetek, melyiket vennétek? Néztem a philipseket a media MM-ba nagyon szép képük van ezért nem tudok dönteni. Viszont az LG-re jön az 5 év garancia.
-
lisiczki
csendes tag
Közben annyiban szűkítettem a kört, hogy ha lcd mellett döntök, akkor a Sony XF9005 lesz. A betekintési szögekben remélem nem olyan tré mint az én Ku6000-es Samsungom.. Viszont ha Oled lenne akkor szerintetek Sony AF8, LG C8, vagy esetleg Panasonic Fz950? Van érdemi különbség ezek között? Azért is kérdezem mert most a Sony AF8 és az LG C8 között durván 100eFt különbség van. Olvastam még a hozzászólásokban a Panasonic FX780-at ami "mindenből nyújt egy kicsit", tehát betekintési szöge jó, színekben és feketében pedig jobb mint egy Lg ips kijelzős tv. Erről tudtok valamit?
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Melyik az ajánlottabb ezek közül, tudás alapján mindkettő megfelelne, az oled feketéje azért eléggé tetszik, valamint a dolby vision támogatás szimpatikus (LG OLED55B7V vagy LG OLED B8PLA), vagy a Samsung 55Q7FN. Furcsa, hogy bizonyos helyen az LG olcsóbb, mint a Samsung.
-
AL
addikt
válasz
mézespálinka #27074 üzenetére
Szia ! Több nagyáruházban vannak olyan típusok, amire, csak 1 év a garancia, ezzel is pròbálják az árat csökkenteni. Néhány típusra azomban 3 - 5 êvet is adnak csak regisztrálni kell. Tesco, Achan, Extreme Digitalban szoktak ilyenek lenni ( Hitachi, JVC, stb. ) . Minőségüket nem ismerem, de vásárlás előtt a kép mellett a hangot is érdemes próbálgatni, mert félő, hogy a Nagyszülők nem fogják érteni. Nem a hangerővel, hanem a hang torzulásával szokott baj lenni ( még drága tévéknél is ). Üdv.
-
mondomén
őstag
-
AL
addikt
válasz
bakospe #27059 üzenetére
Szia ! Az Euronicsban most akciòs a Sony 55XE7005 és a Sony XF7005 nézd meg őket. Mindkettő 200 alatt van. Ha nem csak szemből nézitek, akkor érdemes az üzletben nézegetni az otthoni nézési szög szerint, mert oldalról torzulhatnak a színek. A Pana topickban az elmúlt napokban az FX600, FX633 - ast is dicsérték. Ezek is az olcsóbb kategóriába tartoznak. Most hétvégên mindenhol akcióznak, nézz körül. A HBO funkciót nem ismerem, érdeklődjed meg. Üdv.
-
mondomén
őstag
válasz
slesoma #27064 üzenetére
Nem tudom mivel osszehasonlitani, illetve alig hasznaltuk. Az tuti, hogy szembol erdemes nezni. Oldalrol is nezheto, de koze nincs ahhoz amit teljesen szembol nyujt. Elso VA tapasztalatom...
Menu szamomra elfogadhatoan gyors, illetve tetszik, hogy letisztult, nincs tul tolva. Wifit gyorsan megtalalta. Box, chromecast poccre mukodik. Hdd-rol siman jatszik 4k mkv-t. Egyelore ennyi, minimal igenyeimet kielegiti.
-
AL
addikt
válasz
mézespálinka #27060 üzenetére
Szia ! Normál üzletekben ( MM, Euronics, stb) már csak olyan tévét árulnak, ami jò a MindigTV - hez. Árat nem írtál. Már akár 50 ezerért is kapsz 32 es tévét, de azért érdemesebb körülnézni. Ha egy kicsit jobbat szeretnél olvasd el a 27037 es levelemet. Üdv.
-
lisiczki
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok, egy Panasonic plazma tv szorul cserére. Kezdetekben 200-300 ezer közötti árkategóriában gondolkoztam, aztán beleástam magam egy picit a témába, és azt kell látnom, hogy ebben a kategóriában nem találok megfelelő készüléket. Üzletben is megnéztem párat, a LED/LCD készülékek közül az LG-t hamar kilőttem, hiszen a konkurensekhez képest sokkal gyengébb minőséget képviselnek. A Sony és a Samsung tv-k képi világa állna hozzánk a legközelebb.
A kiszemelt tv-k a következők:
Samsung 55NU8002 - 280eFt
Sony 55XF9005 - 350eFt
Samsung 55Q7FN - 380eFtÁr-érték arányban talán a Sony tűnik a legjobbnak, egyesek szerint 2018 legjobb led készüléke. Egyedül a VA panel zavarhatna a gyengébb betekintési szög miatt.
Kinéztem pár Oled tv-t is, ha a BF-n elérhető áron lenne akkor megfontolnám a vásárlást. Ott a következőket néztem ki:
Sony 55AF8
LG C8
LG B8Jelenleg egyébként a C8-at is 440eFt-ért lehet kapni ami az X900-hoz képest +90eFt. Hozzátenném, hogy az oled készülékekből is valamiért a Sony képi világa fogott meg jobban. Kérdésem, hogy a felsorolt Led, illetve Oled tv-k közül melyiket ajánlanátok? Fontos számomra hogy ne legyen felhős, ne legyen dse, mivel sűrűn nézünk focimeccseket. Továbbá sokat nézünk tv adásokat is, ez az egy ami miatt tartok az oledtől (beégés). Válaszotokat előre is köszönöm!
-
slesoma
csendes tag
Hello es milyen a xf7005 en is gondolkodok rajta ...
-
dualface
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, mert TV analfabéta vagyok. Az elmúlt 10 évben, csak PC-n néztem filmeket, és most alakult úgy, hogy szükségem lenne egy TV-re. Visszaolvastam de úgy láttam főleg nagyobb tv-kről volt szó.
Ami kellene:
-40-43" képátló méret. Nagyobb biztos hogy nem fél be.
-2-3m közötti távolságból néznénk
-betekintési szög fontos, mert nem csak szemből néznénk, egy elég széles a kanapé a nappaliban (+/-30fok)
-smart tv
-csak letöltött filmeket/sorozatokat néznék rajta, kábel-, digitális tv előfizetés nem lesz
-wi-fi, youtube, pc kép streamelése, otthoni hálózatról
-keret: 150e környéke, ha valami nagyon megéri lehet kicsit több is.
-nem sürgős, black friday vagy karácsonyi akciókat megvárom.
-ne legyen lassú, szenvedős a menüjeAmiket eddig néztem:
-Samsung UE43NU7402
-Samsung UE40MU6402
-LG 43UK6950
-Sony KD-43XF7005Médiában is voltam, de felkészületlenül, és ezeken a "kis" tv-ken csak a médiás szar felbontású akadozó fehér-piros animáció ment, amiből semmit nem tudtam eldönteni.
Hosszú távra lenne, szóval olyat szeretnék venni, ami jó pár évig kiszolgál. Inkább fizetek egy 20-assal többet ha megéri, mint spórolni egy 20-ast és szívni a fogam 2 évig mertz zavar valami hibája.
Előre is köszönöm, ha valaki segít abban hogy merre induljak, mire figyeljek.üdv
D -
Feri bácsi
tag
Szervusztok!
Nem szeretnék "nagy" TV-t. Napi 2-3 óra tévézés van, vagy kevesebb. Fontos a szép kép, de
a "smartság" is --- iptv-t is nézünk, illetve web, youtube.Erről mi a vélemény:
https://www.emag.hu/sony-smart-led-tv-android-4k-uhd-108-cm-kd43xf8505baep/pd/DGLKKFBBM/#108
Mint látható, most 191 k Ft -ért most megvehető.
Vagy inkább a nagyobb 49xf9005 ?
Előre is köszönöm!
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
MindigTV kompatibilis FHD készüléket tudnátok ajánlani? Akár már 32" méretben is jó, egyéb elvárás nincs, nagyszülőnek lenne.
-
bakospe
tag
Sziasztok!
50", de inkább 55"-ös TV-t szeretnénk, kb. a 150 ezres kategóriában, esetleg max 200.
Amire leginkább használnánk: TV (sport), filmezés, HBO GO.
Eléggé elvesztem a VA, IPS, direct led,edge led-ek világában.Mire érdemes figyelni?
Fontos lenne, hogy a tv "okos" funkció is jól használhatóak legyenek.
Korábban kinéztem ezt Samsung UE50MU6102, viszont már Euronics-ben is elfogyott...
Valami hasonlót keresnék, tudtok nekem segíteni?
Szerk: Esetleg ez, LG 55UK6470PLC?
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest