- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
Partizan182 #26249 üzenetére
Köszi, rákeresek majd.
LG-nél jól látom, hogy SK8500-tól van FALD, Sony esetében XF90-től? -
nmianett
csendes tag
Sziasztok!
Euronicsban kinéztem ezt a tv-t.
https://euronics.hu/termekek/samsung-ue49m5002akxxh-full-hd-led-tv/p/211836
Csak tv nézésre lenne használva.. mit gondoltok róla?
-
Patice
nagyúr
válasz
Partizan182 #26245 üzenetére
Az LG-féle FALD szerinted miért buta a többihez képest? Nem kötekedésként, csak érdekel, hogy ha van erről infód. November-December tájékán én is tervezek TV-t venni, addig olvasok a lehetséges jelöltek után. Köszi!
-
Partizan182
senior tag
válasz
Shamli86 #26243 üzenetére
Ha mindenáron mocsok drága ips-t alarsz venni akkor inkább a 8500, annak legalább FALD háttérvilágítása van (mégha elég kis buta is a többi gyártóhoz képest), valamennyit segít a dinamikán/feketeszinteken.
8100 edge-led, ott ilyen oszlopos dimming van, amirôl mindig azt hiszik, hogy hibás a készülék (lg topikban lapozz vissza, vannak képek is), de nem, azt komolyan gondolja a gyártó.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Formaster #26242 üzenetére
Használd egészséggel
Nem is baj hogy maradtál az lcdnél, oleddel az a gond hogy lehetetlen visszamenni másra (páran próbálták itt, mert ugye az oled se tökéletes, nagy pofáraesés volt mindig), egy életre benn ragadsz a prémium áras tévézésben, az meg ugye nem túl pénztárcabarát
-
Shamli86
tag
Sziasztok. A két modell közül melyiket érdemes megvenni és miért? Mi a különbség?
LG 55SK8100PLA vagy LG 55SK8500PLA ? A válaszokat előre is köszönöm! -
Formaster
addikt
válasz
Formaster #26239 üzenetére
Nos, lőttem rajta egy 4k tartalmat és hát, bokalevizelős. Bőven kellett finomítani a gyári beállításokon, de megérte. Ezek az auto motion dolgok nem voltak bejövősek, azokat intézze csak a madvr, de lehúzva eszméletlen élvezetes minden. A kontraszt, dinamika, színlefedettség, mind állkoppantós, persze hatalmas viszonyítási alapom nincs, nálam nem fordult meg tucatnyi tévé, de tudom mi az, amire azt mondom nem látok benne sok hibát. Még a fekete is meglepően fekete, nyilván az OLED verné, de 50% felárral, ennyit nekem nem ér egy tévé, ennyire nem vagyok fanatikus.
Összességében boldog vagyok
-
Duwad
tag
Sziasztok,
a nagy kupon őrületben megláttam, hogy a Mediban most olcsóbban lehet TV-t venni. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy a lenti lehetőségek közül (ár tekintetében sajnos ezeket tudom csak nagyon, nagyon max megengedni) melyiket ajánlanátok film nézésre (pendrive-ról), de elsődlegesen PS4 Pro használatához ? Falra lenne szerelve és kb 2 méterről lenne nézve, aztán idővel lehet nőne a távolság, jó lenne, ha akkor is lehetne látni a dolgokat 3-4-5 méterről is
Előre is köszönöm a segítséget !
-
Golyo69
senior tag
Ma hazahoztam egy 55SK7900PLA-t
most barátkozunk de eddig nagyon tetszik,
Egy 42LB679-et váltott.. -
Formaster
addikt
válasz
sakal83 #26226 üzenetére
Elhoztam a Q6FN-t. Ami érdekesség, hogy nincs külső doboz, nem értem miért, valami modell frissítés volt 2018-ban, viszont a távirányító multis, majd meglátjuk mennyire tudja a többi eszközt. Jelenleg többet nem tudok róla mondani, most lett kész a fali install, első blikkre szép a képe, szebb, mint ami eddig volt, de beállítás/natív tartalom tesztelés még nem volt. Köszönöm a segítséget, jobb opció nem maradt végül, illetve nem tudom mennyire ide való, de ha jobban elmélyültem benne, kiegészíteném a véleményem róla.
-
mzso
veterán
válasz
Partizan182 #26236 üzenetére
Amit néztem VA-kat az MM-ben azoknak csak a fényereje csökkent. Csak egy Philips csinálta a fehéredést, mint ahogy az itteni Philips is.
-
AL
addikt
válasz
NoMagix #26234 üzenetére
Szia ! Itt láthatod az adatait : [link]
Ez alap 4K TV : natív 50Hz, mozgás : 60 Hz, szín : nem valós 10 bit , stb. Ez nem jelenti, hogy rossz TV, meg kell nézni. Elég drágának találom, valószínűleg, azért mert idei típus. Érdeklődjél az LG topickban hátha vett már valaki. Üdv. -
pinnacle
nagyúr
Itt vannak az ajánlott 43"-as TV-k.
-
NoMagix
addikt
Van valakinek tapasztalata ezzel az LG 49UK7550MLA-val, semmi értelmes infót nem találtam róla?
-
mzso
veterán
válasz
Partizan182 #26198 üzenetére
Az a fajta amelyik oldalról nézve sápad/kifehéredik? (sötétedés helyett)
Az összes/java TCL-re jellemző a VA-hoz képest is rossz betekintési szög, vagy csak bizonyos típusokra? -
FR33
aktív tag
Sziasztok!
https://euronics.hu/termekek/lg-60uk6200pla-ultra-hd-smart-led-tv-/p/223412
ez megér ennyi huf-ot ?
nem kell semmi extrára, hébe-hóba konzol, néha jobb minőségű film.
-
nmianett
csendes tag
válasz
Partizan182 #26229 üzenetére
Nem ismerem ezeket az outlet oldalakat, akkor hagyom is őket
Pl a legelső ilyen "lapos" tv-met 2008-ban vettem, Phillips és még a mai napig működik, sosem volt semmi baja.
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/philips/49pfs4132-p383827437
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/sharp/aquos-lc-48cfg6002e-p399474971/
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/49lv340c-p396669605/#termek-leiras
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/49lv300c-p394487201/
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/orion/50or18uhd-p411775301/
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/hitachi/48hb6w62-p352323413/#velemenyekEzek közül? Találtam két Lg-t is..
-
Partizan182
senior tag
válasz
nmianett #26218 üzenetére
Ha az élettartam a szempont akkor az alábbiakat kell mérlegelni:
- Minél hosszabb gari
- Gyári gari nem bolti
- Minél jobb support/támogatásTomiTV-t meg hasonló outleteket mint a leprát kerülném, csak hivatalos forgalmazótól vásárolj. Ebben az ársávban minden spórolós, lehet hogy hibátlan lesz 10 évig, lehet hogy 6 hónap után beszarik, nem lehet megmondani. Ezért fontos a gari (meg hogy ne kelljen beleőszülni az intézésébe ha úgy adódik).
Navon, JVC, Grundig stb: ezek török Vestel TV-k, legendásan szar minőségűek. Kínaiak (TCL, Thompson, Hitachi, Huwaei, Sharp stb.) lutrik, ott a garanciás ügyintézés rémálom. Sony/Phillips nem is tudom gyárt-e bármit ilyen árban.
LG/Samu a stabil választás, ott van rendes support is.
-
Formaster
addikt
válasz
sakal83 #26224 üzenetére
Esetleg itt lehetne még mazsolázni, de annyi tucat-kacat van közte, hogy mire lemegy a nap sem találok 1 értelmeset
-
szab73
csendes tag
Az alábbi tv-ket néztem ki
LG 55 uk 6300 MLB
LG 55 uk 6400 PLF
LG 55 uk 6470 PLC
LG 55 uk 6500 MLASamsung UE 55 NU7102 KXXH
Sony KD-55xe 7005baep
TV adásokat nézünk itt is többnyire sportot
+ van egy kis XBOX
Melyik lehet ezek közül a legjobb vétel.Köszi a segítséget.
-
Formaster
addikt
válasz
sakal83 #26220 üzenetére
Találtam még ezt a Sony KD-60XF8305 Direkt LED-es csodát. Erről vélemény? Bár már ez is túllóg az 1000-en, 1100, de mégsem 1500 mint az OLED. Viszont majdnem 1200, mint a Pana ami elérhető lenne a közelben.
-
sakal83
addikt
válasz
Formaster #26223 üzenetére
nehéz kérdés
ki van ez találva
Volt pár napig nálam qled tv-m. Nem mondom, hogy rossz volt, sőt. ha minőséget kapott egész szokható volt. De kizárólag az én tapasztalatom alapján az ex780 jobb nála. Plusz engem zavart a hozzáadott kis connect doboz.
Jópár tvt kipróbáltam Pana ex700 (átag), Sony xe80 (szar) xe85 (közepes) oled (5*) ex780 (kiváló) qled (kiváló-1) xe90 (kiváló +0,5) majd oled maradt. Ezek alapján lett egy kis tapasztalatom és a fenti lista.
-
Formaster
addikt
válasz
sakal83 #26213 üzenetére
Németektől át tudnám hozni, de a garancia miatt nem akarok ezzel bajlódni, illetve postai úton horror a vám, meg legyen itthon valaki, ha jön a pakk.
Ahh szupper, a médiában egyetlen ponton elérhető, kb 200km-re. Máshol már 1200, ennyiből meglenne a sarkon a Q6 5 év garival
Brant egye meg
-
gedikart
aktív tag
Ma megnéztem a 32"-os TV-ket (már amilyen szegényes a választék - nálam a 32-40" jöhet csak szóba helyhiány okán).
LG 32LK6200PLA és LG 32LK6100PLB
Nem hiszem, hogy IPS panelesek (displayspecifications is tévedhet). A 6200-as hangját próbáltam, nem vettem észre zavaró dobozhangot. A képminőség, hát... a 6200-as színhűbb volt számomra, viszont mindkettőnél azt vettem észre hogy borzasztó módon fakul a kép akár másfél méter távolságról, ha nem szemből nézed, hanem oldalról. A két panel sem biztos hogy egyforma a 6100 és 6200-ban, a 6200 színeiben szebb, de a 6100 egy hangyányival kevésbé fakul az oldalról nézve, de tényleg csak egy hangyányit.
-
Formaster
addikt
válasz
sakal83 #26220 üzenetére
Jelenleg az MM-ben a legolcsóbb, van is a közelben. Gondolom 65"-ban ebben a sávban már nincs ehhez fogható TV, ha a 3D-t nem nézzük, illetve mivel fali lesz, az állvány sem szempont. Ilyen tekintetben mondjuk a Q6 megfogott, hogy a külső dobozzal lecsökken a kábelmennyiség, ami a TV alatt lóg a falon, az is fehér. Viszont az a 3" azért sokat számít, illetve ha azt mondod jobb a képe, az is sokat dob a lattban.
Szerk: még annyi, hogy a hangzás is mindegy, mert házimozin megy a jóság.
-
sakal83
addikt
válasz
Formaster #26219 üzenetére
Még máshol is kapható svájcban. Kimondottan jó tv. Volt nálam pár hétig oled után és előtt
Nagyon korrekt kis készülék. Kimondottan ajánlott, az utolsó 3d képes készülék, brutál állvánnyal, jó mozgásmegjelenítéssel gyors stabil bár faék menüvel, nagyon jó képminőséggel, és ugye 58-as nem 55ös és nekem a megjelenése is tetszett. A hangja sem annyira vészes. El is neveztem magamnak kombi passatnak
, mert mindenben egységesen jó.
Magyaroknál hamar kifosztották a raktárakból a népszerűsége miatt. Tavaly a "megfizethetőbb árú" (500k-ig) LCD-k közül a Sony xe9005 és a Pana ex780 volt a nyerő páros. Sőt ki merem jelenteni, hogy évek óta, ideértve az ideit is, a legjobb tv-k voltak. Idén a Pana xf780-a már közelébe sem ér.
Ne feltételnül a specifikációkat hasonlÍtsd össze. Egyértelműen jobb a Q6-nál (ami szintén nem rossz).összességében.
-
nmianett
csendes tag
válasz
Partizan182 #26200 üzenetére
Szia, köszi a választ. Tudom jól, hogy nem 20 évig fog működni, mint a régi tv (sajnos
), viszont nem szeretnék úgy járni, hogy 1 év után kuka. Az elit márkákon (LG, Samsung) túl is van élet, gondolok itt a Phillips, Sharp, Sony, Hitachi meg Navon, JVC, Telefunken, Gogen és társai sorolhatnám őket nap estig. De nem hiszem el, hogy nincs egy "olcsóbb" márka, ami minőségileg kibír jópár évet. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy melyik lenne a jó választás..
http://tomitv.hu/lg-49lf6319?mutat_id=524
pl ez Lg.. gondolom már kifutott széria, érdemes ilyenben gondolkodnom?
-
kelix
csendes tag
Sziasztok !
Ebből a 3 db TV-ből melyik lenne a legjobb választás ?
[link]
A SMART rendszer másodlagos szempont.
Köszi ! -
sakal83
addikt
válasz
Formaster #26210 üzenetére
Ez a 65-ös azért nagyon jó a ch MM-ben
Viszont megtaláltam a Neked valót. Ez nagyon korrekt tv. és 1037CHF dobsz rá öt év garit és rendben leszel.
Ez az EX780-as svájci megfelelője. Szép dizájn, jó anyagminőség, szép kép. Kiváló TV.
A linkeltek mindegyikével jobban jársz, mint egy Q6al
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Egyenlőre csak érdeklődnék, hogy 55"-ban melyik oled tvt ajánlanátok úgymond "belépő" szintűt ami max 600e ft vagy inkább Nézzek valami jó 4K ips paneles tvt szintén 55"-ban? A válaszokat előre is köszönöm.
-
-
sakal83
addikt
válasz
Formaster #26207 üzenetére
Ha 55ösben nézed én a következő sorrendet állítanám (anyagiakat figyelmen kívűl hagyva)
Bármilyen OLED
Sony XE(F) 93
Sony XE(F) 90
Panasonic 58EX780 (vagy az adott országban a megfelelő számozású)
Samsung Q6 Q7
Sony XE85Amelyik belefér az általad megszabott keretbe, azt érdemes venni.
Mondjuk én Németkenél épp tegnap láttam LG C8at a mydealzen 1300 euroért. Megérnné a +300at
-
Formaster
addikt
válasz
sakal83 #26205 üzenetére
Értem, viszont ha az 1000 eurós lélektani határt nem akarom átlépni, van jobb alternatíva a Q6FN-től? Sajnos az említett bráviák nálunk 1400 körül mennek, annyiért oled is lenne, de 1000 fölé nem szívesen megyek. Nem a Q6FN-t akarom eröltetni, de az eddigi tévénkhez képest erőlelépés lenne és ebben az ársávban jelenleg nem látok jobb vételt.
-
Formaster
addikt
válasz
Partizan182 #26203 üzenetére
Igazad van, elnéztem
Az a hálozati feszültség frekvenciája
-
Formaster
addikt
válasz
sakal83 #26195 üzenetére
Tanácsot kérni jöttem, de ne mondd azt, hogy egy 1500 eurós OLED55C7 az 50-60Hz-ével nem belépő egy Q6FN natív 120Hz-éhez viszonyítva, 50% felár mellett, csak azert mert OLED. Jeenleg ez a legolcsóbb az itteni piacon. Emellett köszönöm a javaslatokat, megnézem az említett sonykat.
Szedk: megnéztem, az említett braviák is 30% felárral mennek nálunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Autós topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Revolut
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest