Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tavalyi típus, és ezek bemutató darabok, de 40" körüli 3D-t 4HDMI-vel biztos nem kapsz. Van itt egy Sony, igaz 2 HDMI-vel: KDL40R450C
Csu Pisti Az egy alsó kategóriás Pana, vagyis belépő modell. A VGA csati biztos csak valami elírás lehet, mert az már csak a noname tévékben van. Abból is látszik, hogy több éves technikát tartalmaznak általában. Maradnék a helyedben a 652V-nél. Most a HDMI csatlakozással lehet (érdemes) filmezni.
-
Csu Pisti
újonc
Sziasztok!
55"-os tv-t vennék, elsősorban játékra, heti 1-2 filmnézésre.
Kettő között vacilálok, ebben kérném a véleményeteket, tapasztalataitokat.
LG: http://avplanet.hu/televizio-arak/led-televizio-arak/lg-55lf652v-full-hd-3d-webos-2-0-smart-wifi-led-televizio-55-140cm-metal-2-ev-garancia-2015-os-modell.html
Panasonic: http://digitalplaza.hu/televizio-arak/led-televizio-arak/panasonic-tx-55c320-full-hd-200hz-led-televizio-55-140-cm-fekete-2-ev-garancia.html
A Pana a Vga csatlakozó miatt szimpatikus, a mostani tv-men is van és használom, az asztali gép van rákötve, a tv a másodlagos megjelenítő, így nézünk filmeket.
Esetleg más javaslat is érdekel, de kissebb képátlójú ne legyen, és árban sem tudok 240 rugó fölé menni...
Előre is köszi mindeninek a segítséget! -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Elromlott a TV otthon, es szeretnek venni egy masikat helyette. Sajnos nem volt betervezve a vetel, ezert most gyorsan csak 100 ezeret sikerult leakasztani ra. (Par ezerrel tobb azert lehet, de 140-150 mar nem fer bele.) A TV mellett van PC, meg DVD lejatszo, igy nem kell okos TV. Van xbox is, lesz rajta jatszva sokat, olyan kell, ami jol viszi a jatekokat. Mivel ennyi eszkoz van, kene 4 HDMI bemenet. Orulnek a 3D-nek, mert havonta 1-2 alkalommal moziznank rajta, de a gyerek nem szereti a szemletakaros technikat, azt mondja, rosszul lesz tole. 40" koruli eszkozben gondolkodunk, nem tul nagy a szoba, sokkal nagyobbra nincs szukseg, (bar el tudnank viselni...) de azert 32-esnel nagyobbat szeretnenk. Tudnatok nekem segiteni a keszulek, es a bolt kivalasztasaban is?
Elore is koszonom a segitseget! Udv, Tomi
Szerk: En ezt talaltam, ami talan bele ferne a keretbe... -
törölt tag
Nem tudom emagnál miként van a gari, mert román cég,. Adnak magyar számlát?
MikaVejneGI Ki dönt? Van ilyen arany-ezüst LG 32LF5610 vagy a fekete-szürke Samsung UE32J5100 [link] Ezeknél kisebbekről nem nagyon van ismeret a fórumonzeon.hu Noname, vagyis ismeretlen származás, minőség, garancia, stb.
akkójóva Ennek jó input lagja van játékhoz, bár épp a határ felett van árban: LG 42LF652V [link].
-
akkójóva
tag
Üdv!
Karácsonyra szeretnék venni egy tv-t és black fridaykor szeretném megvenni, úgyhogy idejének érzem megkérdezni, hogy milyet vegyek.Keret olyan 120-140.000 Ft lenne. Szempont a képminőség lenne, illetve nekem is van egy ps4-em, úgyhogy az input laggnak se kéne nagynak lennie. Emellett még szempont lenne a mérete is, bár nem tudom ekkora keretbe mekkora fér bele.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
zeon.hu
nagyúr
udv!
Star-Light 32DM2000 LED tv-ről van valakinek infója? nem találok konkrétumot róla.
emag-on holnap BF akcióban lesz, kérdés, hogy ér-e egyáltalán akármennyit. -
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok!
Gyerkőcnek , karácsonyra szeretnek tv vásárolni.
A párom 32" gondolkodik , en 32" alatt képzelem a tv-t.
Minimum elvárasok tudja a dvb-c,dvb-t kódolást. A párom szerint legyen fehér kávája.
Mit ajánlotok? -
válasz
#94529552 #2627 üzenetére
Köszi, rá is ment a tegnapi napom, meg éjszakám
Valahogy rá kellene vennem őket, hogy dobják ki azt a szekrényt, pláne hogy most látom, a tescoban lesz akcióban a 43 LF 632V 90 ezerért!
Még nem néztem árgépet, de valami azt súgja, durván jó ár érte! (és ahogy néztem, nem sokkal rosszabb mint a 650..)Várom még a többi cég akcióit is, bár nem tudom pl. emagban mennyire lehet megbízni, olvastam róla hideget-meleget.. bár ahogy az LG topik összefoglalót olvastam, a gari él, tök mindegy honnan van, csak Európai legyen..
-
nightzone
aktív tag
Tapasztalatok alapján 2,5-2,8 m-ről 3D BD FHD nézéséhez melyik lenne a jobb választás: 42"-es vagy 47"-es tv?
-
ron8
senior tag
Hy! Van egy Philips 42 PFH6309-es tv-m, gondolkodom hogy lecserélem. Melyik az a szint amire már érdemes lenne? Az első nyílván a kép minősége lenne, smart stb nem fontos. Az LG 43LF632V-nél mire számíthatok? Javulás esetleg képben?
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #2630 üzenetére
Ha tuti alacsony input lagot szeretnél, akkor LG 50LF652V. Amit kerülni kell az a noname, az UHD és a Panasonic a kicsit magas input lag miatt, meg még a Philips-eket is.
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #2628 üzenetére
Megéri, mert a gyengébb W705C-re többen is panaszkodtak, filmezni sem igazi, mert csak 50Hz-et tud képfrissítésben. Esetleg van még 43"-ban is W755-756C, vagy W8xxC. Az is elég méretes.
-
törölt tag
Elég jól körbejártad a témát.
Szerintem már mindent tudsz róluk, nem is fűznék hozzá sokat, DVB/S2 az a műholdvételi képesség, külön beltéri nélkül. Ha egyszer nem akarnak helyet csinálni, hát ez van, marad a 32", bár a nagyobb méret nem ártana. Vagy egy kicsit közelebb ülnek, bár biztos megszokták a távoli tévézést. LF5800 is bőven jó lenne, csak a netezést nem erőltetném rajta. Nem túl praktikus, kényelmes dolog a tévéken, csak van ott valami alkalmasabb cucc. Vagy veszel még egy Tablet-et is nekik. Ha menne a nagyobb, ugyanazok 40-42"-osban.
mufi Hát akkor, megtaláltad. Vehető kategória volt az is, olvasd majd a topikját.pFEFErohni Inkább az input lagra gondolsz szerintem. 50" Sony W7, W8-asokat nézd majd holnap. Megnézni, kipróbálni nem árt előbb. A Smart miatt kicsit lassú a menü a mostani tévéken.
-
pFEFErohni
tag
Sziasztok! 200ezer környékén vennék 48-50 colos tv-t a holnapi nap folyamán! Nem vagyok mostanság otthon televízió témában! Mi az amire da kell figyeljek!? Smart, 3d nem kell, fontos lenne a képminőség, válaszidő! 70-30 százalék a ps4-film arány! Előre is köszi a válaszokat!
-
Sziasztok!
Szülők részére keresnék egy új tv-t.
Egy régi 55 vagy 63-as CRT-t váltana majd, digi adott, szerencsére így a Digitális csatornák is.Nézési távolság olyan két méter körüli.
Sajnos adott pár megkötés.Szerintem a legnagyobb megkötés, a maximális méret.
Egy fix helyre akarják tenni, és ott bizony "csak" 81x56 cm. hely van (mélység van bőven, "lapos" tv-knél nem akadály).
Ezekből a méretekből úgy látom, max. 32"-os tv-ket tudok nézegetni, pedig egy 40" látványosan nagyobb, az lenne az ideális szerintemAmit még kértek, tudjanak rá kötni winyót, meg legyen rajta 'google,meg ilyenek' szóval okos legyen
Ár olyan 140 max.Ezek alapján a következőket néztem ki:
- LG 32LF5800 SMART LED
- LG 32LF632V - LG 32LF630V (ezek csak a színekben,talpban térnek el? )
- LG 32LF650VHa jól sejtem, ebből a legtöbbet tudó, talán "legjobb" tv az utolsó?
A 630-as sorozat "csak" a 3D illetve PMI értékben marad el a 650-től?
Esetleg van valami lényeges különbség közöttük?Az 5800-as pedig ha jól láttam, ezen felül abban, hogy a régebbi Netcast okos rendszer van rajta, illetve nem tudja a DVB-S2 Tuner-t, jelentsen bármit is
A fő kérdés, mindhárom tv ajánlott plecsnis? (ki tudja, holnap hátha valamelyiket black fridayban leakciózzák..)
Ha az anyagiak engedik, egyértelmű a 650-es előnye (3D-t nem nézve is, azt szerintem nem fogják használni, csak jár hozzá)?
Én valahogy e felé hajazok..Esetleg van jobb alternatíva? (bár ha jól sejtem 32" -ben ilyen szolgáltatásokkal talán ez a best buy
Illetve még egy, 40-ben mi lenne az ajánlott ami belefér a keretbe, ha esetleg sikerülne a szekrényt "kitágítani"..
Jah, és hogy ezek a tv-k már gondolom rendelkeznek "power USB-vel, amik elboldogulnak egy hordozható winyó táplálásával?!)Lehet kicsit kusza lett, bocsi, és előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv. Laci
-
Dave567
addikt
válasz
Jack Daniel #2622 üzenetére
Én a Samu 6400-ast mondom ha még kapni, de itt is úgy van, el kéne menni megnézni, ja meg az lf652v, de ez számomra másodlagos.
-
Jack Daniel
újonc
Üdv!
Szeretnék tv-t venni és főleg Pumma hozzászólásai alapján 4-et választottam amik közül nem tudom melyik lehetne a befutó.
LG 42LF652V
LG 43LF632V
SAM UE43J5500
SAM UE40H6400AWXXH
Leginkább tv nézésre és gyereknek mese nézésre használnánk.
Előre is köszönöm a segítséget. -
törölt tag
válasz
bigbajusz999 #2619 üzenetére
Mérlegelj, mi a lényeges, a Samunál sincs több input lag mint 45-50 ms. Edigitalban 145k. Ár, csatlakozók, stb., te döntesz.
mufi Honnan vennél AS640-et? Hogy jön be, ha még nem láttad? Régóta nincs már. 50"-ban kapható idei a TX-50CS630E, vagy UHD-k. Amúgy 632V és H6400, utóbbi VA paneles tavalyi modell, akár ki is fogyhat, nem lehet tudni. -
bigbajusz999
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, melyiket válasszam?
Az első lcd-m lenne itt is elég sokat olvastam de nem tudok dönteni!
1.LG 43LF5400
2.Samsung UE43J5500
Azt tudom hogy a Samu okos az LG nem! A tévén film, néha játék futna, de amúgy általános használatra kellene! Annyit ki tudtam deríteni hogy az LG-n nincs hangkimenet de jó az input lagja , a Samuról nem találtam ilyet!
A válaszokat előre is köszönöm! -
törölt tag
Van itt egy LG LF5400 TV bemutató. A fontos dolgok le vannak írva, ha még nem olvastad, a másikról nem tudok most ilyet.
Az eladókra én nem hallgatok, mert nekik csak 1 céljuk van, eladni bármit, lehetőleg a drágább cuccot.
A tévéket nagyon fontos, hogy megfelelő szemmagasságból nézzük, ami kb. a felső 1/3-adnak a közepe.
Szerintem a VA paneles az ami oldalra haladva egyre kevésbé nézhető, míg az IPS sokáig megtartja a színeket, de mindegy is, a lényeg a képe.
Azonosítás; megvan a tv kódja?
Meg kell nézni a címkét (rajta van a tv hátulján, vagy a dobozon, ilyen formátumban)
43LF5400-ZA.BEED - AUO-MVA panel
43LF5400-ZA.BEEY - LG-IPS panel
Tehát az "Y" jelet kell keresni ott, bár ritkán más betű is lehet, akkor azt majd az lg topikban kellene megkérdezni. Aki tuti szürkét mond, olyanokkal nem szabad szóba állni, mert fogalma sincs a tévékről.Bitu-Man Annyit tudok, hogy a samsung topikban lebeszélnek róla, ha valaki megkérdezi, hogy csak JU7000-től vegyenek UHD-t de az meg megfizethetetlenül drága. A mozgásmegjelenítése nem olyan jó, mint a 7000-esnek. Én olvastam ott JU6400, JU6800-as tulajokat, akik elégedettek a tévéjükkel, pedig nagyobb, 50 és 55"-ost vettek.
mufi Úgy látom itthon senki nem forgalmazza, csak a románoknál látni ezt, tehát ismeretlen, és teljesen alap tudású tévé lehet. -
NemProfi
tag
Pumma
Köszönöm szépen a gyors választ és a linket.Máris sokat tanultam.
-
fardem
tag
hali!
úgy döntöttünk, hogy le kellene cserélni a régi sony tv-t.
valami fehér kávájút szeretne asszony 40"-es méret körül?
volna valami jó kis típus?
-
Razarus
tag
Még keresem a "szappanopera" mentes és a képet nem utánhúzó tv-met.
Körbenéztem a helyi Elektro Express-ben (vagy valami ilyesmi a neve)
A sok, rosszabbnál rosszabb képű (egyéb Samsung-ok, Philips, Sencor, LG) TV közül kitűnt a UE32J6300 Samsung TV..
Ennek a képe már majdnem lenyűgözött, pedig nagyon finnyás vagyok, mivel monitoros TV-zéshez szoktam hozzá: "szappanopera" nyomokban sem, és annyira minimális utánhúzás volt csak, hogy azzal már majdnem együtt tudnék élni.Valakinek véleménye a TV-ről, úgy általában?
-
mufi
senior tag
Erről mi a véleményetek? SHARP 49CFE5001E
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következőben. Az MM-nél most vannak 0% THM akciók, és kinéztem az általatok korábban ajánlott LG 43LF5400-at.
Az igényekről annyit, hogy egy FullHD felbontású TV-t keresek, 110 E Ft-hoz konvergáló áron. Főleg számítógépről való filmnézésre, és Youtube-ra használnám, nem kellenek a SMART funkciók. (Bár tudom, hogy azokban jobb minőségű cuccok vannak.)
Mentem is ma az MM-hez, de az ottani arc nagyon szürkés hatásúnak mondta az IPS-s LG43LF5400-t, amikor említettem neki, hogy a VA-s helyett az IPS-s kellene. (Megnéztem, és mondjuk szemből nézve nem tűnt annyira szürkésnek a többihez képest. Egy másik srác meg ott elkezdett rábeszélni a Sony KDL-40R450CBAEP-re (a kettő között csak pár ezer Ft különbség van), de gondolom a Sony pólót nem véletlenül vette fel.
Amikor végül is döntöttem az LG mellett, mondták, hogy sajna csak a mintatermék van, doboza nem volt, így kértem, hogy nézzenek utána, hogy valóban az IPS-s panelú van kiállítva. Pár perc múlva visszajött a srác, mondta, hogy tuti, hogy az, mert ennyire szürkés.
Sajna nem nagyon értek ehhez a témához, így gondoltam, felteszem itt a kérdést. Azonos árak mellett (meg hogy talán nem 100%, hogy az LG-ben IPS-s panel van, gondolom én...), ti melyiket ajánlanátok?
Előre is köszi a segítségeteket!
-
törölt tag
válasz
Bitu-Man #2605 üzenetére
A Tartósság, és biztonság, szolgáltatások tekintetében is a H6400-at mondom. Jobban bevált darab, megbízható működéssel. Arra gyári garanciád lesz, otthoni szervizzel, azért nem mindegy.
Ha megnézzük egymás mellett, pillanatnyilag a Philips-nek is szép képe lesz, de bizonytalan hogy meddig.mérges Pohi Igen, a tavalyinál ezt mondták a fórumon is, hogy 7-es szériától sokkal jobbak(FHD).
Idén 1 db 6550-esről van eddig több hónapos tapasztalat, ott is a körítéssel van a legtöbb gond(funkciók, működés, fw), meg hogy nincs országos hálózatuk sem, ez nagyon nagy baj. Ráadásul nagyon drágán vette az illető. -
Dave567
addikt
válasz
mérges Pohi #2608 üzenetére
Jelen van az összes tévé topicban, szerintem nem kell fölöslegesen be írkàlni amit ott kaptál választ mert látja.
-
mérges Pohi
csendes tag
válasz
#94529552 #2604 üzenetére
Azt mondták rá hogy 5-6 szériát ne vegyek (PHILIPS 40PFH6550/88) mert igazából már a 7-8-ra koncentrálnak.
Természetesen nem mondták ki h ne vegyem meg ezt a TV-t de ezt sugallták.
Igen, Bp-i szervízMegnézem vhol élőben akkor ezt a SONY-t - bár médiában most elvileg nincs...ugyh ki kell derítenem merre lehet vhol kiállítva és ha tetszik buy
-
5szabobercus
csendes újonc
válasz
Dave567 #2594 üzenetére
Kösz.
Holnap hozzák.
Euronics Budaörs.Nagyon jó fej volt az eladó,sokat segített.Gondolom is ihasonlóak,de azért elárulom,hogy Keller J.Cetelem "super".? Rendszeres mviszonyból származó jövedelem híján megkértem a nyugdíjas szomszédot,hogy -a 26k-s árengedmény feltételeként megállapított Cetelem kártyaigénylés és hitel miatt
adja be a hiteligénylést saját adataival.,
Az ügyintézők kedvesek és csinosak voltak és vágták a témát.De a Központ!!!Másnap egy géphang közölte a szomszéd hölggyel,hogy fedezet hiányában elutasították..amikorra kiveszekedtem magam az Ügyfélszolgálattal /inkább Ügynegyed szolg.../
az említett eladó telefonált,hogy mehetünk szerződést kötni.
Mentünk , megkötöttük,holnap hozzák. Hozzák?Csak tanulságképpen a többieknek is.Egyébként jó a hitelkonstrukció.
Majd leírom tv-s tapasztalataimat bár nem vagyok műszaki zseni.
Üdv
-
5szabobercus
csendes újonc
válasz
Dave567 #2594 üzenetére
Kösz.
Holnap hozzák.
Euronics Budaörs.Nagyon jó fej volt az eladó,sokat segített.Gondolom is ihasonlóak,de azért elárulom,hogy Keller J.Cetelem "super".? Rendszeres mviszonyból származó jövedelem híján megkértem a nyugdíjas szomszédot,hogy -a 26k-s árengedmény feltételeként megállapított Cetelem kártyaigénylés és hitel miatt
adja be a hiteligénylést saját adataival.,
Az ügyintézők kedvesek és csinosak voltak és vágták a témát.De a Központ!!!Másnap egy géphang közölte a szomszéd hölggyel,hogy fedezet hiányában elutasították..amikorra kiveszekedtem magam az Ügyfélszolgálattal /inkább Ügynegyed szolg.../
az említett eladó telefonált,hogy mehetünk szerződést kötni.
Mentünk , megkötöttük,holnap hozzák. Hozzák?Csak tanulságképpen a többieknek is.Egyébként jó a hitelkonstrukció.
Majd leírom tv-s tapasztalataimat.
Üdv
-
Bitu-Man
újonc
Szia Puma!!
Érdekelne a véleményed a két Tv-vel kapcsolatban. Melyik a jobb és miben??Philips 40PFH6550/88 3D Android SMART LED Samsung UE40H6400AWXXH 3D SMART LED
Köszi
itu-Man.
-
törölt tag
válasz
mérges Pohi #2598 üzenetére
Miket mondtak a szervizesek, bp.-i szerviz volt?
Az a tévé tűnt alkalmasnak a kérdező szempontjaiból részben, például a 4HDMI-vel, az input lagjával, a többi speciális dolgot nem tudom én se. Márkát is váltani akart a kb. most 8 éves LG-ről. LG-nél 3 HDMI a megszokott amúgy is.
Samsungból nincs idén megfelelő FHD tévé, ott már inkább UHD-re koncentrálnak. 43"-osból csak alap képességű van, amibe belerakták a Smart-rendszert.
A Sony panelt én nem mondanám rossznak, egyeseknek a felhősödéssel, vagy a bevilágítással van gondjuk, de ez bármelyiknél előfordul kisebb-nagyobb mértékben. Elég sokan túlspilázzák ezeket a dolgokat, pedig a mai technika ennyire képes. Ezt a tényt el kell fogadni.
755 és 756 ugyanaz csak a dizájn szürke, illetve fekete. Játékhoz is megfelelők.HP19800414 Ez aztán a fordulat, gratulálok(az eladónak is)
Ugye jobban szól a 2x10Watt, de majd ezt is be kell állítani a hang menüben, és még jobb is lehet.
NemProfi Találsz itt egy PH-s cikket, tesztet a 43"-os változatról, ennél a 49-es még jobb, mert a PMI 450 [≤ 43"] / PMI 800 [≥ 49"]. Vagyis a nagyobb már szerintem tényleges 100 Hz-es tv. A kisebbről is jókat írnak, de a 49"-esnek még jobb a mozgásmegjelenítése.
-
NemProfi
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki rászánom magam egy LG 49LF632V-re a telekomtól.Sehol nem találtam róla semmit szóval itt érdeklődök, hogy szerintetek milyen?
-
xyzikeee
aktív tag
válasz
mérges Pohi #2600 üzenetére
Szia!
Kérlek olvasd el a privát üzeneted. Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest