Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferike81
senior tag
válasz
#20221952 #21683 üzenetére
Köszönöm szépen!
Megnéztem a tesztet amit írtál. Nos ahogy a teszt végén is olvasható (Viszont mondjuk egy nyaralóba, ahova viszonylag ritkán jár az ember, és csak akkor kapcsolja be a dobozt, ha esik, vagy hogy ne maradjon le a Forma-1 rajtjáról, tökéletesen megteszi. Ugyanígy beválhat egy vendéglátóipari egységben vagy mondjuk fodrászatban, ahol csak az a szerepe, hogy menjen valami a háttérben, és néha rá lehessen pislantani.) nekem erre kell. Semmi játék, semmi filmnézés, semmi smart funkció nem szűkséges. Anyósomnak is konyhába kell a 25 éves 50cm-es doboz helyett, nekem meg szintén háttérduruzsolásnak egy szalonba. Amit ajánlottál 2 tv-t azt is megnézem. Elsősorban az olcsóbb kategória érdekel, nem a legjobb képminőség, de nem mindenek fölött. Persze, ha tartósabb, több gar.idő van rá akkor jobban megéri a drágább. Én nem nagyon tudom/ismerem a jelenlegi termékpalettát, ezért is kérdeztem, mert jól csengő neve van az Orionnak és a Thomsonnak is. Na agyalok még rajta. Köszönöm, hogy szántál rám időt! -
törölt tag
válasz
Ferike81 #21682 üzenetére
A 80 körüli méretben - tekintettel arra, hogy kinek veszed -, én ezt venném a legolcsóbbak közül 3 év garanciával:
Hisense H43A6100A 130 körüli méretben pedig ezt venném a legolcsóbbak közül 3 év garanciával:
Hisense H50A6100 -
törölt tag
válasz
Ferike81 #21682 üzenetére
Semennyire.
Bővebben:
THOMSON 32 HC3206 LED televízió (45K) és ORION 32OR17RDL LED televízió (50K):
ez egy HDReady TV, bár amilyen minőségűek nálunk a tv adások, ez a felbontás még jó is lehetne, azonban a képminőség messze elmarad a nézhető kategóriától => nem rég volt itt egy az oldalon egy teszt ugyanilyen áru és tudású tv-ről, azt olvasd el, abban minden benne vanORION 55OR18UHD 4K UHD LED televízió (110K) és THOMSON 49 UC6306 4K UHD Smart LED televízió (110K):
itt legalább a felbontás már jó, de mozgásmegjelenítés már problémás => ha csak arra kell, hogy ki legyen pipálva, hogy vettél tv-t akkor oké, de egyébként... -
Ferike81
senior tag
válasz
Ferike81 #21667 üzenetére
Tegnap utánanéztem az áraknak. Ilyeneket találtam.
A 80 centi körüli kategóriára:
THOMSON 32 HC3206 LED televízió (45K)
ORION 32OR17RDL LED televízió (50K)
130 cm körüli kategóriára
ORION 55OR18UHD 4K UHD LED televízió (110K)
THOMSON 49 UC6306 4K UHD Smart LED televízió (110K)
Ezek árban nagyon tetszenek, kérdés, hogy mennyire ajánlott márkák? -
Satyricon
addikt
Sziasztok
Mi a véleményetek erről a tv-ről? Samsung UE58MU6122KXXH Túl nagy elvárások nincsenek, max a nagy kijelző!
-
Danesz6
újonc
Sziasztok!
Amatőrként szeretnék segítséget kérni. Úgy értem, hogy nem követem milyen fejlődés van, milyen új protokollok vannak. Azt mondanám el, hogy milyen tudásút szeretnék, ehhez kérnék hozzáértőtől (gurutól) javaslatot:
-min 42"
-vezeték nélkül, laptopról vagy mobilról adatátvitel (nem tudom komplett filmet hanggal együtt át tudok-e PC-ről vinni és mindennel együtt lejátszani)
-nem kell androidosnak lenni (nem kizáró) mert netezni nem fogok rajta
-max 200 ezres ár
-4K is jó lenne
-ha tud felvenni pendrivera az jó (nem feltétel, lehet alig használnám)
-márkához nem ragaszkodom.
Azért legyen rá jó pár év gari.Kérem aki tud ötleteljen,
köszi,Danesz
-
Chili7
őstag
Sziasztok!
Egy elsősorban focimeccs nézésre használatos 55"-os LG-nél mennyire ajánlanátok a Super UHD nanocelles modelleket mondjuk egy LG55UJ7505-össel szemben?
Mennyire számít egy totálkép esetén a kamera gyorsabb mozgásánál a magasabb képfrissítési frekvencia?Nem feltétlenül a legtökéletesebb megjelenítést keresem, de ha szemmel jól látható a különbség, akkor talán érdemes 30K-t hozzátenni egy LG SJ modellhez. (?)
Köszi, CHL
-
AL
addikt
Szia ! A Pana tévékre, ha hivatalos helyen veszed most 5 év a garancia regisztráció után . Több vélemény is volt az elmúlt hetekben róla itt és a Pana topickban, de az áruházak oldalain is van róla és a Samuról is vélemény . : http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_panasonic-tx-40ex600e-4k-ultrahd-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-5-%C3%A9v-garancia-1233113.html A Samu 6102 - öt is sokan dicsérik . Itt van egy kis összehasonlítás : https://www.displayspecifications.com/en/comparison/064a34d0d Panasonic tévénél nekünk nagyon tetszik, hogy 3D nélkül is van jó minőségű adás esetén mélységérzet ( képi térhatás ) Üdv.
-
Raftsman
csendes tag
válasz
sakal83 #21671 üzenetére
Köszönöm szépen.
MMOnline-nál vagyok, ezért nem tudom hogy tudom kivitelezni a B7-et, de megérdeklődöm. Nyilván az lenne a priorítás. Eközben néztem hogy az XF szériához hozzádobnak egy HT-XF9000 Soundbart. Nem tudom hogy szólhat, tesztet pedig nem igazán találok hozzá. Vagy utóbbi parasztvakítás?
-
-
sakal83
addikt
válasz
Raftsman #21661 üzenetére
A B7 egy-két áruházban még van tudtommal online nincs. Telefonon érdeklődj, mert nagyon jó XBOX-ra és filmezésre.
Az android nem az igazi, előfordulhatnak hibák, de kicsit erősnek és túlzónak érzem a negatív kritikákat az új androidos TV-kel kapcsolatban.
A panaé holt egyszerű, gyors, a médialejátszója ózsdi de megbízhatóan stabilan működik. A fejlesztését a gyár átvette, ezért ne aggódj. Az összes közül a legstabilabb, ami az egyszerűsgűnek is betudható, de a tudása szerintem kielégítő.
Én sorrendben B7 520k-ig (az áruházban nyugodtan alkudhatsz az árból 450k-ig, mert van módjuk engedni, ha nem akciós). Ezt követően a Pana ex780 majd a sony xe9005, de csak a gari miatt. ha tudsz rá garit venni +3 évett és árban csak egy kicsit vagy az ex780 felett, akkor az is nagyon korrekt választás.
-
azaki99
csendes tag
Sziasztok,a következő 1-2 hónapban szeretnék vásárolni egy tévét,és egy konzolt(ps4/one s).A kérdés az lenne hogy tudtok-e ajánlani max 110-120-ig jó tévét?
Lehet off topic,de ugye az xbox one s képes csak 4K-t lejátszani,azt is csak netflixen meg stb,tehát a játékok full hd-n/hd-n futnak,tehát nekem elég egy full Hd-s tévé?
Választotokat előre is köszönöm! -
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Tv-t kellene vennem.
1.: Először kellene egy 80-100cm közötti tévé anyósomnak. Rámruházta a feladatot legnagyobb örömömre, mintha értenék hozzá. A lényeg, hogy jó kellene neki, szép kellene neki és olcsó kellene neki. Mondtam, hogy ezekből csak 2 feltétel fog teljesülni.
2.ellene egy 100-130 körüli tv is. Ez egy szépségszalonba menne. Itt csak háttérduruzsolásnak kellene, tehát nem kell semmi extra funkció.
Vagy 8 éve vettem tv-t utoljára, de azóta elég nagy változás volt a kínálatban és nem nagyon igazodok el rajta. A lényeg, hogy szeretnék hozzájutni 2 jobb tv-hez lehetőleg olyanhoz ami ki is bír pár évet, és nem kell a vesémet eladni értük. Márka nem érdekel. -
Jack@l
veterán
válasz
Raftsman #21661 üzenetére
Sony-n 05.23.-ai a legutolsó frissítés, android 7.0. Nem szar, de nem is mondanám hűdejónak. 4k x265-ös videóval már nem boldogul a procija, meg a 100 mbit-es lan is hátrány. (nekem nem gáz mert van alatta normális médialejátszó)
Ezt leszámítva a tévé többi része csillagos ötös.
HDR-es videóknál kellene kezdenem valamit a túl világos felirattal. -
Raftsman
csendes tag
válasz
sakal83 #21659 üzenetére
Köszi, a gyors választ.
PC ritkán, leginkább valamilyen mozitartalom és XBox menne rajta.
Gondolkoztam B7-ben is, sajnos a VB előtt annyira kiürült a készlet, hogy azt se találtam a kínálatban.
(Csak a 65B7 , annak az ára viszont el van szállva)
Sony 55XE9005 és a Pana 58-EX780 viszont elérhető.
Nem tudok viszont semmit az OS-ről.
Sony-n frissítik az Androidot, mennyire használható (nem hallottam sok jót), tapasztalatok?
Pana Firefox OS pedig azt olvastam megszünt a támogatás vagy cégen belül végül megoldották a fejlesztést? -
dorika87
őstag
Sziasztok. Android alapú smart tv-t keresek, illetve olyan amin fut magyar nyelven a Talkback képernyőfelolvasó. Tudomásom szerint egyes Philips, Panasonic és Sony típusok ilyenek, de mivel utoljára 5 éve vásároltam tv-t ezért azóta nem is néztem mi a kínálat.
-
sakal83
addikt
válasz
Raftsman #21658 üzenetére
Próbáld meg az LG 55B7V-t, a Sony 55XE9005-öt vagy a Panasonic 58-ex780-at.
Az LG-re és a Panára most 5 év gari van.
Én másba nem gondolkodnék! Mindegyik jó. Természetesen a B7 a legjobb OLED lévén, de a Sony és Pana is kiváló TV. Más alternatíva szerintem nincs nagyon. Ne maradj ennél a típusnál, mert az előzőekben említettek mindenben jobbak, kivéve méretben
Az XF szériában gyakorlatilag nincs előrelépés csak árban, de nagyságrenddel. Felesleges pénzkidobás. Ha nincs B7 520k-ig, akkor én a Panát választanám és adják vissza a különbözetet. A +3 col és az 5 év gari jó dolog, De z XE9005 is kiváló tv.
Az OLED-et viszont, ha számítógépezel vele, akkor nem ajánlom az esetleges beéégé miatt, de csak, ha monitorként funkcionálna. A B7 és C7 kizárólag a külsőben különbözik.
-
Raftsman
csendes tag
Sziasztok!
Az elmúlt napokban meghibásodott az LG 60SJ850V készülékem.
Mivel panelcserét nem tudták kivitelezni, felajánlották a készülékcserét.
MM volt olyan kedves, hogy ha akarok válaszhatok más készüléket is.
Jelen pillanatban viszont nem tudok dönteni, hogy maradjak ennél a típusnál
vagy válasszak más készüléket. Ez ügyben kérném a tanácsotokat, hogy milyen
készülékeket érdemes számításban venni.
Leginkább LG 55C7 irányában mentem volna, de sajnos most nincs a kínálatban.
A 55C8 pedig 741e és nem szívesen dobnám meg a költséget +241e-rel.
Még a SONY KD-55XF9005 keltette fel a figyelmem. (+100e)
De jelen esetben annyira nem tudok dönteni, hogy bármilyen javaslatot elfogadok
Korábban Xbox, PC volt rákötve. DLNA, Screen Share-t, Plex-t használtam. -
bacee
csendes újonc
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnénk új tv-t venni.
Csak 40-es fér el náluk, így a lehetőségek elég szűkek.
Szüleimet ismerve főleg rtl/tv2/izaura tv (vagy más gagyi sorozatos menne) na meg a foci vb.
A béna sorozatos tv-k miatt fontos lenne, hogy a viszonylag gagyi SD tartalmat hogyan jeleníti meg. Bár minőségre annyira nem érzékenyek, a jelenlegi crt tv-jükön kb 2 hónapja kiment az egyik szín, és csak engem zavar, kb. 3 méterről nézik, szóval az UHD nem jelent előnyt, de full HD meg már nem nagyon van, Smart lényegtelen, de úgyis jár hozzá
.
Amiket méretben találtam:
Samsung UE40MU6122
Samsung UE40MU6102
Samsung UE40MU6402
Samsung UE40NU7122
Panasonic TX-40EX600E
PANASONIC TX-40EX633E
Sony KDL40WE660BAEPSamsungnál a fő bajom az "okos" távirányító, szüleimnek, lehet gond lenne.
Tudnátok segíteni, hogy mit vegyenek? Megéri a drágább Samsung a +10%-ot?
Előre is köszi a válaszokat
-
sakal83
addikt
válasz
mortison #21653 üzenetére
Még ma vegyél Sony 55XE8577- vagy bármilyen xe85-öt a mediában, mert 250k. Szerinem gyorssan el fog fogyni. jobb, mint a Pana képminőségileg! csak tényleg ne várj, mert eléggé lenyomták most, szerintem raktársöprés van.
+ a sony mellett szól a trilumonos képernyő!
-
mortison
csendes tag
Sziasztok!
Hosszas nézelődés és vélemények olvasgatása után a következő 2 tv-re szűkítettem le a területet, ezek árban kb. azonos szinten mozognak.
[link]Mindkét TV-nek megvannak az előnyei és a hátrányai ahogy nézem, sajnos a technikai specifikációkhoz nem értek annyira.
Ami a Pana mellett szól: Nagyobb, magasabb statikus kontraszt, kisebb input lag
Ami a Sony mellett szól: Magasabb fényerő, magasabb képfrissítés
Számomra az elsődleges szempont a képminőség. Nagyrészt filmezésre, sportközvetítések nézésére használnám.
Szívem szerint a Panasonic-ot venném, már csak a nagyobb méret miatt is, de ha a Sony-nak jelentősen jobb a képminősége, akkor lehet jobban megfontolnám.
Ha tudnátok segíteni a döntésben azt megköszönném!
-
eheehe
újonc
Vélemény ezekről a tévékről?
https://edigital.hu/tv-audio-szorakozas/televizio-c2268?filter%5Bsearch%5D=&filter%5Bspecification%5D%5B10001%5D%5B%5D=sony&filter%5Bspecification%5D%5B718386%5D%5B%5D=108228&filter%5Border%5D=cheapest&filter%5Blimit%5D=24https://edigital.hu/led-televizio/panasonic-tx-58ex700e-uhd-smart-led-televizio-p489887
Köszi előre is.
-
törölt tag
válasz
Lackooo84 #21650 üzenetére
Én nem látok az idézett mondataimban ellentétet, de - mivel már javítani nem tudom - akkor az utolsó mondatomat kiegészítem így, bízva abban, hogy ez már Neked is megfelel.
"Nyilván nem fogom hosszútávon tűző napsütésben így nézni a leendő OLED, vagy QLED készülékemet, ..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook - Kamatmentes részletfizetés
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest