-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MIG21
tag
Téves információ, a képfrissítése csupán 60 Hz. A Panasonic EX600/EX633 egy belépő kategóriájú készülék. Itt olvashatsz róla a fórumban: [link] és [link] és [link]
A Panasonic 2017-es modelljei közül az EX700 és az e fölöttiek az ajánlottak.@ (#21682) Ferike81:
Az Orion televízió készülékeket a török Vestel gyár gyártja, amely nem a jó minőségű termékeiről híres. Érdemes kerülni őket, nem megbízhatóak. Itt egy tv szaki hozzászólása a Vestel által gyártott tévékről: [link]
Ebből a széles palettából egyet sem mernék bevállalni bizalommal.@ (#21686) kissa1026:
Nem igaz, amit írsz, a Thomson tulajdonosa a kínai TCL, a világ egyik legnagyobb tévé gyártó cége. Több remek, ár-érték bajnok modellt gyárt. Tehát a Thomson televíziók nem Törökországban készülnek.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Szia ! Ebben az árban szerintem ez a legjobb a kínálatból. Ez a Samsung 50 mu 6102 és VA paneles : https://www.displayspecifications.com/en/model/c28dba2 Az általad írt kisebb 43 - as az bizonytalan, vagy IPS, vagy VA paneles . Erről a 6102 - ről sok vélemény van nézz utána . A neten is sokan dicsérik ( áruházak oldalain ) . Üdv.
-
AL
addikt
Szia ! itt egy összehasonlítás 2017 - es és 2018 - as Sony TV : https://www.displayspecifications.com/en/comparison/0a525d7b7 Az XE sorozat 2017 - es AV paneles, 120 Hz motion : 1000 Hz , nagy kontraszt. Most az MM - ben 250000 . Minőségben csúcs az Általad jelzett mostanihoz képest . Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Szia ! Most látom milyen árkülönbség van az eredeti ár és a T kom ár között : https://www.telekom.hu/shop/termek/SONY+KD55XF7596+SMART+4K+UHD+HDR+Android+TV--TV+SONY+KD55XF7596?contractType=home&commitmentPeriod=0&sku=jsku1754625602&paymentType=INSTALLMENT Itt 205 ezer.
A Sony márkaboltban , pedig 320 ezer. Ez jó nagy különbség . http://www.soncity.hu/termekek/televizio/4k-ultra-hd-televizio/sony-kd-55xf7596b#termekek Nem semmi ! Üdv.
-
AL
addikt
Szia ! Ez a 7 - es sorozat az általam jelölt 8 - as sorozattól gyengébb, de ez még nem jelenti, hogy rossz. Van akinek az IPS panel jobban tetszik . Látnod kellene ! De ez az árkülönbség egy ilyen " modern, " új készüléknél hatalmas összeg. A 65 - ösnél 200 ezer . Még egy TV ára . Ennél most 7 -es Android van fent, de hamarosan 8 - asra lesz frissítve . Nem akarlak sem le, sem rábeszélni .
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/d7e652a19 Üdv.
-
Denyiro
tag
Akkor vállalható a képminősége ezek szerint? Szüleimnek néznék másodtévének valami hasonlót de kevesen írtak eddig róla személyes tapasztalatok alapján beszámolót. Mivel nem látom értelmét Full HD minőségtől jobb felbontásnak, pláne ebben a méretben és ilyen minőségű televízióadásoknál ezért maradtam ebben a kategóriánál. Ha meg belengetnek még valami tuti akciót akkor meg pláne érdemes lehet rámozdulni szerintem szegény ember vízzel főz alapon.
Denyiro
-
törölt tag
Engem az érdekelne, hogy az Android mellőzésével is ilyen marad-e a tv?
Arra gondolok, hogy ha nincs hálózaton és nem vagy belépve Google-fiókkal, akkor "normális" tv-ként tud-e működni, vagy akkor is ennyire negatív a használata (beállítás, csatornaváltás, hangerő szabályozása)
(Én is most vennék egy Android alapú tv-t, de nálam még hálózaton sem lenne, maximum belső hálózatról játszanék le különböző tartalmakat) -
MIG21
tag
Nincs. Telekom TV GO
-
törölt tag
Én biztos vagyok benne, hogy tudja, csak a "profitmaximalizálás" ezt nem teszi lehetővé.
Ezért van az - nemcsak ezen a területen - amire a felhasználók panaszkodnak, mert az adott funkciókhoz a legminimálisabb környeztet biztosítják azzal, hogy majd a visszajelzések alapján optimalizálják (ha akarják). -
HunChris
senior tag
2015 ös Androidos Sony és 2015 Samsung saját oprendszere tizen? összehasonlítva pl youtube a sonyn jóval gyorsabb a hálózat feléledése, gördülékenyebb, gyorsabb betöltés. De pl a TV csatornaváltás az androidon kicsit lassabb. Képminőségre jobb a Sony. Kinek mi. Nekem nem fagy az Android sem, chromecast nagyon jó.
-
HunChris
senior tag
Ha még mindig lassú és nem tért magához az android automatikus frissítést kapcsold ki, app és system szinten.
Running apps tiltás/eltávolítás.
Developer mód bekapcsolás, állítgatás.
[link]
Amúgy a Youtube 2.x-et én is leszedtem a sonyn, mert nem tetszik a sebessége (bár a samsungnál jóval gyorsabb még így is, de a 1.3.x hez képest csiga. -
atees
őstag
Köszi!
Vagy találtam egy másikat, most mediába igen jó akcióba van:
SONY KD-55XE8096BAEP 4K UHD HDR Android LED televízióAláírás (nem kötelező megadni) :)
-
-
HunChris
senior tag
Speed up android tv
Itt egy másik, kevesebb beállítás, kicsit szájbarágósabb, de végig mutatja a főbb dolgokat. az app/system automatikus frissítés tiltást is állítsd be mellé, ha netet kap ne keresgéljen egyből.[ Szerkesztve ]
-
MIG21
tag
Ha nem engedélyezed a frissítéseket, akkor arra számíts, hogy pár hónapon belül biztonsági kockázatoknak teszed ki az eszközt. Nem hiába adják ki a javítócsomagokat és az új verziókat: fejlesztik az operációs rendszert, javítják az applikációk memóriakezelését, befoltozzák a biztonsági réseket.
Ha letiltod a frissítéseket, akkor nem csak védtelenné teszed az eszközd a külső támadásokkal szemben, de megfosztod magad szoftverfejlesztéssel járó előnyöktől is!@ (#22651) BloodDrunker:
A GABA televízió készülékeket a török Vestel gyár gyártja, amely nem a jó minőségű termékeiről híres. Érdemes kerülni őket, nem megbízhatóak. Itt egy tv szaki hozzászólása a Vestel által gyártott tévékről: [link]
Ebből a széles palettából egyet sem mernék bevállalni bizalommal.[ Szerkesztve ]
-
vatafakk
aktív tag
Köszi, ahogy néztem nem sokban különbözik a 8096 a 7596-tól.
Android rendszer szépen fut rajt, nem nagyon lassú? Fekete színeknél a led bevilágítás nem zavaró?Nekem itthon egy régi H5000-es Samsungom van még ami direct VA LED-es, és nekem nem volt gondom ennél sem a betekintési szöggel, de kis helyiségben közelről néztem, így nem is volt soha gond hogy nagyon oldalról vizsgálgassam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest