- Projektor topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
A Samsung UE50MU6122-es és UE50MU6102-es közötti különbségek kapcsán az előbbi esetében a Samsung topicban elvileg összehozták Service Menüben a BT eszközök párosítását. Én nem próbáltam mivel nincs alkalmas BT cuccom hozzá. A távirányító esete. A 6122-höz hagyományos nyomógombos irányító jár a 6102 kapott új modern irányítót. Volt szerencsém használni ezt az újat nekem nem tetszett igazán, jobban bejön a hagyományos irányító s amikor vettem a tévét olcsóbb is volt így.
-
Tetran
csendes tag
Illetve hálószobába is igény lenne egy tv-re ott pedig a VA panel lenne előnyben. Létezik ár/érték arányban jó VA panelos 43" lörüli? Szintén 130e környékén.
Köszönöm!
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
speedygonzi2 #20389 üzenetére
Sonyt dobnám az edge led miatt (is), a Pana legalább VA, tudásban jobb, viszont az is edge led, ha Samu, akkor inkáb a 50MU6102-t válaszd akkor már abban van BT és okostáv, nem sokkal drágább, ha drágább egyáltalán.
-
speedygonzi2
tag
Sziasztok,
alakul az elképzelés, az elvárások csökkenek..
találtam egy ilyen TV-t:Sony Bravia KDL-49WE755B FHD - 155k
hogyan viszonyul ez pl ehhez?
Samsung UE50MU6122 UHD 160k
vagy ehhez:
Panasonic VIERA TX-50EX700E UHD - 195knyilván nem arra gondolok az egyik UHD a másik FHD, ha úgy veszem az UHD eddig sem volt kimondottan fontos, de úgy voltam vele hogy a gyártók már csak nagyon belépőszintü készülékeket adnak FHD-ban.
Valószinüleg nem igazán használnám ki.Az a SONY kb milyen szinvonalat képvisel? A smart rendszer része relativ fontos lenne, de itt igazából egy normális médialejátszót, DLNA-t, youtube kliens-t várok el.
köszi,
Speedy -
Tetran
csendes tag
Sziasztok!
130e környékén keresek 43"-46" körül tv-t. Fényes szobába több szögből nézve, tehát IPS előnyben. Külső winchester nem, csak pendrive lenne rá dugva. 4K nem lényeg.
Médiában tetszett a PHILIPS 43 PUS 6162, mert szép feketéi voltak a többi IPS-hez képes, azonban sokszor az árnyékos részek teljesen feketék és a részletek elvesztek.
Mi a Ti ajánlatotok?
-
Roland78
tag
Sziasztok.
Vissza olvasgattam vagy 100 oldal-t de nem jutok dűlőre...
Tudnátok segíteni, ajánlani TV-t ami megfelel vagy épp közelít a következő paraméterekhez:
- 180e HUF (+/- 10%)
- 50-55"
- Smart, Wifi (lehessen szgép-ről filmet nézni)
- UPC médiakártya-t felismerje (CI, CI+)
- Lehetőség okos távirányítóra (akár utólag véve is)Köszönöm előre is.
-
Urdaran
kezdő
válasz
Partizan182 #20383 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Akkor az általam írt két olcsóbb modell sem lutri, azok is jók? Mert akkor inkább hozzáteszem azt az összeget, ami hiányzik még. Sokat segítettél, köszönöm!
-
Partizan182
senior tag
válasz
Urdaran #20382 üzenetére
15 vs 22 ms input lag: sose veszed észre a különbséget, 1/3-ad frém difirôl beszélünk (60fps esetén). Lgk tényleg nagyon jók de a többi is, rég volt már hogy 50-60ms késleltetéssel mûködtek a tévék (az sok volt).
Betekintési szögtôl / oprendszertôl eltekintve minden másban igen gyenge az LG (az összes ips panel úgy általában).
Nekem évek óta oledeim vannak, imádom ôket. Beégés nem volt soha pedig sokat játszom. Rtings.com most futtat egy beégés tesztet, több hétig kell ugyanazt az anyagot járatni hogy megjelenjen valami.
Idôtállóság: 100.000 óra van egy ilyen tévében, számold ki hogy az a te felhasználásoddal hány év.
Összszerelés: macerásnak nem mondanám, 4 csavar azt csók, de 2 emberes meló mert a panel fent nagyon vékony, óvatosan kell emelgetni.
Ha van rá keret akkor egyértelmûen oled, ver mindent képminöségben.
-
Urdaran
kezdő
Sziasztok!
Írtátok, hogy az LG LED tévéi nem a legjobbak játékra. Konzol esetén ennyire nem számítana az alacsony input lag? Ennél a három típusnál UJ 7700, UJ 6300, SJ 8500 jelentősen jobb az input lag a többi gyártóétól, bőven húsz ms alatt vannak. A többi paraméterében ennyire gyengék lennének? Illetve ennyire nem számít, hogy 15 vagy 22? Ezek a készülékek ennyire rosszak lennének?
Másik kérdésköröm az OLED lenne. Nem tudom mennyire érné meg manapság befektetni egy LG B7 vagy C= modellbe? Ezekről a tévékről nektek mi a tapasztalataitok? Jelenleg megéri megvenni őket, most már jónak számít az ár-érték arányuk? Illetve az OLED kapcsán az merült még fel bennem, hogy:
-Mennyire időtállóak? Szokásuk a garancia után meghalni? Azt olvastam több helyen, hogy az élettartamuk nem a legjobb.
- A permanens beégés milyen jellegű használattól jöhet elő? Értem azt, ha egy kép sokáig marad a kijelzőn, de például egy játék esetében vannak olyan részek a kijelzőn, amik viszonylag statikusak. Ezek egy átjátszott délután\nap után már beéghetnek? Vagy napokig kikapcsolás nélkül kell mennie például? Gondolom ugyanez vonatkozik a tévécsatornák logójára is.
- azt olvastam elég macerás az összeszerelésük, nem igazán lehet egy embernek üzembe helyezni, mert annyira érzékeny maga a kijelző panelja. ez tényleg így van?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Üdv! -
Partizan182
senior tag
válasz
#24334592 #20380 üzenetére
Nem tudom a 4k vacakolás alatt mit értesz, bedugod a boxot és mûködik. Jó minôségû FHD panelt senki sem csinál már, a fent is sokat emlegetett alsókategóriás bestbuy (50-es 6-os samu) baja hogy nincs jack kimenet a hangra csak optikai. Ha azt fogadja a hifid akkor megvan a nyertes.
Ha nem akkor nehéz helyzetben vagy, Sonyt meg a linkelt "noname" csodákat nem ajánlanám (sonynak botrányos a képe, noname cuccok meg a szokásosnál is nagyobb luttik), esetleg ha találsz egy Thompsont aminek van jack kimenete, az jó választás lehet (fix VA panel, TCL gyártmány).
-
törölt tag
válasz
Partizan182 #20373 üzenetére
mit ajanlanal xbox 360 melle? (most keszulok venni egyet)
Ilyeneket kotortam, de nem tudom, hogy mennyire lehetnek a celra jok?
Max. 200k a cel, FHD (4K-val egyelore nem akarok vacakolni) es foleg jatek, meg 720p filmekre lenne hasznalva. Ha van wifi az extra, de nem feltetel.
Minihifire lesz kotve.
-
libus
őstag
válasz
Partizan182 #20375 üzenetére
Bluetooth van mindkettőbe...
Távirányitóba nem tudom mi különbség lehet, de a véleményeket olvasva egyre jobban beleszerettem a 6102-esbe.
Ez a 6102 kxxh?
Mert sok helyen így látom kiírva Samsung 50mu6102kxxh.
Vagy ez más? -
libus
őstag
válasz
Partizan182 #20373 üzenetére
Lehet...
Samsung 50mu6102 jobb választásnak tűnik nekem a vélemények alapján mint az 50mu6122.
Esetleg a 6102-nél valami jobb ajánlatod?
Persze nem ilyen 200-300 ezrez kategóriára gondolok. -
libus
őstag
válasz
Partizan182 #20369 üzenetére
Egy ismerősöm a Ps4-et egy Sony 43XE8005-el használja, és nagyon dicséri.
Ez a típus jobb választás mint az említett Samsungok?
Ha igen, miért? -
Partizan182
senior tag
Igen, jobb a Samu oda is, mondjuk LGtől én LCDt csak nagyon speciális felhasználásra vennék (monitornak excel táblához, csak nappal használt, sokak által körbült szobához, ilyesmi).
Viszont 6os samu+ps4 kombóval volt aki szenvedett, valami gixer van a ps4 hdmi portjával, volt akinek el-el megy a kép, kábelcsere volt h megoldotta. Ps4 topikban lehet érdeklődni mi lett a verdikt, én csak másodkézből hallottam.
-
libus
őstag
válasz
Partizan182 #20367 üzenetére
Ezek jobb választás lehet Ps4 Pro mellé is mint valamelyik LG?
Vagy az mellé inkább mást ajánlanál?
Többnyire Ps4-el lenne használva, meg film nézésre.
Tv műsor nagyon kevésszer menne rajta.
Ezek tekintetében mi az ajánlat?
Árban ez a 150k jó volna, de max.200k-ig még elmegyek. -
krbC
tag
válasz
Partizan182 #20363 üzenetére
Akkor a betekintési szögből adnék le
-
AL
addikt
válasz
profchaos #20352 üzenetére
Szia ! 300 ezres áron már jó készüléket kaphatsz . Akciósan a Panasonic 50ex780 és a Sony xe8505 is 300 körül van, mindkettő jó választás . Mindkettő VA képernyős, szép tiszta éles képük van . Üdv .https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/sony/bravia-kd-55xe8505-p364026017/
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/panasonic/viera-tx-50ex780e-p366052639/ -
cucumber87
tag
Sziasztok!
Casual használatra keresek tv-t, akár használtan is lényeg a legjobb ár érték arány.
- kb 90 ezer forint legyen a maximum ár
- 49' minimum méret.Segítséget előre is köszi
-
krbC
tag
Sziasztok!
Teljesen laikus vagyok a témában, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
Szüleimnek lenne egy új TV vásárlás max 200.000 FT-ig és valószínűleg a mediamarktban(0%- THM és akkor mégse egybe fizetik ki)
Tehát:
-200.000 HUF ig(nagyon max még 10-20 ezerrel feljebb)
- NEM kell SMARTnak lennie
- 4k SE muszáj
- Sokat nézik este sötétben, ahol csak a TV ad fényt
- 123-139 CM közötti legyen
- Samsung - LG ben bíznak
- Nem teljesen merőlegesen nézik a TV-t( gondolok itt a szögre, ha ez számít)ui.: Írtátok hogy 300 tól kezdődnek a komolyabb TV-k, de sajnos ez a keret és nem lesz rajata PS4 ezés meg 4k letöltött filmek stb, csak a sima csatornák meg FHD filmek
Köszönöm!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Innen tényleg az LG 32LJ500V lenne a legelső ajánlható 32"-os típus (árban)? A többi olcsóbb Phillips, JVC, SHARP, Toshiba, Hyundai ennyire nem játszik?
Anyukámnak lenne majd TV műsorokhoz és néha egy kis lokál filmezésre is.
Köszi!
-
mj1981
tag
válasz
Partizan182 #20358 üzenetére
Köszönöm a segitséget.
UE65MU8000 igen ez egy brutál tv ugy látom kompromisszumokat kell kötnöm.
LG azért tetszett jo SMART rendszer magic remote elvileg active hdr(55" át mutatták nekem hdr játékal csak akkor még nem izgatott nem figyeltem)
LG 5 év gari Samsung 2 év
Fontos lenne nekem ténylegesen ha néha játszom akkor ezen tévék közül a maxot tőjam kihozni. -
mj1981
tag
válasz
Partizan182 #20354 üzenetére
Az 55" 4k Philips tv-m borányosan lassu és a sarkoknál felhösödés látható nem várnám el egy 3xx e Ft tévétől.Hogyan tudhatnám meg hogy ezt a Samsungot milyen panelel szerelték?UE65MU6102
-
Partizan182
senior tag
-
mj1981
tag
válasz
Partizan182 #20349 üzenetére
Igen gondoltam hogy egy oled a nyerő, de 65" kell és igy tul sol választásom nincs főként hogy ne horribilis összeg legyen.
E két tévé közül kéne döntenem melyik lenne jobb. Hmmm.. -
profchaos
tag
Sziasztok!
Új 4k TV vásárlásán töröm a fejem, amiben szeretnék segítséget kérni.
Leginkább Xbox One X és PS4 Pro mellé kellene, de néznénk rajta természetesen TV-t is és filmeket.
Úgy 99%-ban nappal vagy lámpafénynél néznénk.Árkategóriában 200e körül gondolkodom, de mehetek feljebb is...
Amiket eddig nézegettem:
Samsung UE55MU6102
Samsung UE55MU6122
LG 49UJ701V
Sony Bravia KD-49XE8005
Sony Bravia KD-55XE7077SEzek mennyire jók, mennyire használhatók?
Viszont... véleményt szeretnék kérni arról, hogy mennyire érné meg egy fokkal magasabb kategória, esetleg kicsivel kisebb átmérő +100eFt körül?
Gondolok itt pl ezekre:
Samsung UE49MU8002 esetleg UE55MU8002
Samsung UE49MU7002
LG 49SJ810V
Sony Bravia KD-55XE8505Megérik ezek a +100e Ft körüli összeget? Spóroljak még egy kicsit vagy a 200e-es kategória is bőven megfelelne...
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ibasso SR2 + új fülpárnák
- Epson EB-1776W projektor / 3LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- SONY BRAVIA 65 XH9096 FULL ARRAY ,VESA fali konzollal
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- Apple TV 4K (Ethernet + 128GB tárhely) alig használt (Euronics jótállás)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest