Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
40"-ban tudtok valami olyan 4K-s TV-t ajánlani, ami 10 bites, és elfogadható minőség?
Sajna 40" a max, nagyobb nem fér el.
43"-ban LG 43UJ6307 -t néztem, de ez már sanszosan nem fér el.
-
atee
őstag
TN panel tudtommal már csak monitoroknál van! Ott is az alsó kategóriában és vagy a válaszidő miatt a gamer kijelzőknél. Nem különösebben ajánlott, habár sokat javultak már. TV-n gyenge lenne a betekintési szöge. És a színhűsége is hagy kívánni valót maga után.
VA kontra IPS. Előbbinek jobb a feketéje. Ezért szokták inkább filmezésre ajánlani.
Utóbbinál meg általában színhelyesebb a kép, jobb betekintési szögekkel bír és elvileg jobb az input lagja.
Bevilágítás mindkettőnél lehet bár úgy tudom jellemzőbb az IPS re.Tökéletes nincsen. Mindenki másra esküszik.
Én megfelelőnek lévőnek találom mindkettőt. Tudok élni akármelyikkel. -
v.e.s.
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagyon jó barátom szeretne egy 4k-s tvt vásárolni Xbox One X konzoljához.Játék,film és sorozat nézéshez.Méretben 49'-tól 55'-ig szeretné.
200k +- 50k a keret.
Megoldható ennyiből?
-
MCGaiwer
addikt
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
Russel009 #18328 üzenetére
Én a Samsungot vettem, és bátran merem ajánlani. Nagyon jól kezelhető, gyors, stabil, logikus a szoftvere. A kijelzője is rendben van, bár én az 58"-osat választottam. Számomra a képminőség elég szubjektív, így nem is áldoznék rá százezreket, de ez az első tévém, amelyiknek a képével teljesen elégedett vagyok.
-
Dr.NX
addikt
-
Raga
senior tag
LG 49UJ6307 Smart LED Televízió, 4K Ultra HD, webOS 3.5, Active HDR, Wi-fi, 123 cm
Vélemény erről a készülékről?
156 ezer most.
-
tapirova
újonc
Milyen TV-t vegyek Apámnak 70. szülinapra?...
Egy luxus van az életében, a TV, és megérdemli, hogy jót kapjon.
Remek lenne, ha Apu is meg a TV is megélne még 6-8 évet.
Kábeltévé adást és filmeket néz, sokat, naponta 6-8 órát megy a TV,
és nagyon jó lenne, ha mega méretben is tudná pörgetni a faceookját.
Nem lenne baj, ha nem lenne túl bonyolult, bár azért mindennel elboldogul.
Mindent meggondoltam, mindent megfontoltam, hetek óta rágom a dolgot, ez a kettő ami tetszik, és még bele is fér a keretbe.
Minden tanácsot, minden hozzászólást köszönök.1-Sony Bravia 55XE8505
Smart LED televízió, Android, HDR, 138.8 cm, 4K Ultra HD
2-LG 55EG9A7V
OLED Televízió, Full HD, webOS 3.5 smart, Wi-fi 139 cm -
esox
senior tag
Ó köszi. Már hónapk óa ezekete nézegetem, de sokkal nehezebb választani, mint 6-8 éve, amikor tudtam, hogy plazmát veszek és a nem túl nagy választékból könnyű volt megtalálni a számomra legjobbat.
Az összehasonlító link szerint a 8596os típusban VA panel van a másikban IPS. Akkor nem értem miért jobb a 8596-os, de elfogadom és köszi,hogy felhívtad ráa a figyemlem, mert a review tényleg nem arról a modelről szól, csak nem értem a panel összehasonlító oldalt akkor. Tudtommal a VA panel egy kicsit jobb az alap TN paneleknél, vagy tévedek?
LG, Pana dilemma marad szerintem is...
-
tigor
tag
Vigyázz mert a teszt amit linkeltél tesztet az Sony XE8596, az edigis link meg 8096-s Van különbség nem kevés:
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/3ff817cdbSzerintem érdemesebb lenne egy 8596-t választani, de a két LG sem rossz. A 2016-os panat hagynám inkább, és ahogy említették egy a 2017es XE780-t még szemügyre venném, az is nagyon jó választásnak lehet.
-
Russel009
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi az ismétlésért de még mindig tanácstalan vagyok. Remélem most nem keveredik el a hozzászólásom a postok tengerében
A közeljövőben szeretnék egy új TV-t vásárolni, azonban minél többet olvasok a témában, annál inkább tanácstalanabb vagyok. Jelenleg LG és SAMSUNG márkák között gondolkodom. Egyelőre ez a kettő nyerte el a tetszésem:
LG 43UJ7507
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lg-43-uj7507-4k-ultrahd-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1230467.html
SAMSUNG UE43MU6102KXXH
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-ue43mu6102kxxh-4k-uhd-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1227995.html
Nem köteleztem el magam egyik típus/márka mellet sem. Filmeket/sorozatokat néznénk rajta külső merevlemezről, (és persze hagyományos tv adásokat), továbbá a SMART funkció nyújtotta lehetőségeket használnánk ki (youtube, internet, stb). Méretre 43"ban gondolkodok mivel erre a méretre van kalibrálva a leendő helye (nem szívesen rendezném át a szobát).
Melyik lenne a jobb vétel? Esetleg van-e ebben az árkategóriában (160k) más típus amit érdemes lenne fontolóra venni?
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
esox
senior tag
válasz
stilo18 #18326 üzenetére
Köszi, azt hittem a DX szeria a jobb model, de az EX már csak a forgathatóság miatt is jobban tetszik. A jelenlegi tv-t is sok helyről nézzük és nagy előny ez a talp (42G30 Pana)
Panasonic 2017 TV Model Number Guide
• EZ1002 (EZ1000 outside the UK) – 77 and 65 inches
• EZ952 (EZ950 outside the UK) – 65 and 55 inches
• DX902 (2016 model, continues in 2017) – 65 and 58 inches
• DX802 (2016 model, continues in 2017 – 58 and 50 inches
• EX750 (EX780 in Europe) – 75, 65, 58 and 50 inches
• EX700 – 65, 58, 50 and 40 inches
• EX600 – 65, 55, 49 and 40 inches
• ES500 – 49, 40, 32 and 24 inches
• ES400 – 49, 40 and 32 inchesA quick way to decipher these numbers is as follows:
•Panasonic is using ‘EZ’ to label its premium TVs, the 4K OLED models
•‘DX’ is for the top 4K LCD LED models from 2016, which will continue into 2017
•‘EX’ is for the 2017 4K LED LCD models, a step down in the range
•‘ES’ is for the lower tier models going up to 1080p -
esox
senior tag
válasz
pippo76 #18172 üzenetére
Szia, kaptál már választ, sikerült dönteni?
Ezek a tévék nálam is listán vannak, ráadásul most olcsóbbak is lettek.384.900 Ft (- 29% ) helyett 269.900 Ft
Sony KD55XE8096BAEP 4K HDR
279 990 Ft helyett 329 990 Ft (15%)
Sony review - RECOMMENDEDNálam még egy 58-as is játszik, bár ennek nagyon nem akar lemenni az ára.
Panasonic TX-58DX730Eés egy másik LG: LG 55SJ810V
-
Diego72
csendes tag
Köszönöm!
Végül az LG 49SJ810v-t választottam, mert jobban tetszett a képe, meg az 55-ös Sony épp hogy elférne a régi tévé helyén, a nappalit pedig emiatt nem rendezném át, pedig árban nagyon jó a MM-ben. Ezért is gondolkoztam rajta. A 4K-t jelenleg nem használnám ki.
A Sony 49XE8005 képe is tetszett, de nekem az LG meggyőzőbb volt tudásban. -
dave0825
őstag
Sziasztok!
Ebben tudnátok segíteni? Köszönöm.
-
Sziasztok,
anyósoméknak tervezünk TV venni 49"-ban gondolkodunk (esetleg 55") a kinézett márka az LG (igazából azért mert nekünk van 2 LG tévénk és nem volt vele gond eddig -kop-kop)
Melyik típusokat ajánlanátok? (Annyi típus van, hogy nem tudok rajta kiigazodni)
Előre is köszi a tippeket!
Üdv Roland -
Endor
csendes tag
válasz
Diego72 #18313 üzenetére
Ezeket én is néztem, és végül a Sony Bravia KD-55XE7005-öt választottam. A Sony 49XE8005 még jobb lenne, Triluminos kijelző, Android, beépített Chromecast, csak a 49" 4k-ban ilyen távolságból kicsit kevés szerintem.
Az LG 49SJ810V SuperUHD nagyon szép kialakítású, az oprendszere is szuper, a képe is jobb, mint a normál LG UHD tv-ké, a túl magas ára miatt mégis inkább a nem igazán smart, de legalább olyan jó képminőségű és nagyobb Sony 55XE7005-öt választottam.
Viszont Sony Bravia KD-55XE8096 most 259 000-ért kapható Sony márkaboltban, a Triluminos, Android, Chromecast többlettudással a 7005-höz képest szintén jó választás lenne. Ezt javaslom, ha belefér az árba, ha nem, akkor a 7005-öt.
-
EVL2
aktív tag
HDR vagy DV tartalomnál van egy lényeges gyenge pontja. A local diming (helyi sötétítés) nem igazán lett nyerő. Elég erős sávosodást okoz.
A többi amit irkálnak fenntartással kezelendő. A nagyobb méretű paneleknél jellemző lehet a bevilágítás és homogenitás problémák. Lehet hogy csak nekem volt szerencsém de az én 49" sj-m nem produkál ilyeneket és a local diminges dolog sem annyira erős mint ami képeket láttam eddig róla. Lehet hogy csak szerencsés vagyok de én úgy olvastam hogy a legtöbb probléma nem a 49" sj-nél jön el.
-
Bogyi007
veterán
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Behalt a régi TV-m, ezért szeretnék venni egy újat, és leginkább ez a két model fogott meg:
Samsung UE43MU6102
SONY KDL-49WE665
Ti melyiket ajánlanátok? A TV-t max 2,5 méterről nézem, és PC is rá lenne kötve, azon játszanék is (GTX 1060-al). Azért is hajlok inkább a nagyobb SONY felé, mivel PC-ről használnám is egy tapipados Microsoft billentyűzettel, és ezért az okos funkciók annyira nem fontosak számomra, kivétel a Youtube. 2,5 méterről a 4K-nak mennyi értelme van, érdemesebb inkább a 4K-s, de kissebb TV-t választani? Árban, olyan 15000-el lenne a Sony drágább. Előre is köszönöm a segítséget. -
sitotomi
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!
TV-t szeretnék vásárolni, 65-75"-ban gondolkozom - bár a 75" talán már túlzás - és 4K felbontásban.
Használnánk néhány TV műsorra, jó minőségű filmekre, illetve konzolon is menne rajta néha a játék (ps4, xbox one). A 3D nem szempont. Hangrendszert előre láthatólag nem szeretnék hozzá külön vásárolni.Most LG TV van a családban, azzal nagyon meg vagyunk elégedve, tetszenek a Philipsek is az ambilight végett, de a Sony és Panak között is vannak szemrevalók. Bőség zavara.
A nappaliban, a falra lenne szerelve, csatolok egy képet a tervezett helyéről. [kep]
A TV előtti rész a leendő kanapéval kb. 25nm-nek felelhet meg.
Saccra a TV-t kb. 3-3,5 méterről néznénk, kanapéból (~5 méter a TV illetve a szemközit fal távolsága).Keretnek 600k-t gondoltam, de ha az elvárásaim nem összeegyeztethetők az általam elképzelt árral, akkor hozzatok képbe kérlek.
Ami még fontos, hogy olyan helyről kellene beszereznem a TV-t, ahol elfogadnak erzsébet ajándék utalványt (pl. MediaMarkt), mivel majdnem a teljes árat ezzel fizetném.Köszönöm előre is ha segítetek pár ötlettel!
-
Diego72
csendes tag
Sziasztok!
Általános használatra - TV adás SD és háttértárról HD-Full HD filmek nézése, néha játék - melyik modellt javasolnátok?
A nézési távolság kb. 4 méter lenne, játék esetén viszont ennél közelebb.Sony Bravia KD-55XE7005
[link]Sony Bravia KD-49XE8005
[link]LG 49SJ810V
[link]Vagy esetleg más alternatíva? A keret max. 250K lenne.
-
zharkanyi
tag
Sziasztok!
Szüleimnek kellene kinéznem egy TV-t, amit részben monitorként is használnának.
32 col tűnik a nyerőnek és Samsungokban gondolkodom. Viszont még az sem eldöntött, hogy egy tuneres monitort (Samsung T32E310EW) vagy TV-t vegyek.
Hajlok a TV felé, de nem tudom az monitorként mennyire lesz nyerő.
Szóval abban kérnék segítséget, hogy melyik Samsung 32 colos lenne a nyerő.
Ha már TV, akkor szeretném, hogy az okos funkciók a lehető legidőtállóbbak legyenek. Pár év múlva TV előfizetés helyett Netflix/ HBO Go vagy valami...Jól gondolom, hogy a Samsungban a UE32M és UE32J közül az M-es az újabb? Ebben az esetben M már biztos, de még mindig sok van.
Ha esetleg valamiben nagyon félrecsúsztam (pl. márka, monitorként ezek tutira nem használhatóak...) kérem jelezzétek. Végső soron viszont csak kéne valamit választanom. Ebben kérném a segítségeteket.
Köszi!
-
Darko
senior tag
Használt tv teszteléséhez szeretnék pendrive-on vinni magammal valami anyagot amit a tv-n lejátszva kibukhatnak a lehetséges hibák. Létezik erre a célra ilyen letölthető videó, aminek segítségével ki lehet szúrni a pixelhibát, vagy a mozgásmegjelenítést lehet tesztelni különböző video felbontásoknál?
-
sonye
senior tag
-
Brinyó01
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy az alábbi TV-k közül melyiket érné meg legjobban megvenni:
SONY KD-43XE7005BAEP
Sony KDL43WE750BAEP
LG 43 UJ7507
LG 43UJ670V
LG 43 UJ6517Elsősorban SD és HD tartalmak futnának rajta. Ha van jobb választás 150-160k körül szívesen meghallgatom!
Köszi előre is! -
Endor
csendes tag
LG 49UJ6517 (49" UHD) tv-t vettem, a korábbi 7 éves LG-vel is meg voltam elégedve, de a HDMI bemenete megadta magát, alaplapcserével lenne javítható, de annyit nem érne meg. Otthon döbbenten vettem észre, hogy rosszabb a képe, mint a réginek. Gyenge kontraszt, nem szemből nézve gyorsan fakuló kép. Utánaolvastam a témának, paneltípusoknak stb., ezekkel nem is voltam képben. A reklámszöveg szerint az IPS csodás betekintési szöggel rendelkezik, néztem innen, néztem onnan, számomra pedig borzasztó gyengének tűnt. Bár a WebOS tetszett, a képminőségével nem tudtam megbarátkozni, vittem is vissza az üzletbe. Továbbra is LG-ben gondolkoztam, a Super UHD típusok már jobbnak tűntek (érdekes, hogy az LG ezekről emeli ki, hogy már oldalról nézve is nézhetők, holott korábban a sima IPS-t is ezzel a szöveggel reklámozták). Most már megnéztem az üzletben működés közben is, de a kiszemelt LG 49SJ810V a jobb képminősége ellenére sem győzőtt meg igazán a felhősödés és a magas ára miatt. Összehasonlítottam Samsung-gal és Sony-val, és a Sony volt az, ami kimelkedő képminőséget produkált ebben az árkategóriában, végül Sony Bravia KD 55XE7005 esett a választásom, VA paneles, mégis jobb a betekintési szöge, és legalább olyan jó (de inkább jobb) a képe, mint az LG Super UHD tv-knek, és nagyobb méretben is olcsóbb, igaz, csak nagyon alap smart tulajdonságokkal rendelkezik, ebben nincs Android, de nekem a képminőség és a képernyőméret a lényeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest