Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Endor

csendes tag

Van egy 7 éves 42" LG LD650, még fénycsöves háttérvilágítású IPS tv-m, betekintési szögben hibátlan, és úgy általában is meg vagyok elégedve a képminőségével, sőt, még a hangminősége is elfogadható. Biztos voltam benne, hogy az új LCD tv-k mindenben jócskán felülmúlják a régieket, erre nemhogy jobbak lennének, de a 4K felbontáson kívül szinte gyengébbnek látom minden másban a mai hasonló középkategóriás modelleket, akármelyik gyártót is nézem. Gyengébb kontraszt, rosszabb betekintési szögek, gyengébb hangminőség, sőt, még az egyszerű tv csatornaváltás is lassúbb lett. Ezt azért nem gondoltam volna. Mi lehet ennek az oka? Alig találtam olyat, ami elfogadható volt megfizethető áron.

• Endor

csendes tag

válasz Diego72 #18313 üzenetére

Ezeket én is néztem, és végül a Sony Bravia KD-55XE7005-öt választottam. A Sony 49XE8005 még jobb lenne, Triluminos kijelző, Android, beépített Chromecast, csak a 49" 4k-ban ilyen távolságból kicsit kevés szerintem.

Az LG 49SJ810V SuperUHD nagyon szép kialakítású, az oprendszere is szuper, a képe is jobb, mint a normál LG UHD tv-ké, a túl magas ára miatt mégis inkább a nem igazán smart, de legalább olyan jó képminőségű és nagyobb Sony 55XE7005-öt választottam.

Viszont Sony Bravia KD-55XE8096 most 259 000-ért kapható Sony márkaboltban, a Triluminos, Android, Chromecast többlettudással a 7005-höz képest szintén jó választás lenne. Ezt javaslom, ha belefér az árba, ha nem, akkor a 7005-öt.

• Endor

csendes tag

válasz Brinyó01 #18302 üzenetére

Én a Sony KDL43WE750BAEP-et ajánlanám. Szerintem 50" alatt nem lényeges a 4K felbontás, és a Sony-k képminőségét látványosan jobbnak láttam, mint a hasonló kategóriájú LG-két.

• Endor

csendes tag

LG 49UJ6517 (49" UHD) tv-t vettem, a korábbi 7 éves LG-vel is meg voltam elégedve, de a HDMI bemenete megadta magát, alaplapcserével lenne javítható, de annyit nem érne meg. Otthon döbbenten vettem észre, hogy rosszabb a képe, mint a réginek. Gyenge kontraszt, nem szemből nézve gyorsan fakuló kép. Utánaolvastam a témának, paneltípusoknak stb., ezekkel nem is voltam képben. A reklámszöveg szerint az IPS csodás betekintési szöggel rendelkezik, néztem innen, néztem onnan, számomra pedig borzasztó gyengének tűnt. Bár a WebOS tetszett, a képminőségével nem tudtam megbarátkozni, vittem is vissza az üzletbe. Továbbra is LG-ben gondolkoztam, a Super UHD típusok már jobbnak tűntek (érdekes, hogy az LG ezekről emeli ki, hogy már oldalról nézve is nézhetők, holott korábban a sima IPS-t is ezzel a szöveggel reklámozták). Most már megnéztem az üzletben működés közben is, de a kiszemelt LG 49SJ810V a jobb képminősége ellenére sem győzőtt meg igazán a felhősödés és a magas ára miatt. Összehasonlítottam Samsung-gal és Sony-val, és a Sony volt az, ami kimelkedő képminőséget produkált ebben az árkategóriában, végül Sony Bravia KD 55XE7005 esett a választásom, VA paneles, mégis jobb a betekintési szöge, és legalább olyan jó (de inkább jobb) a képe, mint az LG Super UHD tv-knek, és nagyobb méretben is olcsóbb, igaz, csak nagyon alap smart tulajdonságokkal rendelkezik, ebben nincs Android, de nekem a képminőség és a képernyőméret a lényeg.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés