Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• woodworm

veterán

válasz dkess #86765 üzenetére

Ha már bizalmaskodunk, akkor idefigyelj öregem, láthatólag fingod nincs a kérdésről, hogy egy amúgy hwnatos, gigabites router esetén mi történik, ha openwrt kerül rá. A kérdező elmondta az első hozzászólásában, még véletlenül sem reagáltál rá.
    A kérdező közlése szerint:
    "TP-Link Archer C7 v4-et használok OpenWRT-vel, de lan-on max. 230mbit/sec-et tudok kisajtolni belőle."

"a Huawei ONT-ra csatlakozva 480mbit/sec körül mozog a sebességem."

"OpenWrt-ben bekapcsoltam a software flow offload-ot, így kábelen:
    Szelessav.net oldalán mérve: letöltés 578mbit/s, feltöltés 317mbit/s.
    Speedtest.net oldalán mérve: letöltés 615mbit/s, feltöltés 308mbit/s"

Szerinted pedig ezt közölte:
    "A hwnat kérdése nyilván érdekes lenne, ha lenne bármilyen kapcsolata a felvetett problémával. Miért is? Azért, mert Zsombe azt írta, hogy pont ugyanannyi sebességet mért akkor is, ha a router NAT -olt és akkor is, ha közvetlenül a PC -re volt kötve az ONT. Pontosan ugyanannyit. Azaz kb. mindegy, hogy van hwnat vagy nincs, mert nem a router a korlátozó tényező ..."

Neki is megismételted:
    "Amennyiben ugyanannyit mérsz közvetlenül az ONT -ra kötve a PC -det, akkor logikailag sem a router a korlátozó tényező. Ezt viszont megerősítetted."

Nyilván mentegetőzhetnél, hogy a wifire gondolt, de az sem pont egyforma az sw offload bekapcsolása előtt és után:
    "5GHz-es wifin keresztül pedig 130-150mbit/sec-et."
    vs.
    "Ellenben 5Ghz-es wifin csak 220-230 a le- és feltöltés. "

Félre ne értsd, véletlenül sem jókedvemben cseszem el itt az időmet veled évődve, csak a kérdező érdekében próbálok akadékoskodni, hogy tegyen meg a saját részéről minden megtehető lépést, mielőtt farkast kiált, mert lelombozó tud lenni, ha a szerelő azt mondja, akkor 5ezer lesz.
    Hogy jó hírem is legyen, kicsit megcsömörlöttem a szómenéseidtől és másokat követve önkéntes megvonásban részesítem magam, ezután még kevesebbet látogatom a topikot.

Új hozzászólás Aktív témák