- Bemutatta a világ legvékonyabb LPDDR5X memóriáját a Micron
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Nyomtató topik
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vastika
tag
Sziasztok!
Látom itt a "szenvedést", hogy akkor most mi legyen a 2Gbit-es nettel, amikor sem a kliensek, sem a wifi, sem a LAN portok nem tudnak ekkora sávszélességet?
OK, erre még lehet az is a válasz, hogy az ac-s wifin + a Gbit-es LAN csatikon egyszerre tuti be lehet ezt is dugítani ;-)
De a kérdés: MINEK???? Komolyan érdekel!
Böngészés, videótelefonálás, meg hasonlók: vicc, oda pár Mbit bőven elég.
Online filmek: egy 4k-s film pl. simán átfér a tévék 100Mbit-es LAN csatlakozásán (sőt sok is neki, mert kis matek: egy elég jó minőségű, pl. 60GB-os mkv fájl, ami egy 2 órás fil, kb. 80Mbit-es sávszélességet használ)
Letöltés: nekem a 80Mbit-es netemen egy éjszaka (23:00-6:00 között tölt a NAS, de 6MB/s-ra korlátozva ;-) sokkal több film le tud jönni FullHD és 4k minőségben, mint amennyit meg tudok nézni.
Szóval nagyon úgy néz ki, hogy otthon, akár az 50m2-es lakásban is sokan néznek 10 tévén 4k online videókat, miközben folyamatosan töltenek le úgy 300Mbit-el valamit, és még mellette böngésznek 12 laptopon, 10 táblagépen, 15 telefonon (amiken emellett videótelefonálnak is)
Csak azt nem értem, hogy hová fér el az a sok ember és eszköz egy lakásban??? ;-)
Bocs, de ezt le kellett írnom ;-)
ui: amikor a szakmát kezdtem, a megyeszékhelyünk megyei könyvtárának volt egy 4kbit/s-os (kilobit per szekundumos ;-) internet kapcsolata, amit egy wifi linken keresztül megosztott a számviteli főiskolával... Közel-távol ez volt az egyetlen fellelhető internet kapcsolat akkoriban - de szép világ volt ;-) Router: a net egy böszme nagy Digital router-be jött, amiből lógott ki az ethernet koax kábele ;-) , a fősuli felé meg NetWare2-ből faragtunk egy router-t, mert akkoriban az, hogy router, mint kész doboz - á, sci-fi kategória volt ;-)
Ja, és nem volt még linux, meg Windows NT sem router-t faragni: nem találták fel őket ;-)
...és még csak 46 éves vagyok!!! ;-)
ui2: pár éve voltam elbeszélgetésen egy rendszergazda melóval kapcsolatban egy kimondottan IT szakemberek közvetítésére szakosodott fejvadász cégnél, két fiatal hölgy ült velem szemben. Nézik az önéletrajzomat, és jön a kérdés: mi az a Novell NetWare??? ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bemutatta a világ legvékonyabb LPDDR5X memóriáját a Micron
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Horizon Forbidden West
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Playstation 5 Slim Digital + Vertical Stand Garancia: 1,5 év
- Pavilion 15-ec2167ng 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050Ti 16GB 1TB NVMe gar
- 27% Számlával! Dell PRECISION 5570 i7-12800H / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / RTX 2000 8GB! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest